Sbs 2 ay kendimi tanıyamıyorum

Anlamadim ne demek istedigini
Sen su an kac yapiyorsun ve kac istiyorsun?
410 puani istemiyor musun?
Boyle igrenc bir puan alacagima calismam mi demek istedin?
Bence 410 iyi gayet

bence stres nedeni ile kendini fazla sıkmışsın
ben de üniversitede benzeri olurdu
bir sınava çalısırdım iyi gecmezdi
kendimi salak gibi hissederdim kafam basmıyor mu artık derdim
çalısıp yapamamak daha cok koyunca
aman bir sonrakine calısmıcam derdim
calısmayınca yapamamak o kadar rahatsız etmiyor nasılsa calısmasam

hedeflerini bir daha düsün motivasyonun geri gelecektir eminim

Canım kelimelerinden,cümlelerinden endişe sıkıntı akıyor ya.. Bana bile geçti bu duygu..
Benim kardeşimde lise 3'e başlayacak. Sbs'ye o da girdi,468le güzel bir liseye yerleşti.
Her gün düzenli tekrar yapardı hala da öyle. Sınav günü oturupta sınava çalıştığını hiç görmedim kardeşimin.
Derste dersi dinliyor,geliyor 2-3 saat tekrar yapıyor ona yetiyor. Eğer zamanında sende tekrar yaptıysan hiç korkmana gerek yok.
Bu son 2 ayda da konuları bir gözden geçir. Bu kadar endişelenmene hiç gerek yok inan. Dünyanın sonu da değil.
Elinden geleni yap yeter. Bence eminim ki güzel bir puanlar istediğin liseye yerleşeceksin.. Ha bir de; bol bol dua etmeyi unutma

Ama bu zamana kadar çok başarıyla geldim.Şimdi kaybetmek üzüyor beni,kaybettim mi de bilmiyorum.
Ailemin hedefleri falan yüksek rahat x (ismini vermek istemiyorum)lisesine girersin diyorlar.
Ama ben hiçbir şey yapmıyorum yapamıycağımı neden düşünüyorum bilmiyorum hiç böyle düşünmezdim çünkü en iyi bendim.
Şimdi millet benden çok çalışmaya başlayınca koyuyor strese giriyorum çünkü çok mükemmeliyetçiyim ha benden yüksek alamıyolar o ayrı ama bilmiyorum 2 ayda potansiyelimi değerlendirebilir miyim.
2 ay kelimesi ağlatmaya yetiyo beni.
Ha bide hayran hayran peşimde dolanan kızlar şimdi beni rakip bile görmüyomuş gibi yapıyolar koyuyo yani sen kimsin diyorum yapımdan da kaynaklanıyor üzüyor beni yani.

Ha bu arada jamiryo,sert çıkmak istemezdim büyük de konuşmak istemiyorum ama okudun mu konuyu?Okul ,dersane birincisiyim diyorum.Aldığım puanları tahmin edebilirsin bence.
Büyükşehirde yaşamıyosan bilemem puanlar düşüyor çünkü şehirden şehire.

Bence önce kendini bu kadar beğenmekten vazgeç. Bana herkes hayrandı demişsin. Kimse sana derslerin iyi diye hayran olmaz. Onları senden uzaklaştıran bu tavrın olabilir. Eğer etrafımda senin gibi bir arkadaşım olsa bende uzaklaşırdım.

Öyle olsaydım keşke bu kadar kendime güvensiz olmazdım en azından.Teşekkür ederim,ben hoşlanmazdım kaçardım zaten o tip insanlardan,kendileri söylüyolardı.Yoksa öyle bi çabam yok
Sorun da bu değil zaten

Bu aralar kendileriyle fazlaca ovunen insanlara hic tahammulum yok o yuzden kusura bakma kucuk hanim
Sen o puani istediginden dusuk gorebilirsin ama 410 puan mi puf yea ne ki o hic olmasin daha iyi tarzi konusmalar o puani almak icin ugrasan binlerce insana hakarettir kucumsemedir bilmem anlatabildim mi
Gerci sen cok zekisin ya her yerde birincisin ya anlatamadiysam da anlamissindir

Hayir buradan ne yapmamizi bekliyorsun anlayamadim
Seni gazlamamizi mi istiyorsun?
Dedim hic bir sey bilmeyen insanlar bile 420lerde alabiliyor sen de yaparsin diye ama pek orali olmadin
Senin yerine ders calismamizi mi istiyorsun?
Kusura bakma ama zaten calismadim diyorsun sonra millet yuksek puan aliyor diye agliyorsun
Ne yapalim yani?

