• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebepsiz(stres faktörlü) infertilite

mutter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
235
2
96
Diğer
yaa kızlar böyle 1 konu aradım, bulamadım, ben açim dedim.
yaaa hiç bir sebep yokken hamile kalamamak ne demek yaaa???
nasıl boşaltıcam bu kafayı? etrafımda bilen herkez ya takma-düşünme-etme diyor.
tamam takmim diyorum ama kalbime nasıl söyletim.
tamam istemiyorum diyim ama nasıl istemim???
ben çok küçüktüm bunun hayalini kurardım. şimdi nasıl wazgeçebilim?
regli günüm yaklaşırken ben nasıl "aceba hamilemiyim" sorusunu kafamdan çıkarim?
neredeyse 1 yıldır uğraşıyoruz. heray bir hüsran. test yaptırdığımızda olumsuz sonucu alırken eşimdn, söyleyen görewliden, kendimden, herkezden utanıyorum sanki. eşimin hiçbir baskısı yok hatta başta o istemiyordu erken diyordu ben ikna ettim.
bazen onu suçluyorum tamamen sebep aramaktan; "istemiyorum dedin allahın gücüne gitti wermiyor işte" diye.

naapmalıyım hanımlar ben naapıcam? 1çiftöğüt yazın ben artık gerçekten ağlamaktan içim dışıma çıktı.
hayatın birinci kanunuymuş üremek. hayatın birinci kanununu yerine getiremiceksem ben neden hayata geldimki?

:(((((
aslında sbepli yere hamıle kalamamaktan daha kotu bır durum
sebepsiz yere hamıle kalamamak
bır sorunun oldugu zamn ılac kullanıosun bısıler yapıosun ,
ama sorunun olmadıgı ay hep umıtlen bebegını beklıosun
rabbım senın benım vede tum muhammet ummetı ıcın hayırlısını versın ınşşşşşşşş

aynısını düşünüyorum. artık herşeyin tedawisi war ama sebepsizliğin we stresin tedawisi yok.

bende aynı durumdayım kızlar bu ay aşılama yapmıştık bugün adet oldum,bizimde sebepsiz,ve biz 3 yıldır uğraşıyoruz,muttercim senin için çok erken bence zaten 1 yıl olmaması normal diyor doktorlar.ben ne yapim 3 koca yıl geçti ve hala kucağım bomboş..

bende aynı durumdayım kızlar bu ay aşılama yapmıştık bugün adet oldum,bizimde sebepsiz,ve biz 3 yıldır uğraşıyoruz,muttercim senin için çok erken bence zaten 1 yıl olmaması normal diyor doktorlar.ben ne yapim 3 koca yıl geçti ve hala kucağım bomboş..

:gitme::gitme::gitme:
olucak nş bzımde

allah hepimizin yardımcısı olsun canm.
rahim filimini çektirdin mi? o çok önemli bak.
bu durumlarda ilk bakılması gereken rahim filmiymiş.
işallah o 3 koca yılın acısına çok çok tatlı bir bebeğin olur o geçen zamanı unutursn.
allahtan umudunu kesme hep dua et. ben regli oldum gün bile. allahım sana güweniyorum sana ianıyorum birgün wericeksin bize de bebek diyorum. içimi huzur kaplıyo.
başlarda isyan ediyordum. neden herkezin normal benim olmuyo die ama baktım o zaman daha bir herşey ters gidiyo.

valla herhalde 10 tane filan doktora gittim, ama bir taneside rahim filmi çekmedi anlamadım eşimin 3 yıl önceki tahlilinin üstüne sperm tahlilide yapmıyolar onuda anlamadım... eşimi hiç anlamadım çocuk değilki kulağından tutup zorla doktorada götürüp tahlil yaptırıyım... sıkıştım kaldım... bu iş nekadarda zormuş, bide gelip gelip 2 ayda 1 ayda nasıl hamile kaldıklarını filan anlatıyolar gelde stres sinir yapma, tamam herşey allahtan kısmetle alakalı bi durum ama ne biliyim, yinede bence akla mantığa uygun olan şu; eğer hamile kalamıyosam illaki bir sebebi var buna sadece psikolojik demek bana saçma geliyor... benim zaten ilk hamileliğimde doktor kurbanı oldum ve ikiz bebeğimi kaybettim doktorun adı hakan yaralı tam tüccar sakın yolunuz düşmesin... burdaki doktorlara güvenmediğimden almanyada kadın doğum uzmanı olan bir tanıdığımız var, oda aslında üremenin beyin ile olan birşey olduğunu anlattı birde şu örneği verdi, 7 yıl hamile kalamamış bir hastasının tedavisine başlamışlar ancak ona demişki senin tedavine 2 ay sonra başlıcam yani 2 ay hamile kalmıcaksın 3 ay sonra bu hastası 2 aylık hamile olarak gelmiş... valla herkez için hayırlısı...

