Evliliğiniz ölü bir evlilik.
Eşiniz sizi er ya da geç aldatacak, belki de aldatıyor farkında değilsiniz. Bence telefonuna gizlice bakın.
Eşiniz; sizi sevmiyor, size değer vermiyor, size saygı duymuyor. İşin kötüsü çocuklarını da sevmiyor, istemiyor.
Sizden boşanmamasının nedeni; size nafaka verecek, belki evde siz oturacaksınız belki ütüsü, yemeği, yaşam standartı azalacak ondan boşanmıyor. Tek nedeni bu.
En kötüsü de size saygısını kaybetmiş. Saygı kaybedilen bir evlilikten hayır gelmez. Sizi kaybetmekten korkmuyor.
Bir insanın kendine yaptığı kötülüğü hiç kimse yapamaz. Bakın ben çekişmeli boşanma aşamasındayım. Eski eşim ilk tanıştığımızda beni ilişkiye ikna etmek için çiçek gibi davranmasına rağmen boşanmaya yakın, sen beni evliliğe zorla ikna ettin, gibi bir imada bulundu. Düşünün ilişki başında benimle ilişkiye başlamak için her şeyi yapan erkek bile boşanmaya yakın güya onu zorla evlenmeye ikna etmişim gibi imada bulundu. Erkekler böyledir, sizden çıkarları bitince çirkinleşirler.
Bir erkeğe evlenmek için yalvarılmaz. Keşke ilişki başında eşinize evlenmek için yalvarmasaydınız. Bari bir daha size o...derse sınır koyun ve boşanmak istediğinizi söyleyin. Böyle yıllar geçmez. Kendinize saygınız giderse bir daha toparlayamazsınız. Hiçbir erkek için buna değmez. Siz onsuz da hayatta kalırsınız. Zaten evde siz oturursunuz, nafaka da verir, bir işe girip çalışırsınız. Hayatta ölümden başka herşeyin bir çaresi var, yeter ki kendinize saygınızı ve sevginizi kaybetmeyin.