Şehrine aşıklar için başka bir şehir!

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Arkadaşlar ben İstanbul'da yaşıyorum.
bir modacı olarak burası benim için tam bir moda şehri hertürlü moda faaliyeti rahatça yapılabilir
ve burada avmler hayat kalitesi vs vs daha bir sürü şey diğer izmir gibi bölgelere bile rahatlıkla arada fark atar. şimdi gel gelelim asıl meseleye şuanda gorustugum cıddı birisi var grafiker ve 2 bin lira maaş alıyor.
ancak sessiz sakin bir yerde oturmak istiyormuş !
bir firmadan iş teklifi aldı ve bu firma gaziantepte!!!!!!
3 bn lira maaş verip birde ev veriyorlarmış. (tamamen deil oturmak ıcn)
şimdi bana benimle gelirmisin diyor yani evlilikten bahsediyor zamanında bana tektaşpırlanta almıştı ama ben o gece sevgilimi terkettiğim için teklif edememişti.
Düşünüyorum başka birşehir belki iyi gelebilir banada diye ama orası istanbul değil orda deniz kültür vs bazı şeyler yok. ufak bir şehir ve ben oraya gidersem tatile gitmiyorum yani bir ömür!:2::2:
ve sevgilim bu kararı vermiş anne babasından kaçmak adına böle ciddi bir kararı trek bir görüşmede vermiş...
sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.bana gaziantepte de modacı olabilirsin moda evi açabilirsin dedi ama ordaki insanlar için moda kültürü biraz daha farklı!

siz nasıl insansınız ya!
ben şehirden bahsediyorum şehrin gerçek bir şehir olmasından siz tutmuş izmirin insanı istanbula fark atar diyorsunuz kimse izmirin insanını 17 milyon insanla kıyaslayıp şu şöle böe diyemez!35 plakalı araçları istanbul trafiğinde ne zorlanırken görüyoruz ..yani olay bu. burdan anlayınız.
tartışma yaratacak konular hakkında yazmayınız .
ben izmirin insanı kötü yada gaziantepinki kötü demedim.
hatta seçenekleri az insanlar daha çabuk mutlu olurlar.
biz istanbuldayız seçeneğimiz çok bu yuzden zor mutlu oluruz bunu demek istiyorum. bilmem anlatabildimmi.

Her şehrin insanı farklıdır.
Ha Büyük şehirden sonra orda yapamazsınız gibi geliyor bana
Tabi yine bu sizin tercihiniz , seviyorum ve herşeye katlanırım diyorsanız gidin
Yok yapamam , benim hayatım burda diyorsanız gitmeyin

Son düzenleme:
öncelikle şunu sormak istiyorum. ne kadar süredir birliktesiniz? tanıştığınızda zaten sizin sevgiliniz varmış ki aldığı tektaş yüzüğü o gün yeni ayrıldığınız için verememiş. sizin sevgiliniz varken sizinle evlilik düşünüyor ve o gün erkek arkadaşınızdan ayrılmamış olsaydınız yüzüğü yine de verecek miydi? yoksa ben mi yanlış anladım, ayrıldığınız kişi o muydu? evlilik kararı verebilecek kadar tanıyor musunuz birbirinizi?

bunlar beni ilgilendirmez tabii ki , sadece hem o kişiyle evliliğe aslında hazır olmayıp hem de şehir değiştirmek gibi zor bir durumda kalmak iki kere hatayı getirir. Batı kültürüne alışmış insanların doğuya ayak uydurabileceğini sanmıyorum ben. alışmışlıklar var, kültür farkı çevreyle...

şehir değişikliğinden önce gerçekten evlenmek istediğiniz adam o mu buna emin olun. Gaziantep için 3000tl iyi para, nereye harcayabilirsiniz orda. Ama 2000 tl de istanbul için az. ( Maddiyata vurgu yaptığınız içindi yorumun bu kısmı, yoksa çok daha azıyla da geçimini sağlayan insanlar var)

Son düzenleme:
Bir büyük şehir(metropol) ile Anadolunun başka bir şehri ile kıyaslama yapılamaz elbet. İnsanın alışkanlıklarından vazgeçmesi kolay olmuyor. İstanbul gibi sosyal etkinliği vs.olan bir şehirden, başka herhangi bir şehre gitmek zor olur elbet. Mesela Ankara'yada gelseniz yine aynı sıkıntıyı çekebilirsiniz.

Bir taraftanda şöyle düşünün, insanoğlu nelere alışmıyor ki şu hayatta, çoğu zaman zor olan şeylere katlanıyoruz, bir bakmışızki alışmışız herşeye. Antep hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim ama yemek kültürlerini çok beğenirim. Mutlaka güzel yerleri vardır. Ama bir İstanbulun yerini tutmaz elbet.

