• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir değiştirme hayali

Geniş ve ileri yönelik düşünün. Bence bu son risk olmalı ve yerleşik düzene geçmelisiniz. İzmir hem büyük hem de pek çok yere yakın.
İmkanlar her zaman daha fazla.
Biraz pahalı elbette ama Ankara falan düşünmez misiniz?
Bazen diyorum tayin çıkıp da şehir şehir gezecek bir mesleğimiz olsaydı keşke,çoğu insana zor gelir ama tam bize göre :KK48: Malesef ki öyle bir mesleğimiz yok. Ankaraya da gittim,1 hafta kadar kalmıştım.Düzenli güzel yer ama orda yapamayız gibi.

Ben bu çılgınlığı yaptım 6 ay kadar önce .Doğduğum büyüdüğüm ve hiç ayrılmadığım İstanbul'dan ayrıldım .İzmir'e yerleştim .Çok da memnunum
İyiki yazdınız,böyle memnun olan insanlara ihtiyacım var:KK48:
İş imkanları, ev kiraları İstanbul gibi mi? Sizde benim sebeplerimden dolayı mı gittiniz?

Balıkseire ben de bayılıyorum,kardeşim orda 5 yıl okudu, bekarken bir kaç kez tatile oraya gitmiştik.
Kızımı parka götürmüştüm,o kadar akıllı zeki çocuklar vardı ki ağzım açık kaldı. İnsanları hep kültürlü,bana mı öyle denk geldi diyecem ama kardeşim 5 yıldır orda ve hep öylelermiş.Babam ordan yazlık almak hatta o da yerleşmek istiyordu ama ertelediler. Belki biz gidersek onlara da gaz vermiş oluruz:KK45:

yok yok doğru düşünüyorsun cidden ortam olarak çok güzel..
ailende gelirse muhteşem olur ayrıca evler cok ucuz 200 bine villalar var.. düşün yani

İstanbul'un trafiğinden, kalabalığından,pahalılığından soğusanız, çocuğunuzu büyüttüğünüz ortamı beğenmeseniz ve Egeye yerleşmek isteseniz planlarınız ne yönde olurdu? :oops:İlk önce iş mi, oturulacak ev mi bulunmalı ya da bu durumun zorlukları var mı? Olası problemler neler olabilir? Plan var ama icraate geçemiyoruz.

Bizim durumu özet geçeyim: 1,5 yaşında kızım var, annem bakıyor 4 ay kadardır. 2 yada 3 maaş daha aldıktan sonra ayrılacağım işten. Kira vermiyoruz ama ev bize ait değil ve arabamızdan başka birikimimiz yok. İzmir yada Balıkesire yerleşme hayalimiz var. (Balıkesir ağır basıyor) Böyle herşeyi ardında bırakıp başka şehre yerleşme çılgınlığını gerçekleştiren var mı? Ya da sizce iyi bir fikir mi?
o yanlışı yaptım. antalyaya yerleştim. 2ci ay pişman oldum. senelerce yaşadım antalyada. ama alışamadım. ve çok şükür geçen sene istanbuluma geri döndüm. hayatımın hatası olarak bakıyorum buna

İş imkanları, ev kiraları İstanbul gibi mi? Sizde benim sebeplerimden dolayı mı gittiniz?
İstanbul aşığı bir insanım ben aslında ama şehrimizi doğudan gelenler ve Suriyeliler mahvetti .Belediye otobüslerinde hep kavga çıkar .Heryere bedava gitmek isterler .Sahile inemezsiniz koloni halinde gezerler ağızlarında hep ana avrat küfür . Kısacası yaşanmaz hale getirdiler şehrimizi .Pahalı da

Kiralardan bahsedecek olursak Karşıyaka İstanbul'dan aşağı değil kira konusunda .Alsancak tarafı da pahalı ama diğer semtler oldukça ucuz İstanbul'a göre.

o yanlışı yaptım. antalyaya yerleştim. 2ci ay pişman oldum. senelerce yaşadım antalyada. ama alışamadım. ve çok şükür geçen sene istanbuluma geri döndüm. hayatımın hatası olarak bakıyorum buna

Bu ihtimal beni korkutuyor ama risk almak da istiyorum. Bilemedim çok karışık:KK43:

Gidilecek yer çok önemli . Antalya tarafını ben tercih etmedim .Orada insanlar daha farklı .İzmir güzel İstanbul gibi .Daha temiz ve daha kibar insanlar .Daha ne olsun .Antalya tarafı daha muhafazakar .Köylüleri özellikle

Bendeee varımmmm...

