Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Yaa hassasiyetiniz için teşekkür ederim 😌
Benim zaten kalbim inanılmaz kırıldı. Önceden kendimi düşünüp üzülürdüm, şimdi evladım olacak daha fazla üzüldüm. Pislik zaten katılıyorum ama kötünün iyisini seçmek zorunda bırakıldık. Rte olursa bu kervan bidaha bozulmaz, ama kk olursa 4 yıl sonra gider. Bilemiyorum ben mi çok iyimserim ama ben tamamen buna sığınıyorum yoksa nefret edilenler sıralamamda kk, rte den daha üst sıralarda. Bana uygun olmasa bile rte nin bir duruşu bir amacı var. KK nın sadece koltuk sevdası var gözümde. Yazık ya gerçekten şunları konuşmak bile çok üzücü.
işte beni kimse zorunda bırakamaz kötünün iyisi diye tercih yapmam ya hep ya hiçciyimdir
Ben 3 aday konuşulunca da (rte kk ince) oyum hiç birine demiştim
son 10 gün kala sinan oğanı keşfettim ve araştırdım dinledim
kesinlikle en iyisi o Eğitimli donanımlı bilgili kibar Türkçü Atatürkçü
benim cumhurbaşkanım o olmalıydı
ama işte siyasi partisi popülaritesi ekranlara çıkarılmaması tanınmamışlığı zaten kazanamaz oyumuz boşa gitmesin zırvası vs.. adı her neyse ondan olmadığı için bu dönem olmadı ama çok fazla oy da aldı
inş gelecek döneme diyim artık

Bu kadar yaşanan olumsuzluğa, ülkenin durumuna bakarak ilk turda bitmemiş olması açıkcası beni üzdü. Tabii ki bitmiş değil, ben yine üzerime düşeni yapacağım ama kalbim buruk.
Evet lütfen tekrar gidip oyunuzu inandığınız değere verin... Ben hayatımda belki hiç ittifak taraftarı olmadım ama olmayacağım da demiyorum...

Bence Rte çıkıp Teşekkür etmeli
sayesinde bu kadar yıl iktidarda kaldı
açık ve net
seçimden öncede dedim ve şimdi de diyorum
kaç kere kaybettin bu adama karşı hırsın ne senin
bu kadar insanın da günahına girdin
yaşın 75 sulanmış beyninle mi yönetecektin bu ülkeyi
kesinlikle belli bir yaştan sonra koyaydın mansuru imamoğlunu en azından denemiş olurlardı
hep derim belli bir yaştan sonra
araba kullanmaları, sosyal medya kullanmaları, ve en önemlisi siyaset yapmaları yasaklanmalı insanların kim olursa olsun

Demokrasinin son günü oldu
Artık yeni gelecek 10 milyon mülteciye vatandaşlık verildiğinde kafanızı taşlara vuracaksınız ama Erdoğan ölene kadar yönetecek ülkeyi
Seçimler laf olsun diye göstermelik yapılacak artık
Dolar 200 olsun kuru ekmeğe muhtaç kalın artık umurunuzda değil
Bundan sonra tek derdim çocuğumu Avrupa’ya gönderebilmek
Avrupa bizi kiskaniyor bunu biliyorsun degil mi?
Eskiden ekmek kuyruklari vardi simdi yok dusun
Kizilay deprem zamani cadirlari satti 1 tane bile istifa yok ama olsun canim ulkem
Et pahali yiyebilen cok az
Yeterli protein saglanamadigi icin de vatandasin nöronlar eytden emekli oldu
Bizde burda sinirden catlayalim 2 laf anlaticaz diye
Kediye kusa anlatsak miyavlar öter bi tepki verir
Bazi insanlar da o da yok 🤷‍♀️

Samimiyetle cevap vermeni bekliyorum zemheri. Kılıçdaroglu adaylığını destekledigin icin pişman mısın?
Bak çok zamandır buradayız, az çok tanıdık birbirimizi. Adaya ben karar vermedim. Adayım mansurdu. Daha doğrusu millet ittifaki oraya bardak koysa bardağa oy verecektim çünkü tek adam rejiminin sonunu biliyorum. Çok değil 20 yıl sonra amerika bize de demokrasi getirir. Ben ırak savaşında üniversitedeydim. Çekilen acıları saniye saniye izledim.

