Saygısızlığın Bu Kadarı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Komşuluğun, iyi niyetin hakkını verelim dedik, besle kargayı oysun gözünü durumu yaşadık. Bir aile apartmanımız var 20 yıllık ve epey eskidi hâliyle, biz de ailece taşınma kararı aldık önceden taşınmama nedenimiz babannem artık elden ayaktan düşmüştü ve aynı apartmanda annem ve eltileri bakımını üstlendiler.Ölümüm sıcak yatağımda ve oğullarım yanında olsun diyordu öyle de oldu Allah rahmet etsin.

Bu binanın zemin katında oturan bir komşumuz var,binadaki tüm daireler doğalgazlı fakat bu komşunun olduğu dairede teknik bir nedenden ötürü doğalgaz bağlanamıyor gaz kaçağı olabilir diye(bina eski mâlum bir yerde illaki arıza çıkarıyor) bu binayı babam ve kardeşleri 0'dan kendi kazançlarıyla yaptırmışlar ve babannem hep beraber olun birbirinizden güç alın diye yıllardır taşınmalarına razı olmamış bina bakımından kısarak para biriktirmişler şu an herkesin maddiyatı iyi yaza da çıkacağız nasipse lâkin,

Bahsettiğim komşu bu kış soba yakarken bina o kadar kusurlu ki sobanın dumanları bizim eve doldu ve neredeyse zehirlenecektik.Komşumuz epey muhtaç ve sakat çocuğu var diye acıyıp camları açıp biraz idare ettik hatta etmez olaydık! bütün odalara dolunca komşuya gitti annem.

Uyardı, artık burada soba yakılmaz, soba bacası yapılsa bile bina mahfolmuş olduğundan yine dolar, boş kat vardı oraya çık istersen diye teklif etti. Çirkeflik etmiş ben oraya çıkamam sakat çocuğum var düşer merdivenden demiş. Annem bütün ikazları yaptı hatta iyi niyetinden neredeyse zehirlenecektik durumun vehameti bu iken karşılık olarak şunu gördü !!

Annem tekrar tekrar ikaz ediyodu çünkü ben napayım diye üste çıkmaya başladı.
Annem de asıl ben ne yapayım çocuklar mı zehirlenseydi demiş. Ne dersen de ben o sobayı yakıcam diyerek anneme bağırmış pis saygısız çirkef.

Anneme yapılan saygısızlıklara tahammül edemiyorum, tek acıdığım sakat çocuğu ve maddi açıdan kötü olmaları yoksa gidip kapılarına dayanıp ağzıma geleni sayacaktım.
Ne yapılmalı böyle çirkef bir komşuya? Yaz geldi taşinacağız evet ama bu bina yıkım sürecine girene kadar buraya gelen herhangi bir kiracı için banane diyor bu seferde.
Çık git başka daire bul diyoruz zorbalık ediyor.
Ne pis insana denk geldik
Sinirden duramıyorum

kadının sakat çocuğu var diyorsunuz.. asansör yok mu binada?
Hayır bu bina çok eski yapım asansörlü değil maalesef, dediğim gibi babannem olmasa idi kimse bu binada yaşamazdı ve şu anda herkes taşınma aşamasında vefat edeli 1 sene oldu. Sakat çocuğu ayrıca zihinsel engelli. Ama kadın çok saygısız. Annem ona başka yardımlarda da bulundu asla bu saygısızlıgı hak etmemişti

1. Sakat değil engelli...
2. Evet ortopedik engeli olan bir insan üst katta yaşayamaz ama sizin bunu algılayabilmeniz olanaksız...
3. Siz doğalgazla yaşarken sobanın sıkıntılarını tahmin etmeniz olanaksız...

Komşunuz çirkef değil siz empati yeteneğinden başkalarının sıkıntısını anlamaktan yoksunsunuz...kimseye acımayın aman iyi niyetiniz bitmesin cebinizde kalsın..m

Daha düzgün ifade edebilirdi saygısızlık yaptı en çok ona öfkeliyim yoksa ben onuda anlıyorum. Biz ona alternatif de sunduk aynı bina içerisinde bir üst katı teklif ettik ama kabul etmedi. Bu arada kendisi sakat olarak ifade etmisti haklisiniz bencede bu tanımlama hoş degil bana söyleneni aktarırken onu düşünemedim.

