Madem şehir değiştireceksiniz, büyük bir yer olmalı İzmir gibi.İstanbul'un trafiğinden, kalabalığından,pahalılığından soğusanız, çocuğunuzu büyüttüğünüz ortamı beğenmeseniz ve Egeye yerleşmek isteseniz planlarınız ne yönde olurdu?İlk önce iş mi, oturulacak ev mi bulunmalı ya da bu durumun zorlukları var mı? Olası problemler neler olabilir? Plan var ama icraate geçemiyoruz.
Bizim durumu özet geçeyim: 1,5 yaşında kızım var, annem bakıyor 4 ay kadardır. 2 yada 3 maaş daha aldıktan sonra ayrılacağım işten. Kira vermiyoruz ama ev bize ait değil ve arabamızdan başka birikimimiz yok. İzmir yada Balıkesire yerleşme hayalimiz var. (Balıkesir ağır basıyor) Böyle herşeyi ardında bırakıp başka şehre yerleşme çılgınlığını gerçekleştiren var mı? Ya da sizce iyi bir fikir mi?
Madem şehir değiştireceksiniz, büyük bir yer olmalı İzmir gibi.
Önce işlerinizi ayarlamalısınız.
Yoksa çocuk da varmış,çok zor durumda kalırsınız.
İzmir de İstanbul gibi pahalı bir yer sanırım,hiç gitmedim ama. Yani düzen oturana kadar kirada kalacaz,orda da kiralar İstanbul gibidir kesin. Eşim elektronik teknisyeni.Şuanki gibi bir iş bulabilse Balıkesirde geçinebiliriz ama İzmiri bilmiyorumGozu kapali Izmir' e gidin derim ama Balikesir' de yapabilecek misiniz Istanbul' dan sonra ?
Bence en onemlisi is. Boyle adimlar atacak olsam benim ilk baktigim kriter su anki yasam standartlarimin dusmemesi olur.
Geniş ve ileri yönelik düşünün. Bence bu son risk olmalı ve yerleşik düzene geçmelisiniz. İzmir hem büyük hem de pek çok yere yakın.İzmir de İstanbul gibi pahalı bir yer sanırım,hiç gitmedim ama. Yani düzen oturana kadar kirada kalacaz,orda da kiralar İstanbul gibidir kesin. Eşim elektronik teknisyeni.Şuanki gibi bir iş bulabilse Balıkesirde geçinebiliriz ama İzmiri bilmiyorum
İstanbul'un trafiğinden, kalabalığından,pahalılığından soğusanız, çocuğunuzu büyüttüğünüz ortamı beğenmeseniz ve Egeye yerleşmek isteseniz planlarınız ne yönde olurdu?İlk önce iş mi, oturulacak ev mi bulunmalı ya da bu durumun zorlukları var mı? Olası problemler neler olabilir? Plan var ama icraate geçemiyoruz.
Bizim durumu özet geçeyim: 1,5 yaşında kızım var, annem bakıyor 4 ay kadardır. 2 yada 3 maaş daha aldıktan sonra ayrılacağım işten. Kira vermiyoruz ama ev bize ait değil ve arabamızdan başka birikimimiz yok. İzmir yada Balıkesire yerleşme hayalimiz var. (Balıkesir ağır basıyor) Böyle herşeyi ardında bırakıp başka şehre yerleşme çılgınlığını gerçekleştiren var mı? Ya da sizce iyi bir fikir mi?
ilk önce bence mutlaka iş bulun. Birde şimdi yanınızda destek olarak anneniz var hani bence zor olur..
ama sizin kendinize güveniniz varsa neden olmasın
ben balıkesire bayılıyorum havası , insanları hayat şartları çok iyi
Benim de İzmir hayalim var. Önce işi ayarlayın sorna ev tutmak kolay olur gibime geliyor. İstanbul'dan tamamen bıktım
Balıkseire ben de bayılıyorum,kardeşim orda 5 yıl okudu, bekarken bir kaç kez tatile oraya gitmiştik.
Kızımı parka götürmüştüm,o kadar akıllı zeki çocuklar vardı ki ağzım açık kaldı. İnsanları hep kültürlü,bana mı öyle denk geldi diyecem ama kardeşim 5 yıldır orda ve hep öylelermiş.Babam ordan yazlık almak hatta o da yerleşmek istiyordu ama ertelediler. Belki biz gidersek onlara da gaz vermiş oluruz
İşten çıkıp da eve gelirken lanet ediyorum trafiğe,düzene. 2 saat ben,2buçuk saat de eşim sürünüyor yollarda. Her çeşit suçlusu,küfürbazı içkicisi var. Her şehirde vardır ama gerçekten İstanbulda çok fazla.
İzmir de İstanbul gibi pahalı bir yer sanırım,hiç gitmedim ama. Yani düzen oturana kadar kirada kalacaz,orda da kiralar İstanbul gibidir kesin. Eşim elektronik teknisyeni.Şuanki gibi bir iş bulabilse Balıkesirde geçinebiliriz ama İzmiri bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?