• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Anlatamayız kimseye ama ben yine de yazayım şurada kalsın. Aralarında anlaşma yok ama mişlet ittifakına oy veren bir hdp seçmeni var bu doğru ama 2. Tura ince ya da sinan da kalsa akpnin karşısındakine vereceklerdi buna hiç şüphe yok çünkü zafer partisinin katılmasına rağmen fikirleri değişmedi. Ortada pkk ve hizbullah gerçeği olduğu da doğru bunları inkar etmek mümkün değil, burada pkkyı öven en ufak bir söylemim de olmadı.
Yalnız şöyle bir gerçek de var. Başıboş gezen afgan ve suriyeliler de potansiyel terörist hatta afganlar geleceğin ışid potansiyeli, dağda da değiller istanbul gibi metropollerde koloni halinde yaşıyor evlatlarımızın ve bizim hayatımızı şu halleriyle bile tehdit ediyorlar. Hükümet bunları göndermeyeceği gibi yenilerini almaya hızlıca vatandaşlık vermeye devam ediyor. Ekonomi çökük ve bu adamlar bedava yaşıyor. Yarın anadilde eğitim diye bağıranlar sadece kürtler değil suriyeliler ve afganlar da olacak. Var olan sıkıntılara yenileri de eklenecek. Öncelik sırasına koymaya kalkarsak ekonomi ve mülteci politikası daha öncelikli düşünülmeli bence. Çoğulcu demokrasi adaletten falan geçtim, ülkenin demografik yapısı talan oldu. Lütfen iyi düşün, bu köprüden önceki son çıkış.
Nüfus çoğunluğu onlara geçecek.
Amaç nedir bilemiyorum
Korkuyorum ya?

Osmanlı İmparatorluğu dahi varlıklarını kabul etmiş kayıt altına almış, ayıp bir şey değil ki🤷‍♀️
Osmanlı zamanında esnaftan sayılıyor, kayıt altına alınıyor ve padişahlar için düzenlenen resmî geçitlerde yer alıyorlarmış.
Bununla alakalı birçok kayıt ve minyatürler var, Google’a Hamam oğlanı yazın sonuç Hiz oğlanı çıkacak.
Google görsellere Hiz oğlanı minyatürleri yazın minyatürleri görürsünüz, ben müstehcenlik sebebiyle ekleyemiyorum.
Biliyordum ama bu kadar aleni olduğunu bilmiyordum, minyatürlete bile yansımış, hayret verici

Ana bu doğru mu

Tabi ki doğru, savaş falan kalmadı, adamlar gül gibi yaşıyor. Ayrıca savaş bütün ülkede değildi, türkiye sınırındaki bölgedeydi. Neden orada olduğunu söyleyemem mevzu çok derin.

Bizim tartışmalar genellikle siz ittifak yaptınız yok biz masaya oturmadık.siz niye görüştünüz üzerinden gittiği için.ufak bir dokundurma yapayım dedim.bilgiler için teşekkürler.
Hüdapar ve Hdp’yle Akp ve Chp görüşmüş müdür görüşmemiş midir, kapalı kapılar ardındakileri bilemem, birebir ağızlarından çıkan bir şey olmadıkça spekülasyonlar yapılır, siyasetin cilvesidir bu.

Ben bizzat partililerin kendi ağzından yazdıklarını bilirim.

“Bugün HDP ve İYİ Parti Meclis’e girebildiyse bu AK Parti-MHP ittifakının gerçekleştirdiği ülke barajı değişikliği dolayısıyladır.”

“Ey HDP’ye oy veren çözümden yana sağduyulu kardeşlerim! Partiniz Meclis’e girdi. Orada temsiliniz var. İkinci turda Erdoğan’a yüksek bir destek sununuz ki yeni bir sürecin aralanmasına imkan sağlayasınız. HDP yönetiminden bağımsız koyacağınız bu irade hem mevcut kazanımları pekiştirecek hem de yeni kazanımların önünü açacaktır.”

Bu paragrafların sahibi Mehmet Metiner, kaynağım da kendisidir: Seçim sonuçlarına dair analizler… Kürt kardeşlerimize çağrı…

Son düzenleme:
Bence siz buradaki yorumlarla kafanızı karıştırmayın, oy vermek istiyorsanız Xxhatun ne istiyor, beklentileri nelerdir onları belirleyin, mesela örnek vermek gerekirse cebime kaç lira giriyor, cebime giren bu parayla rahat geçinebiliyor muyum?
Mülteci sorunu hakkında ne düşünüyorum?
Hak, hukuk, adalet, gelir dağılımı konularında neler yaşandı?
Çocuğumun geleceğiyle ilgili neler planlıyorum ne kadarını gerçekleştirebiliriz? gibi sizin için önemli olan kriterleri belirleyin.

Bu kriterleriniz üzerine 21 yıldır yapılan siyasetten her bağlamda memnun musunuz değil misiniz onu ölçün tartın, adayların sizin belirlediğiniz kriterleri gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine dair hissiyatınızı da genel kanaatinizi de değerlendirmeye alın.

