Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Kimi desteklediği önemsiz, onun sabit seçmeni yok, bakalım ona oy verenler kimi destekleyecek?
Kimi desteklediği seçmenleri için de önemsiz bence, ama ilerideki siyasi kariyeri duruşu İçin önemliydi. İktidara muhalefet olmak İçin ittifak kurduklarını belirtti ata ittifakı zaten. O yüzden dağıldılar.

Birde mülteci konusu var bir yakınım bunlara ev satan firmada çalışıyor. Satış yapmıyor diye içi rahattı. Ama artık banane modunda. Arkadaşları 4 5 evde ortalama 180bin dolar prim alıyormuş geçmeyi düşünüyor
Bu hükumet kapıyı açtı ise bu toplum kırmızı halı serip gülle davet etti artık eminim
Bolu da 2019dan beri hiç ruhsat verilmemiş kayıtlı mülteci 19000 iken 4000 e düşmüş. Benin çalıştığım yerde hala tek tük var halk iş vermez ev vermez toprak satmaz ve iktidar partisine yüzde 70 oy çıkar 2 farklı görüş ama amaç aynı
Ama burda başka bir ilçede toprağını satıp bahçıvan oldum şu kdr maaş veriyorlar diye övünen gördüm

Herkese günaydın...
Gün ayıyor mu onu da bilmiyorum artık
Bu sabah üç tane raporlu ilacıma 350 lira fark ödeyerek güne başladım o da ilaçların tamamı yoktu eczanede bir kısmını alabildim. Eskiden yani bir üç yıl önce falan bu ilaçları yazdırmadan ücretli alıyordum o kadar makuldu fiyatları. 19 Mayıs ta eczaneden bir şişe Gaviscon aldım, 75 lira ödedim inanamadım Gaviscon nedir yaa....
Sağlık ocakları artık vitaminlere bakmadıkları için devletten dahiliye randevusu almaya çalışıyorum 23 gün oldu randevu yok, eskiden gider özelde yaptırırdım şimdi özellerin kapısından geçilmiyor
3 Martta başvuru yaptığım emekliliğim hala sonuçlanmadı ve Mayıs sonu itibariyle sigortam bitiyor
Dün akşam bir koli yumurta, 2 kg yoğurt ve 2 litre süte 200 lira ödedim
Almayı düşündüğüm için favorilerime attığım Beko elektrikli çaydanlık 6.300 lira olmuş
Dün sabah sürekli yürüyüş yaptığım parka ortalığa çöken mültecilerden giremedim
Oy vermesine vereceğim ama umudum yok, bıkkın, yılgınım
Çoluğum çocuğum yok kendimi de kurtardım vatandaşların çoğuna nazaran ama içimdeki sıkıntı bitmiyor
İnsanların birbirini yemesinden, hakaretten, çekişmeden, takım tutar gibi parti kurulmasından, insanların yaşamak için verdiğim emeği hiç etmesinden yılgınım. Ben bu kadar yılgınken bazılarının sevgi kelebeği gibi her şey güzel demesine de öfkeliyim. Terörist olarak anılmaktan, iki kuruşluk şeye yirmiiki kuruş ödemeye isyan ettiğim için aykırı görülmekten bıktım. Hak etmiyorum kendi ülkemde bu kadar ezilmeyi çok üzgünüm.... Kaç gündür yazmıyorum topiğe okuyorum sadece, onun videosu, bunun afişi, tuhaf tuhaf vaaz veren abidik gubidik adamlar, seçim koltuk hırsları gerek var mı bu kadar tartışmaya kimse alış verişe çıkmıyor mu, hastaneye eczaneye gitmiyor mu neye bu kadar çekişme....
Valla ben 1 yaş bebeğime mecbur kaldım özelde genel kan tahlili için gittim. Kendim için devlet hastanelerinde randevu kovalıyorum.
Resmen tokatlandım özelde.bi böbreğim kaldı bırakmadığım.
Rabbim şifa arayanlara yardım etsin.

tek argümanları,apo çıkacak,hdp yi meclise soktunuz,başörtüsü bla bla bla.

