Ablacim agzina saglik,
Ama bir itirazim olacak, "birbirinin ne dedigini dinlememek" yazmissin. Ben bunu kabul etmiyorum. Degil birbirini ayni mahalleden olsalarda dinlemiyolar. Ne yazmis okumuyorlar. Bizim mahlleden yazmissa kesin tasi gedigine koymustur vb seklinde tavirlar.
Liderlerini bile dinlemiyorlar, Bazen sasiriyorum ben ayni seyi mi dinledim / seyrettim / okudum diye. Ama yadirgamiyorum. Zira imam o...., cemaat s...
Benim anlamadigim kendinden olmayan ile kendinden olan ayni seyi soylediginde neden birisi kotu oluyor.
Insanlarin fikirleri vardir. Cikarlari vardir. Hesaplari vardir ve tercih yaparlar.
Yorun yapan arkadasim, bir insan fikrini degistirdi diye birden nasil cahil olur, veya oo adam bu denebilir.
Lutfen her yazilani okuyunuz arastiriniz. Yukarida bir yorum gordum, "konustugunu yazamayan" diye. Pes yani. Sanki senin mahallenin butun taraflari konustugunu duzgun yaziyor. Simdi sen bunu yazdiginda, senin mahalleden olan ve ayni stil yazan birisini ne dusunecek.... Korkma korkma kotu dusunmez zira senin yazdigini okumayacak ya da ustune alinmayacak.
BU kadar sayfa da en uzuldugum seyde, bu beyaz Turklerin; benim oyumla dagdaki cobanin oyu bir mi demesi. Kimsin sen ya, ne zannediyorsun kendini. Senin yuksek oy aldigin yerde sanki COBAN yok. Bu nasil bir fasist cumledir. Bunun tersi cumle de var. (diger mahallenin kullandigi) Burda yazmak istemiyorum.
Sanirim otekilestirme denilen sey budur.