Çıkan sonuç üzerine zaten kafanızda bir aday profili oluşur ona göre de oy verirsiniz, burada ne kadar çok yorum okursanız o kadar çok kafanız karışacak çünkü herkes kendi kriterlerine, kafasında oturttuğu aday profiline göre yorumluyor, burada mühim olan başkalarına göre değil sizin kendi istekleriniz doğrultusunda bir aday belirlemeniz, bu hepimiz için geçerli😌
Ne güzel yazmışsınız. Çok beğendim 🥰

Biliyordum ama bu kadar aleni olduğunu bilmiyordum, minyatürlete bile yansımış, hayret verici
Gayet aleniymiş, ben çok da hakim değilim de Nurhan Atasoy hocayı, Muazzez İlmiye Çığ hocayı çok seyrettim, bir vakitler Osmanlı tarihini enine boyuna anlatan programlar vardı, onlara davet edilirlerdi, tatlı dilleri, anlatım tarzları beni benden aldığından ne zaman konuşsalar dinledim:)

Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy sanat tarihi mezunuymuş, benim bilgimden çok daha fazlasına ve sağlıklısına sahiptir.
Bildiklerimi yazayım yanlışsa Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy düzeltme yapar, Enderunlu Fazıl’ın Hubannamesi‘nde, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde, Ahmet Cevdet Paşa’nın Maruzat eserinde Hiz oğlanlarından bahsediliyormuş, padişah için hazırlanan resmî geçitlere kaç Hiz oğlanı katılmış, kaç satıcı diyeyim ayıp olmasın😬 katılmış hepsi kayıt altındaymış, bu eserlerden paragraflar var ama ayıp kaçar diye onları da paylaşamıyorum.

Burada zaman çizelgesi diye bir bölüm var, çok uzun ama atlaya atlaya bakarsan seni başkan yaptırmayacağız söyleminden bir kaç ay sonra ceylanpınarda polislerin şehit edilmesi ve ardından hendek olayları geliyor. Bahsettiğim noktaların tarih sırasına göre fotoğrafladım. Polisler şehit edildiğinde ceylanpınardaydım o yüzden sıralamayı net gösterebileceğimi düşünüyorum işin başı 'seni başkan yaptırmayacağız. Öncesinde de ciddi sıkıntılar var ama patlama noktası orası.
Bak ben demirtaşı falan savunmuyorum ama hüküm vermek gerekir, bunu yapmamak da suçtur. Müebbet ver ama ver. Böyle gerçekten siyasi rehin gibi görünüyor bu da başkalarının elinde koz olur

Olaylari başlatan hükümet mi demek istiyorsunuz yani? Demirtaşin söyleminden sonra?

Ben ayağımı sürümüş gibi oldum, akşam ben gittim ertesi gün topyekün siz. Benim 2.ban olduğundan kısa sürdü.

Sen de hoş geldin, kaçırmışım ben de arada. Kalabalık gittiniz anacım hanginizi etiketleyeceğimizi şaşırdık.
ben bibliosmia ya yazdim onu hosgeldin dedim gormedi ondan trip attim zemheri :KK68:

Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy sanat tarihi mezunuymuş, benim bilgimden çok daha fazlasına ve sağlıklısına sahiptir.
Bildiklerimi yazayım yanlışsa Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy düzeltme yapar, Enderunlu Fazıl’ın Hubannamesi‘nde, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde, Ahmet Cevdet Paşa’nın Maruzat eserinde Hiz oğlanlarından bahsediliyormuş, padişah için hazırlanan resmî geçitlere kaç Hiz oğlanı katılmış, kaç satıcı diyeyim ayıp olmasın😬 katılmış hepsi kayıt altındaymış, bu eserlerden paragraflar var ama ayıp kaçar diye onları da papaylaşamıyorum.
2001 mezunuyum daha çok magazinsel skandal niteliği taşıyanlar hatırımda kaldı.
ama kitaplarımın hepsi duruyor araştırayım.
Kamu spotu vereyim kpss den 73 yukarısıni görmek nasip olmadığı için mesleğimi hiç icra edemedim.😔

Olur mu diye soruyorum ben de, bugün twitterda gordum de. Sıkıntı değil:)
Sanmıyorum e devletten değişmez
Depremzedeler bile memleketlerine gidiyor vs. Öyle kolaylık olsaydı heryerden kullanırlardı sanırım 🤔
Bu arada boşanma sürecin sorunsuzca geçsin, güzelliklere adım atmanı diliyorum🌸

Tabi ki doğru, savaş falan kalmadı, adamlar gül gibi yaşıyor. Ayrıca savaş bütün ülkede değildi, türkiye sınırındaki bölgedeydi. Neden orada olduğunu söyleyemem mevzu çok derin.
Bu gidişle onlar bizim ülkeyi dolduracaklar, bari bizde Suriye'nin Antalyasi Lazkiye ye yerleselim:D

Ya şu şeyi mi diyorsun.
Kışın oğlan teni, oğlan teni sıcaktır, yazın avrat teni, avrat teni serindir tarzı :olamaz:
Bağlanmaz firdevse gönlünü Galata’yı gören
Servi anmaz anda ol serv-i dilara gören
Bir firengi şiveli İsa gördüm anda kim
Kuccuk bir kuple....
Kendi oğlanına aşık olan şairi süren mi dersin.
Sadece osmalida mi hayır.
Yunanin temelinde zaten her türlüsü var.
Roma tam bir netfilix oksanlar kerimcanlar oyyyyy oyyyy gırla.
Zaten kardeş evliliği var.

2001 mezunuyum daha çok magazinsel skandal niteliği taşıyanlar hatırımda kaldı.
ama kitaplarımın hepsi duruyor araştırayım.
Kamu spotu vereyim kpss den 73 yukarısıni görmek nasip olmadığı için mesleğimi hiç icra edemedim.😔
Son cümlenize üzüldüm.

Son cümlenize üzüldüm.
Kim bilir yüzde kaçlik dilim benim gibi.
Hep tarih okumak istemiştim puanım bu bölüme yetti.o kadar matematik yapabilsem zaten s.tarihi değil tarih okurdum.
İcraatlar önce eğitim sistemimizden başlamalı.
Ülkesini geliştirmek isteyen lider eğitime öncelik verir.

Back
X