Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Tıpış tıpış gidecek abi eninde sonunda gidecek.
Bu dünya sultan Süleyman'a kalmadı kimseye kalmayacak.
%50 Erdoğan diyorsa yarısı da istemiyor iste.
Onca sıkıntıyı biz cektiysek sefasını da süreceğiz madem halinizden memnunsunuz zamanı gelince sizde mutsuz olun artık.
Yıllardır doymadiniz mi hâlâ saldırıyorsunuz.
Ne medeniyet kalmış ne akıl fikir.
Dışarıdan nasıl göründüğünü bilseniz belki fark edersiniz ama çoğu için bu tren çoktan kalkmış yazık.

Bu seçimin kazananı Sinan Oğan, mhp, tip, deva, gelecek ve saadet partileri olmuştur. Kaybedeni akp, iyi parti ve chp olmuştur. Büyükler küçük, küçükler büyük oldu parti bazında. Kendi partisi adına çalışmayan bir parti oldu chp. Yüzde 0,5 oyu olmayan partilerden onlarca vekil soktu meclise.

İyi parti hdpnin desteklediği bir ittifakta bulunarak mhpye oy kaptırdı. Ak partinin zaten oyunun düşeceği belliydi. Hüdaparın olması akp seçmenini etkilemedi, çünkü hüdaparı etkisiz eleman olarak görüyorlar.

Her iki taraf da Türk milliyetçilerine muhtaç hâle geldi. Akp artık mhpyi yavru değil kardeş görmek zorunda. Kılıçdaroğlu öcalanı serbest bırakacağız diyen, bizim istemediğimiz hiçbir şey olmaz bu ülkede diyen hdplilerin sesini kısmak zorunda. İkinci tur milliyetçi seçmenin kararına kaldı. Bu kendi adıma çok sevindirici. Her iki tarafa da güzel bir ders oldu.
Mansur yavaş aday olsaydı ilk turda bitmişti bu iş. Hdp ne erdoğanı ne Mansur’u desteklemeyeceği için kendi adayını çıkarırdı. Mansur yavaş akpden de oy çalardı, mhpden de.
Ben muhalif bir seçmen olarak Kılıçdaroğlu ve chpsini çok başarısız buluyorum. Bunca birleşime rağmen bitiremedi bu işi. Türk siyasetini hiç doğru okumadılar. Bu ülkede sol siyasetin gücü uzun yıllardır zayıf. Cumhuriyet bayramını kutlamayan barış atay vblerinin bulunduğu tip vb oluşumların karşılığı bu kadarcık işte. Fetöcüler de zaten onları hapisten çıkaracak, khklıları geri döndürecek diye destek verdi. Bu destek de çok azdı, insanlarda ciddi bir fetö karşıtlığı var, bunu göremedi.
Chp sadece iyi parti ile ittifak yapsa ve hdp ile arasına sınır çizse daha milli ve ılımlı bir yol haritası izlese idi şuan galipti. Merak akşenerin haklı olduğu da ortaya çıktı. Bu seçimi Erdoğan alır tahminim, bir sonraki seçime sağ çıkmaz Erdoğan gibi görünüyor. chp şuanki kadrosu ile Erdoğan olmasa da kazanamaz. Atatürk’ün milliyetçi görüşüne biran önce dönmesi gerekiyor bu partinin.
Seçimin ikinci tura kalması erdoğana da güzel bir ders oldu. Kınadığı şeyi yapmayacak hüdaparla bir olmayacaktı. Ekonomiyi bu kadar bozmayacaktı.
Akpnin oyunun çok düşeceğini biliyordum geçen yıldan, Erdoğan bu nedenle son bir yıldır çok fazla şeyi cbaşkanı kararnamesine bağladı zaten. Mecliste geçiremezse kendisi halledecekti. Bu süreçte çok eleştirilse de ben yeniden refah partisi genel başkanını da başarılı buldum. Hem başka partinin listesine kaynak yapmadan kendi başarısı ile meclise girdiler hem de mutabakat metninin ciddi arkasında durdular. Onlardan gelecek oyun da farkına vardı Erdoğan. Artık o metnin her maddesini olmasa da çoğunu uygulamak zorunda kalacak. Yani akpnin bir elinden mhp bir elinden yrp tutacak.
Bu iki hafta bol bol gençlere vaatler dinleyeceğiz. Teröre de tü kaka sözlerini de bol bol duyarız. Hayırlısı olsun ülkemiz adına
Aklıselim bir yorum okudum dilinize sağlık. :KK9:

