şeker taraması yapıldı yüksek çıktı ne yapmalıyım?

naner

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
387
20
118
merhaba arkadaşlar,

dün tahlil sonuçlarını aldım.şeker oranı normalin üstünde olduğu söylendi.pzt sabahı tekrardan bu sefer 3 saat lik 100 gr olanından yapılacakmış:((bu durumla karşılaşan var mı?bebeğe ya da bana zararı var mı?kan da düşük çıktı..kan ilaçları kullanıyorum ama gene aynı:((ne yapmalıyım lütfen yardım...

canım ben de cuma günü yeni yaptırdım 100 gr lık şeker yüklemesi de yüksekti..hemen bir dahiliye uzmanına götürdüm sonuçlarımıı..o da diyet verdi öncelikle ve takip için şeker ölçüm cihazı yazıyo günde 4 defa ölçüm yapıyorum ve diyetime dikkat ediyıorum ben de üzüldüm ilk başta ama şekerini diyetle dengeledikten sonra bi problem olmayacağını söylediler..kan için de demir haplarını ihmal etme..

Arkadaşın dediği gibi diyete girmeniz gerek.
Görümcem diyete girmişti beyaz ekmeği bıraktı,pilav,makarna hiç yemedi.Bol bol sebze,meyve,su,yoğrt filan tüketmişti.

çok saol cnm.geçmiş olsun sana da..insan bir an korkuyooo.ilki sende ne kadar çıktı?1 saat sonra kan alma testinde bende 142 çıktı:(yüksek mi ki?

gerçekten mi?çalışıyorum ben ve işte de olan şeyleri yiyorum ara öğün de yok offffffffff zormuş:(napalım bebişim için hrşeye katlanacağım...

benim birinci 50 gr yüklemem de 168 çıktı,100 gr lık ta 198,155,125 çıktı.sınır 140 ın üstünde olmuycak aslında senin sınırda sayılır.ama sen yine de 100 grlık yaptır için rahat etsin..

benim birinci 50 gr yüklemem de 168 çıktı,100 gr lık ta 198,155,125 çıktı.sınır 140 ın üstünde olmuycak aslında senin sınırda sayılır.ama sen yine de 100 grlık yaptır için rahat etsin..

evet içim rahat olsun benim en azından.artık pzt test sonucuna göre bakılır inşallah bişey çıkmaz...gamyoncuiremsu

benim 50 grmlıkta 210 çıktı direk diete aldılar ancak çalıştığım için çok fazla uyamıyorum.Diete göre her iki saatte bir beslenmem lazım yani işi gücü bırakıp yemek yemeğe endekslenmem lazım günlük 1800 kalori ki ben normalde dietteki malzemelerin yarısını bile tüketmiyorum.Haftaya tetkikler yapılacak inş bişey çıkmaz bebişim sağlıklı doğar.Hamilelik şekeri tehlikeliymiş.İleri aylarda düşüğe bile sebep oluyormuş Allahım inş hepimize sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasibetsin

bende o kadar çıkmadı Alacan ....şeker 142.bende çalışıyorum dediğin gibi ben ara öğün yiyemiyorum .zaten çokta yiyen birideğilim ki:((

kızlar bendede çok çıkmıştı hatta günde 4 kez insülin kullandım diyetinize dikkat edin yeter allahın izniyle hiçbirşey olmaz oğlum şu an çok sağlılı

kızlar bendede çok çıkmıştı hatta günde 4 kez insülin kullandım diyetinize dikkat edin yeter allahın izniyle hiçbirşey olmaz oğlum şu an çok sağlılı

inşallah cnm.yarın tekrardan 100 lük bir test yapacaklar umarım çıkmaz şeker..hiç diyete girmedim...zor olsa gerek:((

benim de 50lik testte 203 çıktı. 100lük teste gerek bile duymadılar. şeker ölçüm aleti verdiler 10 günlük takipteyim. bugün bi tane şeker pare yedim şeker fırladı :(
annemde de çıkmıştı hamilelik şekeri diet yapmıştı o da şimdi kardeşim 7 yaşında oldu :))

arkadaşlar slm:)

ben de 100 testin sonuçlarını aldım.50 gr yüklemede 142 çıkmıştı.100gr yüklemede 90-156-141-71 çıktı.doktor normal dedi:)şükür sıyırdım..ama ben şerbetli tatlılar baklava tulumba gibi tatlı yeemden durmam hamile kalmadan öncede böyleydim gece kalkar evde tatlı birşeyler arardım şimdi de böyleyim....yemeden duramam ne yapacağımı bilmiyorum..normal ekmek makarna pilav şimdilik ben de yememem gerekiyormuş:(((offfffffffff

Bende de gebelik sekeri cikti yaklasik 1 aydir diyet yapiyorum ama cok zor canim. Bazen dayanamayip sekerli biraz yiyorum hemen cikiyor bazen de yukselmiyor. Hergun seker olcumu yapiyorum verdikelri cihazla. Bebegim icin dikkat etmeye calisiyorum. Eger dikkat etmessen bebegin dogdugunda sekeri birden dusebilir, solunum sorunu, sarilik gibi seylere neden olurmus. Oyuzden dikkat et canim. Pilav, makarn , ekmek gibi seyler sekeri yukseltiyor ama sakin yememezlikte etme cunku onlar da bebegin icin gerekli seyler var dediler bana ama az yiyecekmissin. Cunku seker yukselmesin diye bazzen de seker buirden dusermis oda tehlikeliymis. Anlayacagin dengede tutmaya calisacaksin. Simdiden kolay gelsin.

Back
X