Bende evlenip Bursa'ya yerleşeceğim. Düşündüm, çok düşündüm, insan nerede mutlu olacağına inanıyorsa onu yapmalı. Eğerki İstanbulda başka birini bulup mutlu olacağınıza inanıyorsanız gitmeyin,,, yada ben hayatımın aşkını buldum, onunla herşeye varım diyerek onun yanında olmayıda seçebilirsiniz. Tercih sizin. Her tercih bir diğerinden vazgeçmektir, önemli olan tercih ettiğinize değmeli..

Bence önyargılı yaklaşıyorsun. Ben Gaziantep'i biliyorum. Orası bölgesine göre gayet büyük ve çok gelişmiş bir şehir.
Orada 'da bir sürü avm var gezilecek yer var, denizi de var ayrıca, orada o sıcakta yaşayan insanlar da ona göre bulmuşlar çaresini. Zaten Mersin'e , Adana'ya da çok yakın toplasan 3 saat uzaklıkta ki sen İstanbul'da yaşamışsın 3 saat senin için hiç bişi olmalı yani.Arsus var Gaziantep yazlığa gider oraya denize ve emin ol İstanbul'un denizinden bin kat temiz. Bence gel gez , gör derim. Bu tarafa gelenler kolay kolay çıkmazlar bu bölgeden, hem hayat daha ucuz hemde bir çok şehir ayağının altında. İyi düşün derim.

Şehir farkı gerçekten zor.Sevdiğini seçerken alışkanlıklarını,yapmak istediklerini geride bırakmak zorundasın.Hep bir seçim hali.Ki zaten evlilik başlı başına değişik bir yaşam.Anladığım kadarıyla yaşadığınız şehirde çok seviyorsunuz.Bence birbirinize zaman tanıyın.Pat diye gelirim veya tam tersi olmaz demeyin.Zamanla belki bu fikre alışıp onsuz yapamayacağınızı düşüneceksiniz belkide tersi olacak.Bu tarz şeylerin zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.​

ama orası istanbul değil orda deniz kültür vs bazı şeyler yok.

Öncelikle Gaziantep'in her yörede olduğu gibi kendine ait bir kültürü vardır. Bu kültür size uyar uymaz bilemem.

ama ordaki insanlar için moda kültürü biraz daha farklı!

Modacı değilim, bunun yanında modayı detaylarıyla takip etmem. "Moda kültürü" tabirinizi anlayamadım. 'Sonuçta pudra pembesi modaysa sadece İstanbul için geçerli değildir. Bir şey modaysa bu tüm dünyaca o yılın,ayın,günün her neyse modası olarak kabul edilir.' diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz.

Problemleriniz deniz olmamasıyla ve işinizi icra edemeyeceğinizi düşünmenizse aşılamayacak gibi görünmüyor. Gelinlikçide gelinlik de tasarlayabilirsiniz işinin ehli olana her yerde ihtiyaç var. Ki siz iş imkanlarınızı bizden çok daha iyi bilirsiniz. Sonuçta İstanbul'daki iş imkanıyla Gaziantep'teki iş imkanı bir olmayabilir fakat dediğim gibi ihtiyaç her yerde var siz kendinizi geliştirdikten sonra. Bu sorulardan önce kendinize sevgilinizin evlenmek istediğiniz insan olup olmadığını sorun. Eğer istiyorsanız, sevgilinizin yardımı ve buradaki arkadaşlarımızında tavsiyeleriyle sorunları halledebilirsiniz. İstemiyorsanız da sonuç malum.

Gitmeye karar verdiğiniz takdirde de Gaziantep'te o yok bu yok diye düşünmeyin. Şayet bu yalnızca oraya adapte olmanızı zorlaştırır.

Doğuda gelişmeyen şehir kalmamış ki
yaşadığım yer diye söylemiyorum Mardin son bir kaç yılda okadar gelişti ki ayak uyduramıyorum:)
Ki antepte çok güzel bir şehir emin olun tatmin edecektir sizi.
Hem doğusuymuş batısıymış ne ki
zor olan aileden arkadaşlardan sevdiklerinizden uzak kalmak onlar yanında yoksa Paris'te olsan kaç yazar
boş verin doğusunu batısını bu gidişatı burdan değerlendirin bence.

bir yanlış anlaşılma olmuş benim sevgilim varken bana teklif etmedi yada ben ondan ayrılmadım.
o bana tek taş almış ben o gün onu terkettim . yuzugu veremedi yani.
ikibin bence istanbul için az değil evi vardı babadan oturuyordu hiç kira fln yok.
diğer arkadaşların yazdıklarına gelince teşekkür ederim herkeze bu konu lütfen devam etsin
evet onu seviyorum o gidip orda bazı şeyleri yoluna koyduktan sonra isteme işi olacak benimde bu iki ayda bol bol düşünme fırsatım olacak.
gaziantepte denizmi var! hatay olmasın orası?

