- 24 Ekim 2017
- 593
- 399
- 33
- Konu Sahibi yalnizlikcaa
-
Bende çok isterdim de işte acaba tekirdağ nasıl ki :)Kendimce ben olsam;
Ankara yazmam. Çünkü aldığım maaşın yarısını kiraya vermek istemem. Bir de tabi ankara büyükşehir. Para harcamaya oldukça müsait bir yer. Birikim yapmanız mümkün değil.
Tosya; bozkırın ortasında minnacık bir yer. Tosyada sadece çalışırsınız . O kadar.... Para harcamaya yer bulamayacağınız icin iyi para birikir.
Kırklareline gitmedim ama istanbula yakın oluşu büyük avantaj bence.
Çanakkale balıkesir samsun trabzon sinop gibi denize kıyısı olan yerlere odaklanabilirsiniz.yani ben olsam öyle yapardım.
Zira ben yengeç insanıyım ve deniz kenarinda büyüdüm.
Bu sebeple denize kıyısı olmayan yerleri düşünmeniz beni şoka uğrattı
yaa çok sevindim çok teşekkür ederimm :)Kardeşim Kırklareli'nde görev yapıyor. Çok sevdi orayı. Sizin yazdiklariniz gibi sakin bir şehir olduğunu söylüyor. Ben gitmedim de annem babam da çok sevdiler uzun bir süre kaldılar
Yaa gerçekten okudukça çok mutlu oluyorum. Hem konumu her yere yakın değil mi Çok güzel ya ayyy :) :)Kırklareli de okumuş biri olarak söylüyorum. Sessiz sakin insanı öğrencisine sahip cıkan bir halkı var. Evet büyük şehir gibi değil ama arkadaşlarınızla cok vakit geçirip cok aktivite yapabilirsiniz. Her şey avm değilşuanda keşke zamanı geri alabilsem hala öğretmenlerim orda edirne de güzel isterseniz. İkisinide tercih edebilirsiniz. Küçük olduğu içi çok büyük masraflarınız olmayacaktır rahat bir öğrencilik olur. Biraz iklimi kışın serttir otogardaki o kadın heykelinin suyu buz tutardı hiç unutmam... istasyon caddesinİ ve cafelerine bayılcamsın her mevsim ayrı güzeldir. İnşallah kurklareli olur. İnsanı sıcak kanlı hiç yabancılık cekmezsin.
Çook teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için düşünüp yazmanız bile yeter. Gerçekten çok teşekkürler . En son tercihime bayağı yerler ekledım inşallah bir yer olsunda artık nasip . bakalım :)Gerçekten sosyal medyada insanların söylediklerine inanıp güvenip ona göre mi tercih yapacaksınız? Sizden düşük puanlı olup sizi ekarte etmek için bile yüksek puanı varmış gibi yapan tipler olabilir. Valla iyi cesaret.
Rize benim ilk görev yerimdi, memlekete 1500km, 24 saatlik yolculuk mesafesiydi, misssler gibi yaşadım neden o kadar takılıyorsunuz mesafeye anlamadım. İlla Rize yazın diye değil tabi de (zaten pahalı), ilk atamanın riske atılmaması gerektiğini düşünüyorum. Gidin görevi başlatın gerekirse uzak olsun, küçük olsun, sonra isteyin tayini ne olacak. Yakın arkadaşlarımdan birinin ilk tayini Artvin'in Şavşat ilçesinin Ciritdüzü köyüne çıktı. Gitmedi. Yıllar sonra gezerken yolumuz düştü Ciritdüzüne, böyle bir güzellik olamaz. Kendinizi ve ihtimalleri sınırlamayın.
Kastamonu hakkında yorum yapmadım ki, Tosya var duydunuz mu hiç?
Hanımefendi hem Tosya'yı hem Kastamonuyu gördüm hatta Tosyada kaldım bir süre, dediğimin arkasındayım. Kastamonu o kadar gümrah yeşilin ortasıyken Tosya gayet de bozkır, yıllarca kullandığım D100 karayoluna komşu, Çorum'un Osmancık ilçesine yakın minnacık bir ilçe.
