Sedasyon ile vakumlu kürtaj

efif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
130
3
118
İstanbul
Arkadaşlar, bugün sedasyon ile vakumlu kürtaj oldum. İnternette bununla ilgili güncel ve net bilgi bulamamıştım, paylaşmak istedim. El üzerinden damar yolu açılıp ilaç veriliyor, anlamadan uyuyorsunuz. Kalktığınızda ağrı sancı yok.10-15 dakika sürmüş. Ayağa kalkıp normal hayatınıza devam esebiliyorsunuz.

Valla bende öyle oldum ama hiçte kalkıp hayatıma devam edemedim ...üç beş gün yerlerde süründüğümü kalkıp su alamadığımı biliyorum...birkaç gece acile gidip ağrı kesici bile vurdurdum

Çok üzüldüm. Vakum ile mi olmuştu? Komplikasyon mu oldu ki? Doktorunuz bir şey dedi mi?

Evet vakumlu olmuştu...uyanmadan evvel ultrasonla iyice kontrol de etmiş ...fazla kanamam olmadığı için içeride pıhtılaşma olmuş ...rahimle ilgili birdıku değişik operasyonlar geçirmiş olmama rağmen en kötüsü buydu benim için

Benimde rahimde pihti olusmustu ama hic öyle sıkıntilarim olmadi dr ne dedi peki normalmiymis

Bende aynı şekilde kürtaj oldum sonrasında ağrım bile olmadı pek normal hayatıma devam ettim

Hay Allah aksilikolmuş demek ki sizin ( Ben şu an ertesi gündeyim maşallah diyeyim, sıfır ağrı. Hatta elimin üstündeki damar yolu ondan çok sızladı öyle diyeyim. Hiç birimiz tekrar yaşamayalım yine de inş

Geçmiş olsun. Bende uyutularak kürtaj oldum 3 ay önce ama uyandığımda çok ağrım vardı
Bide kürtajdan 3 saat önce dil altı ilaçla sancımı başlattılar Allah tekrar yaşatmasın

Geçmiş olsun Neden size öyle bir ilaçla ekstra sancı verdiler? İleriki haftalarda mıydı kürtajınız?

Teşekkür ederim ben Zeynep Kâmil'de oldum 10+3 haftalıktım önce dil altı ilaç verdiler ordaki diğer bayanlarada çevremde duyduğum kişilere de önce ilaç veriyolar
Rahim ağzı yumuşasın diyeymiş...direkt kürtaja almaları iyi olmuyomuş bana öyle demişlerdi. Bu şekilde daha iyi temizleniyomuş o ilacı verdikten 5 dakika sonra kan gelmişti sonra sancım başladı yaklaşık 3 saat sonra içeri alıp uyuttular hemen çarçabuk bitti ama uyandığımda alttan çok sancım olmuştu Rabbim aynı durumu tekrar yaşatmasın

Kuzum o ilaci sanirim devlette veriolar ben özelde oldum hic ilac vermediler direkt kürtaja aldilar agrim sizimda kanamam da olmadi.sonra kontrole devlete gittigimde parca kalmis dediler iyice nefret ettim ondan sonra devlet hastanesinden.kan pihtisina parca dediler ya ilacla gidebilcek bisey icin beni hemen 2. Kürtaja alicaklardi

Anladım canım Allah bidaha yaşatmasın
Özeller çok para istiyolar malesef benimde durumum olmadığı için mecburen devlete gittim ama sonuç olarak sıkıntı olmadı çok şükür

Hmm onu bilemiyorum; ben özelde pldum ama benim hem boştu hem çok küçüktü kese. Belki ileriki haftalarda farklı oluyordur. Devlet hastanesi hastanın canını önemsemiyor, en az riski yöntemi seçiyor genelde. Bir sebebi vardır herhalde uygulamanın. Tekrar geçmiş olsun

Teşekkür ederim sanada geçmiş olsun
Benimki de bebek çok küçük kalmıştı boş gibi bişeydi ama 6.haftada gelişimi durmuş

Canim banada hem dil alti ilaç hemde alttan ilac verdiler..Sonra 45dakika sonra kurtaja basladilar.
Ama o ilaclar bende agri baslatti.Adet agrisi gibi agri cektim.Kurtaj sonrası felaketti yerlerde süründüm.Hic gecmicek sandim agrim.Bu bize yapilan yontem anladigim kadariyla ayni.
Adi ne oluyor bu yontemin?

Sanada geçmiş olsun canım Allah tekrar yaşatmasın çok zor yaşayan bilir
45 dk yine iyi az bekletmişler beni yaklaşık 3 saat beklettiler o sürede sancı çektim
Adı ne bilmiyorum ama kürtaj kağıdımda yazıyodur kazıma yöntemi mi bu acaba vakum mu bende bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…