Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Bir muhabir Sinan ogana soruyor Ekrem beyle görüşecek misiniz diye?
Oganda benim İstanbul buyuksehir belediyesiyle bir işim yok neden görüşeyim diyor.
Anladım, muhabir yönlendirmeli soru soruyor.
Onlar yazılı habere farklı düştü

Sinan oğan konusunda kafam çok karışık bilemiyorum biraz daha tanımalıyız bence
Ağırlama konusunda hiçbir fikrim yok
Bence değer olarak ekrem başkanda sinan oğandan fazlası var eksisi yok
18 milyonluk bir şehrin yöneticisi başkan yardımcısı adayı
Ağırlık olarak hiçte eksik değil yani
Pazarlığını onulada yapabilir

Kemal beye pravakasyon yapılabilir bu programda anlayabiliyordum neden katılmadığını

Demekki artık gemileri yakmış
Merakla bekliyorum

Kürdistanı kurmak isteyenlerin gercektende kürt asıllık olduklarını zannedenler var ne yazık,
Oysa ki tarihe bakılsa kürdistan kurmak isteyen ingilizler rumlardır, rumların bunu istemesi megali idea sevdalarından vazcememelerindendir, bunu basarırlarsa etnik temizlik o gün baslar keske birileri gercekleri görse de bunlara inanmasa..

Ne kurdistani ne kurmasi ülke birbirine karışmış çocuklar doğmuş kuraklık hat safhada is imkanı sıfır insanlar geçinemiyorum hata artık Türkiye tekedenler var hala aynı senaryo yok öyle bişey.kolaydı inanmayın böyle şeylere.

kursa kursa Suriyeliler kurar emin olun.Kürtlerin işletmelerinin isimlerine bakın bide Suriyelilerin hepsi Arapça.hastahanede kürtçe tercüman yok ama Suriyelilerin var. okulda özel Suriye sınıfları ücretsiz üniversite imkanı kim vatandaş kim sığınmacı beli değil

Benim hiç karışık değil.
Çocuklarımın gençliğinde olacak cb a baktığıma eminim.
Çok sağlam adımlarla yavaş yavaş geliyormuş, gelmiş.
Bizler sadece yeni duyduk.
Birçok açıdan beğenimi kazanmış durumda, daha önce de söylemiştim, ülke yüzü olarak çok yakıştırdığım bir aday.
İmamoğlu bana göre hafif kalır, kendisinib şişirildiğini düşünüyorum.
Sempatik evet, doğru evet derken ıhh, beni çekemiyor mesela.

Kk ya provakasyon yapılsın zaten bütün katılan konuklara yapıldı, onun neden korkusu olsun ki?
Kendisini biri gibi başka yere konumlandırmamalı, en yalın ve net haliyle orada olmalı.
Bu işler böyledir, takkeyi kenara koyup kel görünecek diye endişe edecekseniz, böyle bir liderliğe girişmeyeceksiniz.
Giydiyseniz de aldığınız her soruda delik deşik olmaya hazır olup, sinir kuvvetinizi, sağduyunuzu ülkeye göstereceksiniz.

Bekleyelim görelim sinan oğanı
Daha bu kadar iddalı konuşmak için erken diyorum
Kimler kimler parladı ve söndü
Ekrem imamoğlu için başkan
Mansur başkan zaten
Şimdi de sinan başkan
Sakin olmak lazım bilmiyoruz
Ya muhharem incecilerin hayranlığı vardı birde
Asla popilist bir lidere güvenmiyorum erdoğandan sonra
Beni sistem yönetsin
Başkanlarda memur gibi gelsin gitsin

Normal bir seçim olsa çıksın hakkıyla kazansın derim lakin bu normal bir seçim değil
Sizde biliyorsunuz
GEne diyorum hayırlısı

Ekrem imamoğlu zeki hırslı ticareten anlıyor.yönetimin amaci üretim, şuan için iyi elindeki kısıtlı imkanlara göre baskılar dayanıyor mükemmel olmak zorunda değil.iletişimi iyi imkan verilse görmek lazım.

