• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirden köye misali

Darıca çok güzel, gebze de çok az site var zaten, merkezdekiler iyi, ben severdim.

Ben kaç yıl önce bir saate üsküdar-gebze yapıyordun, ama trafik sürekli artıyor, en son 1,5 saatten önce gidemez olmuştum ki bu normal bir gün, cuma ya da yağmur kar trafiğinde aman allahım.

Ama tabi ki sen sıkılacaksın mecburen, birden istanbuldan ayrılmak ve ailenin yaşadığı yerden ayrılmak zor gelecektir. Haklısın o yönden. Ama eşin bu tempoda ne kadar dayanabilir, ancak o da istanbulu çok seviyorsa belki dayanabilirdi. Benim eşim kesinlikle kabul etmemişti mesela.

Darıca çok güzel, gebze de çok az site var zaten, merkezdekiler iyi, ben severdim.

Ben kaç yıl önce bir saate üsküdar-gebze yapıyordun, ama trafik sürekli artıyor, en son 1,5 saatten önce gidemez olmuştum ki bu normal bir gün, cuma ya da yağmur kar trafiğinde aman allahım.

Ama tabi ki sen sıkılacaksın mecburen, birden istanbuldan ayrılmak ve ailenin yaşadığı yerden ayrılmak zor gelecektir. Haklısın o yönden. Ama eşin bu tempoda ne kadar dayanabilir, ancak o da istanbulu çok seviyorsa belki dayanabilirdi. Benim eşim kesinlikle kabul etmemişti mesela.
Bulduğumuz ev darıcada güzel bir site. Etrafını çok gezemedim ama sanki herkesin birbirini tanıyıp dedikodu yaptığı yerler olur ya o tarz geldi bana. Sahiline filan inmedim belki oralar güzeldir

eşinizi düşünün biraz
sizin çalışıp çalışmayacağınız bile belli değil
bişey olmaz canınız istediğinde ailenize gider arkadaşlarınıza görürsünüz

benim fırsatım olsa hemen kaçarım istanbul dan

Bulduğumuz ev darıcada güzel bir site. Etrafını çok gezemedim ama sanki herkesin birbirini tanıyıp dedikodu yaptığı yerler olur ya o tarz geldi bana. Sahiline filan inmedim belki oralar güzeldir

İstanbulla kıyaslamak doğru olmaz. Ama darıca güzeldir. Dedikodu olayını bilemicem :) çok arkadaşım vardı orada, memnunlar.

Acilin ben Gebze'de oturuyorum...

Istsnbul diye bahsettiginiz yerler muhtemelen Mecidiyekoy, Fatih, Kadikoy tarzi yerler. Yoksa Gebze Istanbul'un diger bir cok ilcesinden daha gelismistir. Gezme olarak iki sahili bir buyuk plaji var. Hayvanat bahcesi var. Carsisinda arayipta bulamadigin bir sey olmaz muhtemelen. 1 tane avm de var. Hem Izmit'e de yakin orada da guzel yerler var. Baska soracagin seyler olursa sorabilirsin.

Dusunsene ayda bir annenler ayda bir siz gidersiniz en az..gittiniz mi bikac gun kalirsiniz aileniz de oyle daha iyi olur bence.
Ayda bir çok az ben haftada en az bir kez görüşüyorum onlar torunlarını sviyor ben de kafa dinliyorum işlerim varsa onları
hallediyorum
Tamam ev güzel ama güzel evde tek başıma sıkılmaz mıyım:(

Acilin ben Gebze'de oturuyorum...

Istsnbul diye bahsettiginiz yerler muhtemelen Mecidiyekoy, Fatih, Kadikoy tarzi yerler. Yoksa Gebze Istanbul'un diger bir cok ilcesinden daha gelismistir. Gezme olarak iki sahili bir buyuk plaji var. Hayvanat bahcesi var. Carsisinda arayipta bulamadigin bir sey olmaz muhtemelen. 1 tane avm de var. Hem Izmit'e de yakin orada da guzel yerler var. Baska soracagin seyler olursa sorabilirsin.
Ay çok sevindim.Sizin konunuzu görmüştüm bir keresinde tam hatırlamıyorum ama gebzeye taşınmakla ilgili sanırım. Sizin zamanınız nasıl geçiyor? Sanrım çalışıyorsunuz ben de çalışsam belki bu kadar zor gelmezdi. Akşamdan akşama...
Darıca yı biliyormusunuz gebze ile kıyaslayabilir misiniz

Her semtin iyi kötü yeri mahallesi elbet var...
Gebzenin gerçekten berbat mahalleleri de var iyi yerleride var ama çok iyi muhiti malesef yok...

