• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir değiştirmek için daha düşük maaşlı bir iş seçmek... Yardım lütfen :(

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorum :( Bu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum :( sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?

Bence önce bi psikolojik yardim al arkadaşım şu sorunlarını bi hallet bu durumda memurluktan da bi verim alamazsin bence bulunduğun yer nasıl peki ?

Bulunduğum yer öyle kötü bir yer değil ama eski eşimde bu şehirde. Sanki hayat durmuş gibi geliyor :( kaçıp gitmek istiyorum :(

Bulunduğum yer öyle kötü bir yer değil ama eski eşimde bu şehirde. Sanki hayat durmuş gibi geliyor :KK43: kaçıp gitmek istiyorum :KK43:
Canim, onunla karsilasma ihtimalin ne kadar ki? Gittigin yere su andaki dusunduklerini de gotureceksin. Sirf kacicagim diye, sehir degistirme. Semtini degistirsen yeter. Imkanin varsa, huzurlu, sirin bir sokakta yeni bir ev tut ve mumkun oldugu kadar cabuk arkadaslarnla sosyal hayatina don.

Merhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorum :KK43: Bu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum :KK43: sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?
bildiğim kadarıyla akademik personel belirli bir yıl çalıştıktan sonra memur olabiliyor..madem işiniz de çok yıpratıcı neden olmasın herşey para demek değil..hem sizin maaşlarınızda öyle aman aman yüksek değil yeni zam 800 tl civarında sanırım..önceden totalde öğretmenlerden az alıyordunuz değil mi

Hayır öğretmenlerden daha az almıyoruz, yükseldikçe maaşımız da artıyor. Ben çalışmayı seven biriyim ama hayat beni çok yıprattı. Şuna da eminim ki memur da olsam rahat durmayıp ikinci üniversiteyi okuyacağım ama tek isteğim gitmek :( çok sağlıklı bir düşünce olmadığını mantığım söylüyor ama duygularıma engel olamıyorum :(

Psikolojik destek almayi bi dusunun bence.ayriliginiz daha yeni,isiniz de yogun olunca yipratmis sizi epeyce.belki biraz rahatlasaniz daha mantikli karar verebilirsiniz o zaman:)

Bulunduğum yer öyle kötü bir yer değil ama eski eşimde bu şehirde. Sanki hayat durmuş gibi geliyor :KK43: kaçıp gitmek istiyorum :KK43:
Çekip gidince kafan duyguların üzüntülerin hepsi de seninle gelecek biliyorsun değil mi?

Belki yalnizliktan daha kotu hissedeceksin... Ve bence kötü bir seçenek yaptigin şey...

Eğer ailenle yasiyorsan ayri eve cik.. Ayri evdeyse. Başka eve tasin vs daha küçük capli değişiklikler yap.. Spora yazil vs..

Hayır öğretmenlerden daha az almıyoruz, yükseldikçe maaşımız da artıyor. Ben çalışmayı seven biriyim ama hayat beni çok yıprattı. Şuna da eminim ki memur da olsam rahat durmayıp ikinci üniversiteyi okuyacağım ama tek isteğim gitmek :KK43: çok sağlıklı bir düşünce olmadığını mantığım söylüyor ama duygularıma engel olamıyorum :KK43:
Oyp kadroları açıklandı baktınız mi? Belki anabilim dalınıza ait güzel bir ilan vardır? Tabii doktora bitmediyse

Şöyle söyleyim size bnm babam küçükken vefat etti

O zamanlar 15 tatile istanbula gittik halama

Halam anneme yenge biraz kafa dağıtabildin mi dedi

Annemde kızım bu kafa benle gittikten sonra İstanbul değil nere olursa olsun aynı demişti

Sizinki de öyle isterseniz amerikaya gidin o düşüncelerde sizle gidecek önce onlardan arının derim

Ve kimse için üzülmeye değmez hele şehir değiştrmek ki şartları daha kötüye gitmesi hiç mi hiç değmez

çalışmaya aktifliğe alışmışınız memurluk sizi tatmin etmeyecek büyük ihtimal ,düşünceler sıkıntılarda sizle gelecek,para herşey değil ama insanın yaşam standartı düşünce de sıkıntı yaşayabilir,ve bir gün kafanızdan herşeyi atıp yeni ilişkiler kurduğunuzda demezmisiniz o şahıs için herşeyi bıraktım fedakrlık ettim diye..siz bi süre bu şehir değişikliğini kafanızdan atın..izin alabiliyorsanız izin alın tatile çıkın kafanızı toplayın hem şehirden uzaklaşınca yaşadıklarınız sizinle geliyormu yoksa bıraktığınız yerde mi kalıyor görmüş olursunuz..bu sürede de psikolojik destek alırsınız..yeni olduğu için böyle hissediyorsunuzdur zaman herşeyin ilacı..

