Mezeler - Ordövrler Sebzeli Erişte Böreği & Çikolatalı,Muzlu Yaş Pasta

egunal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
40.160
6.633
248
Evet Yeni Bir Kategoride Yine Birlikteyiz:1:
Tüm Katılan Arkadaşlarıma Başarılar Diliyorum

*Sebzeli Erişte Böreği*

Malzemeler
$Fotoğraf0608.webp
*250 gr Erişte (ben yazın kendi kestiğimi kullandım)
*4 dal taze soğan (1 er cm eninde kesilmiş)
*Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
*Küp doğranmış yeşil ve kırmızı biber (1 er adet)
*1 çay bardağı tane mısır
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
*3 yumurta
*1,5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*Tuz ve karabiber

Yapılışı
$Fotoğraf0605.webp Erişteler tuzlu suda haşlanır
$Fotoğraf0617.webp 2 yemek kaşığı zeytinyağında biberler ve yeşil soğan sotelenir
$Fotoğraf0622.webp Mısır ve bezelye eklenir 2 dk pişirilir
$Fotoğraf0628.webp Ocaktan indirmeden az önce dereotu,tuz eklenir.Karışım soğumaya bırakılır
$Fotoğraf0633.webp yumurta,zeytinyağ ve süt çırpılır
$Fotoğraf0639.webp Un,kabartma tozu,tuz ve karabiber eklenir
$Fotoğraf0644.webp Elde edilen sıvı karışımın üzerine sotelediğimiz sebzeler ve haşlanmış erişte eklenir
$Fotoğraf0648.webp Tüm malzemeler karıştırılır
$Fotoğraf0654.webp Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ya da kelepçeli kalıba karışım dökülür
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişilir.
$Fotoğraf0713.webp $Fotoğraf0715.webp ve Sebzeli Erişte Böreği hazır.

*Çikolatalı,Muzlu Yaş Pasta*

Malzemeler

$Fotoğraf0518.webp
Pandispanya için malzemeler(26 cm lik kelepçeli kalıp için)
*4 yumurta
*4 Türk kahvesi fincanı şeker
*4 Türk kahvesi fincanı un
*1 Türk kahvesi fincanı sıcak su
*1 paket kabartma tozu

Kreması için;
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 paket vanilya
*yarım yemek kaşığı tereyağ
*100 gr labne peyniri
*80 gr bitter çikolata

Yapılışı
$Fotoğraf0527.webp Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.Sıcak su eklenir hızlıca karıştırılır
$Fotoğraf0537.webp $Fotoğraf0533.webp Un ve kabartma tozu eklenir
$Fotoğraf0540.webp $Fotoğraf0545.webp Pandispanya karşımı kelepçeli kalıba dökülür
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir
$Fotoğraf0572.webp Pandispanya hazır.
$Fotoğraf0560.webp Bir tencerede süt,nişasta,un ve şeker göz göz olana dek sürekli karıştırılarak pişirilir
$Fotoğraf0563.webp $Fotoğraf0568.webp Karışım ocaktan alınır ve içine vanilya,çikolata,labne peyniri ve tereyağ eklenir karıştırılır

Süsleme için;
$Fotoğraf0554.webp
*1 paket sade krem şanti
*2 yemek kaşığı kakao
*80 gr bitter çikolata
*Çikolata süslemesi için isteğe bağlı şırınga(ben kaşık kullandım)
*Yağlı kağıt
*Muz

