Şehir değişikliği..

Ailemde kendince haklı hiç benden ayrı kalmadılar fakat birgün ne ailesine nede erkek arkadaşıma Ankara olmaz demediler. Annesi tam tersi sürekli kaç kez oldu aradı en son bugün iki gün süre verdiğini belirten mesaj yazdı bu beni geriyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Neden iki gün süre veriyor? Nereye yetişiyor yani? Vaz mı geçecek seni istemeye gelmekten? Sen kim köpek demek istemiyorum çocuğun annesi sonuçta bir anne ama başta seni nazlamayan kaynana sonra ne yapar düşünmek bile istemiyorum yani

Merhaba sevgili KK üyeleri. Benim içinden çıkamadığım konum, ben İstanbul'da yaşıyorum özel sektörde hastanede çalışıyorum, erkek arkadaşımda Ankara'da ikamet ediyor kendisi memur ve yakın zamanda tayin isteme gibi bir şansı yok maalesef. Bu sene içinde evlilik planı yapıyoruz kendisini çok seviyorum fakat hayatımda ailemden uzak bir yerde birgün bile kalmış değilim evet evlilik artık kendi yuvamı kurmak geleceğe bakmak fakat Ankara'da yaşamak fikri beni geriyor daha önce görmedim fakat orada yaşamak istemiyorum erkek arkadaşımda şuan için başka seçeneğim yok ve burada kalmaya mecburum diyor. Sorum şu ki ben kendisinden zaman istedim o sırada bende kpss'ye çalışır atanmak için mücadele veririm hem o zamana kadar kendiside farklı bir ile tayin isteyebilir fakat ne kendisi nede ailesi buna olumlu bakmıyor üstüne annesi bugün mesaj attı ailenle konuş kararını bekliyorum kızım diye öyle bi çıkmazın içindeyimki aileminde gönlü razı değil beni Ankara'ya göndermeye babam eğer çok gönlün varsa birşey diyemem yolun açık olsun ama benim fikrimi sorarsan istemem diyor. Sizce ne yapmalıyım nasıl hareket etmeliyim fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden.
Kpss ile ailenizin yakininda bir yere atanacaginizi garantileyebiliyormusunuz ?

Bende evlenip kendi yaşadığım yerden uzağa geldim. Yaşadığı şehre aşık, ailesine çok düşkün biriyim.
Zor mu? Cook.
Katlanılıyor ama eğer bir seçme şansım olsaydı aynı şehiri seçerdim ailemle.

Canım senin hissettiklerinde yanlış insanın önce eşi gelmeli tabi şehir değişikliği yapabilecek kadar bağımsız olmalısın ama benim anlamadığım Kv nin kendinde bu kadar hak görüp karışması o kv ile ailenden ilk kez ayrılıp mutlu olman çok zor gözüktü bana. Senin yapacağın fedakarlığı karşı tarafında yapabileceğine emin olmadan harekete geçme sanki bana anne bağımlısı gibi gözüküyor😬 zor olacak senin için bence.. birde kadrosu sadece başkentte mi var bazı memuriyetler öyle oluyor ama çoğunda gidebiliyorsunuz eş durumundan olmazsa nikah yapın tayin şstesin karşı taraf

Son düzenleme:
Sevdiginiz kişiyi sevdiginize emin misiniz?Hemen savunmaya gecmeyin de ankara istanbul kac saat ki ve ankara kiyida kalmis olumsuz bir séhir degil...aileside bu kadar kararsiz kalip kendinizce bahaneler çozumler ürettiginizi farketmiş belli ki ayar vermis..ler...kusura bakmayin da emin olmadiginiz evliligi yapmayin

