Saygısızlığın Bu Kadarı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tamam konusalim ama ne konusucaz.... ben cozum istemistim ve evet biraz da sinirle actim konuyu ama şu an bende cok kotu hissediyorum bu kadar vicdansiz konumuna düşürüldügümüz icin. Sinirlenmem ve sinirden bir iki sanal dunyada uslup hatasi yapmam vicdansiz oldugum anlamina gelmez burada her insan acisini öyle ya da böyle dile getirmiyor mu

Dogru kelimelerle dile getirirseniz empati yapilir ..mesela deseydiniz ki engelli cocugu olan bir komsumuz var ...bina sikintili biz yaptirmak istemiyoruz ...o da elinde olmayan durumlardan dolayi taşinmak istemiyor .. insanlar alternatifleri soylerdi

Şu an ikaz ediyoruz zaten bir dahaki kış için. Yani kiş ortasinda yakma demedik onumuzdeki kış yakamazsin dedik ..
Allah aşkına ciddi isiniz siz ya kış ortasında soba yakma demek nedemek bir anneye senin çocuğun öyle olsa s3n kapına gelen feristahini takmazdın kuzum. Siz hatalisiniz kabul etmek istemesenizde vermeyecektiniz ozaman kiraya kadını da zor durumda koymazdınız.

Ailecek birbirlerini doldurup haklı zannediyorlar demek. İçlerinde bir tane aklı başında biri yok demek. Olsa “kadın bu evde kalmak için anlaşmış. Evde olan arıza evsahibini bağlar. Kadını hiçbir şeye zorlayamayız, ister yapar ister yapmaz. Zaten niye istesin, hem üst kat, hem doğalgaz masraflı. İstemesini beklemek çok saçma” derdi.
Konu sahibi kendini haklı sanıyor ne demek ya hu? ben olaya iki taraftan da yaklasiyorum sadece, sizin yaptiginizsa sadece üzerime gelmek. yorumlarin hepsini dikkatlice okuyun kimsenin vicdani hakkinda da yorum yapilmasin burada ben samimiyetinize inanmiyorum diyen birine daha izah edicek bir seyim kalmadi benim. Nasil görmek istiyorsa öyle görsün diyecegimi dedim

Yıkılması için de tum aile uyelerinin izni gerekiyor aile arasi anlasmazlik var kimisi istemiyor kimisi istiyor burada gunah kecisi neden annem ve neden anneme yukleniyor elinden ne gelebilir annemin
Ev şuan yıkılmıcaksa neden kadına haziran ayında çık diyorsunuz ki?? Şuan zaten soba yakılmıyor?

Ev şuan yıkılmıcaksa neden kadına haziran ayında çık diyorsunuz ki?? Şuan zaten soba yakılmıyor?
Şimdi çık demiyoruz yani kışa kadar daha munasip bir ev bulun bacanin tadilati mumkun degil diyoruz sadece.. ? Cnku binadaki kimse el atmiyor işe yani yıktırıp yeniden yapsalar da yine cikmak zorunda zaten... Ama sanki zorla cikariyormusuz gibi cikmayacagim soba yakacagim diyor..

Canım engelli çocuğunu bir kenara koy çocuğu normal bile olsa hatta çocuğu bile olmasa o kadın da istediğiniz şeyin farkindaminiz sana yakma neden benim evim duman doluyor......

Üstelik siz doğal gazla güzel güzel ısınırken...

Zaten durumu olsa sobalı evde kimse oturmaz ...

Sizi Allah 'a havale ediyorum annenize yapılan söylenen şeyleri saygısızlık demissiniz siz evlat olrak yedirememissiniz kendinize .. peki o kadın anne olarak yedirdim sizce sizin dedikleriniz

Canım engelli çocuğunu bir kenara koy çocuğu normal bile olsa hatta çocuğu bile olmasa o kadın da istediğiniz şeyin farkindaminiz sana yakma neden benim evim duman doluyor......

Üstelik siz doğal gazla güzel güzel ısınırken...

Zaten durumu olsa sobalı evde kimse oturmaz ...

Sizi Allah 'a havale ediyorum annenize yapılan söylenen şeyleri saygısızlık demissiniz siz evlat olrak yedirememissiniz kendinize .. peki o kadın anne olarak yedirdim sizce sizin dedikleriniz
Biz ona kırıcı bir sey demedik ki? Alternatif sunmaya calistik binadan sadece biz sorumlu degiliz yani olay vicdansizlik ya da bananecilik degil ?

bende diyorum ki bacanın tamiriyle olacak iş degil cikmasi gerekiyordu kışın :) ama çıkmasın diye katlandık anlatamıyor muyum ya da detay mi atladim yazarken. tamiri şu an icin mumkun degil o dairenin bos kalmasi gerekiyor
Sanki binada kökten elektrik tadilatı değişecek :) alt tarafı baca tadilatı yahu :) bence sizin de işinize gelmiyor yaptırmak.. nasıl olda ev yıkılcak diye

