Saygı

Yorulacak başka sorununuz yok ondandır:)
4 yıldır tanıyorsunuz artık huyu buysa biraz dikkat edebilirsiniz.
Siz seslenince bakamasa bile 1 dk canım diyormuş.
Demekki önemli onun için.
Öyle mi dersiniz. Ben bazen boşanmayi bile düşünüyorum. O kadar küçük meseleler büyüyor ki evde inanamazsınız

Bak şuan mesela hergün şubeye giderken birisi ekmek alıyordu her ay para toplanıyor çay kahve kahvaltılık için . Ekmek alan personel o parayı eksik ödüyor geri kalanına işte hergün ekmek alıyordu. Şimdi artık eşim ekmeği alacak ama para toplanmadı daha ve biz ekmek almaya devam ediyoruz . Eşime dedim ki bak şuan o personel karlı biz zararlıyız diyip sustum. Daha başka şeyler söylemek istiyordum bizi enayi yerine koyduruyorsun daha para toplanmadı para toplanınca yeni ayın parası olacak şuan aldıkların uçup gidiyor biraz düşün diyecektim ama sırf kavga çıkmasın diye sustum
Iyi yapmışsın bence üç kuruş için evde tatsızlik çıkmasın. Ne gerek var

Ben sanırım tam ifade edemedim. Sorun telefonla ilgilenip ona cevap vermemek değil aslında. Eşim benim ilgilendiğim işin bitmesini bekleyemiyor. Buna bozuluyor ve bu sorunu gereksiz yere uzatıyor.
Şöyle bir örnek vereyim. Geçen sene televizyonu açtık tesadüfen benim çok sevdiğim bir yazarın oğlu bir programa katılmış babasıyla anılarını anlatıyor. Tam bir anısıni anlatacakken eşim ben bunu biliyorum diyip televizyonun sesini kisti ve anlatmaya başladı. Bende sen biliyor olabilirsinde ben oglundan dinlemek istiyorum dedim ve eşim bozukdu odadan çıktı. Sonra geri geldi tvyi kapattı başladık tartışmaya. Ben ona saygısızlık yapmışım sonra uzadı da uzadı bütün akşam kavga ettik
Bu anlattiginiz olayda sacmalamis esiniz , ben sadece konuda bahsettiginiz telefon ornegine istinaden yazdim , olay daha farkli sanirim

bu kadar duygusal erkek çekilmez yahu. kadınlar gibi tripler...

bi yandan sizi de takdir ettim demek adamı sallamıyorsunuz :D bence iyi yapıyorsunuz çünkü onun istediğini yapsanız bu sefer de sizi ezer. erkekler böyle. hıhı evet aşkım haklısın diyin bildiğinizi okuyun bence :P hepsi kendini padişah sanıyor analarının biricik oğluşları.

Ben sanırım tam ifade edemedim. Sorun telefonla ilgilenip ona cevap vermemek değil aslında. Eşim benim ilgilendiğim işin bitmesini bekleyemiyor. Buna bozuluyor ve bu sorunu gereksiz yere uzatıyor.
Şöyle bir örnek vereyim. Geçen sene televizyonu açtık tesadüfen benim çok sevdiğim bir yazarın oğlu bir programa katılmış babasıyla anılarını anlatıyor. Tam bir anısıni anlatacakken eşim ben bunu biliyorum diyip televizyonun sesini kisti ve anlatmaya başladı. Bende sen biliyor olabilirsinde ben oglundan dinlemek istiyorum dedim ve eşim bozukdu odadan çıktı. Sonra geri geldi tvyi kapattı başladık tartışmaya. Ben ona saygısızlık yapmışım sonra uzadı da uzadı bütün akşam kavga ettik
Esin fazla duygusal o an anlatmasını ben olsam dinlerdim ben oğlundan dinlemek istiyorum demezdim çünkü sonra tekrar izleme şansım var eşinin orda anlatmasını kesip ondan dinlemek istiyorum demene takılmış bence ve seslendiğimde duyulmaması ve tekrar ettirilmesi acayip sinir oldugum bı durum benimde eşini haklı buldum yani

