Sbs 2 ay kendimi tanıyamıyorum

scherzy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
263
14
98
Ankara
8 Yillik ogrencilik hayatim bayagi basariliydi hocalarim hep zeki oldugumu soylediler.
Sbsye 2 ay var ve ben pek çalismadim acikcasi.
Ozguvenim gitti sanki yapamayacakmisim gibi geliyor.
Eski istegim yok sanki.
Bu 2 ay calissam da basarili olacagima inandiramiyorum kendimi bir nevi calisma fobisi olustu bende.
Dersane rekoru bende okul birincisiyim ama kendimi basarisiz buluyorum agliyorum.
Stres de degil bu dupeduz korkaklik.
sbs lafi gecti mi aglayacak gibi oluyorum.
Depresifim iyice umutsuz amaçsız isteksiz güvensiz...
Ve tonlarca rakibim var.Dersanede tonlarca okulda bir suru hepsi cok calisiyo beni yildirmak icin her seyi yapiyolar.
Bense daha da bosluga dusuyorum.Bu igrenc depresyondan nasil kurtulucam bilmiyorum.
Ustelik dersanede gotumde dolanan kiskanc kizlar simdi beni kusura bakmayin *** takmiyolar 600 u gecemiyolardi kolay bi sinavdan 680 almislar nasil guven gelmis.Konusmuyolar benle eskiden hayranlardi simdi rakip bile gormuyomus gibi davraniyolar.Butun sinif da degisik davraniyo artik dalga geciyolar eskiden nasik ustte gorurlerdi.Bu kadar dusmemeliydim.
Okulda sanki hocalar rakibimi onde tutuyor benden fazla bisey beklemiyolar bence :
Okudugunuz icin saol bi yardim edin su 2 ay nasil topliycam eski moduma nasil donucem biri calisma kelimesi kullaninca agliyorum nasil sucluluk duyuyorum.
Bu durumdan nasil cikabilirim : (?
eski taktiğime hırsıma inancima nasıl dönücem yardim edin.
kendimi tanıyamıyorum ne istedigmi bilmiyorum resmen
umutsuz ve ÇOOK GÜVENSİZİM.

Hocalarım istediğim liseye kesin gözüyle bakıyolardı şimdi biri konu açsın ağlıyorum YAPAMIYCAM DİYE eğer yapacaksam neden kendime güvenmiyorum bi doğru düzgün eskiye dönemiyorum o zaman ? Kurtulmam lazım bundan nolur nolur yardım edin bilinçaltımın kurtulması lazım.
Eskiden biri x lisesi diyince gözlerim parlar inançla hırsla hayal kurardım şimdi ağlıyorum gülüyorum sen mi giriceksin diye.

2 ay kaldı.Şimdi kafama dank etti daha iyiyim ama bilmiyorum.Hiiiç güvenmiyorum kendime herkes de çok küçümsüyor beni zaten.
Eskiden en iyisini isterdim yapardım da güvenirdim yapardım çünkü.
Şimdi çalışamıyorum ya nasıl bi ruh halindeyim çözemiyorum amacım çalışmak ama hep kafamda kaygılar 2 aya nasıl yetişecek tamam belki 0dan değilim ama bütün konuları mükemmel olarak nasıl anlayacağım bilmiyorum.
BEN BAŞARISIZ DEĞİLİM YA OLMAMALIYIM DA
2 ayda yapabilir miyim lütfen gerçekçi olun ?

Kendimi çok başarısız hissediyorum.Belki notlarım iyi ama övülmediğim için bu zamana kadar yattığım için kendime güvenmediğim ve eskisi gibi motive olmuş odaklanmış taktiği yakalamş hırslı ve azimli ben olmadığım için ÖLMEK İSTİYORUM

okuduğumu anlayamıyorum var mı ötesi ya heceliyorum resmen Allah'ım sen mukayet ol nolur bişey yapın nolur

Tatlım sınav kaygısı çok değişik bir şeydir, bu yaşta ben bile yaşıyorum hala. Sakın ümitsizliğe düşme, bu sana sınavda çok hata yaptırır. Bir psikoloğa git, destek al. Sınava kadar böyle kalmaya devam etme. Kaygılarını yenince zaten eskisi gibi olmuş olacaksın

Ama kaygılı olmamam için bi sebep yok ki.Hocalarım tam puan alacağımı düşünüyolardı şimdi ben gülüyorum yani komik bu halimle hem motive olucam hem 2 ayda halledicem kendime inanırdım başarılı hissetseydim
İşin garibi eskiden kim önüme geçecekmiş diyip çok çalışırdım kimse de geçemezdi.Şimdi sıfır istek sıfır moral sıfır hedef.
X lisesine girmek ister misin deseler yine bön bön bakarım doğrusu,şimdi olduğu gibi
Kendimi hissetmiyorum,gerçek beni hissetmiyorum..