Dersane birincisisin falan tamam da hem calismiyorsun hem de calisanlar yuksek puan yapinca kiskaniyorsun
E tabi yapacak adam calismis yani
Bence burada konu acmaktaki amacim "ben calismiyorum ama zekiyim birinciyim ama diger arkadaslarim da calisiyor beni gecmelerinden korkuyorum " demek

Biliyorum biraz sert oldu ama bana kendinle ovunuyormussun gibi geldi ve en tahammulsuz oldugum insan tipi

Bence git ders calis depresyona sonra girersin

sen hiç de zeki değilsin, hatta bunu kendin de farketmişsin ve bu yüzden halin böyle. ülkemizin eğitim sisteminde zeki insanlardan ziyade senin gibi aşırı hırslı, çok çalışıp çalışmıyorum ayağına yatan, 2 gün olur da çalışmazsa 3. gün aynen senin gibi depresyona giren insanlar genelde başarılı (birinci, senin gözünle) oluyor. ha istisna olabilecek kadar zeki olsan zaten konun daha farklı olurdu.

aslında 2. cümlem sana moral olmalı, tamam zeki değilsindir ama zaten ona ihtiyacın da yok. otur çalış. ortaokul konuları yaşınıza göre dahi çok zor değil. 2 ayda düzenli çalışarak istediğin başarıyı gösterirsin (umarım). böylece hayran kitlen geri döner

1. Abartma

2. Beklentilerini bu kadar yuksek tutma

3. Cok yukselme, ne kadar cok yukselirsen o kadar cok sert dusersin

4. Daha hayatta bussuru sinav kaygin olacak tum enerjimi sbs icin harcama

5. Her sey nasip kismet, titre ve kendine gel

Biz de ortaokul lise zamanlarinda birinci ikinci olurduk
Simdi universitede 60 alsak da gecsek diye kivraniyoruz

:) Ne çok üstüne gitmişsiniz çocuğun, konuştuğunuz kız daha ortaokulda elbette sbs puanlarının yüksek olmasının hayatını etkileyeceğini, çevresiyle iletişimi belirlediğini filan düşünebilir, bunun en büyük sebebi de devlet, ve medyanın sürekli hayatınızı etkileyen bilmem kaç dakikalık sınav tarzı panik yaratan söylemleri.

Şimdi sana söyleyeceklerim çok önemli çünkü okul hayatın boyunca hevesini söndürmemek için bunu sana pek söylemeyecek hocaların. Hangi liseye gittiğinin, sbsden kaç puan aldığının vs. hiç bir önemi yok. Hatta çok spesifik bir kariyer hedefin yoksa (İlla şu branşı istiyorum gibi) gittiğin üniversitenin bile aşırı bir önemi yok. İleride kariyer konusunda önü açık, iyi paralar kazanan bir insan olmak istiyorsan, boşuna cv'ne dahi yazmayacağın saçma sapan sınavlarda yüksek puanlar almaya çalışma. Onun yerine İngilizceni olağanüstü seviyede geliştirmeye, yanında ekstra bir dil daha öğrenmeye harca vaktini mesela lise başlar başlamaz yeniden dershaneye kaydolmak yerine, ilerleyen yaşlarda stk'larda gönüllü olarak yer alarak, yazları çalışarak deneyim kazanmaya çalış. Seni işe alırken bunlarla ilgilenicek çünkü karşındaki insanlar. Sen sadece sınavlara odaklanırsan muhtemelen önüne senden daha az bir puan almış ancak daha kalifiye birileri geçicek ileride.

Aynı şekilde kimsenin senin derslerin iyi diye hayranlık duyacağını, ya da derslerin kötüleşince seni aşağılayacaklarını düşünmüyorum. Olsa olsa okul derslerini, sınavlarını bu derece önemseyip, belli bir puanın altında olanları küçümsemen arkadaşlarına can sıkıcı gelmiştir sadece, o nedenle şimdi beklediğinin altında puan alman onlarda tatmin yaratıyordur.

bu işler malesef okul birincisiyim dersane birincisimle olmaz çalışmadınmı hiç 2 ay aklmış aklın başına gelmiş şimdi ne yapıcam çalışırsın alırsan alırsın bi puan alamassan düz lise kollarını açmış seni bekliyor zaten sanki sınava birinci olarak sen giriyosun senden yüzlerce var bunu unutma ister çalış ister çalışma ayrıca dersanede aldığın puan hiç birşey ifade etmez sınavda alacaksın o puanı anremanda herşeyi planlayabilirsin ama maçta plan dışı şeyler olur telafisi yoktur geçmiş olsun inşallah başarılı olursun bu kadar kasma kendini olacağına varır neden böyle oldu onuda sana söyliyim tabi kendi cevrendekileri görüyosun komşunun çocuğundan yüksek puan alınca kendini bişey sandın salladın dersleri ben,m bilgim yeter diye onlar sana yetişti ama şimdi sen tutuştun inşallah istediğini alırsın burdaki insanlara bile cahil muamelesi yapıyosun senin yaşın kadar sınav gördük biz :)

Pardon da zeki değil miyim,hiçbir şeyden emin değilim sadece Allah'tan ve zeki olduğumdan eminim ben.Kendim demiyorum.
Ayrıca 5 yaşımdan beri bütün herkes yetkili yetkisiz bunu söyledi.Hala zeki değil miyim ?
Ne alakası var yapım depresif panik olamaz mı yani?
Hem nasıl çalışmadan bu kadar başarılı olduğumu açıkla o zaman.
Ayrıca hem zeka hem hırs varsa napıcaz ?
Geri dönersen sevinicem.