Konu sahibi kendini haklı sanıyor ne demek ya hu? ben olaya iki taraftan da yaklasiyorum sadece, sizin yaptiginizsa sadece üzerime gelmek. yorumlarin hepsini dikkatlice okuyun kimsenin vicdani hakkinda da yorum yapilmasin burada ben samimiyetinize inanmiyorum diyen birine daha izah edicek bir seyim kalmadi benim. Nasil görmek istiyorsa öyle görsün diyecegimi dedim

Evet haksızsınız ve kendinizi haklı sanıyorsunuz. Açıklamalarımı da okumamışsınız. Tekrarlayayım:

Ben aile apartmanında otursam, apartmandan başka biri gelip “duman bizim eve doluyor, başka daireye çık” dese, “Ne münasebet! Ev sahibimle konuşun gerekli tadilatı yaptırsın” derim.

Çevrenizde aklı başında biri olsa “kadın bu evde kalmak için anlaşmış. Evde olan arıza evsahibini bağlar. Kadını hiçbir şeye zorlayamayız, ister yapar ister yapmaz. Zaten niye istesin, hem üst kat, hem doğalgaz masraflı. İstemesini beklemek çok saçma” derdi.

Yazdığınız her kelimeden belli kendinizi hala haklı gördüğünüz Evet şurda hata yaptım demiyrsunuz. Kimsenin vicdanını yada vicdansizligini tartışmiyoruz konuyu konuşuyoruz farkindaysaniz

Evet haksızsınız ve kendinizi haklı sanıyorsunuz. Açıklamalarımı da okumamışsınız. Tekrarlayayım:

Ben aile apartmanında otursam, apartmandan başka biri gelip “duman bizim eve doluyor, başka daireye çık” dese, “Ne münasebet! Ev sahibimle konuşun gerekli tadilatı yaptırsın” derim.

Çevrenizde aklı başında biri olsa “kadın bu evde kalmak için anlaşmış. Evde olan arıza evsahibini bağlar. Kadını hiçbir şeye zorlayamayız, ister yapar ister yapmaz. Zaten niye istesin, hem üst kat, hem doğalgaz masraflı. İstemesini beklemek çok saçma” derdi.
biz bu alternatifi kışın sunmadık zaten, bu yaz diyoruz cnku cikmiyor binadan tasinmiyor yanine diyebiliriz ki ne sunabilirz bu kadina ?

Gerçekten siz de annenizde hic dusuncemde değilsiniz
Ben o kadını duusnuyirum stresten uyuyamamistir eminim

Yazdığınız her kelimeden belli kendinizi hala haklı gördüğünüz Evet şurda hata yaptım demiyrsunuz. Kimsenin vicdanını yada vicdansizligini tartışmiyoruz konuyu konuşuyoruz farkindaysaniz
Gayette tartisiyosunuz az evvel yazdiginiz neydi.. Haksiz oldugum yanlari söylüyorum : şu kata cik demek mantiksiz evet ve engelli bir cocugu olana bunu sunmak da mantiksiz ama onun binadan tasinmiyorum inadina yine soba yakacagim demesi de mantiksiz cnku baca yapilamiyor vakti varken bu yaz yine ev bulabilir..

Dikkatli okuyun lütfen!! Biz ona binanın bir üst katına çıkmayı teklif ettik bir süre idare edebilirdi kışın ama kabul etmedi biz mi zehirlenseydik? Biz yeterince empati yaptik hatta fazlasini düzgün okudugunuzu sanmiyorum

ben anlamadım kadın zaten çıkmamış üst kata sizde zehirlenmemişsiniz belli ki. e yazda geldi sorun ne?

Gayette tartisiyosunuz az evvel yazdiginiz neydi.. Haksiz oldugum yanlari söylüyorum : şu kata cik demek mantiksiz evet ve engelli bir cocugu olana bunu sunmak da mantiksiz ama onun binadan tasinmiyorum inadina yine soba yakacagim demesi de mantiksiz cnku baca yapilamiyor vakti varken bu yaz yine ev bulabilir..

hımm şimdi okudum bunu.
kira sözleşmesi yok mu?

biz bu alternatifi kışın sunmadık zaten, bu yaz diyoruz cnku cikmiyor ne diyebiliriz ki ne sunabilirz bu kadina ?

2 büyük hatanız var:

1) Siz bir şey sununca kadının isteklerinizi kabul etmesi gerektiğini çünkü sizin buna HAKKINIZ olduğunu sanıyorsunuz. Oysa böyle bir hakkınız yok.
2) Kadına saçmasapan bir şey sunuyorsunuz. Sonra da daha ne yapalım diyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X