Sevdiginiz kişiyi sevdiginize emin misiniz?Hemen savunmaya gecmeyin de ankara istanbul kac saat ki ve ankara kiyida kalmis olumsuz bir séhir degil...aileside bu kadar kararsiz kalip kendinizce bahaneler çozumler ürettiginizi farketmiş belli ki ayar vermis..ler...kusura bakmayin da emin olmadiginiz evliligi yapmayin
Hayırdır inşallah.
Bismillah.
Pardon da bu kiz daha bekar,nişanlı bile değil ayar vermek onlara mi düşmüş? Hemde ne curret yani daha gelinleri bile değilken böyle baskı yapmak 2 gun muddetin var diye mesaj cekmek..karsi tarafı resmen yumusak görüp at kosturmaya çalışıyorlar. Kızı da sıkıştırıyorlar

Hayırdır inşallah.
Bismillah.
Pardon da bu kiz daha bekar,nişanlı bile değil ayar vermek onlara mi düşmüş? Hemde ne curret yani daha gelinleri bile değilken böyle baskı yapmak 2 gun muddetin var diye mesaj cekmek..karsi tarafı resmen yumusak görüp at kosturmaya çalışıyorlar. Kızı da sıkıştırıyorlar
Maksadım ortam germek degil konu sahibinin duyguları eksik bence...yani kendisi cok da uzak olmayan mesafeye sevdigini söyledigi kisi icin gitmek iatemiyor ama karsidaki sözde sevilenin tayin hakki olsa gel yanima diyecek gelmese belki adam da kötü olacak..ayrica kaynana muhabbeti ayri bir konu onu eş adayiyla konuşup ailen karismasin diye uyarmali sonucta ayni eve gelin gitmeyecek kaynana tutumundan cok kendi sevgisi ve eş adayinin kendi arkasinda durup durmamasi önemli..
Bunlar yoksa evlenmeyiversin ne diyeyim

Canım senin hissettiklerinde yanlış insanın önce eşi gelmeli tabi şehir değişikliği yapabilecek kadar bağımsız olmalısın ama benim anlamadığım Kv nin kendinde bu kadar hak görüp karışması o kv ile ailenden ilk kez ayrılıp mutlu olman çok zor gözüktü bana. Senin yapacağın fedakarlığı karşı tarafında yapabileceğine emin olmadan harekete geçme sanki bana anne bağımlısı gibi gözüküyor😬 zor olacak senin için bence.. birde kadrosu sadece başkentte mi var bazı memuriyetler öyle oluyor ama çoğunda gidebiliyorsunuz eş durumundan olmazsa nikah yapın tayin şstesin karşı taraf
Sözleşmeli memur kendisi Bilgi işlem genel müdürlüğünde, bu sene mart ayı gibi bilgisayar mühendisliğinden mezun olup mühendislik kadrosuna geçmeyi planlıyor eğer buraya tayinini isterse sözleşmeli olarak adalet bakanlığına katip olarak gelicek ve mühendisliğe yükselme şansını kaybetmesede aza indirecek, annesi sürekli her konuda herşeyde mutlaka karışır sağlam bir birikimimiz maalesef mevcut değil bunun eşyası var bir sürü masraf düğünü kredi çekerek yapıcaklarmış böyle çıkmazın içindeyim

İnanın erkek arkadaşım farklı bir il yada yalnız yaşayacağımız bi yeri söylese maddi anlamda da hazır olsak bir dk düşünmem ailesi her konuya çok müdahale ediyor ve bu beni geriyor

Neden iki gün süre veriyor? Nereye yetişiyor yani? Vaz mı geçecek seni istemeye gelmekten? Sen kim köpek demek istemiyorum çocuğun annesi sonuçta bir anne ama başta seni nazlamayan kaynana sonra ne yapar düşünmek bile istemiyorum yani
hakikaten cok sacma ne acelesi ne planivarmis benim acelem yok dusunmek istiyorum de bu kv ile isin var soyleyim