bizde 3 yıldır uğraşıoruz bütün tetkikler,rahim filmi herşey normal sadece stres yapıosun diolar.1 aşılama ve 1 tüp bebek tedavisi yaptık olmadı.Şimdi oluruna bıraktık doktora falan gitmiyoruz artık.Sadece ovulasyon testini kullanıyoruz ama hala bişey yok.Her ay acaba hamile miyimdir?diye kendi kendimi yiyorum.Ama olan yine bana oluyor,çok yoruldum artık herşey üstüme geliyor.Eşim çocukları çok seviyor,sürekli yeğenini sevmeye gidioruz,sürekli onun fotoğraflarına bakıp duygulanıyor.Babası sürekli torun var diye 13 saatlik yolu aşıp gidiyor onlara,bize uğrayan bile yok.Çünkü çocuk yok..Bide söylüyor torun yapın o zaman her ay gelcez diye...Üstüne bide annem düşünün annem( 40 yaşında) hamile kaldı ve 5 aylık kızkardeşim var.Hayat benim sabrımı deniyor galiba, ama çok yıprandım...Siz söyleyin benim yerimde olsanız ne yapardınız?

allah hepimizin yardımcısı olsun canm.
rahim filimini çektirdin mi? o çok önemli bak.
bu durumlarda ilk bakılması gereken rahim filmiymiş.
işallah o 3 koca yılın acısına çok çok tatlı bir bebeğin olur o geçen zamanı unutursn.
allahtan umudunu kesme hep dua et. ben regli oldum gün bile. allahım sana güweniyorum sana ianıyorum birgün wericeksin bize de bebek diyorum. içimi huzur kaplıyo.
başlarda isyan ediyordum. neden herkezin normal benim olmuyo die ama baktım o zaman daha bir herşey ters gidiyo.

amin canım inşallah allah bi gün bizimde kucağımızı yavrularımızla doldurur.rahim filmi çektirdim canım temiz çıktı,hormonlarım normal,adetlerim saati saatine düzenli,eşimdede bi sorun yok.bi sorun olmadığı için korkuyorum zaten,ne zaman olacak meçhul,bi sorunum olsaydı bu kadar üzülmezdim herhalde,tedavi olunca olur nasılsa derdim.ama şimdi çok zor uykularım kaçıyo,dayanamıyorum artık...

amin canım inşallah allah bi gün bizimde kucağımızı yavrularımızla doldurur.rahim filmi çektirdim canım temiz çıktı,hormonlarım normal,adetlerim saati saatine düzenli,eşimdede bi sorun yok.bi sorun olmadığı için korkuyorum zaten,ne zaman olacak meçhul,bi sorunum olsaydı bu kadar üzülmezdim herhalde,tedavi olunca olur nasılsa derdim.ama şimdi çok zor uykularım kaçıyo,dayanamıyorum artık...

çok zor gerçekten ben 2 yıl uyku bozukluğu ve depresyon tedavisi geçirdimAllah yardımcımız olsun..

çok zor gerçekten ben 2 yıl uyku bozukluğu ve depresyon tedavisi geçirdimAllah yardımcımız olsun..

bu gidişle bende psikolojik tedavi görücem galiba,daha mutlu olcaksam,sonunda bebeğime kavuşacaksam bunu bi araştırmam lazım...

:CüvCüv: kızlar bu cüvcüv bile hamile yaa...

valla herhalde 10 tane filan doktora gittim, ama bir taneside rahim filmi çekmedi anlamadım eşimin 3 yıl önceki tahlilinin üstüne sperm tahlilide yapmıyolar onuda anlamadım... eşimi hiç anlamadım çocuk değilki kulağından tutup zorla doktorada götürüp tahlil yaptırıyım... sıkıştım kaldım... bu iş nekadarda zormuş, bide gelip gelip 2 ayda 1 ayda nasıl hamile kaldıklarını filan anlatıyolar gelde stres sinir yapma, tamam herşey allahtan kısmetle alakalı bi durum ama ne biliyim, yinede bence akla mantığa uygun olan şu; eğer hamile kalamıyosam illaki bir sebebi var buna sadece psikolojik demek bana saçma geliyor... benim zaten ilk hamileliğimde doktor kurbanı oldum ve ikiz bebeğimi kaybettim doktorun adı hakan yaralı tam tüccar sakın yolunuz düşmesin... burdaki doktorlara güvenmediğimden almanyada kadın doğum uzmanı olan bir tanıdığımız var, oda aslında üremenin beyin ile olan birşey olduğunu anlattı birde şu örneği verdi, 7 yıl hamile kalamamış bir hastasının tedavisine başlamışlar ancak ona demişki senin tedavine 2 ay sonra başlıcam yani 2 ay hamile kalmıcaksın 3 ay sonra bu hastası 2 aylık hamile olarak gelmiş... valla herkez için hayırlısı...

