Şeker yüklemesi ACİL !!

Eda clk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
120
36
48
Herkese merhaba.

İki gün önce şeker yüklemesi yaptırdım . 50 grm içtim ve bir saat sonra kan verdim sonuç 170 çıktı doktor yüksek dedi ve dahiliyeye gitmemi söyledi ertesi gün dahiliyeye gittim ve doktor aynen böyle buna pek yapılcak bişey yok çokta yüksek deil dedi . Bnde bilmedigim için yani önemli deil mi dedim sustu sonra dediki başından savarcasına Endokrinden randevu al oraya git dedi tamam dedim ama bnde gitmedim ne kadar doğru bilmiyorum sonra kime sorduysam yaptırmadı dedi yine başkalarına sordum herkesinki 50 60 en yüksek 70 çıkmış bnmki çıkti 170 millete bakarak tabiiki yüksek size sormak istedigim yaptıran ve böyle olan varmı ? Nette araştırdım böyle olunca dozu yükseltim tekrar test yapmaları gerekiyomuş ama bana kimse yapmadı ! Ve bn iki gündür kafayı yemek üzereyim napcam ya insülin fln veriliyomuş . Böyle durumda olan yardım etsin lütfen?

konun geriye düşmesin diye yorum yapıyorum canım , hiç bir biligim yok

çok geçmiş olsun .

Sonuçları değerlendiremem yıllar geçti unutmuşum

Benimki de yüksekti beni direkt diyetisyense gönderdi doktor

Kalan süreyi diyet ile geçirdim

Pilav tatlı meyve çok katı diyetti

Sebze yemeği vs yerdim bir de et

Bol da yürüyüş

Endokrine gitsene ne duruyorsun

Canim ne normali 170 yuksek sen endokrine qit dahiliye anlamaz...

Kaç
çıkmıştı sızin ki

Bilemedim ben seker yuklemesi yaptirmadim,karsiyim o isleme. Durduk yere ne diye bunyeme seker sokayim? Normalde seker kullanmazken hele

Bilemedim ben seker yuklemesi yaptirmadim,karsiyim o isleme. Durduk yere ne diye bunyeme seker sokayim? Normalde seker kullanmazken hele

Bnde yaptırmaya karşıydım kesin net bi şekilde gittim kontrol diye ama doktor bırakmadı kesinlikle mecbur yaptırdım ve sonuç bu

benim en son açlık şekerim 120 civarıydı. doktorum sadece diyet önerdi. şeker yüklemede ideal değer 140 mış 200 den sonra diyabet kabul ediliyormuş. sizde yediklerinize dikkat edin tatlıyı kesin... bol yürüyüş ve su ile devam edin gebelik sonuna kadar. endokrinede gidin mutlaka. umarım sağlıkla kucaklarsınız bebişiniizi :)

Benim doktor açlık şekeri yüksek olana yapıyordu sadece

Benimki yüksek çıktı öyle yükleme yaptı
Bak onun bir mantigi var en azindan
Aclik sekerine bakilmasinin bunyeye zarari yok, ona bakip risk gorunce yapilmasi mantikli

Tatlıyla aram yok zaten ama . Teşekkür ederim inşlh sizde saglıcakla alırsınız

açlık kaç çıkmıştı bilmiyorum ama yükleme yapıldıktan sonra 80 çıkmıştı. ben bayıldım resmen çok zorlamıştı o yükleme beni. hamileliğim baya zor geçiyordu çünkü. bu gebeliğimde de ben yine kötü olurum diye yaptırmak istemedim. doktorumda ısrar etmedi. kilo alımınız ne durumda? bir de daha önceden şekerinize hiç bakıldı mı yani gebelikle alakalımı acaba onu tahlil etmek lazım. endokrine gitmeden önce başka bir dahiliye uzmanına da danışabilirsiniz. belki tekrarlayıp bakılabilir

Önce açlık ölçülmesi gerekirdi. Yüklemeden 1 saat sonra da tokluk. Ama değerin 170 yüksek canım. Benim 1.saat 116ydı. Endokrinolojinin alanı dahiliye anlamaz. Gitmen gerek endokrine mutlaka.. karbonhidrat prinç patates nişasta mısır bunlardan uzak duracaksın. Zaten endokrinoloji sana diyet verir

başlarından savmalarıda ayrıca bir garip. yani insan bi açıklama yapar. arkadaşımda çıkmıştı değeri kaçtı bilmiyorum ama sizinki de insilün kullanıcak kadar çok değildir diye tahmin ediyorum. diyet yapmıştı patates tatlı hazır gıdalar aşırı tatlı meyveler falan yasaktı onada.

Daha önce hiç bakılmadı bu aya kadar 6 kilo aldım

170 yuksek ama dedigi gibi diyet uygulamak disinda yapilabilecek bir sey de yok.
Endokrine gidin. Uygun diyet de verirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…