ben sana kendi öss zamanımdan örnek vereyim
iyi bir lisede okuyordum iyi bir öğrenciydim
2 ay kala bana da bir şeyler oldu.
herkes senden iyi beklediği zaman üzerinde çok fazla baskı oluyor
ya insanların beklentisini karşılayamazsam diye.
ben tm öğrencisiydim
ve o zamanalar okul puanı hariç
max alacagın puan 172 idi max 40 okul puanı gelirdi 212 idi yani alabilcegin sınavda max puan
ben 150 -155 ler civarında alırdım 172 üzerinden yavas yavas yükselmiştim
sınava 2 ay kala bir anda 130 lara düstüm ve mahvoldum yani hayalimdeki hic bi yere girebilecek gibi degildim
sonra bir silkindim ve kendime geldim
ve o 130 denemelerde
130-135-140 vs sırayla yükseldi hatta en son bir denem sınavında sınava 1 hafta kalmıstı annem evde dua okutuyordu o gun hic unutmam anneme demistim sizin dualarınız cok iyi geldi diye 165 almıstım
asıl sınavda ise 162 aldım 36 kusur puan da okuldan geldi ben 199a yaklasan bir puanla cok iyi bir üniversiteye girdim.

o yüzden hic moralini bozma 2 ay cok uzun bir zaman zaten iyi bir ögrenciymissin
kısa süreli basarısızlık seni daha cok motive etmeli .
güzel bir lisede geciecegin 4 seneyi hayal et
gerekirse istedigin lisenin resimlerini print et odanın her tarafına yapıstır o da cok iyi motive eder.
düzelirsin merak etme .

Saol öncelikle ama silkenebilir miyim bilmiyorum.Yapım aşırı mükemmeliyetçi aslında notta başarısızlık yok ama stres işte bişey bilmiyorum falan deli oluyorum.Ama gerçekten saol yorumun için.
Kızıyorum kendime ben kim derslerde güvensizlik kim diye ne hale düştüm falan diye.Kendine inanmak da çalışmaya bağlı da ben eski taktiğimi yapamıyorum ya olmuyo okuduğumu anlamıyorum gibi geliyo.Bu motivasyon eksikliğinden mi kaynaklanıyor sence ?

Oncelikle sakin ol. 2 ay cok uzun bir zaman. Karsinda sadece bazi sinavlara bes gun duzenli calisarak gecmis biri var.

Git kendine renkli kalemler al, onemli yerleri onunla ciz. Gune ders calismayla basla. Erteledikce aksama kadar calismazsin, sonra uykun gelir. Konsantrasyon araligina gore 45 dakikalik ya da bir bucuk saate kadar cikabilir. 45 dk ders 15 dakika ara gibi. Yemegini mutlaka ye, sekerli ve kafeinli yiyeceklerden uzak dur, konsantrasyonunu azaltir. Duzenli calisarak iyi puan alacagina inaniyorum ben. Inan ve basar. Boyle olumsuz dusunerek hic birsey yapamazsin canim.

Basarilar.

Son düzenleme:

Teşekkürler yorumun için,kendime inanmaktan önce gelen bir şey var aslında ; x lisesini gerçekten istiyor muyum ? Soruyorum kendime cevap alamıyorum.Sanırım önce hedefsizlik sorununu yenmem lazım.İnanmam ve hedefim için çalışmam lazım.İnşallah yaparım inanırım kendime de..

Birde bu okuduğunu anlamama nereden kaynaklanıyor olabilir ki ? Şu an sırf bu yüzden geçmişteki başarılarımın gerçekten başarı olmadığını düşünüyorum...

Bilmem ki canim dikkat bozuklugu olabilir (AHDD), depresyon olabilir. Bunu bir psikiyatriste danisarak onerebilirsin. Onemli olan simdi bu degil, bunlari sinavdan sonra dusunebilirsin.

Bana daha cok dersten kacma gibi geldi. Beynin sana oyun oynuyor, ders calismaman icin. x lisesini istiyor muyum , istemiyorsam niye calisiyorum, hic kendimi kasmayayim diyebilirsin. Eee otur o zaman kk ' ye gir hic calisma. Bu kolay yol. Zor olan ders calismaktir. Sana soyleyeyim sen calismazsan, 2 ay sonra pisman olacaksin. Ah be keske 2 ay once baslasaydim calismaya diyeceksin.

Birde beyin once anlamaz gibi gelir ama ders calistikca acilir. Bu ayni spor salonuna gidince ilk bir kac gun kas agrisi cekmemiz gibidir.

