• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Yok sizlerin seviyesine inemem ben olduğum yerdeyim.

Çarşafa çağ dışı diyen bir zihniyetle aynı şeyi desteklemiyor olmaktan bir kez daha gurur duydum..

İyi geceler.. hoşgörüyle kalın :)

O kadar önyargılısın ki sırf seninle aynı fikirde olmadığı için karşındakinin de tesettürlü bir kadın olabileceği ihtimalini 0 alıyorsun :) ne kadar sığ bir görüş. Güle güle.

O kadar önyargılısın ki sırf seninle aynı fikirde olmadığı için karşındakinin de tesettürlü bir kadın olabileceği ihtimalini 0 alıyorsun :) ne kadar sığ bir görüş. Güle güle.

tesettürlü olup çarşafa çağ dışı diyorsa fikrim de bi değişiklik olmaz çünkü cahil aynı cahil..
Önyargılı kesinlikle değilim hepinize saygı çerçevesinde cevaplar verdim ama zorunuza gitmiş olacak ki basitleştiniz sinirlenmeye başladınız.
Sizin de ruh halinizi anlamaya çalışıyorum ama üzgünüm hak verebileceğim bir durum yok ortada.

tesettürlü olup çarşafa çağ dışı diyorsa fikrim de bi değişiklik olmaz çünkü cahil aynı cahil..
Önyargılı kesinlikle değilim hepinize saygı çerçevesinde cevaplar verdim ama zorunuza gitmiş olacak ki basitleştiniz sinirlenmeye başladınız.
Sizin de ruh halinizi anlamaya çalışıyorum ama üzgünüm hak verebileceğim bir durum yok ortada.
Hah bunu bekliyordum pusuda😂
Tesettür nedir?
Çarşaf nedir?
Örtünmek nedir?

Lütfen algı yapmayın, ne tesettüre ne örtünmeye hatta hiçbir dini vecibeye gıkım çıkmaz, çıkamaz!
Özür dilemenizi bekliyorum, evet çarşaf çağdışıdır!
Bunu milyon kere yazarım, dinimizde simsiyah baştan sona tek bir örtü ile kapanın demiyor, siz de bunu yutturamazsınız.
Özür dileyeceksiniz!!!

Sayesinde, enteresan…
Çünkü eğitim sistemi hiç bu kadar kötü olmamıştı, kendisi de beğenmez ki birkaç yılda bir değiştirirler, masa örtüsü gibi.
Sorular çalınır falan, cidden kendisi de memnun değil ama siz beğenmişsiniz, değişik geldi.

Başka dediğim mevzuları ben açıklayamam, tarih yazıyor.
Biraz okursanız ve farklı kaynaklardan her iki cepheden, kendi inanacağınızı bulursunuz o sarıklılar ayaklanmış mı özerklik mi istemiş, hangi ülkeye hizmet etmişler yoksa haksız bir karar mı, yani dinle alakası yok mevzunun bu kadar söyleyeyim.
Kendi fikrimi size doğru gibi dayatmam hoş olmaz, siz araştırmalı okumalısınız.

Çağdışı dediğim kıyafet ayet değil, örtünmedir ayet olan.
İlla çarşaf, bez, ya da tipi söylenmez, kapalı olması gereken yerler söylenir.
Bunu 500 600 lü yıllarda malum sanayi yok, en kolay şekilde tek parça olanla yapıldı.
İsim değil içerik, nicelik değil niteliklerle ilgilenelim lütfen.
Hatların belli olmadığı, el ayak bileklerine kadar kapalı olan her kıyafet örtülüdür!
İster ceket ister elbise ister çarşaf!
Siz günümüz yılında çölde imkansızlıkta yaşar gibi devam etmek isterseniz, sizi sizden daha çok düşünen bir lider önyargıları kaldırmak adına modernize eder içeriği bozmadan, amacından çıkmadan.
Neden sayesinde dedim biliyor musunuz Müslüman bir ülkede örtümle okuyabildiğim için karşı zihinli insanlara saygı duymalarını öğrettiği için..