Şehir değiştirme planım benim de var. Ciddi ciddi oturup saatlerce kafa patlatıyorum. Ağaç değiliz ki aynı yerde kalalım.:) İyi düşünüp taşınıp işi gücü ayarlayıp göçü öyle götürmek lazım. Ben Antalya düşünüyorum.

Bir arkadaş demiş.. Antalya ya geldiğime pişman oldum diye... acaba neden öyle dedi???

işi halledin ve gidin, gidin ya.
ben ankara da rahattayken bile bazen şöyle küçük bir deniz şehrine gitsek diyorum.
çocuk olunca hele insan boşa geçen, trafikte ölen zamana çok yanıyor. küçük şehirlerde hava temiz, yiyecekler daha sağlıklı ama tabi dezavantajları da var. o nedenle daha gelişmiş, insanları kültürlü şehirler seçmek lazım.

peki yavrunuzun bakım işini ne yapacaksınız?

Yazdıklarınız o kadar doğru ki, özellikle kırmızı olan yer benim için en önemlisi. Kızıma kendim bakmak istiyorum,annem olmayacak. Belki 3 yaşında da kreşe verebilirim.Şu ihtimal daha ağır basıyor aslında, annem ve babam da Balıkesirden ev almak istiyor ama emin değiller. Onlar da gelirler bizden sonra %90 :KK48: Hatta görümce orda oturuyor, kayınvalidemin de gidip gelebileceği bir evi daha olur orda

Gidilecek yer çok önemli . Antalya tarafını ben tercih etmedim .Orada insanlar daha farklı .İzmir güzel İstanbul gibi .Daha temiz ve daha kibar insanlar .Daha ne olsun .Antalya tarafı daha muhafazakar .Köylüleri özellikle
insanları ,içine kapanık.
dışardan geleni pek içlerine almıyorlar. çok fazla dışarıya çıkmıyorlar. yeni yeni dışarda yeme olayı başladı. genelde aileler evde geçiriyorlar zamanlarını.
en önemliside iklimi. feci. 6 ay yanıyorsun. yazın sıcağı cehennem gibi. 2 sene önce taksiye bindim adam gösterdi. derece 50 küsurdu. kışın doğal gaz yok. klimayla ısınma sorun oluyor. yada sobayla. ben alışmışım doğal gaza. her evin odasının sıcak olmasına. kısacası,kışın üşüme yazın yanma..yazın dışarda açık havada bir çay içme keyfini yaşamam mümkün değil. pencereyi açsan gece bile sıcak hava geliyor. fön makinesi gibi
yok çok şükür döndüm istanbula. istanbullununn başka şehirde yaşaması çoz kolay değil. alışan olabilir tabii. ama ben onlardan değilmişim. bunu anladın

Balıkseire ben de bayılıyorum,kardeşim orda 5 yıl okudu, bekarken bir kaç kez tatile oraya gitmiştik.
Kızımı parka götürmüştüm,o kadar akıllı zeki çocuklar vardı ki ağzım açık kaldı. İnsanları hep kültürlü,bana mı öyle denk geldi diyecem ama kardeşim 5 yıldır orda ve hep öylelermiş.Babam ordan yazlık almak hatta o da yerleşmek istiyordu ama ertelediler. Belki biz gidersek onlara da gaz vermiş oluruz:KK45:

İşten çıkıp da eve gelirken lanet ediyorum trafiğe,düzene. 2 saat ben,2buçuk saat de eşim sürünüyor yollarda. Her çeşit suçlusu,küfürbazı içkicisi var. Her şehirde vardır ama gerçekten İstanbulda çok fazla.