kırmızı yeri okuduğumda tüylerim diken diken oldu yemin ederim. çok doğru yaaa bu beyin çok ilginç bişi ya aklım ermiyo.
caım birde rahim filmi çok çok önemli. bir yazı okudum yine kadınlar kulubunde. şimdi aradım bulamadım buraya kopyalicaktım ama bulamadım kısaca ben anlatim.
HANIMIN BİRİ HAMİLE KALIYOR. KALBİ ATMAYINCA KÜRTAJ OLUYOR. DOKTOR 6 AY BEKLEYİN DEWAM EDİN DİYOR. NEYSE BUNLAR 4 AY SORA KORUNMAYI BIRAKIYORLAR. UZUNCA BİR ZAMAN OLMUYOR ÇOCUKLRI AŞILAMA YAPTIRIYORLAR OLMUYO O OLMUYO BU OLMUYO DERKEN DOKTOR TÜP BEBEK DİYO. MUAYENEHANEME GELİN DİYOR. ÖZELE GELEMEYİZ PARSAL SEBEPTEN DİYOR. OZAMAN ANKARAYA SEWKEDİM DİYOR. NESE BUNLAR GİDİYORLAR WE ORDA İLK SORDUKLARI ŞEY RAHİM FİLMİNİZ WAR MI? YOK DİYOR ÇEKİLİYOR İKİ TÜPTE TIKALI. LAPRASKOPİYLE AÇILIYO.WE ERTESİ AY HANIM HAMİLE.
DÜŞÜNÜN OKADAR EMEK AŞILAMA PARASI KOŞTURMACA STRES BOŞU BOŞUNA 1 FİLMLİK İŞİ WAR KADININ.
YANİ İHMAL ETMEMEK LAZIM.

bizde 3 yıldır uğraşıoruz bütün tetkikler,rahim filmi herşey normal sadece stres yapıosun diolar.1 aşılama ve 1 tüp bebek tedavisi yaptık olmadı.Şimdi oluruna bıraktık doktora falan gitmiyoruz artık.Sadece ovulasyon testini kullanıyoruz ama hala bişey yok.Her ay acaba hamile miyimdir?diye kendi kendimi yiyorum.Ama olan yine bana oluyor,çok yoruldum artık herşey üstüme geliyor.Eşim çocukları çok seviyor,sürekli yeğenini sevmeye gidioruz,sürekli onun fotoğraflarına bakıp duygulanıyor.Babası sürekli torun var diye 13 saatlik yolu aşıp gidiyor onlara,bize uğrayan bile yok.Çünkü çocuk yok..Bide söylüyor torun yapın o zaman her ay gelcez diye...Üstüne bide annem düşünün annem( 40 yaşında) hamile kaldı ve 5 aylık kızkardeşim var.Hayat benim sabrımı deniyor galiba, ama çok yıprandım...Siz söyleyin benim yerimde olsanız ne yapardınız?

yaa nasıl rahatlatıcaz kendimizi nasıl stres yapmicaz bunu biri bize anlatsın. banada diyorlar stres yapıyosun yapma. e tamam yapmim ozaman diyince oluyormu bu huy bu yapı yani. içten gelen bir özellik. ben herşeyde stresliyimdir. bir uçak yolculuğu yapıcam zaman ben resmen hasta oluyorum. midem bozuluyo. reflü falan oluyorum yaa. ama ben bunu değiştirememkiii...
benim annem anlatıyor 1 tanıdıklarının 9 yıl sebepsiz olmamış çocukları. sonra tamam demiş artık ben istemiyorum. o ara hamile kalmış. hep duyduğumuz klasik bir hikaye ama annemin tanıdığı olduğu için aa ewet gerçekten doğruymuş oldum yani.....