Eger seslenince hicbir sey demeden videonun beklemesini beklediyseniz evet saygisizlik bence de. Ben kimseye yapmam yani, esime hic yapmam. Ama 1 sn hemen bakiyorum falan diyip beklettiyseniz esiniz abartmis

Iyi akşamlar hanımlar
Az önce eşimle bir tartışma yaşadık. Konu size çok basit ve saçma gelebilir ama bizim evde buna benzer tartismlar çok sık yaşanıyor ve ben inanılmaz yoruluyorum.
Elimde telefon vardı ve 15 saniyelik bi video seyrediyordum. O sirada eşim seslendi. Bende video bitince efendim aşkım dedim. Ne efendim aşkım diye yüzüme baktı. Neden o seslenince hemen videoyu durdurmamisim onunla ilgilenmemisim bu ona saygı duymadığım anlamına geliyormuş.
Çok saçma değilmi sizcede. Ben mi yanlış düşünüyorum.
15 sn lik mi daha da uzun muydu
Bende seslenince cevap verilmedi mi bir sinirleniyorum, aynı şekilde eşim de o yüzden kimseslense hemen cevap veririz:KK45:
Yeni evli misiniz

İşiniz çok zor
Ya sizin instagramda video izleme isteğinize kim saygı duyacak?
Kitaba kendini vererek okuma hakkınıza kim saygı duyacak?
TV’deki programı oradan izleme isteğinize kim saygı duyacak?

Çok büyük sorun değil ama çok can sıkıcı. Ya karşısına oturup gözlerinizi gözlerine dikip SAKİN sakin anlatacaksınız, onun her istediğinde ona cevap veremeyeceğinizi ve de VERMEYECEĞİNİZİ kabullenecek ya da böyle sinir olmaya devam edeceksiniz.

Iyi akşamlar hanımlar
Az önce eşimle bir tartışma yaşadık. Konu size çok basit ve saçma gelebilir ama bizim evde buna benzer tartismlar çok sık yaşanıyor ve ben inanılmaz yoruluyorum.
Elimde telefon vardı ve 15 saniyelik bi video seyrediyordum. O sirada eşim seslendi. Bende video bitince efendim aşkım dedim. Ne efendim aşkım diye yüzüme baktı. Neden o seslenince hemen videoyu durdurmamisim onunla ilgilenmemisim bu ona saygı duymadığım anlamına geliyormuş.
eşin haklı bence
seslendiği anda efendim diyebilirdin
eşim bana böyle birşey yapsa sinir olurum
videoyu bekletebilir
o anda cevap vermemen önemsemediğini gösteriyor

Iyi akşamlar hanımlar
Eşiniz haklı, çok sinir bozucu bir şey bence de yaptığınız

Iyi akşamlar hanımlar
Video kısaymış gerçi ama bu durum eşinizin gözünde onun sizin hayatınızda öncelikli olmadığının göstergesi olmuş belki ona böyle hissettiren farklı davranışlarınız da olmuştur yoksa sadece bununla olsa takılmaz gibi

Sık sık telefonla ilgileniyorsaniz ve onu ihmal ediyorsanız o da en ufak bir şeyde sinirlenmiştir

Esin haklı ya....surekli de bunun kavgasını yapıyormuşsunuz....zor degil ki o videoyu durdurmak kac saniye olursa olsun...

ben de eşinize haklı buldum.
sorun belli, çözüm de belli, üstelik duyduğunuz halde video bitince cevaplamayı tercih etmişsiniz.

bence bu anlattiginiz durum saygisizlik degil,
ama ne bileyim,
bi garip bana kalirsa da,
esim bana muhakkak cevap verir, ben de ona cevap vermeye calisirim,
tabi arada istisnalar oluyordur da,
sanki bu karsilikli birbirine verdigin degeri gosteriyor gibi saygidan ziyade.

karsimdaki kisi ne yapiyorsa birakip beni dinlemeye kalktiginda daha bir onemsendigimi dusunurum,
bu kisi esimse esimden bunu zaten beklerim, yoksa bir seyler eksik diye dusunurum.

Back
X