seçmen kağıdını almayı unutmak!

Zaten büyük ihtimal muhtar da orda olur. Yani bizim burda öyle oluyor. Muhtar da geliyor okula.

Internetten sandık numaranıza bakın kimliğinizle birlikte gidin listede isminiz oluyor zaten kapıya asılı olmalı. Listeden sıra numaranızı bulup oy için sıraya girin sorun olmaz.

Seçimde kimlik gerekli.seçmen kağıdının olması şart değil tatlım

Bence bu sandık görevlisine göre değişiyor. Yıllar önce oy kullanmaya gittiğimde annemle beraber ikimizinde kağıtlar elde yoktu. Unutmuştuk almayı ama kimlikler yanımızdaydı. Bilgilerden isimleri hepsini gördük adamlara kimliği uzattık kimliğe bakıp ismimizle soyadımızı buldu. Gel gör ki onları gördüğü halde halen Seçmen kağıdı istediler!!! Birde tatil olduğu için ne yapacağımızı şaşırmıştık. 1 değil 2 değil saatlerdir kapıda bekledik kağıt yok diye. Sonra babamı aradım ''Sen nasıl kullandın?'' diye nasıl sinir bastıysa bana orda ''Kimlik yeterli'' dedi. Bende direkt tekrar girdim kapıdan kimlik yeterli burda isim soyisim gözlerinizin önünde ve seçmen kağıdıda muhtarda ALMAYI UNUTTUK şimdi direkt malzemeleri verin kullanacağız dedim.
O hareketlerim o konuşma tonum ve o manzara tırstılar. Kimlikle kullanmıştık.
Haziranın seçimlerinde de seçmen kağıdını evde unuttuk. Evde uzak olduğu için aman boşver dedik. Neyse gittik kimlikleri gösterdik hemen sorunsuz kullandık çıktık.

Şunu söyleyebilirim kağıt sorun olmaz kimliğinizi yanınızda bulundurun. Yani seçmen kağıdının olması gerekmiyor.

Ben hiç seçmen kağıdı alıp kullanmadım.Bizde netten bakar küçük kağıda yazar kimlikle kullanırdık ailecek.
Bu seçimde öyle yapacağım.

Bende almadim hatta bugün alayim diye dsnüyodum esimle ikimizinkini.
Bu arada bizim muhtarda oluyo kagitlar ondan gidip aliyorum he almassan da muhtar oy kullanma yerinde bekliyomus almayanlarin kagitlarini vermek icin .

konuyu görünce aklıma geldi bende almamışım. ama sevindim gerekmediğine

YSK nın sitesinden indirebilirsiniz seçmen kağıdınızı. Seçmen kağıdınız olmadan oy kullanamazsınız arkadaşlar. Gerekmiyor diye birşey yok.

Evlere gönderiyorlar biz 2 seçimdir kendimiz gitmedik muhtar getirdi hep. Ayrıca internetten bakın kullanacağınız okul,salon ve sıra nonuz yazıyor. Gidin kimliğinizle kullanın. Sıkıntı yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…