Öncelikle geçmiş olsun. Sırf sizin bu durumunuzu görüp yazmak için üye oldum. Bende aynı durum var yıllardır. Denemediğim şey kalmadı tedavisi yok, hormonlu kremlerle o süre geçiyor ama dönemsel tekrar çıkıyor tam bitti sanıyorsunuz ama maalesef bitmiyor. Sadece kaşıntı kızarlıklığı durdurp bazen de hiç olmamasını sağlıyorsunuz ama kesin bitiren bir şey yok, dediğim gibi bitti geçti sanıyorsunuz ve bi süre sonra bununla yaşamayı öğreniyorsunuz. Öncelikle tespitlerimi söyliyim sabunu yüz temizleme jellerini vs hiç birini sevmiyor, sadece suyu seviyor, bu yüzden hep makyaj temizleme suyuyla silip sonra sadece suyla yıkıyorum yüzümü. Kirli durmayı asla sevmez sık banyo yapmanız lazım banyo sürceini üç günden sonraya uzatırsanız hemen çoğalıyor kaşıntılarda artıyor. Streside sevmiyor bu cilt rahatsızlığı maaalesef buna çözümü kendi iç dünyanızda . Denemediğim kozmetik krem kalmadı, hepside tamam bu işe yaradı diyip hüsranla sonuçlandı. Bunun dışında vazelin orjinal diye yazan sıradan vazelin kaşıntıyı vs kızarlıklığı azaltıyor. Aynı şekilde bir ikincisi hindistan cevizi yağı da biraz etki ediyor. Saçınızı nemli bırakmamanız kurutma makinesi ile kurutmanız gerekir, bi kaç şampuan var onlar yine dönemsel arada kullandığınızda kaşıntıları pullanmayı önlüyor, ancak saç kremi mutlaka gerekiyor. Onun dışında krem vs hepsi hikaye bu bir gerçek yıllarca denedim sonunda kozmetik amaçlı satılan şeylerin bu rahatsızlık için hikaye olduğunu net söyleyebilirim. Şimdilik bunları yazıyorum. Daha sonra aklıma gelen atladığım şeyler varsa mutlaka yazarım. Tekrar geçmiş olsun.