$Fotoğraf0582.webp 1 su bardağı süt ile krem şanti çırpılır ve buzdolabına konur
$Fotoğraf0589.webp Sıcak su dolu tencere içine daha küçük bir tencere oturtulur ve buharında çikolata eritilir(Benmari)
$Fotoğraf0595.webp Pandispanyayı çevreleyecek olan çikolata süsümüz için pandispanya çevresine göre yağlı kağıttan kesilir.
İsteğe göre kaşıkla,şırınga ile ya da başka pasta malzemeleri ile yağlı kağıt üzerine eritilmiş çikolatayla şekil verilir.Derin dondurucuya konur ve çikolatanın donması beklenir
$Fotoğraf0577.webp Pandispanya ortadan ikiye kesilir ve ortasına krema sürülür.Üzerine isteğe bağlı muz,damla çikolata vs..konur
$Fotoğraf0600.webp Buzdolabından çıkarılan krem şanti ile pastanın üzeri ve kenarları sıvanır.Elek yardımı ile üzerine kakao serpilir.Derin dondurucudan çıkarılan çikolata hızlı birşekilde pastanın etrafına yapıştırılır.Bu aşamada çok dikkat etmek gerekiyor kırılma olabilir.Etrafındaki yağlı kağıt kolaylıkla çıkacaktır.
$Fotoğraf0660.webp $Fotoğraf0661.webp Ve yaş pasta hazır.

Diğer ikramlıklar
$Fotoğraf0686.webp Portakal soslu cheesecake
$Fotoğraf0673.webp Patates salatası
$Fotoğraf0698.webp Peynirli pamuk poğaça
$Fotoğraf0707.webp Cevizli,Kuru üzümlü kek

Masadan Kareler
$Fotoğraf0729.webp $Fotoğraf0734.webp $Fotoğraf0735.webp $Fotoğraf0738.webp

Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim :16:

Her şey çok güzel görünüyor , pastanın etrafındaki çikolatalar çok hoş durmuş..

Ellerine sağlık canım..Yarışmada başarılar...

açımmmmmm aççççççççççç:5::5::5::5::5::5::5::5: bi insan evladına yapılırmı bu? bu ne güzel masadır o masada olup patlayana kadar yemek istiyorum... eline emeğine sağlık maharetli arkadaşım :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

açımmmmmm aççççççççççç:5::5::5::5::5::5::5::5: bi insan evladına yapılırmı bu? bu ne güzel masadır o masada olup patlayana kadar yemek istiyorum... eline emeğine sağlık maharetli arkadaşım :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

sıkı takipçim benim:1::1::1:
biz işte tamda öyle yedik patlayana kadaarrrrrr:1:
sağol canım benim:16::16::16:

Oy oy oy :111:

Elinize emeğinize sağlık :81: yarışmada başarılar :34:

Cennete mi düştüm acaba:)Egunal demek kocan bir gün önceden söylese aperatif birşeyler yiyelim diye neler döktürecektin kimbilir.:27:Kocana dua etmeli yarışmacı adayları gecikmeli söylediği için.:52:Çok güzel olmuş iki tarifin de.Diğer eklediğin pastalar ve salata da çok iştah açıcı.O kek nasıl o kadar kabardı yahu.Bu ara keklere taktım da:)Eline koluna sağlık canım başarılar dilerim.:16:

Cennete mi düştüm acaba:)Egunal demek kocan bir gün önceden söylese aperatif birşeyler yiyelim diye neler döktürecektin kimbilir.:27:Kocana dua etmeli yarışmacı adayları gecikmeli söylediği için.:52:Çok güzel olmuş iki tarifin de.Diğer eklediğin pastalar ve salata da çok iştah açıcı.O kek nasıl o kadar kabardı yahu.Bu ara keklere taktım da:)Eline koluna sağlık canım başarılar dilerim.:16:

sağol canım ne güzel yorumlar valla çok mutlu oldum..
keke aslında özel birşey yapmıyorum ama cidden çok kabarıyor tarifinde değişik sadece su var o da yumuşak olması için konuyor.
dün akşam kocacım bayram etti:1:

Ellerine sağlık abla,yarışmada başarılar dilerim:16::16:

ellerine sağlık canım her zamanki gibi döktürmüşsün tescilli aşçım menim

yarışmaya katılan herkesin emeğine sağlık ama senin yaptıklarını görünce diyorum ki

birinci belli ikinci kim :44::9:

ellerine sağlık canım her zamanki gibi döktürmüşsün tescilli aşçım menim

yarışmaya katılan herkesin emeğine sağlık ama senin yaptıklarını görünce diyorum ki

birinci belli ikinci kim :44::9:

ooooo çok iddialı bir mesaj olmuş:17::17::17:
sağol canım benim:16::16::16:

Back
X