ablacığım,kardeşlerim ,evlatlarım biz diyoruz ki vatan elden gidiyor.parsel parsel araplara satılıyor.ekonomi batmiş,enflasyon 3 hanelerde,sağlık,eğitim sistemi 20 yıl öncesinden de kötü.sen diyorsun,terörist.

ya allah için bir elinizi vicdanınıza koyun.kim kimin başını zorla açabilir,kim giyime kuşama karışabilir.geçti o günler.apo da dışarı çı-ka-ma-ya-cak
gelin hesap soralım.chp başa gelirde söylediklerinden birini gerçekleştirmezse,o zaman hep beraber muhalefet yapalım.biz vatandaşız,taraftar değil,bize hizmet edilmezse a partisi,b partisi değil hepsinden hesap sorarız.

40 yaşında ,oğlum marmara üniversitesi televizyon sinema mezunu pandemiden beri işsiz.günlük işlerde çalışıyor.4,5 yaşında torunum var.eşim hem emekli,hem çalışıyor.anne de babamdan dul maaşı alıyor 5000 tl.eşim,3 aile ye bakıyor.annem tek başına kira vermemesine rağmen,geçinemiyor 5000 tl yle ,daha ne diyeyim.
Ekonomi bu adama oy verenlerin umrunda değil çünkü hala besleniyorlar tanıdığım Akpli kadın ilkokul mezunu yıllardır bu partiye üye izmirde 500tlye villada kalıyor .Yandaşlık yapa yapa bu konumlara geldi .En ufak yandaşları bile hala destekleniyor .20 milyon böyle besledikleri var halen .En az 2-3 milyonda Arap oy kullandı .

Birleşmiş Milletler Mülteci Kampı diyarı İstanbul’dan herkese selam, demin metrobüste çektim. Biz uzun zamandır önümüzün arkamızın yabancı olmasına alıştık, hani boğaza nazır evlerinizden çıkıp halka karışmadıysanız durum bu:
IMG_6279.webp

Herkese günaydın...
Gün ayıyor mu onu da bilmiyorum artık
Bu sabah üç tane raporlu ilacıma 350 lira fark ödeyerek güne başladım o da ilaçların tamamı yoktu eczanede bir kısmını alabildim. Eskiden yani bir üç yıl önce falan bu ilaçları yazdırmadan ücretli alıyordum o kadar makuldu fiyatları. 19 Mayıs ta eczaneden bir şişe Gaviscon aldım, 75 lira ödedim inanamadım Gaviscon nedir yaa....
Sağlık ocakları artık vitaminlere bakmadıkları için devletten dahiliye randevusu almaya çalışıyorum 23 gün oldu randevu yok, eskiden gider özelde yaptırırdım şimdi özellerin kapısından geçilmiyor
Keske Suriyeli olsaydın
O zaman bedava alabilirdin (inanmayan eczacisina sorsun)

Bir de en çok övündükleri şeyin başında sağlık sistemi geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nu ordan vuruyorlar. Hatırlamıyor musun eskiden devlet hastaneleri ne durumdaydı diye. Evet sayıca daha çok devlet hastanesi var ama hizmet kalitesi özel hastane ile bir mi? Hala tomografi sırası 1 ay sonraya veriliyor. İlaçların çoğunu bulamıyoruz. Benim 2 bebeğim var. Damlaları, mamaları eczaneye girmem en az bin tl. Benim arabam var, kira gelirim ama para yetiştiremiyorum. Çünkü Türk parasının kıymeti yok. Benim 3 sene öncesine nazaran hayat standartlarım düştü ve geri istiyorum.