Başından başörtüsü çekilenler çarşaflı değildi
Madem çağa uygun kıyafet pardesu ve eşarp ti niye böyle bir muameleye maruz kaldı binlerce kadın?!

Söylediklerinizle yaptıklarınız örtüşmüyor .
Tıpkı şimdi yaptığınız gibi 0 icraat bir ton laf.. 🙂

Cehalet nerden baktığınıza göre değişiyor demekki. Hani fransızlara aitmiş ya pardesü eşarp... Peki tarihte ilk kez fransızlarla siyasi ve kültürel anlamda iletişim kuran, fransızcayı ders olarak okutan, fransadan giyim kuşam alet malzeme vb getirenin padişah III selim olduğunu da biliyorsundur diye düşünüyorum. Öcü değil yani onlara ait olması bi eşyanın. Kaldı ki çarşaf da Arap kültüründen. Ayyy neyse ben yetiştiremicem kimseyi. Gidiyosanız haydi dağılalım. İyi geceler.

Neden sayesinde dedim biliyor musunuz Müslüman bir ülkede örtümle okuyabildiğim için karşı zihinli insanlara saygı duymalarını öğrettiği için..

Başından başörtüsü çekilenler çarşaflı değildi
Madem çağa uygun kıyafet pardesu ve eşarp ti niye böyle bir muameleye maruz kaldı binlerce kadın?!

Söylediklerinizle yaptıklarınız örtüşmüyor .
Tıpkı şimdi yaptığınız gibi 0 icraat bir ton laf.. 🙂
Müslüman ülke.
Toprağın dini yoktur, insanın vardır.
Toprak bir kara parçasıdır, coğrafya 1.

Ok bye.

Hah bunu bekliyordum pusuda😂
Tesettür nedir?
Çarşaf nedir?
Örtünmek nedir?

Lütfen algı yapmayın, ne tesettüre ne örtünmeye hatta hiçbir dini vecibeye gıkım çıkmaz, çıkamaz!
Özür dilemenizi bekliyorum, evet çarşaf çağdışıdır!
Bunu milyon kere yazarım, dinimizde simsiyah baştan sona tek bir örtü ile kapanın demiyor, siz de bunu yutturamazsınız.
Özür dileyeceksiniz!!!
Tabi ki dilemiyorum ne münasebet 😄
Hadisi şeriflerde geçiyor, bu ayet inince sokaklar kara kargalara büründü diye,
Ve peygamber hanımları kızları bizim için örnektir onlar bu ayetten sonra o kadar ortunmusler ki peygamber efendimiz yanından geçen sahabelere bu hanımım Aişe dır demiştir.

Nasıl ki beş vakit farz kuranda yazıyor kılınışını hadislerle öğreniyoruz. Tesettüre bürünme şeklini de hadislerle öğreniyoruz.
Yüz ve el caizdir sadece

Cehalet nerden baktığınıza göre değişiyor demekki. Hani fransızlara aitmiş ya pardesü eşarp... Peki tarihte ilk kez fransızlarla siyasi ve kültürel anlamda iletişim kuran, fransızcayı ders olarak okutan, fransadan giyim kuşam alet malzeme vb getirenin padişah III selim olduğunu da biliyorsundur diye düşünüyorum. Öcü değil yani onlara ait olması bi eşyanın. Kaldı ki çarşaf da Arap kültüründen. Ayyy neyse ben yetiştiremicem kimseyi. Gidiyosanız haydi dağılalım. İyi geceler.
Dağılabilirsiniz iyi geceler 🙂

Hadisi şeriflerde geçiyor bu ayet inince sokaklar kara kargalara büründü diye
Ve peygamber hanımları kızları bizim için örnektir onlar bu ayetten sonra o kadar ortunmusler ki peygamber efendimiz yanından geçen sahabelere bu hanımım Aişe dır demiştir.

