Sebepsiz infertilite beni tüketti

ezgi_00

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
110
En iyi cevaplar
1
76
18
37
Kızlar 2 yıldır bebek için uğraşıyoruz.Tüm tetkikler yapıldı. Eşimde ve bende her şey normal görünüyor. Ama yok olmuyor. Yaş 32 . Umudum kalmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Ben hariç herkes hamile etrafımda. Arkadaşlarım, kuzenlerim, hatta mezun ettiğim öğrencilerim.Psikolojim bozuldu.Herkes sorup duruyor. Olmuyor mu diye soranlar, üreyebildiği için nispet yapan tanıdıklar, halimi bildikleri halde arayıp hamileliğini müjdeleyen arkadaşlar beni çok yordu.Tüm gün bu konuyu düşünüyorum. Bazen diyorum ki keşke bir sorun olsaydı da onu göre bir tedavi görseydim. Çaba sarfetmeden mutlu olabileceğim günler gelsin artık ya😞

Kızlar 2 yıldır bebek için uğraşıyoruz.Tüm tetkikler yapıldı. Eşimde ve bende her şey normal görünüyor. Ama yok olmuyor. Yaş 32 . Umudum kalmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Ben hariç herkes hamile etrafımda. Arkadaşlarım, kuzenlerim, hatta mezun ettiğim öğrencilerim.Psikolojim bozuldu.Herkes sorup duruyor. Olmuyor mu diye soranlar, üreyebildiği için nispet yapan tanıdıklar, halimi bildikleri halde arayıp hamileliğini müjdeleyen arkadaşlar beni çok yordu.Tüm gün bu konuyu düşünüyorum. Bazen diyorum ki keşke bir sorun olsaydı da onu göre bir tedavi görseydim. Çaba sarfetmeden mutlu olabileceğim günler gelsin artık ya😞
Hamile kalamamanizin sebebi boldladigim kisim kesinlikle.

Sorununuz psikolojik diyip gönderen doktorlara itibar etmeyin infertelite alanında uzman bir doktora gidip mutlaka detaylı muaynenizi olun bu şekilde senelerini kaybeden insanlar var. En azından atmanız gereken adımları atmak için hazır hale gelirsiniz. Tüp bebek vs. Ne uygunsa. Ben de benzer problemler yaşıyorum çünkü beni de doktorum 6 ay bişeyin yok stres yapma diyip oyaladı ama 6 ay sonunda başka bi doktora giderek ins direncim olduğunu öğrendim mesela ve bu durumun yumurtlamayı bozduğunu söyledi doktor. Ben artık stresten hamile kalamıyorsun vs. Gibi söylemleri ciddiye alamıyorum fizyolojik bir sorun yoksa en pimpirik insan da olsa hamile kalıyor yüzlerce örneğini gördük etrafımızda.

Lütfen bu kadar kafaya takmayın. Demekki sorununuz psikolojik. Çok duydum kendimi yedim tek bir ay saldım kendimi o ay hamile kaldım diyen. Beyin öyle bi organ ki hemen etkileniyor. Peki tüp bebek denediniz mi ?
1 yıldan daha fazla takılmadım. Uzun bir süre geçince acaba olmayacak mı demeye başladım.Şubat ayında gitmeyi düşünüyoruz bir merkeze .

1 yıldan daha fazla takılmadım. Uzun bir süre geçince acaba olmayacak mı demeye başladım.Şubat ayında gitmeyi düşünüyoruz bir merkeze .
25 yaşında evlendim. Aynı nedenden 8 sene çocuğum olmadı. Kafama takmak yerine gezdim, eğlendim. 34 yaşında incir kürü denedim ve sürpriz şekilde hamile kaldım.
Üzülmeyin, stres en büyük engel çoğu zaman.

Eşin sadece sperm sayımımı yaptırdı yoksa üroloğa göründümü canım geniş çaplı?