Ağır hastalıkları olanlar çok zorluk çekiyorlar ; bizim tecrübemiz kanserden. Medikal malzemelerin çoğu sgk kapsamından çıkarıldı, dolarla satın aldık hepsini TL bile değil. Kanser hastası anneme 7 ay sonraya kolonoskopi günü verdi Cerrahpaşa yahu o hastanın 7 ay vakti var mı ? Tedavinin çoğunu özelden yaptırdık o tarihte buna güç yettirdik şimdi olsa mümkün değil. Felçli bir komşum var, 62 yaşında adam malülen emekliliğe başvurdu yürüyemiyor yahu iki senedir gidip geliyor, süreli veriliyor bu adamın bu yaşta sonra iyileşip işe gitmesi mi bekleniyor anlamadım ki. Kalp hastaları için mesela bir sürü yeni damar açma ve kalp tedavileri geliştirildi, özellerde uygulanıyor devlette hala yok. Bir akrabamda aort genişlemesi var bir buçuk yıldır ameliyat sırası bekliyor. Basit bir randevuyu bile alamıyorsun bu mu sistem. Eski sistemde evet sıra vardı, elinde karne hastane eczanesinde beklerdin. Ama sıran geldiği zaman en iyi doktoru bulurdun, bazısı muayenehaneye çağırırdı bir vizite öderdin ama hastan doktorsuzluktan ya da sırasızlıktan ölmezdi, en iyi doktorlar devlet hastanelerindeydi. Valla yine razıyım muayenehaneye gidip vizite ödemeye ya da ameliyatta bıçak parası ödemeye emin olduğum doktora. Randevu almayı başarıp devlet hastanesine gidiyorum doktor suriyeli, özbek, azeri bilmem ne arkadaş, nesine güveneceğim, nereden gelmiştir, ne eğitim almıştır bilmiyorum. Ya çok şey var da yazacak artık gücüm tükendi, vitamin baktıramıyoruz arkadaş bu kadar basit bir şey için uğraşıyoruz neymiş D vitamini testi pahalıymış, oldu millet alıp ezbere içsine geldi olay nerden tutsam elimde kalıyor

Oğanın açıklamasını çok merak ediyorum. Benim için en anlamlı kısmı anlaşamadığı tarafta ztn belli olan anlaşmalar. Demekki çıkar çatışması çıktı onun talepleri ztn söz verilmişti orta yol dahi bulunamadi ama açıklanmadı demek olacak. Bu 15 gün daha kötü değerlendirilemezdi sahada bir taraf arti yazdıkça bir taraf aa dedirtip eksi yazıyor. Sonuçlar çok farklı gelecek eminim yüzde 1 2 olmayacak
Valla canım İsmail saymaz oğlanla görüşmüş diyoki saat 17.00 de cumhuriyet ittikaki destekleyeceğini büyük ihtimalle cumhururu secicek diyor.

Kimi desteklediği seçmenleri için de önemsiz bence, ama ilerideki siyasi kariyeri duruşu İçin önemliydi. İktidara muhalefet olmak İçin ittifak kurduklarını belirtti ata ittifakı zaten. O yüzden dağıldılar.
Canım bu adam demiyomuydu cehennemin kapılarını ben kapatcam demedimi yaaaa .cumhur ittifakı kapımdan geçemez Ogan dedi nezaman kilicdaroglu oganla görüştü o zaman koştur koştur çağırdı istediğini aldı ogan

Keske Suriyeli olsaydın
O zaman bedava alabilirdin (inanmayan eczacisina sorsun)

O kadar eczaneye girip çıktım ki her zaman yabancılar oluyor; gördüğüm hiçbir Suriyeli’nin para ödediğine henüz denk gelmedim, poşeti alıp çıkıyorlar.

Valla canım İsmail saymaz oğlanla görüşmüş diyoki saat 17.00 de cumhuriyet ittikaki destekleyeceğini büyük ihtimalle cumhururu secicek diyor.

Demekki daha net adımlar gördü. Görüşme sebebi talepleri belli idi. Demekki Millet ittifakında hersey net koltuklar paylaşılmış.
Koltuk sevdası vs dersek Millet ittifakında Davutoglunun fotoğrafı, Aksenerin sessizligi fln çok oy kaybettirdi o taraftaki sağ gorus 6 ay içinde parti değiştirecek ztn
DP kadar olamadılar o bile feragat edelim dedi kimse ses çıkarmadı.

Back
X