Saygisiz insan ve isini yapmayan polisler

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Baştan söylüyorum olay maske, virüs değil. Çevreyi kirletme.Kızılayın en işlek caddesinde yürüyorum yanımdan ben yaslarda iki genç geçti. Birinin maskesinin ipi koptu yere düştü,arkasına baktı maskenin düştüğünü gördü. Basta maskesini alacak diye bekledim ama almadı. Maskesiz yürümeye devam etti. Cadde boyunca polis var hicbiri de kardeşim sen ne yapıyorsun yasak demedi. Ben arkasindan bagirdim bakar misin abicim diye bakmadi, tekrar tekrar bagirdim bu defa baktı. Maskenizi yerden alir misiniz dedim yavas yavas yüzüme baka baka geldi herhalde utanıp çekinip gözlerimi kaciricam diye bekledi. Dibime kadar geldi tekrar maskenizi alir misiniz deyince eğilip aldı. Bekliyorum ki kusura bakmayın ya da tesekkür ederim uyardiginiz icin diyecek. "Senin işin mi ?" dedi. Tartismaya girmemek icin tesekkür ederim dedim ve gittim,haklı benim işim değil ben simdi çevre kirliliginin sebeplerini anlatsam anlamayacak, uyarmak polisin işi fakat bunlar olurken polisler hicbir uyari da müdahale de bulunmadı.
Ve her yerde maskesi cenesinde insanlar görüyorum sohbet ede ede gidiyorlar polisin daha bir kere uyardigina sahit olmadım. Ben de cok dikkatli ve titiz biri değilim. Ama virüsün yayilmasina sebep olmayayım bir an önce gecsin diye üstüme düseni yapıyorum.

ben de istanbulda rastladım böyle çok fazla sayıda, dedim herhalde polisin değil zabıtanın işi bu.sonra baktım zabıta da ne maske ne mesafe bi kahvehanenin önünde herkesle oturmuş topluca çay içip oturuyolar ya da dümdüz geçip gidiyolar insanların yanından.E dedim o zaman zabıtanın da işi değil.Kimi kime şikayet ediyoruz bilinmez.dümdüz kavga ediyorum artık

Baştan söylüyorum olay maske, virüs değil. Çevreyi kirletme.Kızılayın en işlek caddesinde yürüyorum yanımdan ben yaslarda iki genç geçti. Birinin maskesinin ipi koptu yere düştü,arkasına baktı maskenin düştüğünü gördü. Basta maskesini alacak diye bekledim ama almadı. Maskesiz yürümeye devam etti. Cadde boyunca polis var hicbiri de kardeşim sen ne yapıyorsun yasak demedi. Ben arkasindan bagirdim bakar misin abicim diye bakmadi, tekrar tekrar bagirdim bu defa baktı. Maskenizi yerden alir misiniz dedim yavas yavas yüzüme baka baka geldi herhalde utanıp çekinip gözlerimi kaciricam diye bekledi. Dibime kadar geldi tekrar maskenizi alir misiniz deyince eğilip aldı. Bekliyorum ki kusura bakmayın ya da tesekkür ederim uyardiginiz icin diyecek. "Senin işin mi ?" dedi. Tartismaya girmemek icin tesekkür ederim dedim ve gittim,haklı benim işim değil ben simdi çevre kirliliginin sebeplerini anlatsam anlamayacak, uyarmak polisin işi fakat bunlar olurken polisler hicbir uyari da müdahale de bulunmadı.
Ve her yerde maskesi cenesinde insanlar görüyorum sohbet ede ede gidiyorlar polisin daha bir kere uyardigina sahit olmadım. Ben de cok dikkatli ve titiz biri değilim. Ama virüsün yayilmasina sebep olmayayım bir an önce gecsin diye üstüme düseni yapıyorum.
Doğru olanı yapmışsınız vallaji kusura bakmayın ama adam size doğru yürüyünce dövecek sandım. Polislerimiz süs diye varlar zaten.

ben de istanbulda rastladım böyle çok fazla sayıda, dedim herhalde polisin değil zabıtanın işi bu.sonra baktım zabıta da ne maske ne mesafe bi kahvehanenin önünde herkesle oturmuş topluca çay içip oturuyolar ya da dümdüz geçip gidiyolar insanların yanından.E dedim o zaman zabıtanın da işi değil.Kimi kime şikayet ediyoruz bilinmez.dümdüz kavga ediyorum artık
Hem polisin hem zabıtanın işi virüs ilk ciktigi zamanlarda maske yüzümün cogunu kaplıyor diye burnumun tamamini örtmeyecek sekilde katladigimda polis uyarmıştı tamamen çek diye. Bi rahatlık var her gün görüyorum arabada cay kahve iciyorlar.

Doğru olanı yapmışsınız vallaji kusura bakmayın ama adam size doğru yürüyünce dövecek sandım. Polislerimiz süs diye varlar zaten.
Dövse de polisler izleyici olurdu herhalde. O kadar özgüvenli yürüyor ki hayret edersiniz. Gülümseyerek gözlerime dik dik bakarak yavas yavas yürüyor. Polis de elinde cay izliyor.

Polis orada ceza yazacakti 100 lira bir daha hayatta maskesiz gezmez düsse bile alırdı

Bu kadar temel bir gorgu kuralini herkesin onunde hice sayan adam, o ceza yazılırken kuzu kuzu beklemezdi.
Bagirip, çağıracak, muhtemelen tartisacak.
Ugrasmiyorlardir artik.
Ugrasmalilar
Ama bu sefer de polis suclu olursa sasirmayin.
Kafasi değişikler ulkesi.

