Sebepsiz infertilite beni tüketti

“1 yıldan fazla takmadım yine olmadı” diye düşünmeyin. 1 yıldan fazla bn d tAkmamıştım ama sonra her regl zamanı ağladım. Cidden rahat bıraktığım zaman oldu çok şükür. 33 de anne oldum. Meryem suresini günde bir kere okudum, siz de deneyin.

Kızlar 2 yıldır bebek için uğraşıyoruz.Tüm tetkikler yapıldı. Eşimde ve bende her şey normal görünüyor. Ama yok olmuyor. Yaş 32 . Umudum kalmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Ben hariç herkes hamile etrafımda. Arkadaşlarım, kuzenlerim, hatta mezun ettiğim öğrencilerim.Psikolojim bozuldu.Herkes sorup duruyor. Olmuyor mu diye soranlar, üreyebildiği için nispet yapan tanıdıklar, halimi bildikleri halde arayıp hamileliğini müjdeleyen arkadaşlar beni çok yordu.Tüm gün bu konuyu düşünüyorum. Bazen diyorum ki keşke bir sorun olsaydı da onu göre bir tedavi görseydim. Çaba sarfetmeden mutlu olabileceğim günler gelsin artık ya😞
Merhaba benim de yaşım 33. Bir oğlum var. 32 yaşında planlanadığımız bir gebelik oluştu ve ikizlere hamile kaldım ve ne yazık ki ikisini de kaybettim. Acısı çok yıktı ve doktora koştuk hemen hamile kalmam lazımdı. Tahliller falan herşey temiz çıktı. Tam 11 ay iğne tedavisi gördüm bir negatif aşılamam var. Olması olmadı. Eşim son kez ikinci aşılamayı deneyelim dedi. Yumurtam çatlamamıştı o yüzden olumsuz olacağından emindim o ay üçüzlere hamile kaldım. Gerçi teke devam etti sonra gebelik şimdi 4,5 aylık hamileyim. Her şey beyinde bitiyor. Düşündükçe olmuyor sakin olmaya çalış. Ben ilişkiye bile bebek için girer olmuştum. İlişkiden sonra sanki sperm kalkarsam tutacağı varsa benim yüzümden tutmayacak yer çekiminden yokolacak gibi hissediyordum.

Merhaba, az da olsa bir düşüf olmuş mu ? Biz de corona atlattık eşim ay sonu test yaptıracak inşallaj korkuyla sonucu bekliyorum. Bir de acaba hafif mi atlattınız ? Verilen ilaçları kullandı mı eşiniz
Çok geçmiş olsun en son testte 165 milyondu corona sonrası 140 milyon olmuş ileri hareketli de bir düşüş olmamıştı canım sadece sayı biraz düşmüş biz hafif atlattık ilaçları da kullanmadık inşallah sizde de çok büyük bir düşüş olmamıştır

Allah yardimciniz olsun inşallah kısa sürede hayırlı ve sağlıklı bir evlada gebe kalırsınız lakin şunu anlamıyorum arkadaşlarınız hamile olduğunu söylemese bu seferde benden sakladı diye konu açılıyor yani Rabbim göstermesin yasamadigin için anlamıyor olabilirim ama en fazla ozenirim diye düşünüyorum ben hamile kalamiyorum diye tüm dünyadaki kadınları hamile diye kıskanacak değilim ...misal ben ikiz ve üçüz bebeklere bayılırım ama çok severim kendiminde ilerleyen zamanlarda olmasını isterim ve ikiz veya 3 uz annesi görünce hayranlıkla bakarım ozenirim ama asla kıskanmam arkadaşım kalsa sevinçten uçarım yani bilemiyorum işte ..
Öncelikle güzel temenniniz için teşekkür ederim fakat dünyadaki tüm hamile kadınları kıskandığımı da nerden çıkardınız? Ben sürekli hatırlatan durumlardan bahsettim.Detay bile yazmadım.Beni yıpratan bir süreçten bahsediyorum o kadar yazdığım durumdan tespitiniz kıskançlık olmuş.Ama şu konuda size hak verdim. Başınıza gelmediği için anlayamadığınız konusunda .