Kılıçdaroğlunu aklı selim bir insan olarak destekledim, halâ destekliyorum çünkü millet ittifakını destekliyorum. Yapılan projeler, anlatılanlar kusursuzdu. Üslubu da çok güzeldi. Medya adil olsaydı belki çok farklı bir sonuç da olurdu.

Bu işler strateji işleri. Karşımızdaki adam en güçlü rakibini hapis riskiyle karşı karşıya bırakarak eledi zaten. İmamoğlu aday olsa adaylığını düşürecekti. Hazırlığını yapmıştı. Mansur yavaşın da geçmişi temiz değil, o da eski siyasetçi. Güneydoğudan gelen oylar gelmezdi, akpden de güneydoğudan geldiği kadar oy gelmezdi.

Arkadaşım biz sıradan insanlarız, siyasi oyunlara bu kadar aklımız eriyor. Ben çok dindar olmasam da kul hakkından ödü kopan, ahlaki değerleri için onuru için yıllarca bu hükümete kendi çapımda boyun eğmemiş epeyce de çile çekmiş bir insanım. Aklım da başımda kimsenin pişine takılıp gitmem.

Doğruydu değildi kısmını tartışmak için de artık çok geç.

Şunu net öğrendim. Bizim insanımız manipülasyon seviyor. Manipüle et al oyu. Aç kalmak falan umurunda değil. Aç da kalsınlar o zaman bana ne.

Günaydın sevgili hanımlar. pirom dedem de dedem diyenler seçimler ikinci tura kaldıysa bu ekonomi yüzünden yoksa bu beceriksiz muhalefetle cumhur ittifakı %60 dan aşağı almazdı. Her seçim aynı şey kazanıyoruz deyip kandırılıyorsunuz uyanın artık.

Hata orda da var ki.hdp den zaten gelecek oylar icin.Milliyetci oylar da gitti.Akp'nin secimin en basindan beri stratejisi de buydu.cok ta guzel tuttu.
Hee,secmeni Erdogana da mesaj verdi.Artik son secimi diye mi ahde vefa mi ya da ne dersek diyelim % 5 lik bir kopma var.Aday aciklama oncesi Erdogan giderse ulke iyiye dogru gider mi sorusuna verilek cevap %60 kusurken,Kilicdaroglu adayligini acikladiktan sonra %52 ye dusmus.Bu da secim sonucuyla neredeyse paralel zaten.
Akp de hüdaparla anlaşmıştı bence ikisi de eşittiler o durumda . Biz gayet milletçi bir aileydik chp verdik netice de başka bir çare göremediğimiz için

Ben bu tabloyu böyle korkunç bilmiyordum , sakın alaycı olduğumu düşünmeyin ,cidden kötü olmuş...
Bu tablonun secim sonucuyla ilgisi yok. Eski akpli vekiller zaten listelerdeydi. Bu sebeple birçok kişi iyi partiye oy verdi vekillikte ben de dahil.

Kalbimi parçalayan diğer bir şey ise oy beren herkesin kendisine göre kötünün iyisini ama yine kötüyü yapamayacağından emin olduğu adaya oy vermek zorunda bırakılmış olması. Rte ye oy verenler onu seviyor ve destekliyor. Bende bu şekilde oy verebilmek isterdim.
Ben de çok isterdim. Canı gönülden rahat rahat oy verebilmek isterdim. Resmen kişisel hirslarina kurban etti bizi. Hala sahip çıkabilenler var. Aday doğru ama ülke yanlis diye. Lafa bak. Ülkeye göre aday çıkarmak gerekiyor olabilir mi acaba?

Akp de hüdaparla anlaşmıştı bence ikisi de eşittiler o durumda . Biz gayet milletçi bir aileydik chp verdik netice de başka bir çare göremediğimiz için
Hizbullahı terör örgütü görmeyen çok büyük bir kesim var. Dillerinde Allah var ya hizbullahın.

