Sebep bu kadar basit olabilir mi sizce ? :(

Bundan 20 gün önce görücü usulu ile biriyle tanıştım ilk görüşmede ısındım aynı şekilde oda ısındığını söyledi. 19 gün boyunca hiçbir sorun olmadan konuştuk mesajlaştık. bana senın yanında cok mutluyum Allah aramızı bozmasın derdi hep. Ben arada ya anlaşamazda ayrılırsak üzülür müsün diye sordugumda Allah korusun sakin böyle düşünme derdi. herşey çok iyi ve güzeldi ta ki düne kadr dün gece aradı konustuk sabah mulakatı vardı bende 2 gundur gec cevap yazıyorsun hayırdır benlık bır durum mu var dedim hayır senınle alakası yok mulakatım var streslıyım dedı konustuk sıkıntılarımı düzgün bir üslüple anlattım benı uzdugu ıcın canının sıkıldıgını soyledi sonrada keşke bunları bu gece konusmasaydık sabah mulakatım var dedı. özür diledim konuyu kapattık. sabah gunaydın cıktım mulakattan ıyıydı diye mesaj attı bende tebrık ettim bana hala kırgın mısın diye sordum evet butun gece uyuyamadım falan dedı tekrar kusura bakma dedım ama uzattıkca uzattı en son aradım açmadı mesajlarıma cevap vermedı aksam yazdıgı cevap;" uyuyordum kendı kafandan kurmussun yıne sanırım yapamıcaz nasip değilmiş diyip kestirip attı aradım açmadı konuşssak bile ikimizin adına değişen birsey olmayacak dedi sizce bitirmek için bu sebep olabilir mi? ilk tartışma bu daha tartısma bile değil bence .. Bu kadar ilgili alakalı biriyken devamlı arayıp soraran biri iken neden böyle oldu yemin ediyorum anlamadım daha 2 gün önce buluşmamıza son 2 gün çok heyecanlıyım ve mutluyum seni görüceğim için diyordu.....
Görücü usulü bu mudur?Canım senin hataya düştüğün yer tamda burası...Bende görücü usulüyle görüştüm yanımızda abim vardı sadece birkez 10 dakika konuştuk belki bu tekrarlanabilirdi 2-3 kez daha ama ben kararımı vermiştim şükür tanıştıktan 2 hafta sonra isteme oldu 1 ay sonra nişan şuan evliyiz ve geçen toplam süre 4.5 ay.Bu hataya bende düşmüştüm alt katta komşumuz yiğeni için gelmişti 1 ay geldi gitti en sonunda tamam görüşelim dedim bir kafede görüştük halası yiğeni abim ben olumluydu karar halası numaranı ver dedi ben istemedim annem ver dedi verdim bir hafta olmadan yok halası iki ay görüşün iyice ısının birbirinize falan dedi karşimdaki kişide tam net değildi hem yeni bir işe başlama durumu vardı hem askerlik mi yğksek lisans mı diye arada kalmıştı ona görede iki ay çoktu ama kafadan rahat bir ay görüşürdük haftada 1 gün izni vardı 2-3 kez görüşsek bir ay olurdu yani bu iş bana göre değil Allah yolunu açık etsin dedim aracı olan halası bir görmeyle evet diyen olmaz dedi ama oldu çok şükür ki olmuş ben razıyım eşimden islamı doğru düzgün yaşamak için çabalayan biri helal haramın net farkında üzülme istediğin gibi biriyle evlen ne istediği bil Allah karşına çıkarır inşallah.

Görücü usulü bu mudur?Canım senin hataya düştüğün yer tamda burası...Bende görücü usulüyle görüştüm yanımızda abim vardı sadece birkez 10 dakika konuştuk belki bu tekrarlanabilirdi 2-3 kez daha ama ben kararımı vermiştim şükür tanıştıktan 2 hafta sonra isteme oldu 1 ay sonra nişan şuan evliyiz ve geçen toplam süre 4.5 ay.Bu hataya bende düşmüştüm alt katta komşumuz yiğeni için gelmişti 1 ay geldi gitti en sonunda tamam görüşelim dedim bir kafede görüştük halası yiğeni abim ben olumluydu karar halası numaranı ver dedi ben istemedim annem ver dedi verdim bir hafta olmadan yok halası iki ay görüşün iyice ısının birbirinize falan dedi karşimdaki kişide tam net değildi hem yeni bir işe başlama durumu vardı hem askerlik mi yğksek lisans mı diye arada kalmıştı ona görede iki ay çoktu ama kafadan rahat bir ay görüşürdük haftada 1 gün izni vardı 2-3 kez görüşsek bir ay olurdu yani bu iş bana göre değil Allah yolunu açık etsin dedim aracı olan halası bir görmeyle evet diyen olmaz dedi ama oldu çok şükür ki olmuş ben razıyım eşimden islamı doğru düzgün yaşamak için çabalayan biri helal haramın net farkında üzülme istediğin gibi biriyle evlen ne istediği bil Allah karşına çıkarır inşallah.
Esin psikopat ciksa da umrunda olmazdi heralde cunku Islam bunu gerektirir.