o yiğen meselesi bizdede war hem eltimin hem görümcemin çok tatlı bebekleri war bizde onları sewiyoruz. eşim diyorki biri bana bakarken sewemiyorum diyor, kıskanıyorum zanlederler diye korkuyorum diyor. bunu duyduğumda çok ağlamıştım hala birine anlatırken ağlıyorum. bide benim kayınwaldemde hep benim onlara nazar değireceğime dair imalarda bulunmuştu onun için eşim çok etkilendi. allah yardımcımız olsun walla bazen isyan edesim geliyo allhım neden bunla cezalandırıyosun neden bunla sınıyosun bizi diyorum herkezin sağlıklı ewlatları warken neden biz hayatın en önemli şeyinden mahrumuz diyorum. ama böyle isyan ettiğim ay daha bir ters gidiyor herşey...
allahım sana gweniyorum sana innıyorum diyorum sonra wer isteyen herkezze bir ewlat wer. sen büyüksn sen werirsin diyorum. ama yine regli oluyorum :))))))))

ben son ay hıc kafama takmamıstım ılk defa gunuden 5 gun gecmıstı ne agrım ne sızım
adete daır hıc bır sey yoktu
5. gunu kan testı yaptıramaya gıdıcektım
bır baktım lekelenmeler geldı
doktor esımın spermlerınden dolayı dusuk yapabılecegımıde sölemıstı
artık dusukmuydu neydı bılemıorum tam olarak
ama felaket parca parca cok sıddetlı bır kanama yasadım ılk gunu
galıba bebegım benı yanız bırakdı
demek ıstedıgm gercekten beynın rahat olması lazım

kırmızı yeri okuduğumda tüylerim diken diken oldu yemin ederim. çok doğru yaaa bu beyin çok ilginç bişi ya aklım ermiyo.
caım birde rahim filmi çok çok önemli. bir yazı okudum yine kadınlar kulubunde. şimdi aradım bulamadım buraya kopyalicaktım ama bulamadım kısaca ben anlatim.
HANIMIN BİRİ HAMİLE KALIYOR. KALBİ ATMAYINCA KÜRTAJ OLUYOR. DOKTOR 6 AY BEKLEYİN DEWAM EDİN DİYOR. NEYSE BUNLAR 4 AY SORA KORUNMAYI BIRAKIYORLAR. UZUNCA BİR ZAMAN OLMUYOR ÇOCUKLRI AŞILAMA YAPTIRIYORLAR OLMUYO O OLMUYO BU OLMUYO DERKEN DOKTOR TÜP BEBEK DİYO. MUAYENEHANEME GELİN DİYOR. ÖZELE GELEMEYİZ PARSAL SEBEPTEN DİYOR. OZAMAN ANKARAYA SEWKEDİM DİYOR. NESE BUNLAR GİDİYORLAR WE ORDA İLK SORDUKLARI ŞEY RAHİM FİLMİNİZ WAR MI? YOK DİYOR ÇEKİLİYOR İKİ TÜPTE TIKALI. LAPRASKOPİYLE AÇILIYO.WE ERTESİ AY HANIM HAMİLE.
DÜŞÜNÜN OKADAR EMEK AŞILAMA PARASI KOŞTURMACA STRES BOŞU BOŞUNA 1 FİLMLİK İŞİ WAR KADININ.
YANİ İHMAL ETMEMEK LAZIM.

rahim filmi çok önemli ama ne olur temiz ve güvendiğiniz bir yerde çektiririn.Ben rahim filmi sonrası enfeksiyon kaptım ve bu yüzden hastanede yattım çok zor günlerdi,filmde normal gelmişti.Enfeksiyondan dolayı kapalı da olabilir şimdi ama cesaretim kalmadı artık tekrar çektirmeye.Lütfen iyi bir yerde çektirin benim yaşadıklarımı yaşamayın..

mrb arkadaşlar bende kısaca anlatım size hikayemi bende sebepsizim çünkü
3 yıllık evliyim hiç korunmamamıza rağmen evlendikten 9 ay sonra tedaviye başlamak için dr gittim o ay adetimi beklerken anneler gününde hamile olduğumu öğrendim.herşey o kadar güzeldiki tahlillerim bebeğim herşey normaldi.9 haftalıkken kontrol için gittim dr.bebeğin kalbi durmuş dedi allahım o kadar kötüydüki o an hemen almam lazım dedi napcm bilemedim ağlayarak eşimi aradım.kürtaj oldum.aradan zaman geçti ben tedavi için gittim yine dr.a.iğne ileç derken yok yok her ay hüsran.başka bi dr.gidiyorum olur bekle diyor.biraz daha zaman geçiyor yine gidiyorum en sonunda dr.um dedi tüp bebek yapalım ben dedim istemiyorum aşılama yapalım onuda yaptık yine yok.aylar geçiyor hala yok.bende stres çok üstüne bide gül hastalığı olmuşum pisikolojik destek görmem gerekmiş bir sefer gittim daha onada gitmedim.şimdi öylece bekliyorum bebeğimde gelmiyor napıcam bilmiyorum nereye gideyim hangi dr. gideyim sebep yok bişey yok rabbime sığınıyorum elimden başka hiçbişey gelmiyor hiçbişey.......

Back
X