Mezeler - Ordövrler Sebzeli Erişte Böreği & Çikolatalı,Muzlu Yaş Pasta

bak alt üst şişen patlayan dudağımla...4 gündür geçen final sınavlarımla geldimm ama mamalar harikaa canım..
sınav sonrası artık bazılarından denesem diyorumm..
mesela dün biyerde çökertme yedik güya güzel değildi etleri iyi pişmemiş patatesleri kalındı...
üama bence seninki lezzetlidir yemedim ama kesin..
ilk onu yapmayı düşünüyorum
ellerine yüreğine sağlıkk..duam evlatlarına yap bu mamalardan kuzuların olsun boy boy istesinler sende yedir onları canım arkadaşımm

Döktürmüşsün yine ellerine sağlık canım harika görünüyor herşey

herşey bir yana o pastayı yiyesim geldi yaaaaa
eline sağlık başarılar dilerim

oyy oyy oyyy hatuuunnn döktürmüşün gene bunlar neeee
offff olaydı da yiyeydiik eyiydiii

nolamaaazzz yinemiii sennnn

evet yine ben son günde katıldım yine
alışkanlık yaptı sanırım
güzel dualarına yürekten Amin diyorum canım çok sağol

Döktürmüşsün yine ellerine sağlık canım harika görünüyor herşey

ema cım epeydir dek gelemedik
çok teşekkür ediyorum bu arada

herşey bir yana o pastayı yiyesim geldi yaaaaa
eline sağlık başarılar dilerim

esra cım çok teşekkür ediyorum

oyy oyy oyyy hatuuunnn döktürmüşün gene bunlar neeee
offff olaydı da yiyeydiik eyiydiii

var hala gelde ye canımcım

Cheskekinde tarifini yazabilirmisin arkadaşım

Cheskekinde tarifini yazabilirmisin arkadaşım

aşağıdaki linkten detaylı cheesecake nin yapılışını görebilirsiniz..
daha öncede çilek soslu cheesecake ile yarışmaya katılmıştım...
sadece sosu farklı portakallı sos için;

1,5 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
portakalın tatlılığına göre toz şeker benimkiler tatlıydı 1,5 yemek kaşığı yetti tadına bakarak şekeri ayarlayabilirsiniz..
sos kaynamaya başlayınca ocaktan alın soğumasına yakın cheesecakenin üzerine dökün..

http://www.kadinlarkulubu.com/pastalar/627922-cilek-soslu-cheesecake.html

Caniiimm yine harikalar yaratmissin. ellerine saglik.

tarifinizi gec gordum, neyse ki oylamaya katılmadan once inceleyebilme fırsatını buldum

elinize saglık, hem yarısmadaki tarifleriniz hem de masanızdaki diger yiyecekler cok guzel gorunuyor.
ozellikle cheescake beni benden aldı

simdi sorularıma gelelim;
1- yas pastanızın cikolata suslemesini yuvarlak olarak mı dondurdunuz?
cunku ben boyle kagıda duz koydugumda yapıstırırken kırılıyorlar.
kucuk kare parcalarda da yapmamıssınız altıgen olusturacak sekilde.
veya tam donmadan aldıgınız icin bukulebiliyor mu? o zaman da nasıl kagıttan cıkacak ki?

2- chesscke in sosu joleli mi ve tabanı tereyaglı biskuvi mi yoksa tart hamuru gibi mi ?
bir de icine kremasını koyup oyle mi pisirdiniz yoksa daha sonra fırından alınca mı krema surdunuz?
yandan gorunusu cok guzel duruyor da... hem biraz pofuduk hem de akıskan gibi.

kusra bakmayın tatlı duskunu olunca merak da cok oluyor...

son gün katıldım yarışmaya görülmeme ihtimali var gerçekten...
cevap 1 diye başlayım bende
çikolata süslemesini hiç yuvarlamadan bükmeden dümdüz donduruyorum bu şekilde pasta çevresine göre buzdolabı dar gelebilir iki parça şeklinde dondurunca oluyor yapıştırma esnasında birleştirebilirsiniz çukolata zaten hemen erimeye başlıyor ve kenarlar kaynama yapıyor ek olduğu anlaşılmıyor bile...ben tüm olarak attım çünkü buzdolabım enine geniş ciddi geniş hemde iki parçalıda yaptığım oldu...tam donmadan çikolatayı çıkarmıyoruz yoksa yapıştırma esnasında yamulma oluyor eriyor iyice...

cevap 2: cheesecake çoooook seviyorum asla hazır sos ve jole kullanmıyorum sosları kendim yapıyorum şahane oluyor...tabanı tereyağ ve bisküviden oluşuyor tereyağ ve bisküvileri rondodan geçiriyoruz ve o karışımı kalıba alıyoruz bastırarak düzleştiriyoruz biraz katılaşsın içindeki yağ donsun diye buzdolabına koyuyoruz..sıvı yani krema kısmını hazırlayıp bu bisküvili tabanın üzerine döküp fırına veriyoruz...yarışmaya yetiştireyim diye tam bekleme süresine uyamadım o nedenle sos akışkan duruyor beklemesi lazımdı o zaman katılaşıyor...erken kestim foto çekeyim diye...

cok tesekkur ederim yanıtınız icin.
ben cikolatalar erimesin diye cebellestigim icin elimde parcalanıyor demek ki heyecandan
aynen oyle anında kendini salıyor.
hatta cikolata suslemelerinde annemin evinde mermer kendi ogrenci evimde de olanaksızlıktan donmus soguk tepsi kullanıyorum.

chesscake in parlaklıgı simdi anlasıldı
iki pastada ustundeki meyveli sosunuz nisastalı olmasına ragmen boya konulmus gibi capcanlı, nazar degmesin

krema hemen bitiyor su an bulundugum yerde, simdi bulursam hemen bu ölcünüze gore yapacagım ben de

yanıtlarınız icin tesekkurler, tekrar elinize saglık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…