Bunların altında yatan pek çok sosyolojik olay var.Çocuk olayları sizin vehimleriniz,kadın cinayetleri kadınların iş hayatına atılıp kendi kendine ayakta durabildiğini gördüğünde eşlerinin eziyetlerine anneleri gibi sessiz kalmamasının sonucu maalesef.Ne yaparsan yap kafasına koyan koyduğunu yapıyor.Amerka okullarda onlarca körpecik yavrusunu kaybediyor,neden engel olamıyor.
Bunlar bir anda olmadı emin olun.Bir anda çözülecek problemler değil
Bu çok çirkin bir yorum
Bu ülkede canı istediği için kılıç ile kadın öldüren var. Bu kdr mi kör sagirsinız?

Röportajıni okudum, kkya sinirli ama kazanamadigi icin, taze kan gerekliydi dedi acik acik.
Destekleyeceği liderin siginmacilari gondermeyi kabul etmesinin kirmizi cizgisi oldugunu dile getirdi.
Hah aynen öyle😂
Ağzından bir şey duymadan açıklamak istemedim ama Ümit Özdağ’ın kesin çizgisi bu idi.
İttifak olarak terör ve sığınmacı.
Zaten 6lı masa içinde kendi geçmiş dostlukları var, diğer yanda ‘yazık olur gönderemeyiz diyen, vatandaşlık veren’ bir cumhur ittifakı ve kendi bünyesinde zaten bir terör mensubu yer alıyor.
Daha var, hiçbir şey bitmedi, yeni başlıyoruz👍🏻

Vaay, tazminatı alabilmek için verilen hakkı sömürmek ha😂
Haklısınız ben akıllı değilim, devleti sömürmek aklıma gelmiyor.
Bazı özel sebeplerden işten ayrılmak istiyorum çalıştığım yerle alakalı 9 yıldır aralıksız çalıştığım için yoruldum evlendikten sonrada hakkım olanı alacağım bu devleti sömürmek mi aynen. İşe geri dönmek istemeyince 5 yıl sonra görürsünüz, hayır çalışma hayatına bir süre sonra döneceğim deyincede devleti sömürmek. Siz akıllımısınız bilmemde manipülasyonda provokasyonda siz ve sizin gibilerin üstüne yok. :) Anca burda sinir krizi geçirin siz burda kazanıyordunuz da zaten ama gerçek dünya çok farklı dünde görmüşsünüzdür :)

Peki mesela yolsuzluklar, rüşvet iddiaları, köşeyi dönen müteahhitler, hiçbir işten anlamadığı halde bakan yapılan tanıdıklar, başarılı insanlar mülakatlarda elenirken baş tacı edilen yandaşlar...bunlar için yorumunuz ne? İftira olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa yanlış birşey yokmu bunlarda?
Ben yazayım yorumunu: amaaaan eskiler de çalıyordu

Yandaşları keselerini doldurdu kendisi doldurdu biz aç kaldık daha ne yapsın.
Benim kuzenim Melih Gökçek’e harfiyat işi yaptı. Sadece Dikmen Vadisi’nde 110 dairesi varmış. Teknesi var 25 mt. Bindiği arabalar Lamborghini, Range Rover Vogue filan. Ve bu kuzenim paralı bir üniversitenin 2 senelik bir bölümü bitirememiş biri.
Adalet mi bu şimdi?

Hah aynen öyle😂
Ağzından bir şey duymadan açıklamak istemedim ama Ümit Özdağ’ın kesin çizgisi bu idi.
İttifak olarak terör ve sığınmacı.
Zaten 6lı masa içinde kendi geçmiş dostlukları var, diğer yanda ‘yazık olur gönderemeyiz diyen, vatandaşlık veren’ bir cumhur ittifakı ve kendi bünyesinde zaten bir terör mensubu yer alıyor.
Daha var, hiçbir şey bitmedi, yeni başlıyoruz👍🏻
Aynen oyle kardeş 🤩 enseyi karartmak yok.
Daha gecenlerde, iktidar siginmacilara bilmem kac dönüm arsa vermeleri gerektigini, ekip bicip yasasinlar göndermeyecegiz dediklerini hatirlatirim.
Son gülen iyi gülecek.
Meclisteki çoğunluğa aldanmayin, bir atasözü var ama yazmayacağım.