Bizim bir arkadaş da ayni dertten muzdarip...yani herkesin başına gelebilir bir şey olarak görüyorum. Sizi tanımıyorum ama onun karakteri bence cocuk sahibi olmasına engel çünkü kızın düşünceleri full stres.
Gerçek şu ki gamsız insanlar her konuda hayatta bu kadar zorlanmiyor bence.
Ne tavsiye verebilirim bilmiyorum ama bu kadar dramatize etmeyin daha yaşınız genç 1 yıl denemissiniz. Belki hayırlı zaman şimdi değildir

Hangi sehirdesiniz belki buradan doktor veya tüp bebek merkezi tavsiyesi edecek arkadaşlarımız size yardımcı olur. İnsallah gönlünüze göre olur 🤲🏻

Yaranızı açmayın kimse sizi anlamaz . Ancak sizin yaşadıklarınızı yaşan bilir .
Ve tüp bebek doktorum şunu söyler hep .

Sebepsiz infertile yoktur , henüz sebep’i bulanamayn infertile vardır .

iyi bir klinikte tüp bebek yaptırın , alacak nefesi yiyecek ekmeği varsa sizi bulacaktır ☺️

Arkadaşımın 8 sene olmadı çocuğu doktor doktor gezdiler tüp bebek denediler olmadı ne zaman kafasından attı çocuğu evlatlık alırız olmassa dediler ..doktorlar bile ümit vermediler çocuğu olacağına şimdi 17 aylık kızı var ümidinizi kaybetmeyin lütfen. Allah hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah size..

Seni çok iyi anlıyorum birebir aynısını 3 yıldır yaşıyorum

İnsanlara çocuk istediğinizi, olmadığını falan söylemeyin.

Anlamazlar, hassasiyet göstermezler, basit bir konu olarak algılarlar, sizi de alıngan ilan ederler.

Tecrübeyle sabit, o yüzden soran olursa da biz henüz istemiyoruz diyin geçin.

Tüp bebek deneyin en kısa sürede, yine olmazsa yine deneyin, elinizden ne geliyorsa yapın gerisi Allahın takdiri.

Bende sorun var mesela, yakınıma bile söylediğimde patavatsız konuşmalara maruz kaldığım oluyor, o yüzden asla kimseye söylemeyin, artık ben istemiyoruz diyor geçiyorum.

Bir de kafaya takmayın atın demekle olmuyor bir kadın her ay adet görüyor ve bu döngü çok kısa unutmaya hiö vakit yok adetliyken zaten o ayki umudunuz bitmiş oluyor her lavaboya gittiğinizde aklınıza geliyor adet bitiyor misal ben 21 gün sonra adet oluyorum e olmadan bir hafta öncede adet sancıları noldu yine aklınızda yani kim nasıl kafasından attı bilmiyorum ama şahsen ben unutamıyorum

Bir de kafaya takmayın atın demekle olmuyor bir kadın her ay adet görüyor ve bu döngü çok kısa unutmaya hiö vakit yok adetliyken zaten o ayki umudunuz bitmiş oluyor her lavaboya gittiğinizde aklınıza geliyor adet bitiyor misal ben 21 gün sonra adet oluyorum e olmadan bir hafta öncede adet sancıları noldu yine aklınızda yani kim nasıl kafasından attı bilmiyorum ama şahsen ben unutamıyorum
Aklından tamamen çıkarıp hayatına devam edenlerin psikolojisinden istiyorum 🤷‍♀️

Aklından tamamen çıkarıp hayatına devam edenlerin psikolojisinden istiyorum 🤷‍♀️
Kesinlikle yani nasıl unutulur ki en basitinden şu an netflix te dizi izliyorum sözde aklımdan atmak için bridgerton kızın çocuğu olmuyor daha doğrusu eşi istemiyor e benim yine aklıma geldi 🤣🤣🤣🤣🤣

Back
X