Ayrıca görmemiş olsam neden yorum yapayım, mantıklı mı bu?
Size iyi forumlar.
Orayı rizeden sonraya yazdım artık :)Kastamonu abana idi eşimin ilk tayin yeri her temmuzda festival olurdu 200 kişilik ilçe 2 bine çıkardı ünlü sanatçıların konserleri farklı yarışmalar falan ama işte 2 hafta sonra in cin top oynardık. Düğünlerde herkes pişti olurdu. Birde o uçurumlu dağ yolları kışın karlı havada minibüslerin kayma riski herkes eli açık dua ederek giderdi.
Konu sahibi Kastamonuyu eleyin derim kısacası. Temiz havasına dicek yok o ayrı tabi.
Çok teşekkür ederim gerçekten çoğu kişi ankarayı tercih etmemeye çalışıyor neredeyse . Çok haklısınız . :)Yalnız Çankaya Ankara'nın ilçesi.
Çankaya çok pahalı 1500 ün altında zor ev bulursunuz. Merkez olduğu için çoğu semtinde evler eskidir. Dikmen tarafı biraz daha uygun olur orasıda çok yokuşlu. Yerinizde olsam Ankara yazmam. Trafiği vs ayrı dert. Bu yazdıklarım İstanbul içinde geçerli. Yerinizde olsam Karadeniz ve Trakya tarafını yazardım. Uzak olunca nolucak ki izin zamanı bin uçağa git.
bu konuda gerçeten çok iyiylermiş. Çok sevindim hakikatten :)Trakya süperdir bence. İnsanları iyidir, medenidir, taciz tecavüz olayları çok az olur, kimse kimsenin giyimine, içmesine karışmaz.
3.900 liranın neredeyse 1.500 kiraya gidecek belkide . Çok zor olur hakıkattenAltındağ yazmayın da nereyi yazarsanız yazın.
Ama benim tercihim küçük yerlerden yana olur, birikim yapıp tatillerimi güzel yapabilmek ya da bir şeyler alabilmek adına.
Büyük şehirde maaşınız çok çok iyi değilse ucu ucuna yaşayacak, tek aktiviteniz avm ye gitmek ve orada yemekle kısıtlanacaktır.
Çankaya çok geniş bir ilçe.3.900 liranın neredeyse 1.500 kiraya gidecek belkide . Çok zor olur hakıkatten
Rica ederimÇok teşekkür ederim gerçekten çoğu kişi ankarayı tercih etmemeye çalışıyor neredeyse . Çok haklısınız . :)
Tekirdağ fena değil. Canakkale ve istanbula yakın oluşu çok iyi.Bende çok isterdim de işte acaba tekirdağ nasıl ki :)
bir kadin olarak yalniz yasayacagini hesap edersek hic korkusuz gunun 24 saati sokaga cikabilecegin, eve kiz erkek arkadaslarini dolusturup sabaha kadar eglensen sana sabahinda kapina simit gonderecek komsular bulabilecegin, cooooook rahat edecegin bir sehir:) kirklareli merkez luleburgaza gore daha kirsal kaliyor ama bu kesinlikle dezavantaj degil. gunluk yasantini sakin huzurlu bir yerde gecirip ihtiyac duydugunda burgaza yarim saatte gidip hem sakin hem altif bir yasanti kurabilirsin. cok sicak kanlidir insani, gecen yil arkadasim evlenip gelin gitti, bana telefon acip " kiz nasil guzel insansiniz siz topragindan mi suyundan mi , kaynanami bile seviyorumYa arkadaşımda aynı böyle anlattı o kadar mutlu oldum ki . Sana anlatamam. Oda aynen bunları söyledi bana . Avm yok dedi sadece ona daha da şaşırdım şu an. Birde çok köpek var sokaklarda dedi. Ama olsun sorun değil tabiki oda çok tespiit ettikçe etmiş :) Ben eğer olursa kırklareli merkez de olacakmış işyerim :)
Evet ister istanbula git ister canakkaleye istersen tekirdaga istersen de edirne tarafına seç beğen gezYaa gerçekten okudukça çok mutlu oluyorum. Hem konumu her yere yakın değil mi Çok güzel ya ayyy :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?