Sebepsiz mutsuzluk

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Bulunduğum hayatı sevemiyorum kızlar. Üstüne 2.ye hamileyim. Eşimden yana tek sorunum annesi. Altlı üstlüyüz günde 1 kere gelir 10 dk. ondada gıcığıma gider karışmaya çalışır herşeyime. Ben gitmem hic. Arkamdan esime konusur. Eşim bana yansıtmaz bişey demez duyarsam kendim duyarım. Üstüne tam tersi ne zaman eşime bişey dese eşim bana daha iyi yaklaşır. Bilmiyorum artik içine mi atiyo oda onun sorunu. Evliliğimde bundan baska sorun yok. Onunla bas etmeyide zamanla ögrenicem sanırım. Sustukca yapıyor çünkü.

Neden yok belkide, bekarkende çoğu zaman böyleydim. Gece sabaha kadar pc başında, gündüzde 3-4-5 de uyanırdım. Hiç bişey yapasım gelmezdi. Hiç bi güzel yanı yok tabiki.Ama sorumluluk yoktu şimdi öyle değil tabi.
Gez toz sosyalleş demeyin hiçbir işe yaramıyor cıkıyorum arkadaşa ona buna gidiyorum gelince aynıyım. Her gün dışarda da olunmaz ki.

Hiçbirşey yapmak istemiyorum günlük işlerimi bile. sürekli elimde telefon bişeyler tıkınmak istiyorum. Sürekli kafam ağır yorgunum bıkkınım bi uzaklara dalma hissi. Boş boş bakıyorum etrafa .
Eşim gelince açılıyorum gündüz konusacak sohbet edecek kimse yok sanırım sıkılıyorum. Buarada 18 aylık kızım var ve coğu zaman evi b*k götürüyor mutfak kokuyor ev temizlik istiyor tabi evi pis gören kv arkamdan saydırıyor eminim. sıkılıyorum herşeyden. Kalan yemekler küflenene hatta doğa üstü bişeye dönüşene kadar bekliyor ben kalkıcamdaa onu dökecemde yıkıycam derken ohoo... bulaşıkları bile dizmek yerine büyük kaba üstüste koyup makineye saklıyorum alelacele. Sonraya daha cok iş cıkıyor tabi. Bunları anlatıyorum ki ne kadar vahim durumdayim anlayin. Daha neler neler.
Tembel bi insan olup çıktım kızlar yapsam yapıyorum da.. yanlis anlamayin lütfen dert aramiyorum ama bu sekilde yasamak bunaltıyor. Yemek yemeye üşeniyorum ya.
Bana önerebilceğiniz bişeyler var mı.. benim gibi olan var mi? nasıl düzelicem ben ?

Canım bi silkelen ve kendine gel belki hamilelik seni bu hale getirdi ama artık bir annesin bebişin var evinle bebişinle kendinle ilgilenmelisin bence sen oturup kendine bi plan çiz sabahtan akşama saatler yaz hangi saatlerde ne yapacağına dair bu böyle devam etmesin umarım yakın tarihte kurtulursun bu durumdan

Bu sagliksiz ortamda 18 aylik cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

Çok tesekkür ederim cok haklısın canim hamilelikle iyice beter oldum sanirim. Dedigini deniycem cok tsk ederim

Çok tesekkür ederim cok haklısın canim hamilelikle iyice beter oldum sanirim. Dedigini deniycem cok tsk ederim

yapmalısın kuzucum bu böyle olmaz artık hangi saatte kahvaltı hangi saatte bulaşık hangi saat temizlik hangi saat çocukla ilgilenme akşam yemeği hepsinin saatini koy ve ona uy gerekirse tek tek alarm kur ileriye yönelik çok sıkıntı yaşarsın eşin ne diyor bu duruma peki

Çocuklarına yazık, sen annesin kendin için olmasa bile çocukların için kendine acilen gelmen şart!

Sen kendini bırakmışsın salmışsın. Hamilelik depresyon falan diyip geçemiycem bu konuya. Bu tamamen boşvermişlik. 6 ay sonra ne yapıcaksın sen 2 çocukla?

Bence kendinizi bir inceden inceye eleştirin. Ben iyi bir anne miyim ıyi bir eş miyim ? Belki bu şekilde kendinize biraz dahi olsa değiştirme imkanı sunarsınız. Hayattan tat almaya bakın . Sevdiğiniz hiç mi hobiniz yok . Eşiniz de anlayışlı bir insanmış . Evlilik kocaman bir sorumluluk . Yaşınız kaç bilmiyorum ama böyle devam ederseniz olan çocuklara olur zira sağlıksız bir ortamda yasıyorlar. Kendinize bir düzen oluşturun. Tembellik yaptığınızda ben mükemmel bir kadınım her işi yapabilirim diye kendinizi motive edin . Çocuğunuzla eğlenecek zama n ayırın kendinize. Eşinizle birlikte cocukla dışarı çıkın . Bir hava alın gelin . Hayat böyle yaşamak için çok ama çok kısa .