Esin psikopat ciksa da umrunda olmazdi heralde cunku Islam bunu gerektirir.
Neden psikopat çıksın yeri yurdu belli sorduk soruşturduk.İslamda şu kadar görüşürsün diye bir rahatlık yok gördüğün kişiyi beğendin mi fikirlerin uydu mu tamam resmiyete bağlarsın.Eşimden hiç şüphe duymadım bütün özel günlerimiz mübarek günlere öyle denk geldi ki tam bir işaretti herşey doğru şekilde evlendim mutluyum.

Neden psikopat çıksın yeri yurdu belli sorduk soruşturduk.İslamda şu kadar görüşürsün diye bir rahatlık yok gördüğün kişiyi beğendin mi fikirlerin uydu mu tamam resmiyete bağlarsın.Eşimden hiç şüphe duymadım bütün özel günlerimiz mübarek günlere öyle denk geldi ki tam bir işaretti herşey doğru şekilde evlendim mutluyum.
Tek goruste boyle bir karara varmak mumkun degil. Kufur edebilirdi, dovebilirdi. Tanimadan evlenmek resmen atesin icine atmaktir kendini. Siz bir hata yapmissiniz, ama Allah korumus esiniz iyi bir adammis.
Bu hatayi insanlara tavsiye etmeyin lutfen. Kotuden ornek olmaz.

Tek goruste boyle bir karara varmak mumkun degil. Kufur edebilirdi, dovebilirdi. Tanimadan evlenmek resmen atesin icine atmaktir kendini. Siz bir hata yapmissiniz, ama Allah korumus esiniz iyi bir adammis.
Sorduk soruşturduk diyorum öyleki okul hocası bile denk geldi söyledi Allah rızasını gözetince şüphesi olmuyor insanın ben demiyorum ki herkes böyle evlenirse hiç sorun yaşamaz yaşar belki ama buda onun imtihanı olur bu konuda yapacak birşey yok yıllarca tanışan sevgili olan insanlarda birbirinin boğazını kesebiliyor bunun garantisini kimse veremez.

Sorduk soruşturduk diyorum öyleki okul hocası bile denk geldi söyledi Allah rızasını gözetince şüphesi olmuyor insanın ben demiyorum ki herkes böyle evlenirse hiç sorun yaşamaz yaşar belki ama buda onun imtihanı olur bu konuda yapacak birşey yok yıllarca tanışan sevgili olan insanlarda birbirinin boğazını kesebiliyor bunun garantisini kimse veremez.
Peki ben bir cocukla tanissam bugun, sorup sorusturdum iyi bir cocukMUS.
Ve bir gunde 'iste aradigim insan' dedim. 2 hafta sonra da bodruma tatile gittim bas basa.
Bu hikaye mantikli mi sizce?

Peki ben bir cocukla tanissam bugun, sorup sorusturdum iyi bir cocukMUS.
Ve bir gunde 'iste aradigim insan' dedim. 2 hafta sonra da bodruma tatile gittim bas basa.
Bu hikaye mantikli mi sizce?
değil dini açıdanda doğru değil biz haramdan korunduk nikahımız olana kadar görüşmedik

değil dini açıdanda doğru değil biz haramdan korunduk nikahımız olana kadar görüşmedik
Nikah kiysam sorun yok yani?
Neyse Allah sizi esinizle mutlu mesut etsin.
Ben evlenmeden once en az 1 yil tanisilmasi, ayni evde yasanmasi taraftariyim.
Konu sahibinin de Musluman bile olup olmadigini bilmeden dini yorumlar yapmamaniz daha dogru olur. Hatta bilseniz bile yapmayin dini yorum yasak.
Mesela ben Tibet Budizmi dinine mensubum. Soylediginiz seylerden pek anlamiyorum. Kendinizi de yormayin belki Hristiyani vardir ateisti vardir.
Ama sizin adiniza sevindim esiniz acisindan yani. Mutlu evlilik herkese nasip olmuyor.

Nikah kiysam sorun yok yani?
Neyse Allah sizi esinizle mutlu mesut etsin.
Ben evlenmeden once en az 1 yil tanisilmasi, ayni evde yasanmasi taraftariyim.
Konu sahibinin de Musluman bile olup olmadigini bilmeden dini yorumlar yapmamaniz daha dogru olur. Hatta bilseniz bile yapmayin dini yorum yasak.
Mesela ben Tibet Budizmi dinine mensubum. Soylediginiz seylerden pek anlamiyorum. Kendinizi de yormayin belki Hristiyani vardir ateisti vardir.
Ama sizin adiniza sevindim esiniz acisindan yani. Mutlu evlilik herkese nasip olmuyor.
Konu sahibi Allah ifadesini iki kez yazısında geçirmiş görücü usülü demiş bu usül islamda olan bir usül olduğundan yazdım.Sizi veya herhangi birini bilgilendirmek gibi bir amacım yoktu cevap verdiğim kişi konu sahibi zaten.Ben genelde konularda yorumları okumam konuyu okuyup yorumumu yazarım sizde böyle dinsel olaylar içeren konularda öyle yaparsanız rahatsız olmazsınız sizin budist olmanızdan benim rahatsız olmadığım gibi bana ne kime ne yani.Görüşünüzü sormadım size göre doğru nedir demedim isteyen istediğini yaşar seçim kişinin kendisinin.umarım sizce mutlu olursunuz gerçekten mutlu olursunuz ama...

