Şehir tercihi sorunsalı

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
888
780
33
Siz olsanız memurluk için eşinizin ailesinin yaşadığı şehri tercih eder misiniz?
Genel olarak uzaktan çok iyiyiz senede bir hafta biz gidiyoruz bir hafta onlar geliyor.
Orayı tercih etsem diyorum en azından tanıdık ailemiz yalnız başına hiç bilmediğimiz şehirde kalmayız diyorum.
Bir yandan uzaktan iyiymişiz gibi geliyor.

Siz olsanız memurluk için eşinizin ailesinin yaşadığı şehri tercih eder misiniz?
Genel olarak uzaktan çok iyiyiz senede bir hafta biz gidiyoruz bir hafta onlar geliyor.
Orayı tercih etsem diyorum en azından tanıdık ailemiz yalnız başına hiç bilmediğimiz şehirde kalmayız diyorum.
Eşimin kendi ailemin yaşadığı şehirde yaşıyorum.arayıp giderip,ararım gelirler gayette iyiyiz sorun yaşayacağımız iletişime sahip değiliz.
Yerinizde olsa aynı şehirde iş yerine yakın yerde yaşamayı tercih ederdim

Dünyanın en iyi insanı da olsalar senede bir kez görmenle haftanın 3 günü görebilecek yakınlıkta olmanın farkı dünyalar kadar olur. Tatlı gidip tatlı geliyorsunuz şuan.🥰 ben de gurbette yaşayan biri olarak böyle düşünüyorum tabi herkesin kendi fikri ama hem kendi aileme uzağım hem de eşimin ailesine. Tabi ki bir ailenin yakında olması tartışmasız iyi olur. Ama uzaktaki rahatlığınız da olmaz. Net.

Bu eşiniz ve sizin sınırı bilmeniz onların da sınırlarınızı saygı duyması ile bağlantılı bir durum. Kimisi eş ailesi ile aynı şehirde başka semtlerde yaşamakla sınırı koruyabiliyor. Ben ise aynı mahallede yaşadığım için daha rahatım. Özellikle hamilelik ve sonrasında olan sağlık sorunlarım da iyi ki her iki aile ile aynı şehirde yaşıyoruz dedim. Ama artık gurbette olmayacağınız için onların da sizden beklentileri değişecek bunu da göz ardı etmemek gerek.

Bizde eşimle ikimizde memuruz. Yakın zamanda bir tercih döneminden geçtik. Benim ailemin bulunduğu ile gitmemiz imkansızdi. Bizde eşimin ailesinin bulunduğu ili tercih ettik. Öncesinde de orada yaşıyorduk zaten herhangi bir sorun yaşamadık. Herkes birbirinin kişisel alanına dikkat ettiği sürece sorun olacak birşey yok bence.

Nasıl insanlar olduğuna bağlı.
Durması gereken yeri bilmeyen densiz tiplerse zorlanırsınız ama hatır için katlanmayı da tercih edebilirsiniz tabi

Ben tercih ederdim açıkçası..
Şuan bizde 2 ailedende uzağız okadar zor oluyorki 2 çocukla üstelik bazen sadece oturup aileden biriyle sohbet etmek istiyor insan biraz kendiyle başbaşa kalmak istiyor ama yalnızken çok çok zor

Hiçkimsenin olmadığı bir şehirdense onların olduğu şehri tercih ederim ama kesinlikle semt olarak uzakta olmalı. Ben eşimin ailesiyle geçen seneden beri 2 haftada bir anca görüşüyorum. Eşim sık sık gider, uğrar. Çocukla ilgili bir sorun olduğunda onlardan yardım da istiyoruz. Sağ olsunlar faydaları oluyor bize. Çalışan bir kadın olarak bu bulunmaz nimet.

Bu tamamen sizinle ve eşinizin ailesi ile alakalı bir durum. Biz 2 aileye de uzaktık. Birkaç ay önce eşimin ailesinin olduğu şehire tayin aldık kızımız için. Kayınvalidem kızıma bakıyor şimdi. Ben memnunum. Kaç ay oldu birkaç kere geldiler sadece. Sen çalışıyorsun hem her gün nasılsa görüşüyoruz(kızımı almaya gittiğim vakitleri kastediyor) ne gerek var niye gelelim diyorlar. Normalde ailenin uzak üyeleri de geliş gidişi sever ama ben soğuk durduğum için onlarda yanaşmıyor. Şimdilik maşallah diyim çok memnunum. Benim açımdan hayatım kolaylaştı.

Aram iyi ise o şehri düşünürdüm ama daha çok yaşayacağım şehrin güzel olması, sosyal avantajlarını düşünürüm. Sadece aileye yakın olmak için güzel zaman geçiremeyeceğim bir şehirde yaşamak istemezdim.

Back
X