Sinan oğandan MHP zihniyeti milliyetçilikle oy topluyor asiri miyetcilk zararlı insanları ayrıştıran düşünce. herkes ülkesini seviyorum şuan cidi sorunlar var ekonomik kiriz çözüm sıfır bu ülkede miyetcilk ve muhafazakar siyaset iş görüyor malesef.

+++

Aynı seyleri demeye calıstım.
Meclise giren malum kişiler için "iyi ki girdi" diyenler, amaclarının iyi oldugunu dusunuyor, durum boyleyken (ekonomi ozellıkle) şikayet edip hala aynı duzene evet dıyorlar, suriye konuduna degınmıyorum bıle

Kemal bey babala tv ye mi çıkacak

Herkes kendi araştırmasını yapsın, değerlendirsin tabii.
Şuan o aşama deği, çok haklısınız.
Geleceğin deme sebebim oydu, şuanki kaosta birlik, güç, farklı kutuplar gerek ki çoklu pencere ile her detay görülebilsin.
Tek bir görüşe karnımız yeterince doydu, bekleyip göreceğiz bakalım.
Ben hiçbir zaman sağ sol olayına girmedim, girmem.
Sera Kadıgil’e bayılan bir insan olarak Sinan Beyi’i de beğeniyorum
Tip in sosyalizminin gerçek olabileceği rüyasına kapılmak isterken, Çanakkale dediğim an tüylerim ürperir.
O kadar ilgisizim, aslında nereden baktığınıza bağlı olarak duruşum değişir.
Hem vatansever hem devrimci olamıyor muyuz, kim demiş, kimler bizleri bu kalıplara sokmuş?
Ülke sınırımızı koruyoruz diye eşit hak ve özgürlük isteyince neden karmaşa oluyor?
Milletimizin çıkarını gözetmek, dünya bu düzende iken neden sağ görüş oluyor ya da keşke bu düzen olmasa sınırsız, milliyetsiz barış içinde yaşayabilsek ütopyaları canlanıyor gözümde.
Sinan Oğan’ı bu açıdan belki de kendime benzettim, kolay kolay bi sağın ağzından Atatürk yolunda tabiri duymazsınız, onlar Türkeşe gider.
Benim yolum ülkemin önderi, bu kadar.

Ayrıca Oğan’ın bir ard yöresine bakın derim, sağcı diye kestirip atılacak geçmişi yok kendisinin.
Böyle dolu dolu, milleti işte bunlar temsil etsin dediğiniz cv ye sahip, umarım zihni ve kalbi de aynı doluluktadır.

Ha unutmuşum, Ekrem bey için mesela görüşlerim bambaşka.
Kişilik özelliklerini es geçiyorum çünkü bir noksanını görmedim ama hayatında her şeyi yapmış e bir de ülke siyaseti eksik kalmış, ona da gireyim tadında görüyorum kendisini.
Trump esintileri
Hayatı keyfi çok yerinde iken, bu hazzı da yaşamak istiyor.
Yetisi var mı var lakin koca ülke, ııh.

Son düzenleme:
Öncelikle son bölüme cevap vereyim, ben tip’e oy verenlere de veya hdp’ye oy verenlere de böyle yakıştırmalar yapamam haddim değil + hepsi kanunen parti, bir sorun görülse bu ülkenin hakimleri savcıları var, işlem başlatır gerekeni yaparlar bu sebeple sözlerim yanlış anlaşılsın istemem, saydığım partiler benim tercih edebileceğim partiler değil ama kimseye de niye o partiye oy verdin diyemem lakin chp’nin stratejik hatasıdır bence, sebebini de yazarım yorumumda.

Chp hiç güçlü bir muhalefet olamadı, düzgün bir stratejisi de olmadı, 2002’de akp iktidara geldiğinde chp tek muhalefet partisiydi doğru mu? Önceki seçimlerde meclise bile girememişliği oldu, rahmetli oldu Allah rahmet eylesin ama Deniz Baykal’da çok güçlü bir chp lideri değildi.