5 yaşından beri bütün herkes zeki olduğunu söyledi, kendinde zeki olduğundan eminsin, çooook başarılısın da ama sınav aklına gelince ağlayacak kadar depresifsin. buradaki çelişkiyi 5 yaşında ( fazla zeki olmasına da gerek yok) akraban varsa okut, o anlar. sen hala anlayamamışsın. çalışmadan başarılı olmak demişsin, (ben bu kadar hırslı birinin çalışmadığına inanmıyorum ama farzediyorum ki öyle) ortaokulda ne öğreniyorsunuz, basit problemler, denklemler, fizik basit kimya basit...çocuklar hem okulda hem dershanede defalarca dinliyor bu basit konuları, kendisi çalışmasa bile derslere biraz ilgili biri çok rahat başarılı olabilir. diyeceksin ki o zaman niye herkes başarılı değil? ya zekası çok çok geridir, ya da çok çok ilgisizdir derslere. onun dışında ortaokulda başarısız olmak için bayaa zorlamak gerek... son olarak da insan hem zeki hem hırslı olabilir ama bu konuda değil. dediğin derecede zeki insanlar, ortalama insanlar için ortalama insanlar tarafından hazırlanmış bu sınavı senin kadar takmaz. ha bir de, herkes bana zeki diyor, hayran kitlem var diyeceğine sadece stresini yazsaydın, zaten anlaşılırdı zeki olup olmadığın. şimdi apaçık duruyor önümde

Tamam kardeşim sen çok zekisin, 5 yaşından beri herkes seni övüyor, harikasın, müthişsin, 2 ay senin için nedir ki sen 2 günde bile çalışıp tam puan yaparsın çok zeki olduğun için.

Mutlu oldun mu?

Moralimin içine ınız teşekkürler.Zaten pimpirikliyim iyice kafama taktim.
Yahu ben övünmek için mi yazdım onu?Potansiyelimi söylemek için içinde bulunduğum stresin şiddetini anlatmak için yazdim.Eninde sonunda notlarimi sorup halledip haledemeyecegimi soyleyecektiniz.
Simdi kendimi kat kat basarisiz hissediyorum.
Ya sen buradan iqumu olcemezsin.Hem dedigine gore zeka bisey ifade etmiyomus o zaman ne bu ezme laf sokma cabasi? Basariliyim tamam ama elimden bisey gelmiyo bu moralle caresiz kaldim burada celiski yok burada yetenek zeka sozkonusu degil yasadigim bunalim.

Ha bugun de en sevdigim arkadaslarimdan ustune ustluk sira arkadasimdan darbe yedim.Resmen ben senden daha iyiyim seni rakip bile gormuyorum cok asagilardasin dedi.Aldigim puani kimse alamadi ve arkadadim dustu bu aralar.Saka mi yapiyosun dedim yoo ne saka yapicam istesem seni gecerim falan dedi.Ya rekor kiran ben degil miyim ne bu aldigin belli
En sevsigim arkadasimdi diyebilirim.Kendime guvensem takmazdim.Ama ciddiydi ve ka

Bak tatlim burdan zekani olcemeyiz bu dogru
Ayrica zeki insan ego tatmini yapmak da istemez cunku zaten zeki oldugunu bilir
Eger boyle bir amacin olduysa merak etme zeki oldugunu dusunuyorsan oylesindir
Stresini anliyorum ve o stresi ben de yasiyorum emin ol ben de LYSye giricem :18:
Ilk once sakin ol zaten konular zor degil zekayi birak az calissa herkes yapabilir
Eminim sen de yaparsin derece hedefleyip de kendini strese sokma sonucta bunlar biraz da nasip isi
Istedigin yere giricek kadar yap yeter

Fakat bence senin korkun ne biliyor musun?
Diger insanlarin seni gecmelerinden korkman
Bunu sana hakaret etme amacli yazmiyorum
Psikolojiye zaten merakim var ve bunu cikardim buradan
Elbette insan yaptigini guzel yapmak ister
Ama 1.olmak hic bir zaman hayatinin gayesi olmasin isini iyi yapmak hayatinin gayesi olsun
Bana kalirsa bu her seyde 1.olma hevesi birazcik hastalikli bir dusunce ozellikle bu tarz seylerde
Ama ilerde kendini bir meslege adadiginda guzel bir kariyerin oldugunda 1.olmayi hedeflemek elbette guzel

Bu sacma sapan ve minicik cocuklari strese sokup birbirleriyle yaristiran egitim sisteminden bir an once kurtulup guzel bir meslegin olmasi dilegiyle

Bu arada bu calisma azmini lisede de devam ettir liseye gectim rahatim diyerek 3.5 sene yatma (ornek: ben)

He birde bir sinav puani icin seni asagilayan insanlarla muhattap olma

Son düzenleme:
Kimse beni rakip diye icina takmiyor al iste.
Zeki olmadigimi bilincaltima yerlestirdiginiz icin tesekkurler butun yasama sevincim gitti zaten yakin arkadasim da soyleyince ufak bi guven bile yok cok saolun ben bu moralle cok yaparim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…