Burada hep hayırlısı olsun dedik ,ben cumhur ittifakı destekcisiyim... Üzülmek az kalır akşam hiçte iyi değildim aslında hepimiz aynıydık...resme bakarak şunu diyebilirim umudum var ... Ama sizlerde bunu göremedim... Henüz hiçbir şey bitmiş değil...
Erdoğan ikinci turda kesin alacak zaten
Ama şuna emin olun artık demokrasi bitti seçimler Irak Pakistan gibi göstermelik olacak ve erdoğan ölene kadar Kaddafi gibi ülkeyi yönetecek
Dolar 200 lira olduğunda ve ülkenin %80 i Erdoğan’ı istemediğinde bile sandıktan erdoğan çıkacak
Bizim mücadelemiz bunun içindi demokrasi içindi ama anlamadınız
Çok pişman olacak herkes ama artık iş işten geçti ülkemiz artık geri kalmış Ortadoğu ülkesi

Bu benim açımdan en kötü sonuç. Bir şekilde yeni cumhurbaşkanı için kendimi ikna ederdim
Ama meclisin hali, yeniden refahın girmesi CHP kanadinda eski akpli vekiller.
En baştan beri meclis daha önemli dedim
Alt tabaka çok kuvvetlenmisti
Su an Kk 2. Turda şekilse kaç ayda neye adım atılır Allah bilir
Deprem bölgesinde demekki medya yanılmış diyorum hersey kusursuz ilerlemiş
Babala tvde Marastan gelenler marasin toparladigini ama adalet aradıklarını anlatmıştı. Oradan kayıp ilanı da duymuyorum. Ev vs inşaatlar başlayınca demekki yarım kalır diye korktular. Bilmiyorum sebep arıyorum açıklama istiyorum
Birde yeni kararım bu saatten sonra hiç bir insanoğluna 1 kuruş yardımım olmaz o iş bitti

Simdi şunu merak ediyorum bakanlıklar için nasıl bir hukuki düzen gerekiyor sart ne onları araştırıyorum
Oy çoğunluğu gerektigi surece Kk gelmesinin anlami yok ki tüm kapılar kapandı bence

Ben de çok isterdim. Canı gönülden rahat rahat oy verebilmek isterdim. Resmen kişisel hirslarina kurban etti bizi. Hala sahip çıkabilenler var. Aday doğru ama ülke yanlis diye. Lafa bak. Ülkeye göre aday çıkarmak gerekiyor olabilir mi acaba?
Kimse kusura bakmasın. 74 yaşındaki insanın kazanmak için tek şansı bu milleti mecbur bırakarak almaktı. Onu bile beceremedi. Zorunda kalarak oy verdim hiç memnun değildim ama en azından birşeylerin değişmesi için başlangıç olacaktı benim gözümde.

Sizin bahar sevinçleriniz bilmem hangi seçime kaldı kulübün CHP'li seçmenleri.Size sosyal medyada seçim kazanacağınızı sanıyorsunuz dediğimde gülüyordunuz.Birbirinize gaz vermekten burnunuzun ucunu göremiyorsunuz.Kaç seçimdir tecrübe ede ede öğrenemediniz bir türlü.
Aslında 20 yıldır bir sürü tecrübe edindik hepimiz ama sanırım farklı kafalardayız....Bekleyin tarih tekerrürden ibarettir. Dibi göreceğiz yakında işte o zaman demokrasi devrimi gerçekleşecek. İlle de gerçekleşecek. köklü değişiklikler hep zaman alır.

Simdi tabloyu görüp vazgeçen olur mu?
Ztn çok oy almış gözükmüyor ki, olay gdoguda kopmuş gibi. Buda çoğu kişide soru işareti idi, şimdi kocaman harita sayılar var.

Simdi şunu merak ediyorum bakanlıklar için nasıl bir hukuki düzen gerekiyor sart ne onları araştırıyorum
Oy çoğunluğu gerektigi surece Kk gelmesinin anlami yok ki tüm kapılar kapandı bence
O iş çözülürdü. Medya eskisi kadar akp taraftarı olamayacağı için, rreddettikleri yasalarla onları suçladığınızda üzerine oy kaybeder mecbur kalırlardı. Erdoğan sadece parti başkanı statüsüne düşecekti çünkü

Aslında 20 yıldır bir sürü tecrübe edindik hepimiz ama sanırım farklı kafalardayız....Bekleyin tarih tekerrürden ibarettir. Dibi göreceğiz yakında işte o zaman demokrasi devrimi gerçekleşecek. İlle de gerçekleşecek. köklü değişiklikler hep zaman alır.
O demokrasiyi amerika getirmesin de iyice mevlamızı bulmayalım. İş oraya gidiyor.

Back
X