- 20 Mart 2008
- 142.013
- 214.076
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Karnım aç gözüm ondan aç, bittim tarifine
Ellerine sağlık hanım ablam yarışma da başarılar
Ooo hanım abla sürpriz oldu seni görmek.Ben tavuğu içinde bekliyordum üstünde çıktı. Değişik olmuş.Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Başarılar dilerim.
Hanim ablam cok harika gozukuyir bunlar
Benim de aç.Karnım aç gözüm ondan aç, bittim tarifine
Ellerine sağlık hanım ablam yarışma da başarılar
Konuyu doğru yere açtın ama tabağı yanlış eve koymuşsun, bizim evde olmalıydı bu güzellikSağol pinkocum doğru yere açtım umarım konuyu doğru de bana lütfennnnn
Çok değişik bi tarif ellerinize sağlık çok güzel görünüyor hanım aplam
Benim de aç.Hamur kızartması pişiyor şimdi kıymalı.Gel birlikte yiyelim.
cevizli sucuklarıda yedinmi keleşimmBu sefer yarışmaya bende katılayım dedim,sonuçta börek oldumu dayanamam heleki peynirliyse hiç dayanamam..Gerçi su böreği olsaydı fenada olmazdı değilmi hanımlar.Bir çok marifetli hanımların olduğu bu sitede neler öğrendim bir çoğunuda yapmaya gayret ettim..
Şimdiden herkese başarılar dilerim,hak eden kazansın diyorum
Gelelim malzemelerimize,
1 yufka,yufkayı istediğiniz kadar kullana bilirsiniz.
1 kahve fincanı zeytinyağı,içine birazda su.
1 yumurtanın sarısı.
İç Harcı
1 adet göğüs eti,
1 adet kırmızı bibber
1 adet havuç
1 çay bardağı mısır
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Eki Görüntüle 1650995
Yapım Aşaması
Öncelikle yufkamızı tezgaha serip 4 eşit parçaya kesiyoruz,kesilen her yufkanın üzerine yağlı ve sulu karışımdan karışımdan fırçayla sürüyoruz.Eki Görüntüle 1650996 Eki Görüntüle 1650997
Oklava ile sararak alt kısımda bir parça bırakıyoruz,sonra sardığımız yufkayı oklavadan çıkarıyoruz.
Eki Görüntüle 1651001
Eki Görüntüle 1651042
Tavuğumuzu tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz,pişmesine yakın içine kırmızıbiber ve havuçu ilave ediyoruz bir güzel harmanlıyoruz.En sondada baharatlarını katıp karıştırıyoruz güzelcene.
Eki Görüntüle 1651007 Eki Görüntüle 1651016
Tavuğumuzda hazır,sıra geldi yufkayla birleştirmeye,burgu yaptığımız yufkamızın alt kısmı taban olacak.
Uç kısımlardan tutarak birleştiriyoruz arkadan,açılma olabilir diye kürdan takdım arka kısımdan.Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyorsunuz,180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.
Eki Görüntüle 1651023 Eki Görüntüle 1651028
Tavuk yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz,ben tavukçu olduğum için bunu tercih ettim,peynirliside güzel oluyor.
Eki Görüntüle 1651031
Eki Görüntüle 1651036
Eki Görüntüle 1651037
Böreğimiz hazır hanımlar,hanımın kuşları ve gündüz yanan mumlar eşliğinde afiyet olsun hepimize
Tabağımıda süsleyim dedim,resim çektinden hemen sonra bunlar mideme indi çay eşliğinde
Şimdiden herkese başarılar dilerim seviyorum sizleri
Konuyu doğru yere açtın ama tabağı yanlış eve koymuşsun, bizim evde olmalıydı bu güzellik
cevizli sucuklarıda yedinmi keleşimmçok severim Ellerine sağlık afiyet olsun şifa olsun BAŞARILAR
Gerçeten mii hemen geliyorumBenim de aç.Hamur kızartması pişiyor şimdi kıymalı.Gel birlikte yiyelim.
Turstım bir an varya,sen iste o tabağı sana ışınlayım hemen lafımı olur ,harbide yerdi bebesine şifa olurdu
Gerçeten mii hemen geliyorum
Kendimi kıtlıktan çıkmış gibi hissediyorum, ekmeğe çikolata süreyim dedim, tam sürcem ton balığı istedi canım, hadi dedim onu yiyeyim, buzdolabını açtım salata gördüm, ayy dedim bunu yiyeyim, en son salatanın içine ton balığını karıştırıp ekmeğin arasına koyup mayonez sıkıp yemeye başladım
afiyet olsunn..Tabağı sildim süpürdüm bile,çikolata sosuna kadar hemde
,sağol kakaocum tşkler
Gerçeten mii hemen geliyorum
Kendimi kıtlıktan çıkmış gibi hissediyorum, ekmeğe çikolata süreyim dedim, tam sürcem ton balığı istedi canım, hadi dedim onu yiyeyim, buzdolabını açtım salata gördüm, ayy dedim bunu yiyeyim, en son salatanın içine ton balığını karıştırıp ekmeğin arasına koyup mayonez sıkıp yemeye başladım
Ablaların bitanesi, annelerimiz uzakta malum bize bak, besle büyüt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?