Sehirlerarasi otobuslerde yer kavgasi!

Evet benim de hep başıma gelmiş bir şeydir bu. Üniversite ile ailemin ili arası 8-9 saatti. Otobüs haremden benim bineceğim yere kadar zaten dolmuş oluyordu. Hepte benim koltuğum! En gıcığı da söylemeden kalkmamaları. Yahu madem cam kenarını seviyorsan biletini alırken belirt biz nasıl özellikle orası olsun diyorsak. kesinlikle koridor tarafında yolculuk yapamam bir de. Ne insanlar var hakkaten...

ben de çok sık yaşıyorum aynı sıkıntıyı. denk getirirsem otururuz diye mi düşünüyorlar nedir bilmem. ben de her seferinde uyarıyorum. ama sizinkiler kadar yüzsüzleri denk gelmedi henüz ne insanlar var...

ben genellikle şu suit/rahat hat (adı değişiyor firmaya göre) gibi, sol tarafı tek koltuklu olan hatlardan alıyorum biletlerimi o zaman daha rahat kimsyle uğraşmak zorunda kalınmıyor.

ben de çok sık yaşıyorum aynı sıkıntıyı. denk getirirsem otururuz diye mi düşünüyorlar nedir bilmem. ben de her seferinde uyarıyorum. ama sizinkiler kadar yüzsüzleri denk gelmedi henüz ne insanlar var...

ben genellikle şu suit/rahat hat (adı değişiyor firmaya göre) gibi, sol tarafı tek koltuklu olan hatlardan alıyorum biletlerimi o zaman daha rahat kimsyle uğraşmak zorunda kalınmıyor.

evet özellikle büyük şehir arası olduğunda bende o firmalardan kullanıyorum hem rahat hem oturdular kalkmadılar derdi de yok :ssz:

En doğrusunu yapmışsın madem öyle cam kenarı alsınlar senin gibi valla çingeneyimdir başıma bir kaç defa geldi otobüsü karıştırdım sözde dinlemiyorlar ya burası benim sonuçta neyin derdinde olurlar ki ?

en kötüsü de biz utanıp sıkılıyoruz söylerken kendi yerimiz olduğunu ama gerçekten insanların rahatlığı, haytta yapamazdım kimseye bunu utanırım ya kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. gerçekten insanlar çok bencil

hehe tarihi eser değeri var konunun:27:şehirlerarası yolculukta ben de hep cam kenarını tercih ederim bilet alırken ve yerime oturan olursa ne olursa olsun kaldırırım gözünün yaşına bakmam.cam kenarında oturmak istiyorsan ona göre al biletini kardeşim ne uyanıklık yapıyosun:47:

Acını paylaşıyorum arkadaşım, ben de aynı şekilde cam kenarı olmazsa seyahat edemiyorum..
Üniversitedeyken benim de başıma gelirdi, otobüse binerdim yanımdaki yolcu yerimde oturuyor olurdu, ikaz ederdim ben de mecburen..
Sıkıntı yaşamadım ama seninki gibi çok şükür..
Ben de epey rahatsızlanıyorum, mecburen cam kenarı almak durumundayım, 16 saatlik bir yolum vardı bir de düşün..
Uçak bileti de alamıyordum her vakit malum.. Ne zaman yolculuk yapacağım belli olmuyordu..
Hatta sırf cam kenarı yok diye okuduğum şehirde fazladan birkaç gün geçiriyordum veya yakın illerden bilet alıp yolculuk yapıyordum..

