Yarışma Şehzade Kebabı-Öncü Domates Salçası Sponsorluğunda

WunderLost

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Mart 2020
10.029
36.291
598
32
Herkese merhaba hanımlar. Uzun bir aradan sonra yeniden yarışmaların başlamasına sevindiğimi belirtmek isterim Nevreste teşekkürler iyi ki varsın
Ben Şehzade Kebabı hazırladım sizler için.
"Osmanlı saray mutfağının ihtişamlı yemeklerinden biri olarak bilinen Şehzade Kebabı, günümüzde de sofralarda kendine özel bir yer buluyor. Özellikle Amasya yöresi ile özdeşleşen bu geleneksel yemek, adını Osmanlı döneminde şehzadelerin sofralarında sıkça yer almasından alıyor..."
Malzemelere geçelim

Yarım kilo kuzu eti(dana da olur)
4-5 patlıcan
2 soğan
2 diş sarımsak
2-3 kıl biber
1 er çay kaşığı tuz,karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası
Sosu için etin suyunu kullancaz ve üzerini domates biber ile süsleyeceğiz.

Yapılışına geçelim.
Önce etleri düdüklü tencereye koyup 2 bardak su ile haşlamaya bırakıyoruz. Sonra bu suyu sosu için kullanacağız.
Etler haşlanırken patlıcanları alacalı soyup küçük küçük doğruyor ve tuzlu suda bekletiyoruz.

Patlıcanları kızartıp kenara alıyoruz. Soğan, biber ve sarımsağı küçük küçük doğruyoruz.
Bir tavada soğanları kavurup biberi sarımsağı ekleyip haşlanmış etleri ilave ederek baharatlayıp karıştırıyoruz.

Şimdi malzemeleri birleştirme vakti. Uygun bir kaba(ben güveç kullandım borcam da olur) alta kızartılmış patlıcanları üzerine et sotemizi yayıyoruz. Ardından et suyumuza 2 kaşık salça ilave edip sosu kabımıza gezdiriyoruz. Son olarak üzerine domates biber ilave edip 200 derece fırında domates biberler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Artık yemeğimiz hazır sunuma geçebilirizzz...

Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Sende iyi ki varsın
İyi ki varsınız Bu bölüm sizlerle güzel
Yarışmada bol şans diliyorum

Bu tarifi görünce aklıma yaso geliyor nedense ama harika gözüküyor sunum ve yemek çok uyumlu olmuş canım wunderimmm eline sağlık başarılar dilerim

Elinize sağlık nefis görünüyor. Kendi fırınınızda mı pişirdiniz, niyetlendim yaparım belki. Burdakiler ekmek fırınına götürüyorlar.

Ellerine sağlık bol şans diliyorum

Cok teşekkür ederim güzel hanımlar kıymetli yorumlarınız için..

Elinize sağlık nefis görünüyor. Kendi fırınınızda mı pişirdiniz, niyetlendim yaparım belki. Burdakiler ekmek fırınına götürüyorlar.
Evet evdeki fırında hallettim ama ekmek fırınında da güveçte olduğu için güzelce pişer diye düşünüyorum denemek lazım

enfes görünüyor

Çok teşekkür ederim hanımlar kıymetli yorumlarınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…