Nasıl ki beş vakit farz kuranda yazıyor kılınışını hadislerle öğreniyoruz. Tesettüre bürünme şeklini de hadislerle öğreniyoruz.
Yüz ve el caizdir sadece
Diğer mesajlarınız çarşaf, şimdi tesettür.
Çok tehlikelisiniz😂
Hah sizi en korktuğunuz yerden vurayım, şimdi beni kapalı hanımlara laf etmiş gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz ya, kul hakkıma girip başkalarına laf ettireceksiniz ya, affetmem😂
Vallahi de billahi de affetmeyeceğim.
Öyle gideceksiniz, üzgünüm.

Çok tehlikelisiniz😂
Hah sizi en korktuğunuz yerden vurayım, şimdi beni kapalı hanımlara laf etmiş gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz ya, kul hakkıma girip başkalarına laf ettireceksiniz ya, affetmem😂

Ben kapalı biri olarak sizi anlıyor ve destekliyorum. Merak etmeyin :)

Çok tehlikelisiniz😂
Affetmeyin bende sizi affetmiyorum çarşafı şerife çağ dışı dediğiniz için. 🙂
Ben Atatürk ün kurallarına göre değil Allahın kurallarına göre yaşıyorum. 😌Benim ilahım ALLAH. O yüzden onun emirleri herkesten ve herseyden önce gelir.
☝🏻☝🏻☝🏻

Ben kapalı biri olarak sizi anlıyor ve destekliyorum. Merak etmeyin :)
Teşekkür ederim, önemli bir mesajdı benim için çünkü konuştuğumuz şey bambaşka iken söz tesettüre döndü, algı böyle yapılıyor işte😂

Günümüzden faydalanmayacaksak, ilim irfan sanayi bilim teknolojiden, elimizdeki bu aletleri bırakalım en başta.
Sonsuz saygı💕

Ben Atatürk ün kurallarına göre değil Allahın kurallarına göre yaşıyorum. 😌Benim ilahım ALLAH. O yüzden onun emirleri herkesten ve herseyden önce gelir.
☝🏻☝🏻☝🏻

Kimse burada Allahın kurallarını hiçe saymıyor. Gerçekten bu nasıl bi algı? Atatürk'e kurduğu bu ülke için minnettar olup aynı zamanda dinine bağlı bir müslüman olarak da yaşanabiliyor. İlla saçma kıyaslar yapmak zorunda değilsiniz.

Teşekkür ederim, önemli bir mesajdı benim için çünkü konuştuğumuz şey bambaşka iken söz tesettüre döndü, algı böyle yapılıyor işte😂

Günümüzden faydalanmayacaksak, ilim irfan sanayi bilim teknolojiden, elimizdeki bu aletleri bırakalım en başta.
Sonsuz saygı💕
Ben de burdayım🙏🏼
Tesettürlüyüm.Demek istediğinizi çook iyi anladım💙

☝🏻☝🏻☝🏻
İşte çarşaf emir değildir, örtünmedir o, neyse ya aman bana ne😂
Herkesin yanlışını düzeltmeye kalksak 100
ömür yetmez.

O kadar hapishane yapıldı,onlar da bir işe yarasın değil mi😄?
Borellus geçen bizim arkadaş hapse girdi. 8 ay yattı, çıktı. Hapishanelerde yer yokmuş. Fetö’den tutuklananlar 41 bin kişi imiş. Onun dışında çoğu suçu görmezden geliyorlar. Adam dolandırıyor, elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Mağdur olan hazmedemiyor, kendi vuruyor. Bizim ülkemizdeki en büyük eksiklik adalet.

Hadisi şeriflerde geçiyor, bu ayet inince sokaklar kara kargalara büründü diye,

Yüz ve el caizdir sadece

Back
X