Bu sagliksiz ortamda 18 aylik cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

Cocuk bakmak dunyanin en zor islerinden biri. Kendine bile zaman ayir(a)miyorken neden 2. cocuk?

Bir uzmanla gorusup destek alabilirsin.

Çocuklarına yazık, sen annesin kendin için olmasa bile çocukların için kendine acilen gelmen şart!

Sen kendini bırakmışsın salmışsın. Hamilelik depresyon falan diyip geçemiycem bu konuya. Bu tamamen boşvermişlik. 6 ay sonra ne yapıcaksın sen 2 çocukla?
Ya aslında biraz şunun da etkisi var, kızım hicbirsekilde peşimi bırakmıyor yani kalkıp bi bulasık yıkarken kıyamet kopuyor ve bende artik bundan sıkılıp saldim bosverdim sanirim ama kendime gelmem lazim tabikide bu bahane olamaz

Yani kendinize ne yaptiginiz sizin seciminiz ama 18 aylik cocuk 4-5 saatte bir yemek ister,oyun ister,gezmek ister. Evde hazir yapili yemegi dolapta kuflenen bir anne o cocuga nasil bakar diye merak ettim acikcasi. Yoksa evinizden gulyabani ciksa kime ne?

Su aylar bile serotonin seviyesi dustugu icin depresyon sebebi. O yuzden en sagliklisi bir uzmanla gorusmen.

Aynen öyle ya eşim ne kadar yüzüme vurmasa da tabiki rahatsız oluyor canim ama dediğini deniycem sanki hiçbirseyde hevesim yok gibi ama temizlik yapmayi evimin tertemiz olmasını cok seviyorum halbuki içim rahat oluyor. Eşim 2 işte çalışıp çok yoruluyor her istedigimizi alır getirir. benim bu yaptigimsa ayip geliyor valla.

Ya canım benim yazık günah adam biraz da senin gayretin gerekiyor çocuk bu illaki oyalacanacak bişey bulunur ona olmadı uyurken tehlikeli olabilecek işlerini yap uyanıkken kolay işlerini yap ama yap emin ol evin temiz düzenin yerine oturduğunda daha rahat daha mutlu bir anne ve eş olacaksın

Cocugu mutlaka parka götürün oynayıp yorulsun. Sabah kahvaltıdan sonra götürün ki öğle uykusuna rahat yatsın. O uyurken de ufak ufak ne işler varsa onu yaparsınız. Benim oğlan ortaligi karıştırmayı çok sever ben makineyi bosaltirken yardım etmeye bayılır. Siz de çocuğa sizinle mutfakta zaman geçirmesine izin verin mesela. Toz mu alacaksınız onun da eline bir bez verin kendi kendine oyalansin. Bunlarla beraber mutlaka kan sayımı yaptırın. Vitamin eksikliği de buna sebep olabilir

Önce uykunuzu düzene koyun.Bu sandığımızdan daha önemli.Eskiden çok geç uyurdum ve ertesi gün ne kadar geç kalkarsam kalkayım enkaza dönerdim.Her yerim ağrırdı.Canım bir şey yapmak istemezdi.Ama 23 gibi yatağa girince ertesi gün öyle dinç oluyorum ki.Bu ara yine düzeni boşladım ve yine aynı halsiz günler yaşanmaya başladı.Bunu es geçmeyin derim.

Canım benim sen şu kv ile tamamen aranı düzeltsen sana iyi gelecek. Geçmişi silme fakat yeni başlangıç yap. İkinci çocukta geliyor ne yapacaksın. Eşinde arada kalıyor yazık. Kızını ara sıra ov bırak ve evinle ilgilenmeye başla orayı temiz ve ailen için sıcak yuva yapmak senin asil işin. Bir an önce ben ne yapıyorum demekle kalma faaliyete geç. İdareci ol kv karşı , düzenli bir anne eş insan ol. O çocukların seni ve aileni örnek alacak.

Canim allasen bu halin nedir :O
iki bebek annesi olcaksin ne demek bulasiklar kokup küf bağlamak ne demek oturdugun yerden kalkmayip üşenmek ne demeye ewlendin de ne demeye çocuk yaptin gözünü sewim el kadar bebene azık ya.
kaynana laf etmez mi kim olsa eder kusura bakma hic mi insan girmiyo senin evine kusura bakma laflarima alinma lutfen ama gercekler bu.
Bak bende iki cocuk annesiyim gece gunduz birbirine karisyo bendede inan yipranmanin hat safalarina kadar ulastigim gunler oldu.Bi kalk kendine gel ben sabah kalkip ew isi iki cocuk her seyim elimden geldigince mukemmel olsun diye cirpiniyorum ve bunu bir cok anne yapyo. iki dakka nefes alcak wakit birakmiyoruz kendimize.Oturyorum onlada el işi yapyorum az insaf senin icin daralyo tembellik yapcan diye 18 aylik bebenin karnindakinin gunahi ne. Onu da gectim esin ne diyo bu duruma hemen gidip bi doktor destegi al kurban olum hayattan temizlik olmadan nasil bisey anliyosun. Hasta olursunuz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…