Şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

migi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.009
95
158
Kızlar 7 haftalik hamileyim,ikinci gebeligim,3.5 yasinda oglum var,belki biraz erken bir soru olacak ama şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İlk gebeligimde iki kere yaptılar ama o zaman Canan Karatay faktörü :) yoktu cevremde doktoruna istemediğini söyleyip yaptırmayan hamileler de vardı yakın zamanda,annem bu sefer yaptırma diyor,kafam çok karıştı,Canan Karatay bildiginiz zehir ,anneye de bebege de zararli diyor,zaten hamile bayan beyaz seker ve glikoz surubu iceren hazir gidalar tuketmez saglikli beslenirse seker sorunu olmaz diyor,hakli da aslinda,henüz erken diye doktoruma sormadim,sizlerin gorusu ne?yukletenler bilir bir su bardağı glikozlu aşırı tatlı suyu iciyorsun,öncesinde ve sonrasında iki kez kan alınıp şeker ölçümü yapılıyor, oldukça sevimsiz bir şey onu içmek zaten, bildigin 1 sb şekeri 1 sb suda eritmissin de icmissin gibi aşırı tatlı bir şey,en son Komşum doktoruna istemediğini söyleyip yukletmedi, gayet de sağlıklı hamilelik geçirdi,normal doğumla ikinci bebeğini doğurdu.cok kararsizim

Kızlar 7 haftalik hamileyim,ikinci gebeligim,3.5 yasinda oglum var,belki biraz erken bir soru olacak ama şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İlk gebeligimde iki kere yaptılar ama o zaman Canan Karatay faktörü :) yoktu cevremde doktoruna istemediğini söyleyip yaptırmayan hamileler de vardı yakın zamanda,annem bu sefer yaptırma diyor,kafam çok karıştı,Canan Karatay bildiginiz zehir ,anneye de bebege de zararli diyor,zaten hamile bayan beyaz seker ve glikoz surubu iceren hazir gidalar tuketmez saglikli beslenirse seker sorunu olmaz diyor,hakli da aslinda,henüz erken diye doktoruma sormadim,sizlerin gorusu ne?yukletenler bilir bir su bardağı glikozlu aşırı tatlı suyu iciyorsun,öncesinde ve sonrasında iki kez kan alınıp şeker ölçümü yapılıyor, oldukça sevimsiz bir şey onu içmek zaten, bildigin 1 sb şekeri 1 sb suda eritmissin de icmissin gibi aşırı tatlı bir şey,en son Komşum doktoruna istemediğini söyleyip yukletmedi, gayet de sağlıklı hamilelik geçirdi,normal doğumla ikinci bebeğini doğurdu.cok kararsizim
Bende ilk hamılelgmde yaptrmadım o zmanda karatay meselesi yokru ama ikincisinde iyiki yaprrmışım diyorum çok sıkıntıya grdık hem bebek hem ben insülin başladık günde 4 kez sürekli kontrol Allah a şükür doğumdan sonra ne bende ne bebkte kalmadı bişey bn gerekli olduğunı düşünüyorum hemde sizin gibi emin olmak için o berbat şekeri iki ke.içtm :KK51::KK51:

Tercih meselesidir fakat dikkat etmeden yediğimiz büyük bir tablet çikolatada yüklemedeki şekerden daha fazla şeker var böylede bir durum var.Bende yaptırdım pişman değilim.Yükleme yaptırmayıpta Allah korusun bebek kayıpları yaşayanlarda var iyice düşünün derim.

Canım gebelikte şeker hastalığı başlayan ve insülin kullananlar var.
Eğer bu tespit edilmezse bebek ve anneye zarar veriyor. Allah korusun hepimizi.
Benim doktorum yaptıracak sanırım ben de itiraz etmeyeceğim.
Sonuçta bazı rutin testler yapılması gereken şeyler diye düşünüyorum. Riskli durumlarda erken tedbir almak için şart...
Daha erken senin için ;) keyfini çıkar şimdiden aklına takma :)

Seninle ayni teredduti bende yasiyorum suan arkadasim.Carsamba gunune randevum var ben gitmek isstemiyorum ama ilk gebeligimde yaptirmadim bebegimi 38. haftada hic sebepsiz kaybettim ve olu dogum yaptim onun icin esim bunda yaptir diyo.Cok guvendigim bi doktorum var sordum 1 porsiyon pasta kadar seker var merak etme zarar vermez dedi.Sanirim yaptiracagim ama hala kafam karisik inan :( Hakkimizda hayirlisi ne diyelim

Canan Karatay tarzı bi beslenme biçiminiz varsa, evet yaptırmayın şeker yüklemesini. Çünkü kendisi zaten şekeri kullanmıyor ve kullanılmasını önermiyor, ama siz zaten şeker kullanıyorsanız, gebelik şekeri olup olmadığınızı bilmeden şeker kullanmaya devam etmeniz durumunda bu özellikle bebeğiniz için çok riskli bir durum oluşturur. Benim doktorum açlık şekerime bakmıştı kanda ve şeker yüklemesine gerek görmemişti. İsteseydi yaptıracaktım. Ben son derece gerekli olduğunu düşünüyorum.

ben yaptırdım
zaten hastanedesın doktor kontrolunde
50 gram seker 2 dılım baklavaya es deger
gun ıcerısınde 50 gramdan daha fazla seker tuketıyoruz yıyıp ıctıklerımızle
her ay duzenlı kan testı olmalısın seker yuklemesı yaptırmayacaksan
gebelık sekerım varsa bılmeden bebegıme bu yuzden zarar gelırse kendımı asla affetmezdım sanırım....
hanı hıc seker yemeyen bırı olursunda yaptırmak ıstemıyorum dersın haklısın
ama zaten bız pastamızı boregımızı bol meyvemızı eksık etmıyoruz kı o seker zaten gırıyor vucuda ;)

Esimde dun yine bana yaptir dedi randevum yarin gidecem bakalim hayirlisi

Back
X