• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız ve edepsiz komşular!

fileg

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
252
24
318
sanırım şu an pek çok kişinin yaşadığı ancak ne yazık ki türkiye'de bir çözümü olmayan bir konuyu açıyorum.........

Iki yıl önce büyük mutlulukla taşındığımız 2 katlının 1. Katı olan, bahçeli garajlı evimizde üst katımızda oturan saygıdan,edep ve hayadan,insalıktan uzak,çirkef kişilerin varlığından dolayı huzurlu değiliz.
neden:[
/u]
daha taşındığımız günden başlayan terbiyesızlikleri saygısızlıkları bugün hat safhada...balkonlardan halı silkmeler,şakır şakır balkon yıkamalar, bu yüzden sürekli batan çamaşırlarım,balkon demirine kadra halı sarkıtmalar,pencere ve balkonlardan sofra bezi silkelemeler ve sürekli batan balkonlar,balkonlardaki çiçeklerine döktüğü çamurlu suların ve kuru çiçek pisliklerinin dökülmesi,pencereden yedikleri her yemek artığını(kek,makarna-salçalı-salçasız,...vb gibi)
aşağıya atması ve batan pencere mermerlerim,hafta içi sonu sabah yüksek müzik sesi,evde koşturan 3 çocuk,içtikleri sigaraları balkondan bahçeye hemde yanar vaziyette atmalarıyla batan garaj önü,10 metre ötedeki çöpe ye erinip,çöpleri balkondan bahçeye torbayla atıp,müsait olunca inince çöpe atması, apartmanın içine ve bahçeye kafasına göre yapma ve gerçek çiçekler koyması,her sabah büyük kızının 6.45 de servise geç kalan ayak sesleriyle uyanmak her sabah.....
[

B]TÜM BUNLARA NE YAPTIK?[/U][/B]
-4 AY BOYUNCA RİCA VE LÜTFENLER...(aMA O ZAMAN BİLMİYORDUK ONLARI İNSAN SANIYORDUK)
AMA DEVAM VE TERBİYESİZCE İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ CEVAPLARI...
-4 KİŞİLİK APARTMANDA RESMİ BİR YÖNETİM OLMASADA YAPILAN TOPLANTIDA SİLKME GÜRÜLTÜ VB. KONULARDA KARAR ALINMASI.AMA BİZ YAPARIZ VEYA İNKAR CEVAPLARI
- ZABITAYA ŞİKAYET. AMA HİÇ BİŞEY YAPMIORLAR.sadece uyarıyorlar onlarda gülüyor...
-zabıtaya 2.şikayet.ama sonuç sıfır.... gözümüzle grmemiz lazım diyorlar..şahit ve resimlere bakmadılar bile... sonra sarkıtınca çağırdık. ceza yazmışlar güya.... kadın çıldırdı. mahallenin ortasında bize neler söyledi ... yalanlar, iftiralar... tam bir çirkef....
- karakolluk olduk.. dünyanın iftirası...Allah korkusu olmayan,kuldan utanmayan,her türlü pisliği yapabilecek tipler...mahkemeye başvurduk-.... bekliyoruz.
özetle kesinlikle resmi yollardan hiç birşey yapamıyorsunuz.... insanlar neden kendi işlerini kendi görüyor şimdi daha iyi anlıyorum

Iki yıl önce büyük mutlulukla taşındığımız 2 katlının 1. Katı olan, bahçeli garajlı evimizde üst katımızda oturan saygıdan,edep ve hayadan,insalıktan uzak,çirkef kişilerin varlığından dolayı huzurlu değiliz.
/u]
daha taşındığımız günden başlayan terbiyesızlikleri saygısızlıkları bugün hat safhada...balkonlardan halı silkmeler,şakır şakır balkon yıkamalar, bu yüzden sürekli batan çamaşırlarım,balkon demirine kadra halı sarkıtmalar,pencere ve balkonlardan sofra bezi silkelemeler ve sürekli batan balkonlar,balkonlardaki çiçeklerine döktüğü çamurlu suların ve kuru çiçek pisliklerinin dökülmesi,pencereden yedikleri her yemek artığını(kek,makarna-salçalı-salçasız,...vb gibi)
aşağıya atması ve batan pencere mermerlerim,hafta içi sonu sabah yüksek müzik sesi,evde koşturan 3 çocuk,içtikleri sigaraları balkondan bahçeye hemde yanar vaziyette atmalarıyla batan garaj önü,10 metre ötedeki çöpe ye erinip,çöpleri balkondan bahçeye torbayla atıp,müsait olunca inince çöpe atması, apartmanın içine ve bahçeye kafasına göre yapma ve gerçek çiçekler koyması,her sabah büyük kızının 6.45 de servise geç kalan ayak sesleriyle uyanmak her sabah.....
[

malesef evsahibiyim.. 2. katta oturuyorum... alt kat komşum hep kayınvalidesinde. eşi ise her gün birini eve atıyor... üst kat komşum aynı yazdıklarını bana yapıyor... malesef bıktım.. eşimi evimizi satma konusunda ,ikna ettim... hayaallerle taşındığım evim...bana ii gelmedi... çok üzülüyorum...:50:

bunlar özet... ayrıntıları bilseniz .... ağızları bozuk, küfürbaz,kavgacı tipler....

