• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirden köye misali

Bu arada hayat ne getirir belli olmuyor bekarken Gebze uzak geldi taşınmak için, şimdi evlendikten sonra eşim için Mardin e taşındım. 3 senedir buradayım. Uçakla heran ailemin yanına gidebiliyorum. Dogdugun yer değil doydugun yer demişler. Istanbulun stressi kalabalığı içinde sakin bir yaşam çokta kötü gelmedi alıştım..

İş olanakları iyi tabiki ama heryer fabrika, fabrika ortamında çalışabileceksen elbet iş bulursun...

Bence eşinizi düşünmelisiniz siz evdesiniz ama o çalışıyor çilesini de o çekiyor o trafiğin. Ayrıca aynı paraya çok daha iyi bir ev almak da avantaj. O kadar da köy gibi bir yer değil hem bir araçla pendik kartala gidip gezmek kolay. Kendi ailenizi düşünmelisiniz. Çocuğunuz biraz büyüyünce kreşe verir isterseniz çalışırsınız yine.

İş olanakları iyi tabiki ama heryer fabrika, fabrika ortamında çalışabileceksen elbet iş bulursun...
Ben iki ayrı fabrikada genel muhasebe elemaniydim. Calisma sartlarim çok iyi idi. Yemek servis özel sigorta doktorumuz bile yanımızda. Gayet lüks bir binamiz vardı. Çayım kahvem yanıma geliyordu. Ne demek bu çalışabilirsen?? Ne demek fabrikada calisirmisin? Üstelik Orada iscilerde insan bu arada.. bu ne begenmemezlik

Ben iki ayrı fabrikada genel muhasebe elemaniydim. Calisma sartlarim çok iyi idi. Yemek servis özel sigorta doktorumuz bile yanımızda. Gayet lüks bir binamiz vardı. Çayım kahvem yanıma geliyordu. Ne demek bu çalışabilirsen?? Ne demek fabrikada calisirmisin? Üstelik Orada iscilerde insan bu arada.. bu ne begenmemezlik

Şimdi nereden ne çıkardın da püskürdün anlamadan dinlemeden??
Her insan fabrikada çalışmaz,çalışamaz belki eşi müsade etmez, belki kendisi istemez...

Yani tercih edersen iş imkanın tabikide var dedim nerelere çektin mevzuyu?? Tercih meselesi sonuçta...

Ayrıca Bende gebze organizede bir fabrikada İnsan Kaynakları bölümünde çalıştım, çalışmam etmem diye yermedim farkındaysan??
Anlamadan dinlemeden yargıya geçmek ne kadar doğru??

İş yerine yakın yerden olmalı ev. Her gün çekilen saatlerce trafikten daha önemli değil bence yazdıklarınız.

Ayrıca evli misiniz bilmiyorum çocuğunuz var mı. Ama insan annesine özellikle çok ihtiyaç duyuyor bebek büyütürken
Evet evliyim ve ailemden çok uzağa gelin geldim. Ki çok bağlı olmama rağmen. Özlediğimde gidiyorum onlar da aynı şekilde. İki tarafın ailesine de uzak olunması taraftarıyım.

18 yıl bursada 4.5 yıl istanbulda 4 aydırda şırnakta yaşıyorum. Bir saati çok önemsemeyin bence. Eşinizede yazık. Ayrıca oranın sakinliği size daha iyi gelecek emin olun. Ben şırnağın sessizliğinden sakinliğinden huzur buluyorum mesela

darıca guzel yerdir ya merkezi islek guzel yerlesimli bir yer hangi kısmından baktınız bilemem ama

Hayat insana ne gerektiriyorsa o yapılır. Eğer evlenip kendi ailenizi kurmayı seçtiyseniz ömür boyu anne baba dizinin dibinde yaşama lüksünüz yok malesef. Ona bakarsanız eşiniz ve eşinizin ailesi de insan. Onlar da birbirinden uzak yaşama mecburiyetindelermis. Demek artık sizin de biraz uzağa taşınmanız gerekiyor, doğal bir şey bu. Eşiniz haklı. Siz gezeceksiniz diye bir insan her gün en az 2 saatini yolda geçirip bir de tüm gün çalışamaz. Eşinizin derdi sizinkinden daha önemli görünüyor. O kadar yakınsa siz ve aileniz birbirinize 1 saatlik mesafeye gider gelirsiniz artık. Ne de olsa sizin derdiniz keyfi bir mesele. Arkadaş ve çevre dünyanın her yerinde yapılabilir zaten, siz dışarıya dönük biriyseniz.

