Saygısız İnsanlar...

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.141
698
merhaba arkadaşlar,
malum hafta sonu AÖF sınavları vardı. 2. oturum olduğu için ve okul ters bir yerde olduğu için evden erken çıkıp otobüse bindim. malum İstanbul trafiğine bir de sınav trafiği eklenince 10 dk yolu 1 saatte alıyorsunuz. neyse sınav stresi bir yandan diğer taraftan okulu bulamama endişesiyle yola çıktım. otobüs tıklım tıklım. trafik kilit. arka taraftan 2 tane adam 65 yaşlarında yüksel sesle tartışmaya başladılar ama aman Allah'ım sesler yükseldikçe yükseliyor. kimse de sesini çıkarmıyor. dayanamadım en sonunda " susar mısınız lütfen ? " dedim. ama demek hak getire sesini daha da yükseltti. "sizi dinlemek zorunda mıyız biz. burası toplu taşıma lütfen sınava gidiyoruz" dedim. benimle birlikte bi kaç kişi daha susturmaya çalıştı ama adam daha da alevlendi."beni kimse susturamaz ülke satılıyor devlet elden gidiyor hırsızlar " demeye başladı. yani otobüste bi karmaşa oldu. sakin şekilde söylense da adam susmadan o yolu çektirdi bize ve ben o stresle sınava girdim. insanların insanlara iyice saygısı bitmiş anlayış kalmamış kimsede.

normalde tartışmalara karışmam ama bildiğin bu adam böğürüyor. beni kimse susturamaz diye.

65 yaşında iki insan diyorsun. Saygısız ve terbiyesiz kategorisine konmak için fazla yaşlılar. Celallenmiş kendi kendine olabilir yaşlılık, yaşlılara hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum her ne olursa olsun. Yerinde olsam boşver deyip duymamayı tercih ederdim.

Ne yani o orada tepki gösterince ne oldu?
Söylediğiyle kaldı.. Ama siz epey bir stres olmuşsunuz . Kulaklığını taksaydın keşke yol boyu..

o kadar stresiniz varsa otobüs ya da toplu taşıma kullanmamalıydınız kullanıyorsanız da adı üstünde toplu taşıma her telden insan olacak yani

Aynı zamanda son sigara nefesini otobüs içine üfleyenler, cakır cukur sakı çiğneyenler, telefonda sevgilisiyle kavga edenler, kokudan yanına yakaşılmayanlar, bacaklarını ayırarak oturanlar, sen gittikçe üstüne çıkanlar, burnuyla oynayanlar, aksırıp tıksırıp elini her yere sürenler de benim için stres sebebi

Ve onlar yaşlı insanlar...Belli bi yaştan sonra farklılık gösterebiliyolar.
Açıp müzik dinleseydin keşke telden.

Bence 65 yasındakı adamlara o sekılde tepkı vermek te braz saygısızlık olmus sen streslısın dıye dunya duramaz kı bahsettıgımız haytın yukunu omuzlarında senelerce tasımıs ınsanlar onlarında kendılerıne gore sterslrı vardır ve de bu eekılde atıyorlardır belkıde streslerını....

sanki bunu kadınlar yapmıyor bende işten dönmüşüm yorgun kafam bir milyon arkada iki kadın belli tanışıyorlar dır dır dır tepemde en son döndüm senin gibi tepki verdim , kadınlar aaa saygısız falan diyor en son döndüm şöföre söyledim şöförde sessiz olalım lütfen dedi , güya trip yapıp indiler ya neden avrupa birliğine giremiyoruz işte yanıtı bizi hayatta almazlar şahsen bende almazdım bu dağ ayıları olduğu müddetçe yazık avrupaya adamlar haklı.

Adam aslında yanlış bir şey söylememiş :) Ama etrafı rahatsız edecek derecede sesli konuşması yanlış tabii. Görgü kuralları var bağıra çağıra konuşulmaz toplum içinde.

Düşündüm de yaşı itibariyle belki duyma sorunları varsa bağırdığının farkında olmayabilir.

65 yaşlarında 2 dede tartışırken susar mısınız lütfen demem ben açıkçası. İstersem beynimle 10 ton yük taşıyayım. Yaşlılar çünkü gittikçe çocuklaşıyorlar, kendi söylediğini bile duymuyordur belki ona normal ses tonu bile geliyor olabilir. Bir de sen özellikle hırsızlar diyene takıntı yapmışta, sadece ona susar mısınız lütfen diye söylemişsin gibi geldi. Yani rahatsız olmaktan öte, ideolojine ters düştüğünü hissettim nedense. Çünkü ikisine de söyledim bir türlü susmadılar yerine, direkt birine yönelik söylemişsin de yaşlı amca daha çok tersleşmiş gibi geldi. Sırf bunun için celallendiysen çok ayıp.

bana da öyle geldi .

Yahu otobüste sessizlik istemekte bana garip geldi..e bangır bangır ağlayan bir çocuk olsaydı annesine dönüp susturun şunu mu diyecektiniz? Ya de bunun gibi bir sürü örnek verilebilir..ki ayrıca ben 65 yaşında birine 1 saatlik bir yol bile olsa bağırmaya cesaret edemezdim..madem sürekli otobüs kullanıyorsunuz müzik dinlemeyi de alışkanlık haline getirin hem daha az stressiz bir yaşantıya merhaba dersiniz..

Toplu tasima araclari İstanbul trafiği bin çeşit insan hepsi bilindik şeyler.

Benim merak ettiğim iki amcaya donup lutfen az daha sessiz tartisabilir misiniz demek yerine sadece "ülke satilms" diyeni burada belirtip ona tepki gosterdiniz??

Keşke taksi tutsaymissiniz. Malum çocuklara otobüste susma aglamama terbiyesini, teyzelere bagira bağıra dedikodu yapmama terbiyesini yaslilara 60yasindan sonra ne yapacagni öğretmeyi bizler yapamayiz....

Ben yaşlıyım herkes bana saygı göstermek zorunda o yüzden istediğim gibi davranırım düşüncesindeki yaşlıyla çevresine saygılı ve duyarlı tonton yaşlıların hakettiği saygı aynı değil bence. Yaş 65 olunca toplum kuralları hükmünü yitirmiyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…