Gaziantep'i dayanılmaz bi yer gibi görüyosun sanırım. Ben Gaziantepliyim. Düşündüğün kadar küçük, ""geri kalmış"" bi yer değil. Gelip gördüğünde yazdıkların için pişman olacağına eminim. Ama bilirsin 'bi önyargıyı yıkmak, atom parçalamaktan daha zordur'
Bol şans..

hmm tamam o zaman, ben o kısmı anlayamamıştım net. Evet Gaziantep'in çok güzel olduğunu ben de birçok insandan duydum. Ama yine de İstanbul'a göre küçük. herkes yapamayabilir. Yani yapının değişikliklere ayak uydurabilir olması gerek. Onu seviyorum diye gittin diyelim. ya orada yapamazsan? o zaman sürekli tartışmaya başlayacaksınız aranız da bozulacak. bunlar olumsuz tarafları ama belki de orayı da çok seversin. işin gücün olduktan sonra zaten geriye ne kalıyor kendine ayırabileceğin. bir tek haftasonu. büyük konuşmayayım ama ben olsam gidemezdim gibi geliyor

İşte onu diyorum ya Hatay , Gaziantep, Adana , Mersin hiç farketmiyor hepsi birbirine çok yakın

Son düzenleme:
Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın her şehir yaşayanına sevenine göre güzel!
ben hiç bir şehre kötü yada insanına birşey demedim.
sadece tecrübeli arkadaşlardan yorum istedim.
ben zorlanacağımı hatta bir ömür dayanamayacağımı dusunuyorum
gaziantepteki moda kavramına gelince moda göreceli birşeydir...
texasta zamanında şapkalar modayken diğer ülkelerde moda değildi.
moda evrensel birşey gibi gözüksede ulaşamadığı alanlarda model değiştirir.

Peki siz İstanbul'a ulaşan modanın Gaziantep'te model değiştirdiğini mi düşünüyorsunuz?

Şimdi örnek verdiğimde anlayacaksınız modanın çıkış (2)şehri paris, londradır .
mesela buralarda topuklu ayakkabılar 12.13 cm şeklindedir ve günlük hayatta kullanımı yadırganmaz.
aynı olay bizim buraya geldiğinde günlük ben bu şekilde giyerim ancak bizimkiler bunu gece hayatında tercih eder.
b en kendi memleketime gittiğimde insanlar dükkanlardan fırlayıp bakıyorlar.
mesela moda istanbul da defileler le veya tasarımcıların genelinin istanbulda yaşamasıyla daha merkezi bi hal alır.
ama biçok şehirde bu boyle değil. daha doğrusu insanların modadan anlayacakları kendilerini alıştıracakları ortamlar yok.
evet ben gaziantep'te bir moda evi açmayı dusundum ancak benim çalıştığım şekil sade ve taşlı houte couture.
ama ben orda 18.19 bin tlye bir gelinlik satamam . yada swarovski bir taşı kolay kolay gelinlikle kullanamam.
burda nişantaşı ve fatihte bu işin zemini hazır . gelen kesim belli.
şimdi benim demek istediğim ortaköyde giyebileceğiniz kıyafetle bağcılarda giyebileceğiniz kıyafet aynı değildir..
ben hiç bir şehre kötü demiyorum sadece yaşam şekilleri farklı.
doğuda görüyorum güzel gözükmek adına bütün renkleri bir araya toplamış genç kızlar var.
sarı eşarp takmış hanfendi altına sarı bone!
benim anlatmak istediklerim sadece alıştıklarım...

Anladım ama siz bir modacıysanız her yere uygun şeyler tasarlayabilirsiniz öyle değil mi? Mesela swarovski taşı az kullanırsnz vs vs... Bakın ne kadar güzel ki orada ne kullanıp ne kullanmayacağınızı biliyorsunuz.

madem birinden biri fedakarlık yapmak zorunda, sevgilinizin yapacağı fedakarlık daha mantıklı o zaman. çünkü eğer istanbulda da rahat rahat geçinebilecekseniz, sizin de antep de işinizi istediğiniz şekilde yapamayacağınızı düşünürseniz, o istanbulda kalsın.

ben hak veriyorum size iş konusunda. ve bence diğer konularda da. orda moda yok mu var falan filan. sorun bu değil. sorun sizin kafanızdakinin orada olup olmaması. hem her zaman kadın fedakarlık yapmak zorunda değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…