18 aydır aynı şeyleri bende yaşadım . Çevre baskısı , etrafımda sürekli hamile görmek , kadın doğuma gitmek bile canımı yakıyordu . Orda bile soran densizler vardı çünkü. Benim eşim de de ben de de sorun vardı . Doktorlar hep tüp bebek yaptırın dedi . Kimseye anlatmadık durumu ben hep içime attım . En son kabullendim ve yakın çevreme (ablalarım) çocuğumuzun olmayacağını , sorunları ve tüp bebek yaptıracağımızı anlattım öyle bir rahatladı ki kafam çünkü kabullenmiştim .üzerimden yük kalktı sanki . Çörek otu bal tarçın kürü yaptım olmayacak nasıl olsa ama son kez bunu da deneyeyim dedim ve o ay hamile kaldım . Güvendiğiniz biriyle paylaşın derdinizi Belki siiznde öyle kafanız rahatlar. İnşallah en kısa zamanda sizde gğzel haberi verirsiniz . Gerçekten en büyük engel stres ve kafaya takma

Kızlar 2 yıldır bebek için uğraşıyoruz.Tüm tetkikler yapıldı. Eşimde ve bende her şey normal görünüyor. Ama yok olmuyor. Yaş 32 . Umudum kalmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Ben hariç herkes hamile etrafımda. Arkadaşlarım, kuzenlerim, hatta mezun ettiğim öğrencilerim.Psikolojim bozuldu.Herkes sorup duruyor. Olmuyor mu diye soranlar, üreyebildiği için nispet yapan tanıdıklar, halimi bildikleri halde arayıp hamileliğini müjdeleyen arkadaşlar beni çok yordu.Tüm gün bu konuyu düşünüyorum. Bazen diyorum ki keşke bir sorun olsaydı da onu göre bir tedavi görseydim. Çaba sarfetmeden mutlu olabileceğim günler gelsin artık ya😞
Bebeğim olmuyor diyen hanımlar hiç femara kullandınız mı?

Aynııı seyleri bende yaşıyormm. Hatta şöyle söyleyim. Ben tüp bebek yaptrdm dıs gebelik oldu. Beta artısı sacma sapan bisekilde oldu. İşe gitmeyim diye bir hafta rapor aldm. Doktora tüp bebek yazdırmak istemedim ben. O yüzden rapora anormal vajinal kanama yazdı. Tabi iş arkadasım bunu görmüss okumus. Bi gecmis olsn bile demeyen insan aradan üç gün gecince gebeliğini öğreniyor ve direk bana msk atıyor. Canım gebeymissin sanırımm hayırlı olsun diye. Bence ciddi ciddi beni soruyor sandm. Evet canım var ama skntılı yine diye. Yaa inşallah iyi olur. Bende gebeyimde önümzdeki haftaya gitcem bilmem ne diye yazmıs. Amac gebeliğini söylemekmis.
düşünsene 1) tanıda vajinal kanama yazıyor nasıl gebeliğe yordun?
2) tamam gebeliğe yordun diyelim. Kanama yazıyor ya kanama. Demekki gebelik normal ilerlemiyoo düşük oluyor bilmem ne

Öncelikle güzel temenniniz için teşekkür ederim fakat dünyadaki tüm hamile kadınları kıskandığımı da nerden çıkardınız? Ben sürekli hatırlatan durumlardan bahsettim.Detay bile yazmadım.Beni yıpratan bir süreçten bahsediyorum o kadar yazdığım durumdan tespitiniz kıskançlık olmuş.Ama şu konuda size hak verdim. Başınıza gelmediği için anlayamadığınız konusunda .
Algida seçicilik oldu Rabbim en kısa zamanda nasıl eder inşallah ben mesela çocuklara çok düşkünumdur ta evlenmedem ya bebeğim olmazsa diye düşünüp huzunlenmistim ama kendimi şöyle rahatlattim eğer olmazsa bir sürü bebek var kimsesiz birini evlat edinirim diye düşününce içim rahatlamisti üstelik yeni doğmuş bir bebeği evlat edinir hiç bıkmadan 3 gün onu emzirirseniz hormonların etkisiyle sütünüz de gelir ..bu sekilde düşünürseniz stresiniz azalabilir diye düşünüyorum ..öneri sadece yanlış anlamayin

Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Darısı başımıza🙏 Canım 1 yıl hatta daha fazla süre akışına bıraktık. Olmayınca acaba olmayacak mı deyip strese girdim haliyle. Yani bir iki kez deneyip stres yapmadım. Pandemi olduğu için evden çalışıyorum haliyle düşünecek çok zaman var. Kafayı takmamak mümkün değil. Başarabilenlere hayret ediyorum. İnsan kendini üzen bir durumu ne kadar düşünmeyebilir ki. Ama sizin adınıza çok sevindim.
İyi dileğiniz için teşekkür ederim❤ dedikleriniz de haklısınız düşünmemek imkansız. Ben de aynı süreçlerden geçtim. Her ilişkide hamile kalma düşüncesi vardı aklımda. Adet zamanını iple çekerdim adet olmayayım da test yapayım diye. Korona döneminin başında evde olduğumuz süreçte eşime keçiboynuzu özü içirdim her gün. Bizim sorunumuz sperm yokluğu gibiydi neredeyse. kendimce çare arıyordum. Ne zamanki olmuyor zaten deyip buraktım o zaman hamile kalmışım. En kısa sürede bu mutlu haberi almanızı diliyorum🙏🌼

Merhaba arkadaşlar, hiçbirimiz tek değiliz bu durumu yaşayan bir sürü insan var, ben de 16 aydır deniyorum, prolaktin yüksekliği ve rahim ağzı darlığı var dediler ikisi de aşıldı bir şekilde ama yine de yok, 2 yıl olacak evleneli yakında, ufak ufak sormaya kurcalamaya başladı insanlar ben de çoğunuz gibi istemediğimi söylüyorum, çok isterken istemiyorum demek bile insanın canını acıtıyor, aynen sizler gibi bi kabulleniyorum olacağı varsa olur deyip sonra 5dk sonra olmuyor diyorum, 10 dk sonra olur niye olmasın diyorum, karmakarışık duygular, haziran ayına kadar doktora gitmemeye karar verdim, belki yazın tüp bebek denerim, o da olumsuz sonuçlanırsa naparım diye denemekten de korkuyorum aslında

Çok geçmiş olsun en son testte 165 milyondu corona sonrası 140 milyon olmuş ileri hareketli de bir düşüş olmamıştı canım sadece sayı biraz düşmüş biz hafif atlattık ilaçları da kullanmadık inşallah sizde de çok büyük bir düşüş olmamıştır
Insallah düşmemiştir :( ben corona iken keçiboynuzu kürü ve multivitaminini vermeye devam ettim işe yaramıştır umarım..

Etrafında seni bu konuda strese sokan kimler varsa hepsini uzak tut öncelikle canım eğer bi sorun yoksa doğurganlık artıran besinleri araştır onlarla beslen umudunu yitirme

Insallah düşmemiştir :( ben corona iken keçiboynuzu kürü ve multivitaminini vermeye devam ettim işe yaramıştır umarım..
Bizde arı sütü bal polen kullandık bence o da fayda sağladı omega 3 de kullandık kalbini ferah tut normalde sperm sayısı nasıl

Algida seçicilik oldu Rabbim en kısa zamanda nasıl eder inşallah ben mesela çocuklara çok düşkünumdur ta evlenmedem ya bebeğim olmazsa diye düşünüp huzunlenmistim ama kendimi şöyle rahatlattim eğer olmazsa bir sürü bebek var kimsesiz birini evlat edinirim diye düşününce içim rahatlamisti üstelik yeni doğmuş bir bebeği evlat edinir hiç bıkmadan 3 gün onu emzirirseniz hormonların etkisiyle sütünüz de gelir ..bu sekilde düşünürseniz stresiniz azalabilir diye düşünüyorum ..öneri sadece yanlış anlamayin
Peki eşinizden kaynaklı olmadıysa ve sizin bu düşüncenize de sıcak bakmıyorsa boşanır mıydınız ondan? Cevap yazarsanız çok ama çok sevinirim. Tam ben de sizin gibi düşünüyorum da. Vicdan azabı peşimi bırakmıyor. Çocuk için boşanılır mı diyorum sonra depresyondayım şuan.