Dikkatli okuyun lütfen!! Biz ona binanın bir üst katına çıkmayı teklif ettik bir süre idare edebilirdi kışın ama kabul etmedi biz mi zehirlenseydik? Biz yeterince empati yaptik hatta fazlasini düzgün okudugunuzu sanmiyorum

o dairenin ısınma problemi varsa millete kiralamayacaksınız/satmayacaksınız. onlar çok mu memnun sizce hallerinden? sizin eve dolan duman onların evinde gül bahçesi gibi falan kokuyor mu sanıyorsunuz?

hem iki kuruş için milletin hayatını tehlikeye at gel burda çocuğuna sakat de hem de ay bizim ev duman oldu soba yakma. neyle ısıtsın çocuğu fön makinesiyle mi? belki gayet doğal şu yazdıklarınız ama üslup o kadar berbat ki. komşuya üzüldüm sizle muhatap olmak zorunda kaldığı için.

Hanımefendi engelli.bir insanla.ne kadar uzun süreli iletişimler kurdunuz bilmiyorum ama bence siz biraz empati yeteneginizi gelistirin .
Çocuk zihinsel engelli dahi olsa bilr merdiven çıkmak çok büyük bir sorun .
Biz gerekli her türlü yardımı yapıyoruz inanın. Hatta indirip cikarirken dahi yardim teklif ettik her türlü durumda(hastaneye gotururken veya disari cikarken)yeter ki çıkın yukari dedik istemedi

Biz gerekli her türlü yardımı yapıyoruz inanın. Hatta indirip cikarirken dahi yardim teklif ettik her türlü durumda(hastaneye gotururken veya disari cikarken)yeter ki çıkın yukari dedik istemedi
Her zaman siz mi olacaksınız ya acil bir şey olursa ?
O kadın her şeyi düşünmek zorunda bunu anlamiyorsunuz .
Yoksa doğalgaz varken neden soba derdi ceksin

Biz ona ust kata cikmasini teklif ettik ve her turlu yardim icin secenek sunduk ama gurur yapti. Bu mu gercekten biz mi kotuyuz ? Allah askina yapmayin ya. Zehirlenmeyi göze aldik biz idare ettik hatta yazik dikkatli okuyun biraz. Ayrica anneme bagirdi saygisizlik etti . sinirden sakat veya engelli tanimini dusunemedim

merdivenden düşer demiş yoksa kim zemin katta oturmak ister ki üstelik soba yakarak... kadının maruzatı var belli ki... soba yakmak zorunda elektrik sobası da kullanamaz ki durumu müsait değil diyorsunuz zaten elektrik faturasını oldukça aşacaktır bu iş... hem bu durum en başından beri belliymiş siz o evi kiraya vermekle hata yapmışsınız boş bıraksaydınız daireyi,madem sorunluydu.

İyi de o kadın başka ne yapsın gerçekten?
Kolay mı, şu katta ev boşaldı, oraya taşın demek? Ev taşımak kolay değil. Bir de bu kadının durumu yok, belki doğalgaz faturasına yetişemeyecek. Siz taşının boşalan daireye kolaysa, belki oraya duman dolmuyordur.
Kadın sobayla ısınma ihtiyacını karşılamak zorunda. Binada sorun varsa o ne yapsın? O kadar iyi niyetliyseniz kadının kapısına gidip soba söndürtmek yerine binaya tadilat yaptırın.
Siz de kadının halinden hiç anlamıyorsunuz ona bakarsanız. Uslübübuz da o kadınınkindan daha iyi değil.

20 yıllık bina diyorsunuz siz bilmiyor musunuz ısınma problemi olduğunu? iki kuruş için milleti rezil etmişsiniz resmen. ben alttan almadınız filan demiyorum ama hem evin böyle problemi varken o insanlara kiraya ver sonra da hadi yukarı çık de. oyun mu oynuyorsunuz? kadın büyük ihtimalle oğlu için zemin kattan ev tutmuştur. besle kargayı oysun gözünü filan hiç hoş değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…