• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saygı saygı saygı! !!!!!!!!!!!

biz şimdi birisi dara düştüğünde diyoruz ki allah kolaylık versin allah sabır versin .Bu lafa kim ne diyebilir ama desem ki efendim dinimizde de çok günah . Tabii ki karşı çıkarlar . Kimse kimseden fetva istemiyor .İtici oluyor .Böyleleri dinden soğutur adamı
bi uye esiyle ayrilip yeniden evlendiklerini ve huzursuz olduklarini anlatmisti da, birisi kalkip uzun uzun yeniden evlenmeyi, imam nikahini, hukumleri anlatmisti :KK53: kadin onu soruyo sanki.. tabiki arastirmistir etmistir zamaninda, ona gore evlenmistir zaten, kadinin derdi baska..
bi de kendi inancina gore birden insanlari tenkit etmenin, otelemenin, rencide etmenin anlami yok.. zaten hangi inanc birilerini kirmayi ogutler ki?
dedigin gibi, dualara temennilere vs bsy dendigi de yok..

biz şimdi birisi dara düştüğünde diyoruz ki allah kolaylık versin allah sabır versin .Bu lafa kim ne diyebilir ama desem ki efendim dinimizde de çok günah . Tabii ki karşı çıkarlar . Kimse kimseden fetva istemiyor .İtici oluyor .Böyleleri dinden soğutur adamı
Açıkçası yıllar önce din ile eğitim ve ahlak vermeye çalışıldığı için uzun yıllar ateist olarak ve tüm dinlerden nefret ederek yaşadım. Resmen soğumuştum. Dininiz olmasa ahlakınız insanlığınız olmayacak mı diye saldırganlaşıyordum ahlakı dine bağlayan kişilerle. Şimdi kafam rahat kimseyi takmıyorum,ne derlerse desinler umursamıyorum kendimce yaşıyorum inancımı.

hiçbir inançsız kişi durduk yere kimseye laf atmaz ama dindarım diyen insanlar illaki bir şekilde karşı tarafı rahatsız ederler .Günah ,cehennemde yanacaksın vs vs.
herkes bir olmuyor,
bazı insanlar konu ne olursa olsun farklı goruslerdeki insanlara hakaret etmeyi kendilerinde hak goruyorlar.
bazıları da kisilerin inancı, dusuncesi, yasantısı ne olursa olsun şahsına saygı gostererek yazıyorlar.
bunun dinlisi, dinsizi diye bir ayrım oldugunu sanmıyorum.

Benim bu konu hariç başka bi yerde dini içerikli mesajım yok belki dediğimiz temenni cümleleri hariç.. Üstte bi çok yorumda da belirttim, bende sizin dediğiniz şekilde fetva verir gibi kullanılmasına karşıyım hele tam bilgisi olmadığı bi konuda. ...

Bir arkadaşım kanadada yaşıyor. bana dediği şuydu.
hiçbir kanadalı birine dinin,inancın ne diye sormaz. çünkü bu onlara göre inanılmaz kaba ve ayıptır.
umarım bizdede bir gün öyle olur. deyip,

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.
sitedeki üyelerle yönetimlede alakalı konu açmak yasaktır diyede ekleyip konuyu kapatayım.

herkes bir olmuyor,
bazı insanlar konu ne olursa olsun farklı goruslerdeki insanlara hakaret etmeyi kendilerinde hak goruyorlar.
bazıları da kisilerin inancı, dusuncesi, yasantısı ne olursa olsun şahsına saygı gostererek yazıyorlar.
bunun dinlisi, dinsizi diye bir ayrım oldugunu sanmıyorum.
ah o herkese saldirmayi hak gorenler yok mu :KK53: okurken uyuz oldugum, biri konu acsa da bi cemkirsem diye forumda dolananlar :KK53:

Bende geçmiş zamanda bu konuda rahatsızlığımı dile getirdim.Ve Mune bu konuda bir uyarısında dini terimler kullanmak değil dini tartışma yasak diye belirtmişti.

Mümin bir kişi için din ve diğer işler diye bir ayrım olmaz ki.Din hayattır.İnanan için dinin olmadığı konu olamaz ki.

Ama elbette uzun yıllardır laiklik eğitiminden geçirilmiş bir toplumda böyle bir ayrımı yapmak üzere beyinler kodlanmıştır.

Dini tartışma elbette yasak olmalı.Tartışmak demek dini bir görüşü kabul ettirmeye çalışmak demek.Yasak olan bu.

Zaten tartışmak kimsenin din ile ilgili görüşünü değiştiremez tam tersine güçlendirir.

Oysa her konuyu dinimizin uyarılarını,yasaklarını,emirlerini,müjdelerini,hadisler ile,ayetler ile,dualarala yanıtlayabilmeliyiz.Bunu yaparkende elbette propaganda havasına sokmadan yapmalı ve eğer konu sahibi bu yaklaşımı istemiyorsada elbette bunuda kabullenip,uzatmamalıyız.

Burda amacımız birbirimize destek olmak,yoksa hiçbirimizin diğerinin görüşlerine ve yaşantısına müdahale etmek gibi bir görevi ve hakkı yok.

Ben sizi anlıyorum.Burda öyle bir hava yaratılıyor ki dini en ufak bir ifade de hemen yok kiblerim bak banlanırsın,hemen uyarıyorlar bak yasak....

bu konu kesin kapanır ama kapanmadan önce de şu yoruma imzamı attığımı söylemeliyim. dini inançlarını karşısındakine dayatmaya çalışmak zaten yapılmaması gereken birşey, ancak bir konu ile ilgili fikir belirtirken tamamen dinden soyutlayacağız diye bir kural olmamalı bazı insanlar kendi vicdanı ile fikrini belirtir bazısı da ben vicdanımı dinlemem benim dini inancım her şeyden önemli deyip buna göre yanıt verir. onlara da sen sus yorum yapma diyemezsin ki. önemli olan fikrini belirttikten sonra bunun tartışmaya dönüşmesini engellemek. bunu da yapmak pek kolay değil çok katılımcının olduğu bir ortamda

Back
X