Bazı özel sebeplerden işten ayrılmak istiyorum çalıştığım yerle alakalı 9 yıldır aralıksız çalıştığım için yoruldum evlendikten sonrada hakkım olanı alacağım bu devleti sömürmek mi aynen. İşe geri dönmek istemeyince 5 yıl sonra görürsünüz, hayır çalışma hayatına bir süre sonra döneceğim deyincede devleti sömürmek. Siz akıllımısınız bilmemde manipülasyonda provokasyonda siz ve sizin gibilerin üstüne yok. :) Anca burda sinir krizi geçirin siz burda kazanıyordunuz da zaten ama gerçek dünya çok farklı dünde görmüşsünüzdür :)
Evlilik sebebiyle işten ayrılmak istiyorum ve tazminat alacağım sadece minnet duyarım hükümete çünkü bence mükemmel bir hak :)

Evlenince çalışmayacağımı söylemedimki bir süre bazı sebeplerden ötürü çalışmayı düşünmüyorum. Bir siz değilsiniz akıllı dert etmeyin siz :)
Hangi dediğiniz doğru.

Aa olurmu onlar okumuş,bilim adamı olmuş, seküler, elit ,cumhuriyetçi,laik..diğer %50 ise cahil geri zekalı..siz bu ayrımcılığı yaptığınız sürece sittin sene KAZANAMAYACAKSINIZ..deprem bölgesi Tayyibe verdi diye depremzedelere küfreden, iyi olmuş diyen zihniyet KAZANAMAYACAK..Abd AB destekledigi ile değil halkın desteği ile biyere gelmeye çalışın biraz kendinizi sorgulayın %50 ye hakaret etme yarışına girmeye çalışacağıniza önce partinizi din dusmanlarindan, teröristlerden temizleyin. Sonra elle tutulur projeler vaat edin heykellere karnımız tok..koltuk sevdalısı adayınızı sorgulayın..millete saldırmayı bırakın

Ben inanıyorum gelsin başa hepsini bitirecek.

Demin yzmıştım zamları ekrem yapıyor diyen dayının kadın versiyonu buda,bu akıldan bende istiyorum ohh misler gibiii
Ben bizzat zamanında o küçük yaşımda annemle beraber çöpten yakacak toplayan, pazara karanlık saatte cikip herkes gittikten sonra atılmış yiyecekleri toplayan insan olarak cevap vereyim size buyrun?
Pelincim boşver evladım yazma bile değmez çünkü,anlamıyorlar durumdan.
Abla bunların birçoğunun tuzları kuru,gözleri bakıyor ama görmüyor.
Vicdanları kapalı aç kalmışlar çok mu önemli yani
Sinan Ogan gizli de olsa tarafını belli etmiştir. Üzüldüğümüze degmeyecek. Toparlanin.
Vallahamı ne duyumlar var bakalım.

Hayır hayır ya, sakın ha!
Öyle bir şey yok, geçersiz 1,5 milyon oy var.
Yurtdışı yarısı kullandı onlar da iktidar yanlısı geneli idi euro bozduranlar.
Durun bir, aaaa.
Yok öyle bir şey, oradan da alacağız Oğan seçmelerinden ve oy kullanmayan ya da öylesine atan kararsızlardan.
Kazanmadık ama kaybetmedik de, onlar kaybetti.
İlk adım tamam, şimdi sıradaki geliyor.
Y.disini eleyelim.Muhalefet gorup gorecegi en yuksek oyu gordu y.disinda.Kac ogrenci secmen var mesela maddi imkani bir ikinci gel giti yapamayacagindan oy kullanamayacak.Bu ve daha aklima gelmeyen sebepler...Bir de ben bu gibi durumlarda hic iyimser olamiyorum.

Evet,Aziz Nesin'i bir kez daha anmiş olduk.Benim bu ülkeye dair gram umudum yok.Siz zafer kutlamalarına devam edin,başınızı taşlara vuracağınız zamanlarda gelecek elbet.

Benim gerçeğimle sizinki hiçbir zaman bir olamaz.
Devletin haklarını maddi imkanlarım yeterli, olmayan kullansın hazineye kalsın, başka insanlar faydalansın diye bırakan bir benle, sizi elbette aynı tutamayız.
Neyse efendim, bugün paraya oy kullanmışsınız, o da bir tercih😂

Dün gördük evet, koltuğun bir bacağı kırıldı, yenilgiyi kutlayanı ilk kez gördük.
Diğerleri de kırma zamanına az kaldı.

Back
X