Mecliste oldukları zamanlarda Atatürk ilke ve inkilaplarını doğru dürüst uygulayamadılar, örtülü kadınlar ikna odalarına alındıklarında laiklik böyle bir şey değil diyemediler, ne oldu? Halkın bir kısmının mağduriyeti akpnin seçim stratejisi oldu yıllardır aynı konu dönüp duruyor deniyor lakin bunun sorumlusu Atatürk partisi veya Atatürkçülüğü savunduğunu söyleyen sol partilerin mağduriyet yaşayanların hiçbirine sahip çıkamamasıydı, bir tanesi de çıkıp itiraz etmedi uygulamalar yüzünden halk laikliği yanlış öğrendi, bu sefer farklı kesimde aynısı bugün yaşanıyor, halkın bir kesimini fetö, pkk vs örgütlerine yandaş görülüyor çünkü hdp yasal bir parti evet ama videoyu 2:57.dakikasından itibaren izleyin belki eski bir videodur yerel seçim diyor çünkü, belki deep fakedir, belki gerçektir ben bilemem ama halk bunların hiçbirine bakmaz ne duyduğuna odaklanır.

Bir tarafta inanç varsa (buraya parantez açayım inanç hem dinen inanç hem liderine inanç hem yapılacağı vaat edilenlere inanç) diğer taraf stratejik hatalar yapamaz, tip de chpnin stratejik hatasıdır, siz başkanlık sisteminden yeniden parlamenter sisteme geçecekseniz mecliste sizi temsil eden sandalye sayınızı bölmeniz değil arttırmanız gerekir, sizin gibi küskün chplileri başka bir alternatife yönlendirmek yerine bugüne kadar yaptığı hatalardan ders çıkarıp düzgün bir vekil adayı, seçim propagandası, ikna edici mitingler, sağlam bir yol haritası ortaya koyabilirlerdi, chpye küskünlerin bir kısmı Kılıçdaroğlu‘na oy vermediği gibi milletvekili olarak da farklı partilerin adaylarına yöneldi, ne oldu? Chp ittifak ortaklarıyla bile mecliste çoğunluğu sağlayamadı, 2. turda Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsa bile mecliste güçlü olmadığı sürece ne yapabilecek?

İttifaklarıyla ters düşse ortada kalır, akpye kızılıyor ama propagandasında montaj da kullansa, bizden önce köprü mü vardı da dese, hüdapar yrp partilerini meclise de soksa, meclisteki sandalye sayısı azalmış da olsa gözünü karartıp risk alıyor, söylediklerine önce kendisi inanıyor sonra seçmenine inandırıyor keza mhp hiçbir şey yapmadan, ki deprem zamanı kendi memleketine bile geç gitti diye eleştirilmişti chpnin yanlış adımları yüzünden öncekine göre daha fazla vekil sayısına sahip artık.

Ben dahi sade vatandaş, siyaset bilimiyle uzaktan yakından alakası olmayan yurdum ev kadını olarak Kılıçdaroğlu ola ki Cumhurbaşkanı seçilse bile mecliste en fazla sandalye sayısına sahip partinin ak parti olacağını öngördüm, Kılıçdaroğlu ise seçimin sadece Cumhurbaşkanlığı kısmına odaklandı, seçildi diyelim parlamenter sisteme de geçtik, hükümet yine kim olacak?

Bu aralar bu topikte filozofları çok anıyorum ama Sokrates demiş ki “Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.”

Depremzedelerin kapı dışarı edilmek istenmesi vicdansızlık, gerçekten çok ayıp ve utanç duydum.

Bu olay sonucunda bu adam CHP den ihraç edilmeli

Böyle davranması için siyasetten Hiç anlamaması gerek ama 4 yıldır başkan

Böyle Bile olsa yan baksa sağı arasa 2 ödeme kıssa o faturaları oderdi. En az 15 gün sessiz kalmalıydı.

Çok teşekkür ederim izledim. Güzel bir yayın olmuş ama sunucunun tavrı sert geldi bana bazı yerlerde. Genel tavrı mi bu şekilde Sinan Ogana mi bu şekilde kendisini daha önce izllemedigim için bilemedim.

Onu bende bilmiyorum. Ama virajlari güzel almış tavrını da belli etmis
Hatta o bahsettiğim soruyu şöyle açıkladı. Ben cumhurbaskani adayi ile görüşmeden cbaskani yardımcısı adayı ile görüşmem etik değerleri önemsiyorum dedi. Yukarıda onun ağırlayacagi yazılmış. Bence kabul etmeyecek direk kapıları kapatmaktir bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…