- Konu Sahibi FashionbyHatis
-
ama orası istanbul değil orda deniz kültür vs bazı şeyler yok.
ama ordaki insanlar için moda kültürü biraz daha farklı!
öncelikle şunu sormak istiyorum. ne kadar süredir birliktesiniz? tanıştığınızda zaten sizin sevgiliniz varmış ki aldığı tektaş yüzüğü o gün yeni ayrıldığınız için verememiş. sizin sevgiliniz varken sizinle evlilik düşünüyor ve o gün erkek arkadaşınızdan ayrılmamış olsaydınız yüzüğü yine de verecek miydi? yoksa ben mi yanlış anladım, ayrıldığınız kişi o muydu? evlilik kararı verebilecek kadar tanıyor musunuz birbirinizi?
bunlar beni ilgilendirmez tabii ki , sadece hem o kişiyle evliliğe aslında hazır olmayıp hem de şehir değiştirmek gibi zor bir durumda kalmak iki kere hatayı getirir. Batı kültürüne alışmış insanların doğuya ayak uydurabileceğini sanmıyorum ben. alışmışlıklar var, kültür farkı çevreyle...
şehir değişikliğinden önce gerçekten evlenmek istediğiniz adam o mu buna emin olun. Gaziantep için 3000tl iyi para, nereye harcayabilirsiniz orda. Ama 2000 tl de istanbul için az. ( Maddiyata vurgu yaptığınız içindi yorumun bu kısmı, yoksa çok daha azıyla da geçimini sağlayan insanlar var)
bir yanlış anlaşılma olmuş benim sevgilim varken bana teklif etmedi yada ben ondan ayrılmadım.
o bana tek taş almış ben o gün onu terkettim . yuzugu veremedi yani.
ikibin bence istanbul için az değil evi vardı babadan oturuyordu hiç kira fln yok.
diğer arkadaşların yazdıklarına gelince teşekkür ederim herkeze bu konu lütfen devam etsin
evet onu seviyorum o gidip orda bazı şeyleri yoluna koyduktan sonra isteme işi olacak benimde bu iki ayda bol bol düşünme fırsatım olacak.
gaziantepte denizmi var! hatay olmasın orası?
bir yanlış anlaşılma olmuş benim sevgilim varken bana teklif etmedi yada ben ondan ayrılmadım.
o bana tek taş almış ben o gün onu terkettim . yuzugu veremedi yani.
ikibin bence istanbul için az değil evi vardı babadan oturuyordu hiç kira fln yok.
diğer arkadaşların yazdıklarına gelince teşekkür ederim herkeze bu konu lütfen devam etsin
evet onu seviyorum o gidip orda bazı şeyleri yoluna koyduktan sonra isteme işi olacak benimde bu iki ayda bol bol düşünme fırsatım olacak.
gaziantepte denizmi var! hatay olmasın orası?
Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın her şehir yaşayanına sevenine göre güzel!
ben hiç bir şehre kötü yada insanına birşey demedim.
sadece tecrübeli arkadaşlardan yorum istedim.
ben zorlanacağımı hatta bir ömür dayanamayacağımı dusunuyorum
gaziantepteki moda kavramına gelince moda göreceli birşeydir...
texasta zamanında şapkalar modayken diğer ülkelerde moda değildi.
moda evrensel birşey gibi gözüksede ulaşamadığı alanlarda model değiştirir.
Şimdi örnek verdiğimde anlayacaksınız modanın çıkış (2)şehri paris, londradır .
mesela buralarda topuklu ayakkabılar 12.13 cm şeklindedir ve günlük hayatta kullanımı yadırganmaz.
aynı olay bizim buraya geldiğinde günlük ben bu şekilde giyerim ancak bizimkiler bunu gece hayatında tercih eder.
b en kendi memleketime gittiğimde insanlar dükkanlardan fırlayıp bakıyorlar.
mesela moda istanbul da defileler le veya tasarımcıların genelinin istanbulda yaşamasıyla daha merkezi bi hal alır.
ama biçok şehirde bu boyle değil. daha doğrusu insanların modadan anlayacakları kendilerini alıştıracakları ortamlar yok.
evet ben gaziantep'te bir moda evi açmayı dusundum ancak benim çalıştığım şekil sade ve taşlı houte couture.
ama ben orda 18.19 bin tlye bir gelinlik satamam . yada swarovski bir taşı kolay kolay gelinlikle kullanamam.
burda nişantaşı ve fatihte bu işin zemini hazır . gelen kesim belli.
şimdi benim demek istediğim ortaköyde giyebileceğiniz kıyafetle bağcılarda giyebileceğiniz kıyafet aynı değildir..
ben hiç bir şehre kötü demiyorum sadece yaşam şekilleri farklı.
doğuda görüyorum güzel gözükmek adına bütün renkleri bir araya toplamış genç kızlar var.
sarı eşarp takmış hanfendi altına sarı bone!
benim anlatmak istediklerim sadece alıştıklarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?