Şeker yüklemesi ACİL !!

Evet 50 ml yuklemede 170 cok fazla insilun hemen vermez diyet oneririr ve seker takibi yaoman lazim sekerin dusmezse insulun kullanirsin ben gebeligimin son 3 ayinda sekerim dusmedi diye insulin kullandim oradan biliyorum ama ihmal etme hemen endokrin doktoruna git derim ben

Yanlis bilmiyorsam diyet veriliyor tekrar yapılıyor ve hala düzelmiyorsa insulin kullaniliyor

Benim de olması gereken değerden 5 puan yüksek çıkmıştı. Beyaz ekmeği kestim, akşam meyve yiyordum, meyveleri öğlene aldım. Bir sorun kalmadı.

Ben de yaptırmayacağım. spor ve şekeri hayatımdan çıkarırsam herhangi bir sıkıntı olmaz. zaten şeker = zehir. karnımdaki bebeği neden zehirleyeyim boş yere. beyin gelişimini bile etkiliyor.

Ben de bu hafta başında yaptırdım. 50 mg lik verdiler. Normalde 70-140 arası çıkması gerekiyor. Bende de 140 çıktı. Doktor diyetisyene yönlendirdi. 140 dan fazla çıksaydı 100luk yapacaktık dedi. Yani sende de tekrardan bir 100 mglik test yapmaları gerekiyordu

İki hamileliğimde de gebelik şekeri yaşadım.İlk hamileliğimde 30 kilo kadar aldım maalesef.Diyet yapmama rağmen.
Doğumdan sonra geçti.4 sene sonra 2 hamileliğimde yürüyüş,bol su ve diyet yaptım.Şekerim ilkinden daha yüksekti ama.34. haftada doğum yaptım sadece 3 kg almıştım.Şekerin var denmesi için 10 gün sabah aç-tok,öğlen tok,akşam tok olarak ölçüm cihazıyla takip yapmamı istedi dr.Tabi bu süreçte sadece 1 öğün meyve erik gibi şekersiz şeyler yedim.Pirinç beyaz ekmek yasaktı.2. yüklemede de fazla çıkınca dahiliyeden endokrine numara almam için sistemi açmasını rica ettim durumu açıkladım eliimdeki ölçümleri gösterdim.Endokrinden randevu da almıştım ama erken doğum oldu gidemedim.Erken doğum nedenim plesanta previa hastası olmam nedeniyle bu arada şekerle ilgisi yoktu.
Çok şükür doğumdan sonrada takibim yapıldı ama şekerim düşmüştü.
Geçmiş olsun

bende gecen hafta yaptırdım 152 cıktı 50 mg seker yuklemesı.. doktorum 1 hafta dıkkat et diyet yap tekrar yaptır 100 luk dedı.. pazartesı yada salı gunu yaptıracagım tekrar..

arastırdıgımda 50 yuksek cıkan 100 dusuk cıkan cok var o yuzden yaptıracagım en azında bebegım seker hastası olarak dogmaz.. ya dıyetle hamılelık bıtecek yada ıstedıgımı yıyerek :)

Sadece şeker , tatli değil karbonhidrat da minimum seviyeye inmeli. 50 lik sınırda çıkınca 100 luk yapılmıştı ve dikkatli beslenmemi söylemişti.

Benim yükleme sonrası 166 çıkmıştı. Doktorum yüksek diyetine dikkat et Doğuma geldiğinde mutlaka söyle çünkü sana serum takmayacağız dedi. Ondan sonra ben kendim haftada bir açlık tokluk ölçtüm ve bugüne kadar bir daha hiç yüksek çıkmadı. Bu yükseklik insülin yada ilaç gerektirecek kadar değil. Rahat olun. Öğün atlamayın i. 6 öğün yapmamız gerekli. 3 ana 3 ara öğün şeklinde. Meyve porsiyonlarına ve yendiğiniz meyvelere dikkat edin. Ben herşeyden yedim hiçbirşeyden vazgeçmedim ama elimden geldiğince dengeledim ve hiçbir sorun yaşamadım

Benimde yüksekti, 1 hafta diyet yaptım sürekli ölçüm yaptım parmaktan ama düşmedi, sonra hamileliğimin sonuna kadar insilün kullandım. İhmal etmeyin endokrine gidin bence

Laboratuvar teknisyeniyim hergün yükleme yapıyorum.önce açlık şekeri bakılmalı açlık 125 ten yüksekse zaten yükleme yapılmaması lazım.size önerim bir hafta kadar şeker diyeti yapın.internette var diyerler uzun uzun anlatmıyım.sonra açlık şekeri bakılsın kadın dogumla görüşün daha sonra ve gebeyim diye aşırı beslenmeyin bebegin karbonhidrata ve şekere ihtiyacı yok protein agırlıklı beslenin meyve kuruyemiş yiyin yogurt bol bol

Teşekkür ederim

Şeker diyetini nasıl yapcam acaba nette baktım da. Direk şeker hastaları için vardı

Şeker ve aşırı karbonhidrattan kaçınacaksınız.tatlılar hazır gıdalar, makarna börek hamurişi,beyaz ekmek,üzüm karpuz gibi aşırı tatlı meyveler,hazır meyvesuları,pirinç,patates,reçel,bal gibi yiyecekler yemeyeceksiniz.meyve ,sebze yemekleri ,yogurt süt,ızgara et balık,kuruyemişler tabi bunlarıda abartmadan yiyeceksiniz bol bol yürüyüş yapın en az 2 litre su için şekerinizi tekrar ölçtürün hala yüksekse doktorunuzla görüşürsünüz

Benim iki gebeliğimde de açlık şekerim normal çıkıp şeker yüklemesi sonrası yükselmişti. İki gebeliğimi de diyet yaparak ve çok sağlıklı geçirdim. Sonrasında diyeti bıraktım şekerimi hiç kontrol etmedim. Aradan 3 yıl geçtikten sonra karbonhidrat diyeti yapıp karbonhidrat alımımı durdurdum ve diyetin 3. Günü acile kaldırıldım şeker düşmesi sebebi ile. endokronoloğa gittim ve tekrar şeker yüklemesi yapıldı ve 2. Saat olması gerekenden daha fazla yükseldiği tespit edildi. Ardından şeker ilacı ve diyete başladım.2 senedir kontrol altında şekerim. Ama gerçekten dikkat ediyorum sağlığıma. Bol yürüyüş,dikkatli beslenme ve ilaçla şeker hastalığının kıyısından döndüm. Gebelik doktorum beni uyarmıştı zamanında. Gebelik şekeri olanın ileride şeker hastası olma ihtimali çok yüksektir diye. Siz hamile olduğunuza göre durumunuzu önce kendi doktorunuz sonra endokrin doktoru ve diyetisyen değerlendirmeli ve mutlaka diyet yapmalısınız hem kendi sağlığınız hemde karnınızdaki bebeğin sağlığı için. Ayrıca belirtmeliyim 170 yüksek bir değer. Dikkatli olun.

75 lik yuklememin 1 saat sonrasi 150 cikti ust sinir 160 mis, doktorum normal kabul etti. 2. Saat 94 cikti. Bence 170 cok yuksek bir deger 50 lik yukleme icinn... ihmal etmeyin onemli gebelik sekeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…