Bu tamamen size bağlı. Istanbulda ailemden uzak bir yere evlendim,orada oturmak istemedigimi cok soyledim ama ailesine dinletemedik. Neticesinde cok ama cok sıkıldım asla alışamadım.
Eşimin işiyle annemin evi zaten aynı sokakta. Annemlerin oraya taşındık 2 yıl sonra. Hem eşim trafikten kurtuldu, hem ben alışık oldugum muhite döndüm.
Bu tamamen sizin ruh halinizle ilgili. Benim resmen psikolojim bozulmuştu her gun istisnasiz ağlıyordum

merhaba arkadaşlar

Biz istanbulda çok işlek değil ama yine de merkezi bir yerde oturuyoruz yani canım sıkıldığında çıkıp gezebileceğim bir yer ama ev küçük ve kira

Ev almaya karar verdik krediyle

Eşim de gebzede çalışıyor ve yol uzun sürüyor gidip gelmek o yüzden o taraflara yakın taşınmak istiyor ,

gidip gezdim o tarafları ama burdan sonra biraz köy - mahalle gibi geldi bana:110:

Eşim artık trafikten bıktım diyor 5 senedir git gel . onun ailesi burda değil benim ailem benim şuan oturduğum yere yakın.

Burda alacağımız küçük bir ev fiyatına orda lüks sitede büyük bir ev alabiliyoruz
Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var küçük.
Sizce oraya alışabilir miyim. Yoksa bülbülü altın kafese koymuşlar misali mi olur??

Aileme arkadaşlarıma çok alışığım bebeğim büyüyünce anneme bırakır gezerim diyordum.
Ya da iş bulabilirsem anneme bırakır çalışırım vs.
Diğer yandan burda trafik gittikçe artıyor eşime de kıyamıyorum bıktı saatlerce yol gelmekten çünkü onu bu tarafa bağlayan bir şey yok sadece ben istediğim için burda oturuyoruz

Ne yapmalıyım çok kararsızım fikir verir misiniz
Gezmeyi falan birakta bahsettiğim gibi bir yer ve site çocuk büyütmek için çok daha avantajli. İstanbulun besini ozleyeceksin allah askina. Millet oradan kaçmaya calisiyor. Bence eşinin önerisi mantikli.

İstanbulda Bağdat caddesinde veya Beşiktaşta oturmuyorsan Darıcada bal gibi de yaşanır.

gebzeyi değil ama gebzeye ulaşımı kolay ilçeleri bir dolaşın, içinize sinen bir yer denk gelir mutlaka.
ben istanbul bakırköyün göbeğinden, anadolu yakasının uzak bir bölgesine taşındım, evim güzel site içi, havuzumuz vs her şey var, ama ilk geldiğimde çok sıkıntı çektim. atıyorum canım tatlı isteğinde yürüme mesafemde güzel bir tatlıcı, ya da oturup kahve içebileceğim bir kafe, yemek yiyebileceğim bir restoran yoktu. market alışverişine bile giyinip hazırlanıp arabayla gitmek yoruyordu. neyse ki çok yakınıma güzel bir avm ve migros açıldı, onlar bile ilaç gibi geldi.
artık her yer gelişiyor, başlarda sıkıntı çekersiniz ama zamanla hem siz alışırsınız hem her yer gibi sizin oturacağınız yer de gelişme gösterir.

İleri de çalışmayı düşünüyorsanız gebZe de sizin için iş imkanı bol olur, sanayi bölgesi ne de olsa.

Back
X