*Ya Hû yazdım o kadar fakat neredeyse 1 yıl önce açılmış konu, yazdıktan sonra fark ettim, dert olmaktan çıkmıştır sanırsam artık.. ((:

Son düzenleme:
Canım bazı firmalar 4 yerine 3 koltuklu artık, kavga olayları felan cok sinir bozucu bence bunlari bi araştir derim. Mesela ben tek bi firmayla yolculuk yaparim ondan başkasına binmem takintili işte :))
2 yıldır felan 3 koltuklu canım koltuklar geniş ve tek kişilik gidenler için koridorun sol tatafini ayirmişlar. Oh rahatsız olmadan geniş geniş gidiyosun :))

özellikle orta yaşlı kadınlar çok gıcık oluyorlar. ben kibarca burası benim yerim geçebilir miyim diye uyarıyorum, ters ters bakıp aman ne fark edecekse diye söylenmeler.. ayıp yani, fark etmiyorsa niye benim yerime oturuyorsun! ayrıca da koridor ve cam farkediyor tabiki bunu çocuk bile bilir.

konu bayağı eskimiş..ama ben de böyle bi kavga yapmıştım seneler önce;
özellikle cam kenarı aldım araba tutuyor üstüne bir de 3 aylık hamileyim devamlı bulantılarım vardı...neyse otobüse bindim oh kimse gelmedi yanım boştu..otobbüs hareket ettikten bi süre sonra muavin gelip "afedersiniz sizi başka yere almamız mümkün mü ?-neden?
"bi karı koca ayrı oturuyor da yanyana oturmak istiyorlar sizin yanınız boş" baktım cam kenarları dolu eşlerin..cam kenarına oturursam olur dedim rahatsızım diye ekledim...kadının yanında cam kenarındaki kadın "kesinlikle kalkmam yerimden "dedi..""-ben de üzgünüm o zamancam kenarı olmazsa kalkamam dedim..sanki değişmek zorundaymışım gibi arkadan "nevar değiştirseniz karı koca yanyana otursa ayrı kalmasınlar işte...tepem attı "ben rahatsız olduğum için özellikle cam kenarı seçtim isterseniz siz kalkıp yer verebilirsiniz" dedim çıt yok...sanki 5 saat ayrı otursa bu karı koca olmuyacak!olayı dramatikleştirenlere sinir oluyorum...cam kenarı diye tutturanların gerçekten geçerli sebebi var benim gibi ya araba tutuyordur ya da migreni..özellikle önceden ayrılmışsa zaten ricadan sonra ısrarın anlamı yok...

Son düzenleme:
yolculuklarda cıkan dıger problemlerı de yazayım aklıma gelmısken ılk sayfaları bıraz okudum da:)
-herhangı bır sıra beklerken arkadakı teyzenın arkanızda degıl yanınızda durmasıve psıkolojık baskı yapması. Onu uyarsan tamam ne var bılıyorum onde oldugunu ben burda beklıyorum dıye tersler. Uyarmasan da yavas yavas one dogru kayar bı bakmıssın hop sıranı almıs! Bır keresınde boyle bır kadın ucakta check ın sıramızı almıstı kac defa hanfendı arkamızda beklermısınız dedık duymamıs gıbı sıra ılerlerken bızden hızlı ılerlıyordu!en son arkadasım dayanamadı bagırdı, o da bır kısıden ne farkeder dıye gerı bagırdı yuzsuz.
- aynı sekılde tuvalet sırasını sallamayıp ılk bosalan kabıne kosarak atlayanlar
- otobuslerde koltugunu yattırınca soylenıp tekme atanlar sıkayet edenler
gorgusuz ınsanlarla ugrasmak cok zor
- bır de boyle kotu olmayıp cok sırın teyzeler var ama yanınızda otururursa bıttınız, hıc durmadan konusup rahat vermezler nezaketen konusman gerekır ama bırkac saat boyunca!. Kulaklık takarsın hıc ustune alınmayıp sohbet etmeye dvm eder

Konu sahibiyle aynı sorunları ben de yaşıyorum cam kenarı olmazsa vay halime, migrende cabası zaten. Ne zaman yola çıksam migrenim tutar. ve illaki otobüsün sol camı olmalı başımı sağıma doğru yatırmalıyım. Ama çok sık yolculuk yapmadığım için yerimi kapan pek olmadı. Genelde benim şansıma yanıma yaşlı ve geveze teyzeler oturur ben migrenim ve bulantılarımdan yarı baygın uyumaya çalışırken o teyze çoluğunu çocuğunu sülalesini anlatırda anlatır...

Back
X