Konu sahibi Allah ifadesini iki kez yazısında geçirmiş görücü usülü demiş bu usül islamda olan bir usül olduğundan yazdım.Sizi veya herhangi birini bilgilendirmek gibi bir amacım yoktu cevap verdiğim kişi konu sahibi zaten.Ben genelde konularda yorumları okumam konuyu okuyup yorumumu yazarım sizde böyle dinsel olaylar içeren konularda öyle yaparsanız rahatsız olmazsınız sizin budist olmanızdan benim rahatsız olmadığım gibi bana ne kime ne yani.Görüşünüzü sormadım size göre doğru nedir demedim isteyen istediğini yaşar seçim kişinin kendisinin.umarım sizce mutlu olursunuz gerçekten mutlu olursunuz ama...
Konu sahibi 'Allah korusun' ve 'Allah bozmasin' soz kaliplarini kullanmis. Agiz aliskanligi hangimiz kullanmiyoruz ki. Konunun dinle alakasi yok.
Gorucu usulu demek baskalarinin araciligiyla, 2 kisinin birbirine yakistirilarak tanistirilmasi demektir. Yani dinle yine ilgisi yok.
Olsa bile dini yorum yasak.

Konu sahibi 'Allah korusun' ve 'Allah bozmasin' soz kaliplarini kullanmis. Agiz aliskanligi hangimiz kullanmiyoruz ki. Konunun dinle alakasi yok.
Gorucu usulu demek baskalarinin araciligiyla, 2 kisinin birbirine yakistirilarak tanistirilmasi demektir. Yani dinle yine ilgisi yok.
Olsa bile dini yorum yasak.
Müslüman olmayan biri ağız alışkanlığı olarak kullanmasın bir zahmet o kalıpları buda beni rahatsız etti bak.Benim yazdığım şeyde ne var görücü usülünü açıkladım ben nasıl yaşadım bunu yazdım hiçbir farkı yok ki.

Bunun bir üst modeliyle aynı şeyi yaşadım. Hem de evlilik teklifi edip ailemle tanistiktan sonra beni yüz üstü bırakıp gitmişti

yirmi yil evli kalip karisini dograyan adamlar var. Arkadas en guzelini yapmis dogrusu bu aslinda biz dejenereyiz.

Sevmek ve hoslanmak arasinda cok buyuk bir fark vardir, bu iki kavrami ayirt etmek lazim.. herkes herkesten hoslanabilir ama sevmek bambaska biseydir.. mesela birinden hoslanirsin 1 2 gun ama sonradan is sevmeye gelince yapamazsin veya isinamazsin unutur gidersin ..karsinizdaki insanda sizden sadece ve sadece hoslanmis.. gecici heves gibi birseydir bu.. bilmem anlatabildimmi .. :işsiz:

20 günde bu kadar ısınan adam 1 gecede de soğur. Kendinize daha gerçekçi ve ayakları yere basan birini bulun. İnş sizin için hayırlı kişiyle karşılaşır ve Mutlu olursunuz.

Meseleyi biraz uzatmışsın. Sürekli bana kırgın mısın gibi şeyler söylemeseydin. Bir de çok kaygılı davranmışsın.

ısınamadığına pek inanmıyorum çünkü bende daha istekliydi cidden yanımda gözlerinin içinin parladığını görüyordum. ben olumsuz birsey desem hemen aradı ben bırsey mı yaptım dıye ne olduysa o mesajlardan sonra oldu :KK43:
ısınamamış .. bu erkekler 2 kşiyi bile yıllarca çook güzel idare ederken sen 20 günlük bi konuşmadan bu kadar istekli oldğna nasıl inanmışın.. saf olma gerçeği kendine itiraf edersen senin içn dha kolay olcak inanmak :işsiz:

Kırgın mısın? Kırılıyor musun? Alınmadın dimi? Kırdıysam özür dilerim. Tekrar tekrar özür dilerim.
Böyle cümleleri çok kullanıyorsan itici olmuştur.
Mesela konuyu mu açtın oda mülakatım mı var dedi, tamam kusura bakma iyi geceler diyecektin kapatacaktın konuyu.
Ertesi gün de iyi geçti dediğinde hadi hayırlısı deyip bırakacaktın.
Çok üstüne düşmüşsün, sınavı kötü geçse senden bilecekti.
Ayrıca daha 20 günlük tanışmayı çok önemsediğini sanmıyorum, yok bu yüzden uyuyamadımlar falan.
İnsan biri yüzünden uyuyamıyorsa o kişiyi gerçekten önemsiyor demektir, önemsediği kişiyi de böyle saçma bir sebepten hayatından çıkarmaz.
Bu yüzden samimiyetine güvenmedim adamın.
Boşver bu kadar erken farkına vardığına şükret.

Back
X