Baska bir alternatifin yok sinavina calismalisin.

Son düzenleme:
Bir de demin arkadaşım mesaj atmış nerede gireceğimiz belli olacak mı bu ay diye.Yahu ne çabuk zaman geçti kendimden nefret ettim.2 ayda herkesin önüne geçmem gerek,yapmam lazım.Biraz güvenmeliyim kendime ama nasıl..

Çok fazla kaygın var ve dışa odaklısın.
Motivasyon kaybın var.

Öncelikle gideceğin liseyi belirle kafanda, hedefin olsun.

Şu zamana kadar muhtemelen konuları bitirmişsindir. Test
çözüp, ufak tekrarlar yapmalısın bundan sonra. Konuları
baştan aşağı çalışma, daha çok kaygıya sürükler bu seni.
Çünkü asla %100 bilemezsin herşeyi. Sen sana sorulacak
olanlara, soru mantığına adapte olmaya bak.

Senden başkalarının netleri, puanları, sana karşı tutumlarını
dikkate alma. Bu seni demoralize eder, odağını kaybedersin.
Sen kendi hayalin için çalışıyorsun, arkadaşlarınla puan
yarıştırmak için değil.

Okuduklarını anlayamıyor değilsin, sadece motivasyonunu
yitirdiğin için anlamıyormuşsun gibi hissediyorsun. Soru
odaklı çalışırsan yeteneğin geri gelir. Ya da seni yormayacak
metinler oku günde 1 saat.

Mevsim değişiyor. Motivasyonunu bu da etkiliyor. Gençsin,
ruhun doğaya ayak uydurmak istiyor ama 2 ay sabredersen
çok daha güzel olacak herşey. Şimdi sınav kaygısı ile mevsimin
tadını çıkaramazsın. 2 ay sonra acısını çıkarırsın.

Özgüvenini yüksek tut. Gayet iyi bir şekilde bugüne gelmişsin,
son iki ayda pes etme. Zaten başaracaksın ama kaygıya dalıp
en iyisini elinden kaçırma.

Sana şimdiden başarılar diliyorum.

Bir de bence bir süre seni oyalayacak teknolojilerden kaçın.
İnternet, tv gibi. Müzik dinle çalışma aralarında ama bu
dediğim iki teknoloji motivasyon kaybının 2 ana nedeni. 2 ay sık
dişini ve uzak dur. 2 ay sonra gelip bize güzel haberler ver.

Ben 8.sinif ygsye son 3 ay calismistim harika degil ama 440 puan almistim iyi bir anadolu lisesine girebilmistim
Bence oturup adam gibi calisirsan yapabilirsin gayet
Umudunu kesme
Ayrica eger ola ki puanin dusuk gelirse de hic uzulme derim
Cunku lise hic bir sey
Fen lisesinde de olsan calismazsan hic bir seysin
Ama en kiytirik lisede bile okusan calissan derece bile yapabilirsin

Artik onceden ne yapiyorsan birak onlari tv mi izliyordun arkadaslarinla mi cikyordun
2 ay disini sik aonra rahatsin
Ama 9.sinifi da sakin bosvereyim deme

Konular bitmedi
çoğunu da unuttum tamam 0 değilim ama tekrar lazım mutlaka.Ve derine inmeden olmuyo işte yapıma ters ....

Her şey için çok teşekkürler bu arada.
Ya ben hep duydum 2 ay çalışanlar 410 falan almış.Ya diyorum eğer böyle bişey alacaksan hiç çalışma of ya of

Öncelikle sınavda başarılar dilerim.
Kardeşimde bu yıl sbsye girecek evde bizde bu psikolojiyi yaşıyoruz.
Ablan ya da abin varsa onlardan tavsiye alabilirsin.
Ben tüm sınav tecrübelerimi kardeşimle paylaşıp onu rahatlatmaya çalışıyorum.
Geçen yıl matematik dersi orta derecedeydi bu sene destekle ve sıkı çalışmakla matematik denemelerinden full ya da 2-3 yanlış çıkarmaya başladı.
İnternette geçirdiğin zamanı azaltmalısın.
Program yapmadan başarıda gelmez.
Kendine bir program çıkartmalısın.
Günde her dersten 3 test çözsen ya da bilmediğin konulardan 2 şer ünite çalışsan bu 2 ayda sana çok yardımcı olur. Unuttuğun konuları çok kolay hatırlamanı sağlar.
Soru çözerken aklın başka yere giderse o soruyu çözme kalemi elinden bırak ve kafanı toparlamaya bak, sakinleş
Sonra soruya odaklandığında kolaylıkla çözdüğünü görürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…