Genelde apartman hayatında yada böle azkatlı binalarda böle sorunlar yaşanmaması için belli kurallar alınıyor.Mesela belirli günlerde halı çırpılıyor temizlik yapılıyor falan.Hala ordamı yaşıyorsanız yazmamışsınız ama aranızda böle bir antlaşma yapmanızda yarar war.Böyle başkalarının varlığından bir haber insanların bukadar rahat olmalarıın sebebi birazda sessiz kalmamızdan kaynaklanıyor.Gerçi bazılarıda inadına yapar gıcıklığına devam eder.Böyleleride iyice güzel bir sövülmeyi hakeder ama terbiyeden anlamayan bu tarz insanlar bunuda anlamaz. Sessiz kalmayın, gerkirse şikayetçi olun.

gerçekten çook sinir bir durum insanlar bırak diğerlerini rahatsız etmeyi kendileri için nasıl bu kadar pis umursamaz olabiliyor anlamıyorum. insanın ilk kendine sonra aynı yerde yaşadığı insanlara saygısı olmalı ne yazıkki bu toplumda böyle dikkatli olan çevresine saygı duyan komşular azınlıkta neredeyse bir apartmanda oluyor bir tane. bizde çok çektik eski evimizde ama şimdi çok şükür herkes anlayışlı uyarmak yetmez böylelerini çünkü zeytin yağı gibi çıkarlar tepeye ama şikayet edebilirsiniz belediye ye falan.

Türkiyede bir çözümü olmadığı çok doğru fakat bi nebzede olsa ayaklarını denk almalarını sağlayabilirsiniz .
yanık vaziyette bhçeye izmarit attıklarıyla ilgili itfaiyeye bilgi verin ve ne yapabileceğinizi öğrenin derim.
mahalle muhtarınıza gidin ve durumu anlatın o da sizi yönlendirecektir . . .
uyarı niteliğinde yazı gönderebiliyorlar .

çamaşırlarla ilgili ise belediyeye şikayette bulunabilirsiniz bildiğim kadarı ile balkondan sarkıtmak zaten yasak bunun paralı cezaları mevcut bunun hakkında bilgi alıp işleme koydurabilirsiniz . . .

aşırı ses ile ilgili ise polise şikayet edip uyarmalarını talep edebilirsiniz ...​

malesef evsahibiyim.. 2. katta oturuyorum... alt kat komşum hep kayınvalidesinde. eşi ise her gün birini eve atıyor... üst kat komşum aynı yazdıklarını bana yapıyor... malesef bıktım.. eşimi evimizi satma konusunda ,ikna ettim... hayaallerle taşındığım evim...bana ii gelmedi... çok üzülüyorum...:50:

bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kredili ev.... ayrıca onların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum... psikoloji alt-üst evimizden çoktannnnn soğuduk.....
Allaha havale ettim. Allahın bul dedim. bide kapalı ama bence tam bir çirkef,zilli.... sözde müslüğman.... müslümanlığı bırak insan değiller.... Allah korkusu olan bunları yapmaz...komşuluk hakkımı helal etmiyorum.....onda söyledim ama kimin umrunda...

ohooo benim üst komşum ne iş yaptığı belirsiz biri

Önceleri uyardık sonra baktık ki baş edilecek gibi değil

Sabır diyor gitmesini bekliyoruz

bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kredili ev.... ayrıca onların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum... psikoloji alt-üst evimizden çoktannnnn soğuduk.....
Allaha havale ettim. Allahın bul dedim. bide kapalı ama bence tam bir çirkef,zilli.... sözde müslüğman.... müslümanlığı bırak insan değiller.... Allah korkusu olan bunları yapmaz...komşuluk hakkımı helal etmiyorum.....onda söyledim ama kimin umrunda...

canım 2012 de kredim bitecek.. ama satınca kapatırız artık dedim eşime...

Genelde apartman hayatında yada böle azkatlı binalarda böle sorunlar yaşanmaması için belli kurallar alınıyor.Mesela belirli günlerde halı çırpılıyor temizlik yapılıyor falan.Hala ordamı yaşıyorsanız yazmamışsınız ama aranızda böle bir antlaşma yapmanızda yarar war.Böyle başkalarının varlığından bir haber insanların bukadar rahat olmalarıın sebebi birazda sessiz kalmamızdan kaynaklanıyor.Gerçi bazılarıda inadına yapar gıcıklığına devam eder.Böyleleride iyice güzel bir sövülmeyi hakeder ama terbiyeden anlamayan bu tarz insanlar bunuda anlamaz. Sessiz kalmayın, gerkirse şikayetçi olun.

senemyndm cim siz yazdıklarımı tam okumamışsınız....üst kısımı birdaha okumusun canım.... yorumunu o zaman bekliyorum... tamam..

mls ve sabun arkadaşlar sizde yazdıklarımı tam okummaışsınız... lütfen baş tarafı okuyun öyle yorum yapın. çünkü şikayet etmedik yer kalmadı.. mahkemeliğiz.... okuyun

mls ve sabun arkadaşlar sizde yazdıklarımı tam okummaışsınız... lütfen baş tarafı okuyun öyle yorum yapın. çünkü şikayet etmedik yer kalmadı.. mahkemeliğiz.... okuyun

mart 2011 de ilk duruşmamız var kader arkadaşım..

/u]
[

hemen evi satın boşuna dememişler ev alma komşu al başka çözüm yok edepsiz ile edepsiz olunmaz onca para dök sonra üzül ...gerçekten üzücü

sarfetmediğiniz başka hakaret kaldı mı merak ettm:31:

Arkadaşım örtüsünü ne karıştırıyorsun ya..
Hem kapalıymış hem çirkefmiş..
DOğrudur çirkeftir,örtülü olması detayı niye..
Sizde bir garipsiniz ya

Back
X