Şehit tazminatı

Bence de hakkı değil boşanıyormuş nasıl vicdanına sığdırıp yiyecek o parayı anlamıyorum

mahkeme sonuçlanmadan adam şehit olduğu için dava konusuz kalmıştır ve bu yüzden de düşmüştür.
kadın resmi olarak dul ve şehit eşidir bu durumda.

Başladığımız noktaya geliyoruz. Adam eşinden boşanma aşamasında olduğu için böyle bir durumda tazminatın ailesine verilmesiyle ilgili kağıt imzalamış. Boşanma neden çekişmeli konumda o önemli bu durumda. Ailenin dediğine göre maddi sebeplerden boşanmış kadın. Biz ailenin beyanına göre yorum yapıyoruz. He kadın yarın öbür gün çıkar açıklama yapar onu da haklı buluruz bilemem.

Başladığımız noktaya geliyoruz. Adam eşinden boşanma aşamasında olduğu için böyle bir durumda tazminatın ailesine verilmesiyle ilgili kağıt imzalamış. Boşanma neden çekişmeli konumda o önemli bu durumda. Ailenin dediğine göre maddi sebeplerden boşanmış kadın. Biz ailenin beyanına göre yorum yapıyoruz. He kadın yarın öbür gün çıkar açıklama yapar onu da haklı buluruz bilemem.

bakın ben de aynı şeyi diyorum resmi olarak boşanma yok.
kanuna göre evlilik boşanma ya da ölümle biter.
adam öldüğü an evlilik bitmiştir boşanma davasının hükmü yok ve kadın resmi olarak şehit eşidir.
o istediği kadar doldursun farketmez.
işin vicdani boyutu başka.
ayrıca da bilemeyiz belki hakim boşamayacaktı her dava açan boşanıyo mu?

Tazminat mağduriyet için ödenir. Boşanma davası süren, beraber yaşamadığı, o adamdan çocuğu olmayan bir kadının ne gibi bir mağduriyeti var acaba?
Bence kesinlikle hakkı değil o para.

işin vicdani boyutu başka +1
bu çift için demiyorum ama
adam belki 40 sene karısını dövdü, kadın belki eşini 40 başka adamla aldattı, belki bunlar eş değiştiriyor, belki uyuşturucu satıyor belki organ kaçakçısı...
işte ama şöyle insanlar böyle kötüler, bunlara taminat vermeyelim, diyebilir miyiz? diyemeyiz. kanunen hakkı varsa alır.

size başka şey anlatayım. anne babasını öldüren, kocasını ÖLDÜREN insanlar kanunen ondan kalan maaşını alabiliyor, nerede vicdan?

kadının evliliği ne durumdaydı bilemeyiz. hukuken karısı olduğu için almış, dava açarlar uğraşırlar bilmem ne.
beni asıl üzen dağ gibi evladın gitmiş, kalan 3 kuruş para için kendini ortalara atmaya değer mi? git hukukla çöz ne diye tvlere çıkıyorsun? evlat kaybetmişsin ötesi yok, paraya ihtiyacın da olabilir. oğlumu kim şehit etti bu nasıl adalet teröre lanet olsun diye sokağa dökülüp ortalığı ayağa kaldıracağına neyin derdine düşmüşler...

kadının evliliği ne durumdaydı bilemeyiz. hukuken karısı olduğu için almış, dava açarlar uğraşırlar bilmem ne.
beni asıl üzen dağ gibi evladın gitmiş, kalan 3 kuruş para için kendini ortalara atmaya değer mi? git hukukla çöz ne diye tvlere çıkıyorsun? evlat kaybetmişsin ötesi yok, paraya ihtiyacın da olabilir. oğlumu kim şehit etti bu nasıl adalet teröre lanet olsun diye sokağa dökülüp ortalığı ayağa kaldıracağına neyin derdine düşmüşler...

birazck düşün kendi yerine koy empati yap.. o zmn bu olaym içinde paradan başka şeylern oldğnu görürsün belki.
hukukla 5 yılda çözer sesini duyurabilmek içn çıkmış çok mu. 9 kuruşda olsa 90 binde olsa önemli deil önemli olan kadının yaptğı yüzsüzlük

bız ne desek bos ama
hukuken evlı oldukları sure ıcerısınde oldukları ıcın o para herturlu kadının evet
kıseye ozel kanun yok
ama bu gıbı durumlarda daha dıkkatlı olunması gerek
o para anne babasının hakkı olmalıydı benımde ıcımden bu gectı kı zaten bunun ıcın kagıt ımzalamıs

Son düzenleme:
İki tarafın yaptığı da itici geldi gözüme.
Hem şehitin vasiyeti varmış zaten bana bir şey olursa ailem kalsın diye.

Son düzenleme:
Kızlar aslında dert değil ama bugün ekşisözlükte bir tartışma gördüm, sizin de fikrinizi merak ettim. Kadin eşi uzman çavuş olmadan evlenmiş, evliliğin üzerinden 2 ay geçince boşanmak istemiş. Dava iki sene sürüyor, bu aşamada koca şehit oluyor ve kadın eşinin cenazesine bile gitmediği halde boşanmadıkları için tazminatı çekiyor. Hukuki olarak belki hakkıdır ama vicdanen kadının o parayı almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Haber şu:
http://www.haberler.com/tarsus-sehidin-olum-yardimi-bosanma-asamasindaki-8529045-haberi/
belki barışacaktı

Şu an tv de şehitlerle ilgili bir program izliyordum ki buraya bir bakayım dedim, pat diye bu konuyu gördüm. Ana babasına sonuna kadar helaldir bence, istedikleri kadar para peşinde koşsunlar, onlara helal, onların psikolojileri ne durumda bakalım, kolay mı bir evladı toprağa vermek? Ama kadın için böyle düşünmüyorum, zaten boşanmak üzereymiş, vicdanen ben hakkı olduğunu düşünmüyorum.

haberlerde gördüm bende çok sinir oldum.Cenazesine gitmediği şehidin parasını nasıl yicek nasıl bi vicdan merak ediyorum... yasal olarakta hakkı değil çünkü şehit olmadan önce imzalanan bi beyanname var ailesinin alması yönünde... benim bile kanıma dokundu aile napsın...

Kızlar aslında dert değil ama bugün ekşisözlükte bir tartışma gördüm, sizin de fikrinizi merak ettim. Kadin eşi uzman çavuş olmadan evlenmiş, evliliğin üzerinden 2 ay geçince boşanmak istemiş. Dava iki sene sürüyor, bu aşamada koca şehit oluyor ve kadın eşinin cenazesine bile gitmediği halde boşanmadıkları için tazminatı çekiyor. Hukuki olarak belki hakkıdır ama vicdanen kadının o parayı almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Haber şu:
http://www.haberler.com/tarsus-sehidin-olum-yardimi-bosanma-asamasindaki-8529045-haberi/

Isin ic yuzunu bilmeden olay uzerine yorum yapmak doğru olmaz. Herkes kendi tarafinda haklıdır. Hep oyle anlatir.

Boyle bir acidan sonra para gormezdi gozum, ne es ne de anne olarak sanirim.

Back
X