Ev alacağın semti iyi araştır sonuçta yabancısın, bir semt kendisini illaki belli eder gezerek çözersin bunu civar yerlere bir bak gez dolaş ona göre tercih et...

Mutlukent, huzurkent tarafı genelde memur kesimidir tercih edilebilir...
Sanayi bölgesi havası genel anlamda kötüdür...

İzmitle istanbulun ortasında her iki tarafa da ulaşım kolaydır tek artısı bu bence başkada yok...

İyi düşün sonra Pişman olma...
Gebze çokta tercih edilebilecek bir yer değil...

Ay çok sevindim.Sizin konunuzu görmüştüm bir keresinde tam hatırlamıyorum ama gebzeye taşınmakla ilgili sanırım. Sizin zamanınız nasıl geçiyor? Sanrım çalışıyorsunuz ben de çalışsam belki bu kadar zor gelmezdi. Akşamdan akşama...
Darıca yı biliyormusunuz gebze ile kıyaslayabilir misiniz

Darica Gebze ye gore daha az karisik geliyor bana. Eski yerlesimcileri daha cok. Gebze biraz daha karisik. Ama alisveris vs olarak Gebze daha gelismis. Zaten yakin zamana kadar Darica Gebze'nin bir mahallesiydi. Gebze il olmasin diye bir mahalleyi daha ayirip Kocaeli'nin ilcesi yaptilar. Ama yasamak icin ben olsam Darica yi secerdim. Hem sahile daha yakin. Sonucta insan her gun alisveris yapmiyor.

Benim olayima gelirsek ailem ben 2 yasindayken tasinmis buraya. Evlenince Kartal sonra Sancaktepe de oturdum. Daha iyi bir is bulunca ve cocugum olunca da aileme yakin bir noktaya yani Gebze ye geri tasindim. Sahsen yogun oldugum icin zaman nasil geciyor bilmiyorum ama aracimiz var, buraya tasindigimdan beri gittigimiz yerleri sirayla sayayim. Alisveris olarak gebzecenter, pendorya, neomarin, ncity (izmit), maltepepark. Darica, eskihisar, izmit, derince, moda, uskudar sahilleri (ornegin gebze-kiz kulesi akici trafikle 20 dk). Bunlar en fazla 20 dk da gidebileceginiz noktalar. Daha uzak yerleri yazmadim bile. Darica ve Gebze belediyelerinin guzel kurslari var onlari da degerlendirebilirsiniz.

Ben olsam gider büyük ev alır mis gibi yaşardım hıc düşünmem bile ailen gene yakın olacak gider gelirsin

Şu evlenip ailesinden kopamayan erkeklere uyuz olduğum kadar kopamayan kadınlara da uyuz oluyorum. Tamam ailenizden kopmayın da artık sizin de bir aileniz var kendi zevk-u sefanız için eşiniz o yorgunlukta o kadar yolu nasıl çekiyor bir de kaza bela var yani her gün neler duyuyoruz, hiç mi tedirgin olmuyorsunuz? İstediğiniz zaman gider gelirsiniz ev ziyaretlerine.
Kesinlikle taşının. Benim Darıca'da akrabalarım var sessiz sakin yerler ne güzel.

Her semtin iyi kötü yeri mahallesi elbet var...
Gebzenin gerçekten berbat mahalleleri de var iyi yerleride var ama çok iyi muhiti malesef yok...

Ev alacağın semti iyi araştır sonuçta yabancısın, bir semt kendisini illaki belli eder gezerek çözersin bunu civar yerlere bir bak gez dolaş ona göre tercih et...

Mutlukent, huzurkent tarafı genelde memur kesimidir tercih edilebilir...
Sanayi bölgesi havası genel anlamda kötüdür...

İzmitle istanbulun ortasında her iki tarafa da ulaşım kolaydır tek artısı bu bence başkada yok...

İyi düşün sonra Pişman olma...
Gebze çokta tercih edilebilecek bir yer değil...
Darıca hakkında bi bilginiz var mı peki? Ev orda bizim baktığımız

Darica Gebze ye gore daha az karisik geliyor bana. Eski yerlesimcileri daha cok. Gebze biraz daha karisik. Ama alisveris vs olarak Gebze daha gelismis. Zaten yakin zamana kadar Darica Gebze'nin bir mahallesiydi. Gebze il olmasin diye bir mahalleyi daha ayirip Kocaeli'nin ilcesi yaptilar. Ama yasamak icin ben olsam Darica yi secerdim. Hem sahile daha yakin. Sonucta insan her gun alisveris yapmiyor.