Bilmiyorum arkadaşlar üniversite dolayısıyla Ankara da yaşadım. O yüzden oraya gitmek istiyorum. Kimse beni tanımasın sormasın istiyorum. Bu şehir benim memleketim kimse bir şey yapmıyor ama ben çok zorlanıyorum. Ailem de aynı şeyleri söylüyor. Memurlukta yapamazsın diyor :( ama ben bir ümit iyi olurum diye gitmek istiyorum :( çünkü eminim burada tekrar eskisi gibi olamayacağım :( hiç ümidim yok :( ilaç tedavisi görüyorum psikolojik olarak zaten ama yapamıyorum :(

Yaşadığın dönem geçici öyle düşün..Sürekli acı çekmeyeceksin..Zamanla kendini toparlayacaksın..
Ama kariyerin kalıcı..Bu kadar emek vermişken bırakıp gitmek sonradan sende pişmanlık yaratacak mı? Öyle düşün..
Hayatta herşey maddi değerle ölçülmüyor ama ortada verilen bir emek varsa biraz da sağduyulu düşünmek gerekiyor.
Kafanı dağıtmak için hafta sonlarında yada fırsat bulduğun her vakitte şehir dışına çık,turlara katıl,kafanı dağıtacak neyse onu yap
Aslında eminim ki sana şöyle 1-2 ay müddet verseler sen kendini toparlayıp işine devam edeceksin ve şöyle düşüneceksin; iyi ki bırakıp gitmemişim=)

Yaşadığın dönem geçici öyle düşün..Sürekli acı çekmeyeceksin..Zamanla kendini toparlayacaksın..
Ama kariyerin kalıcı..Bu kadar emek vermişken bırakıp gitmek sonradan sende pişmanlık yaratacak mı? Öyle düşün..
Hayatta herşey maddi değerle ölçülmüyor ama ortada verilen bir emek varsa biraz da sağduyulu düşünmek gerekiyor.
Kafanı dağıtmak için hafta sonlarında yada fırsat bulduğun her vakitte şehir dışına çık,turlara katıl,kafanı dağıtacak neyse onu yap
Aslında eminim ki sana şöyle 1-2 ay müddet verseler sen kendini toparlayıp işine devam edeceksin ve şöyle düşüneceksin; iyi ki bırakıp gitmemişim=)
Belki haklısın çok emek verdim, çok çalıştım asistanlık dönemimde. Ama o kadar yoruldumki, kendi içime o kadar kapandımki :( burayı terk edip kaçmak istiyorum resmen üstelik ailem yanımda olmasına rağmen :( Başka şehirlerde kadro bulabileceğimi düşünüyorum ama Ankara yı bildiğim için oraya gitmek istiyorum. Başka bir şehirde üniversitede kariyerime devam edebilirim ama şehri tanımadığım için korkuyorum. Ankara nın da büyük şehir olma dışında bir özelliği yok aslında :(

Ben ankaralıyım=) Ama bilmeyene zor geliyor..
Büyükşehir olması senin için avantaj,imkanların çok fazla olacak
Zaman geçtikçe,yaşadıkça,şehri tanıdıkça adapte olursun diye düşünüyorum..
Benim tavsiyem ne karar verirsen ver,sonradan pişmanlık duyma,gerisi önemli değil..

Ben ankaralıyım=) Ama bilmeyene zor geliyor..
Büyükşehir olması senin için avantaj,imkanların çok fazla olacak
Zaman geçtikçe,yaşadıkça,şehri tanıdıkça adapte olursun diye düşünüyorum..
Benim tavsiyem ne karar verirsen ver,sonradan pişmanlık duyma,gerisi önemli değil..
Ankara da yaşadım sevdim. Boşandığım için geleceğe dair evlilik gibi bir ümidim yok. O yüzden büyük bir yere gitmek istiyorum. Akademik hayatın stresinden bıktım tükendim :( bir de bu yaşadıklarım beni canlı ölüye çevirdi :(

Back
X