sebepsiz olayına ben pek inanmıyorum
Mutlaka vardır bir sebebi ama ortaya çıkartılamıyordur
Geniş çaplı bir şekilde muayene olun birkaç doktora daha gidin.
Tüp bebek deneyin
İnşallah en tez zamanda olur.

Peki eşinizden kaynaklı olmadıysa ve sizin bu düşüncenize de sıcak bakmıyorsa boşanır mıydınız ondan? Cevap yazarsanız çok ama çok sevinirim. Tam ben de sizin gibi düşünüyorum da. Vicdan azabı peşimi bırakmıyor. Çocuk için boşanılır mı diyorum sonra depresyondayım şuan.
Ben bunu sorarak evlenmiştim zaten 2 evliligimdede çocuklara düşkünlüğumu bildiğim için hatta ilerde maddi olarak gücüm ve sağlığım yerinde olursa dahi ilerde çocuklarım büyüyünce belki evlat edinirim diye hayal kuruyorum ... Sorduğunuz soruya net cevap veremem çünkü eşinize bağlı eşiniz çok saygılı ve sevgili biriyse zaten sizin bu hayalinizi yerine getirmek için bunu kabul ederdi diye düşünüyorum ... Mesela eski eşim berbat biriydi çocuğun olmasaydı bu sebeple seve seve baştan ayrilirdim, zaten olduğu halde ayrıldım....ama şu anki eşim çok saygılı ve sevgi dolu birisi çocuğumuz olmasaydı ayrılmazdim kesinlikle ve bir 5 yıl eşimin keyfine bakardım sonra evlat edinmek isterdim eşimde buna hayır demezdi dediğim gibi çok saygılı fikrime hayalime saygı duyar ben mutlu olayım diye kendi istemese dahi gerçekleştirmeye çalışır...bunu siz karar vermeniz gerek..şunu söyleyim eğer kocanız değmeyecek biri ise şu dunyada anne olma şansınızı kacirmayin derim ..hayat bu ne getireceği belli olmaz eğer boşanmakta istemezseniz yumurtalarnizi döndürün bir şey yapın ne bileyim belki kocanız aldatacak ölecek vs biraz cesur olmak gerek güzel günler yaşamak için

Not: size tavsiyem istihareye yatin 3 kere ustuste internetten araştırın nasıl yatiliyor yorumu nasıl yapılıyor ....araştırınca göreceksiniz illa rüya görmenize gerek yok istihare Allah'a danışmak sen ne dersen kabulum Allah'ım demek çünkü geleceği bilennl Rabbim ....yani istihareden sonra esinizden soğuma mi gelecek bosanabilmeniz için yollar acilacak mi kapanacak mı kalbinize dönüp bakın...

Ben ilk kişiden boşanmadan önce istihareye yattım ve bu adamdan kurtulamicam dediğim anda Rabbim yollarımi açtı ve bir bakmışim bosanmisim bile ....dolmuşa binecek param yoktu başka şehirdeydim vs ...ama yollar açıldı işte