Benim olayima gelirsek ailem ben 2 yasindayken tasinmis buraya. Evlenince Kartal sonra Sancaktepe de oturdum. Daha iyi bir is bulunca ve cocugum olunca da aileme yakin bir noktaya yani Gebze ye geri tasindim. Sahsen yogun oldugum icin zaman nasil geciyor bilmiyorum ama aracimiz var, buraya tasindigimdan beri gittigimiz yerleri sirayla sayayim. Alisveris olarak gebzecenter, pendorya, neomarin, ncity (izmit), maltepepark. Darica, eskihisar, izmit, derince, moda, uskudar sahilleri (ornegin gebze-kiz kulesi akici trafikle 20 dk). Bunlar en fazla 20 dk da gidebileceginiz noktalar. Daha uzak yerleri yazmadim bile. Darica ve Gebze belediyelerinin guzel kurslari var onlari da degerlendirebilirsiniz.
Sanırım ailem olsa ben de pek düşünmezdim en kötü ailem var derdim. Yani ben istanbul dışı hiç yaşamadım ondan ayrılmak zor geliyor.
Çok güzel açıklamışsınız. Gerçekten baya gezecek yer varmış.
Biz mesela haftasonları aklımıza esti mi hadi bi eminönü bi Beşiktaş yapalım falan diyoruz o tarz rahatlıkları özler miyim bilmiyorum aslında insan her şeye alışır da.
10 yıllık kredi çekeceğiz kira olsa belki bu kadar düşünmezdim.

Bende 7 sene gebzede çalıştım. Sekerpinar ve gosb 'ta. Evim fatihte idi. Kışın eve dönmem gece yarısını bulurdu bazen. Trafik bir çile oluyor. Ben bekardim o zaman. Şirket kiralık ev teklif etti servis parası onlarada ağır geldi ben ailemi bırakmak istemedim işten ayrıldım . Mecburi olduğu için tazminatimida almıştım. Ama sizin yerinizde olsam kesinlikle tasinirdim Gebze çok uzak değil İstanbulA . Üstelik orada iş bulmanız çok daha kolay olur. Benim bazı iş arkadaslarim taşındı pişman değiller. Dediğin gibi sitede lüks dairede oturdular kendilerine ev alabildiler, işten ciksalarda hemen iş bulabildiler.

Şu evlenip ailesinden kopamayan erkeklere uyuz olduğum kadar kopamayan kadınlara da uyuz oluyorum. Tamam ailenizden kopmayın da artık sizin de bir aileniz var kendi zevk-u sefanız için eşiniz o yorgunlukta o kadar yolu nasıl çekiyor bir de kaza bela var yani her gün neler duyuyoruz, hiç mi tedirgin olmuyorsunuz? İstediğiniz zaman gider gelirsiniz ev ziyaretlerine.
Kesinlikle taşının. Benim Darıca'da akrabalarım var sessiz sakin yerler ne güzel.
Sadece ailem değil tüm çevrem arkadaşlarım burda. Kaldı ki kolay sosyalleşebilen biri değilim. Eşim akşama kadar evde değil o yüzden benim için ortam dahs önemli.
Kaza konusuna gelince tabi ki aklım kalıyor . Ama yüz metre mesefede de kaza olabileceğini bilen kader kaza inancı olan biriyim. Allah'a emanet..

Bende 7 sene gebzede çalıştım. Sekerpinar ve gosb 'ta. Kışın eve dönmem gece yarısını bulurdu bazen. Trafik bir çile oluyor. Ben bekardim o zaman. Şirket kiralık ev teklif etti servis parası onlarada ağır geldi ben işten ayrıldım . Ama sizin yerinizde olsam tasinirdim Gebze çok uzak değil İstanbulA . Üstelik orada iş bulmanız çok daha kolay olur. Benim bazı iş arkadaslarim taşındı pişman değiller. Dediğin gibi sitede lüks dairede oturdular kendilerine ev alabildiler, işten ciksalarda hemen iş bulabildiler.
Orda iş olanakları daha mı iyi? Aslında oraya gidersem iyice ev hanımı moduna girerim diye korkuyorum

Ayrıca evli misiniz bilmiyorum çocuğunuz var mı. Ama insan annesine özellikle çok ihtiyaç duyuyor bebek büyütürken

Darıca hakkında bi bilginiz var mı peki? Ev orda bizim baktığımız

Birbirlerinin devamı yerler pek farkları yok...
Darıca belki bir tık daha iyidir...

Şimdi başlayacaklar gebze center var darıca hayvanat bahçesi var plajı sahili falan var diye ama bir kere tercih edilmemesi gereken en büyük sebep sanayi bölgesi oluşu...

Ben izmitte yaşıyorum ve buradan istanbula giderken inanki gebze dilovası tarafına girdiğimizde o havanın pisliği boğuyor insanı " her seferinde bu insanlar burada nasıl nefes alıyor" demeden alamıyorum kendimi...

Darıca bir tık daha iyidir kesinlikle...

Back
X