Maksadım ortam germek degil konu sahibinin duyguları eksik bence...yani kendisi cok da uzak olmayan mesafeye sevdigini söyledigi kisi icin gitmek iatemiyor ama karsidaki sözde sevilenin tayin hakki olsa gel yanima diyecek gelmese belki adam da kötü olacak..ayrica kaynana muhabbeti ayri bir konu onu eş adayiyla konuşup ailen karismasin diye uyarmali sonucta ayni eve gelin gitmeyecek kaynana tutumundan cok kendi sevgisi ve eş adayinin kendi arkasinda durup durmamasi önemli..
Bunlar yoksa evlenmeyiversin ne diyeyim
tabakhaneye biseymi yetistirecekmis ne sıkıstirıyor seni hic cevap bile verme sakin yuz verme sinir oldum sanki sen 15 yasinda cocuksun

Ben eşimle severek evlendim.Eşim kocaelide oturuyordu ben balikesirde. Evlendik. Şuan kocaelide oturuyoruz. Inan ailenden ayrı kalmak o kadar zor ki. 3 ay oldu ne ortama ne çevreye alışabildim . Her şehirin yaşayışı ,kültürü , yapısı çok farklı. Bir de en bana en çok koyan Balikesirde ailem ,arkadaslarim , akrabalarim varken şuan burda kimsem yok. Bir tek eşim var . Evet esimle mutluyum. Fakat keske balikesirde eşimle yaşasaydım. Emin ol ilk zamanlar bilmedigi bir sehirde arkadaş edinip güvenmek çok zor. Eşinin ailesi yaninda olsa bile hiç kimse senin ailen gibi olamaz.

Ankara Istanbul arasi hizli tren ile 4-5 saat degil mi ya, istesen haftasonu icin bile gelebilirsin, cok acil bir durumda gunubirlik bile gelinir.
Ayrica Ankara guzel sehirdir, bolca imkan vardir ve kultur-sanat konusunda Istanbul'u geride bile birakabilir.

Ancak kayin aile adayinizin sizi bu sekilde zora sokmasi, kararinizi aceleye getirtmeye calismalari hic hos degil, yerinizde olsam ben de cok sogurdum.

Ama babanizin da bu kadar sert olusu garip geldi bana, ola ki esiniz veya siz goreviniz icabi yurtdisina gidecek olsaniz ne yapacakti! Ne demisler nerede dogdugun degil nerede doydugun, hele ki bu devirde.

:d aklıma şey geldi. evliliğe kesin karar testi: bir insanı gerçekten seviyorsanız ben bu kişiyle yozgatta (yozgatlılar alınmasın duyduğum böyleydi) yaşayabilir miyim? diye kendinize sorun gibi bir şeydi. siz ankara gibi bir şehirde yaşamak istemiyorsunuz. bilemiyorum.

:d aklıma şey geldi. evliliğe kesin karar testi: bir insanı gerçekten seviyorsanız ben bu kişiyle yozgatta (yozgatlılar alınmasın duyduğum böyleydi) yaşayabilir miyim? diye kendinize sorun gibi bir şeydi. siz ankara gibi bir şehirde yaşamak istemiyorsunuz. bilemiyorum.

yaaa :)

ben ergenken,
kiz arkadaslar da sey derdi,
bir erkegi ciplak hayal ettiginde igrenmiyorsan seviyorsundur :KK53:

genclik boyle zehirleniyor iste :olamaz:

Istanbul asigi bir insanim ama Ank da yasamak sansim olsaydi hic dusunmezdim. Yerlesen gitmiyor. Memur olarak oraya atanan birinin baska bir yere gitmesi cok mantiksiz.Ülkenin baskenti. Daha ne olsun.

Mesele Ankara degil anladigim kadariyla.Kayinvalide adayinin herseye karismasi,bugun uzaktayken böyleyse yarin dibindeyken nasil olur endişesi...
Baban da uzağa gitmenden ziyade aileye çok isinamamiş gibi,o da endiseli haliyle.
Bence haklisin.Acele etmeye gerek yok.Biraz akışına birakin,sevgilini de aileyi de daha iyi gözlemleyin.
Sevgilinin,annesinin karişmalarina ses çikarip çikarmamasi sana gelecege yönelik fikir verir diye düşünüyorum.

Back
X