Polislere saygım sonsuz ama evet kızılay zaten hep öyle kimse uyarmıyor maskeler kollarda çenelerde. Artik daha hassas olmak gerekir. Ayrıca hani yasaktı maskesiz dolaşmak? Ben bir dakika dışarıda oyle gezsem anında ceza yazarlar.
Isleyişte hep bir hata var, maskesiz olanlara yazıcaksın cezayı bak gör birdaha takmamazlik yapıyorlar mi. Gerci o cezalarda ödenmeyecekmiş oyle duymuştum belki insanlar ona guveniyor ama insallah dogru degildir
Ayrıca cesaretinizden dolayı tebrik ederim, artik birilerini uyarmaya korkar olduk

Sizi bilmem de ben korkak oldum.

Sokakta kimseyle göz göze gelmemeye çalışarak yürüyorum. Siz gene iyi cesaret etmişsiniz. İnsanlarda tahammül diye bir şey kalmadı.Kimin neye ne tepki vereceğini kestiremiyorum.

Sokakta kimseyle göz göze gelmemeye çalışarak yürüyorum. Siz gene iyi cesaret etmişsiniz. İnsanlarda tahammül diye bir şey kalmadı.Kimin neye ne tepki vereceğini kestiremiyorum.
Bir sey diyeyim mi o an gelince öyle olmuyor. İnsan bilincsizce yapıyor. Ben de hala sasiriyorum nasıl diyebildim diye. Sanki ben değildim. Çevre ve hayvanlar hassas noktam yoksa ben de sesimi çıkarmazdım. Kütüphane de telefonla konusanları bile uyarmaktan cekinirim ben siz düsünün 😅

Valla İzmir'de ben maskemk indirdim kokorec yicem ağzımı açtım zabita koşa koşa geldi maskeni tak diye yemegi neremle yeyim dedim🤣🤣🤣
Geçen Muğla'da sahildeyiz jandarmalar toplasti başımıza .herkesin maskesini kontrol ediyordu sahile girilebilecek yerlerde. İzmir ve Muğla böyle değil açıkçası bayağı duyar kasiyorlar buralarda

polislerin bu yaklaşımı beni bitieiyor..twitterda okudum gecen otel odasinda kalan kadinin odasina hic tanimadigi biri giriyor, kadin israrla ekip cagirttiriyor, gelen ekip gelin baristiralim sizi diyor ozetle. kadin neden barissin acaba hic tanimadigi adamla.

Bende ilk evlendigim zamanlara kadar bayağı yirtiktim . Şimdi herkes herkesi öldürür oldu yan baksan bıçağı sapliyorlar .markete gitsem arkamı kontrol ede ede eve geliyorum bende korkmaya başlar oldum ve haksızlıklar karşısında eskisi gibi degilim artık yaşanan olaylardan sonra

Müdahale eden polislere de şiddet uygulayanlar var çok bilinçsiz davranıyoruz cidden.Geçen bir video izledim kız tekmeliyor.Makesini takmamak için.
Ya orada kac tane polis var cay kahve iciyor. Kendi aralarinda konusuyor. 20li yaslarda gayet sıradan bir tipe müdahale edemeyecekler mi ?
Eee bu 900 tl ceza kimlere yazılıyor öyleyse??
Ben de merak ediyorum. Kime yazilmis bugüne kadar.
Polislere saygım sonsuz ama evet kızılay zaten hep öyle kimse uyarmıyor maskeler kollarda çenelerde. Artik daha hassas olmak gerekir. Ayrıca hani yasaktı maskesiz dolaşmak? Ben bir dakika dışarıda oyle gezsem anında ceza yazarlar.
Isleyişte hep bir hata var, maskesiz olanlara yazıcaksın cezayı bak gör birdaha takmamazlik yapıyorlar mi. Gerci o cezalarda ödenmeyecekmiş oyle duymuştum belki insanlar ona guveniyor ama insallah dogru degildir
Ayrıca cesaretinizden dolayı tebrik ederim, artik birilerini uyarmaya korkar olduk
O kadar polis neden var madem kızılay da sadece arada durdurup kimlik soruyorlar onlar da acemi polis herhalde. Çünkü kendi aralarinda sunu durduralim mi gibi cekinerek konuşmalarina şahit oldum.
Hayvanlar ve çevre hassas noktam yoksa brn de uyarmaya korkardım.

Polislerede valla üzülüyorum ne ınsanlar var. Geçenlerde kaç tane kadın demeye utandığım insanlar tekmeliyor vuruyor bağırı çağırıyor. Az öncede durduruyorlar adam cezayı yırttı attı laf sayıp tehdit ediyorlar bir insana polisle zorla görgüyü kuralı öğretemeyiz bır kulağından gırıp diğerinden çıkıyor

Dövse de polisler izleyici olurdu herhalde. O kadar özgüvenli yürüyor ki hayret edersiniz. Gülümseyerek gözlerime dik dik bakarak yavas yavas yürüyor. Polis de elinde cay izliyor.
Yazik.
Eskiden bi polisin bile agirligi vardi ne oyle gevsek gevsek cay icmeye mi maas aliyorlar bunlar?

Back
X