• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir değiştirme hayali

Balıkesirdemisiniz kızlar? Akçay altınoluk gibi denize yakın yerler bana çok güzel gibi geliyor hep, merkez de öyle. Ama orda yaşıyorsanız çok önemli söyledikleriniz. Ben uzaktan yorum yapıyorum, sadece bir kaç gün kaldım ve orda tanıdıklarımdan,yaşayanlardan duyduğum kadarıyla biliyorum.
Ben kurtuldum çok şükür :) Eşim arada bir ısrar ediyor gidelim diye ama kesinlikle gitmem. Özellikle o bölgelerden bahsediyordum zaten merkezi çok bilmiyorum, tatil bölgesi olduğu için cazip gelebiliyor insanlara ama o kadarla bitmiyor kışın insan yok yapacak birşey yok, imkanlar çok kısıtlı çocuğuna verebileceğin ne eğitim ne sosyal aktivite var, herşeyden de önemlisi çocuk için çok tehlikeli bir yer, uyuşturucusu pisliği havada gidiyor, gezdiğin yerde pat pat silah sesi gelyor arkanı dönüyorsun biri vurulmuş bildiğin küçük meksika gibi ya. İnsanlarıda dışardan gelenlere pek sıcak değil 10 yıl yaşadım 1 tane yerli arkadaşım yok, Hakkınızda hayırlısı olsun tabi de iyice araştırın.

İyiki konu açmışım, kışını bilmiyorum oraların:KK57:

Metropollerden şaşmamak lazım .insanlara deniz güneş kum cazip geliyor ama kazın ayağı öyle değil.O tip yerlerde insanlar dar gelirlidir . İstanbul gibisi tabi yok ama İzmir bence düşünülebilir .

Her tatil bölgesi gibi canım benim, insanlar yazın doluşuyor kışın boşalıyor :) Alışveriş merkezi açıyolar tutunamıyor kapatıyorlar, oraları geliştirmeye çalışıyolarda yerlilerden gelişemiyor bir türlü :)

İyiki yazdınız,böyle memnun olan insanlara ihtiyacım var:KK48:
İş imkanları, ev kiraları İstanbul gibi mi? Sizde benim sebeplerimden dolayı mı gittiniz?

Balıkesire 1-2 kere gezmeye gitmiştim pek bilmiyorum ancak büyükşehir olmayan bir yerde yaşayabileceğimi sanmıyorum. Yalnız Altınovaya gelin gitmiş bir tanıdığım vardı zamanında, benden yaşça büyük. Orayla ilgili öyle şeyler anlatmıştı ki, dünyanın hiçbir yerinde daha geri kafalı olunmaz diye düşünmüştüm. Küçük yerlerde bu tarz sorunlar olabiliyor sanırım.

Ben evlenerek İstanbuldan İzmire gittim, her gün kendimi yırttım dönmek için. 4 sene kaldım, 2 yıl önce de döndüm.
Büyükşehir değil, büyük bir köy olduğunu düşünüyorum İzmir'in.
Ulaşımda da birkaç ay önce bir değişikliğe gidilmiş sanırım, her gün arkadaşlarımın paylaşımlarını görüyorum, belediyeye isyan eder haldeler.
Doğalgazlı eve alışmış insan olarak ben de çok zorluk çekmiştim bu konuda. Ki kışın çok ta soğuk olmuyor İzmir İstanbula göre ama yine de doğalgazın rahatlığına alışan için bence zor. Bizim yaşadığımız semte hala doğalgaz gelmedi İzmirde.
Ama sonuçta İzmir yaşam alanı ve nüfus olarak İstanbulun 10da 1 i neredeyse ve bunun avantajlarına da sahip tabii ki. Egede olması taze meyve sebze olayına yansıyor, eşinizin işine göre iş imkanı da illa ki yaratılır. Yani avantajları da var dezavantajları da, önemli olan sizin beklentileriniz.
Bir de suça yatkın insanlardan bahsedilmiş, hırsızın itin kopuğun olmadığı yer mi var canım ülkemde :(

Hepiniz sağolun yorumlarınız için. Eşim buraya üye olduğumu biliyor,yazdıklarınızı ona anlattım. Çok büyük hayalimizdi bu şehir değiştirme ama büyük ihtimalle yanlış yapacaktık. Ve dönderdiniz bizi,iyiki varsınız :KK9: Ama içim bir yandan da buruk. Keşke bayram tatillerindeki boşluk,yolların rahatlığı,İstanbulun güzelliği hep aynı olsa. Yağmur yağınca,okul açılınca değişen ulaşıma kin kusmak olmasa.Gıdalara,katkı maddelerine,hırsızına,itine kopuğuna daha bir sürü olumsuzluğuna rağmen yapacak bişe yok.Burda doğduk burda ölecez galiba:KK14:

Back
X