Aynen. Bu sabah işe 2 saatte geldim akşam da 2 saatte dönsem etti mi 4! Günah bize cidden. Eşim ikna olur mu bilmem ama ben köklü bir değişiklik istiyorum. Eğer şehir değiştiremiyorsam evimize yakın bir iş kurmayı düşünüyorum. Cidden harab olduk yollarda daha 3 aylık evliyim eşim her akşam sinir stres geliyor eve. İmkan varsa durmayın bir dakika bile.

kimse alınmasın da balıkesir çok boşbir yer
öyle gezicek tozucak yeri yok
ucuz falan ama kasabadan ötesi bir yer değil bana göre
ayrıca izmirde ulaşım çok kolay :D

Balıkesir i tavsiye etmiyorum, çocuk yetiştirilecek en son yer orası bi suç oranlarına bakın ona göre karar verin şehire. Siz rahat edebilirsiniz ama çocuğunuza verebileceğiniz hiç bir şey yok orda. Roman almak almak için bile 3 ilçe gezdiğimi bilirim. İmkanlar kısıtlı.

Son düzenleme:
kimse alınmasın da balıkesir çok boşbir yer
öyle gezicek tozucak yeri yok
ucuz falan ama kasabadan ötesi bir yer değil bana göre
ayrıca izmirde ulaşım çok kolay :D
Balıkesir i tavsiye etmiyorum, çocuk yetiştirilecek en son yer orası bi suç oranlarına bakın ona göre karar verin şehire. Siz rahat edebilirsiniz ama çocuğunuza verebileceğiniz hiç bir şey yok orda. Roman almak almak için bile 3 ilçe gezdiğimi bilirim. İmkanlar kısıtlı.

Balıkesirdemisiniz kızlar? Akçay altınoluk gibi denize yakın yerler bana çok güzel gibi geliyor hep, merkez de öyle. Ama orda yaşıyorsanız çok önemli söyledikleriniz. Ben uzaktan yorum yapıyorum, sadece bir kaç gün kaldım ve orda tanıdıklarımdan,yaşayanlardan duyduğum kadarıyla biliyorum.

Balıkesirdemisiniz kızlar? Akçay altınoluk gibi denize yakın yerler bana çok güzel gibi geliyor hep, merkez de öyle. Ama orda yaşıyorsanız çok önemli söyledikleriniz. Ben uzaktan yorum yapıyorum, sadece bir kaç gün kaldım ve orda tanıdıklarımdan,yaşayanlardan duyduğum kadarıyla biliyorum.

ben izmirde yaşıyorum ama eşimin akrabalarından yaşayanlar var kaldım dolayısıyla
bir gidip görmeni tavsiye ederim
balıkesiri merkez olarak iyi bilirim
gerçekten yaşanmaya değmez
ama bak şöyle bi güzelliği var her yere 15 dk yürüyerek gidebilirsin :27:
akçay ve edremit çok gelişmiş daha geçenlerde gittim gördüm çok şaşırdım
ilçeleri güzeldir ama merkezini unut bence korkunç olur ya

izmirimiz on basar ona :D

ayrıca balıkesir ege değil insanı bile çok soğuk:110:

İzmir de İstanbul gibi pahalı bir yer sanırım,hiç gitmedim ama. Yani düzen oturana kadar kirada kalacaz,orda da kiralar İstanbul gibidir kesin. Eşim elektronik teknisyeni.Şuanki gibi bir iş bulabilse Balıkesirde geçinebiliriz ama İzmiri bilmiyorum
Önceliğiniz iş olmalı iş bulundumu gerisi kolay halledilir,Akdeniz Bölgesi'sinde düşünebilirsiniz.

insanları ,içine kapanık.
dışardan geleni pek içlerine almıyorlar. çok fazla dışarıya çıkmıyorlar. yeni yeni dışarda yeme olayı başladı. genelde aileler evde geçiriyorlar zamanlarını.
en önemliside iklimi. feci. 6 ay yanıyorsun. yazın sıcağı cehennem gibi. 2 sene önce taksiye bindim adam gösterdi. derece 50 küsurdu. kışın doğal gaz yok. klimayla ısınma sorun oluyor. yada sobayla. ben alışmışım doğal gaza. her evin odasının sıcak olmasına. kısacası,kışın üşüme yazın yanma..yazın dışarda açık havada bir çay içme keyfini yaşamam mümkün değil. pencereyi açsan gece bile sıcak hava geliyor. fön makinesi gibi
yok çok şükür döndüm istanbula. istanbullununn başka şehirde yaşaması çoz kolay değil. alışan olabilir tabii. ama ben onlardan değilmişim. bunu anladın
Mersin'e doğal gaz geldi,Antalya'da yok mu ben orada da var biliyordum,kısmetse bu sene doğal gaz kullanacağız.

Back
X