Ben bunu sorarak evlenmiştim zaten 2 evliligimdede çocuklara düşkünlüğumu bildiğim için hatta ilerde maddi olarak gücüm ve sağlığım yerinde olursa dahi ilerde çocuklarım büyüyünce belki evlat edinirim diye hayal kuruyorum ... Sorduğunuz soruya net cevap veremem çünkü eşinize bağlı eşiniz çok saygılı ve sevgili biriyse zaten sizin bu hayalinizi yerine getirmek için bunu kabul ederdi diye düşünüyorum ... Mesela eski eşim berbat biriydi çocuğun olmasaydı bu sebeple seve seve baştan ayrilirdim, zaten olduğu halde ayrıldım....ama şu anki eşim çok saygılı ve sevgi dolu birisi çocuğumuz olmasaydı ayrılmazdim kesinlikle ve bir 5 yıl eşimin keyfine bakardım sonra evlat edinmek isterdim eşimde buna hayır demezdi dediğim gibi çok saygılı fikrime hayalime saygı duyar ben mutlu olayım diye kendi istemese dahi gerçekleştirmeye çalışır...bunu siz karar vermeniz gerek..şunu söyleyim eğer kocanız değmeyecek biri ise şu dunyada anne olma şansınızı kacirmayin derim ..hayat bu ne getireceği belli olmaz eğer boşanmakta istemezseniz yumurtalarnizi döndürün bir şey yapın ne bileyim belki kocanız aldatacak ölecek vs biraz cesur olmak gerek güzel günler yaşamak için

Not: size tavsiyem istihareye yatin 3 kere ustuste internetten araştırın nasıl yatiliyor yorumu nasıl yapılıyor ....araştırınca göreceksiniz illa rüya görmenize gerek yok istihare Allah'a danışmak sen ne dersen kabulum Allah'ım demek çünkü geleceği bilennl Rabbim ....yani istihareden sonra esinizden soğuma mi gelecek bosanabilmeniz için yollar acilacak mi kapanacak mı kalbinize dönüp bakın...

Ben ilk kişiden boşanmadan önce istihareye yattım ve bu adamdan kurtulamicam dediğim anda Rabbim yollarımi açtı ve bir bakmışim bosanmisim bile ....dolmuşa binecek param yoktu başka şehirdeydim vs ...ama yollar açıldı işte
Teşekkür ederim benim için çok faydalı oldu görüşleriniz.
Ne güzel ne mutlu size saadeti yakalamışsınız.
İnançlı olmak çok önemli ben o konuda eskisi gibi değilim maalesef güçlendirmem lazım acilen.
Çok sağolun Allaha emanet olun

25 yaşında evlendim. Aynı nedenden 8 sene çocuğum olmadı. Kafama takmak yerine gezdim, eğlendim. 34 yaşında incir kürü denedim ve sürpriz şekilde hamile kaldım.
Üzülmeyin, stres en büyük engel çoğu zaman.
Merhaba bu incir kürünü nasıl yaptığınızı söyler misiniz. Mümkünse

Bizde arı sütü bal polen kullandık bence o da fayda sağladı omega 3 de kullandık kalbini ferah tut normalde sperm sayısı nasıl
Onlari yazmayı unutmuşum canim corona oldugumuz gun ari sutu propolis ballı karışıma başlamıştık bağışıklık icin, omega 3 te 2 aydır kullaniyor esim..
Daha önce test hic yaptırmadık esim icin haftaya yapılacak insallah.
8 aydır deniyoruz.

lütfen vitamin değerlerinizi kontrol ettirin. D vitamininizin düşük olduğuna adım gibi eminim.
En temelinden B12,c,d, magnezyum,balık yağı kullanmanız lazım. Abarttığımı düşüneceksiniz eminim ki ama eminim. Krdeşim ebe, sağlıklı yaşamla kafayı kırdım. Birçok eğitim aldım araştırdım okudum.
D vitamini düşükse gebelik olmuyor maalesef. Onda da kiloyla orantılı olarak kullanılan sıvı form tercih edin.
60 kiloysan 6 damla şeklinde
Google a gıda takviyelerimiz yazdığında çıkan ilk internet sitesinde çok güzel bilgiler var. Marka önerisi, kullanım şekli anlatılıyor.
Hatta sebebi isimli bir youtuber var sebile ölmez. Onun hikayesini dinlemelisiniz. Yotube a sebibebi hamilelik yazın ilk videosunu izleyin. Çok başarılı takviyeler kullandı kendisi,başarısız tüpbebek sonrası doğal yollarla hamile kaldı. Rabbim nasip eder size de inşallah 💓

Back
X