Şeker Yüklemesi Testi Hakkındaki Düşünceleriniz

nefesalnefesver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
5.443
12.932
248
Ankara
Merhaba sevgili hamişler..

Allah nasip ederse 7 haftalık hamileyim. İlerleyen zamanlarda çeşit çeşit testleri yaptırmak gerekecek.

Geçtiğimiz günlerde eminim ki sizler de izlemişsiniz ya da duymuşsunuzdur.. Canan Karatay hoca gebelikte şeker yüklemesi testinin bebeğe ve anneye büyük zararı olduğu kanısında. Açıkçası bugüne kadar Karatay Hoca'nın bütün söylediklerini uygulamaya çaba gösterdim ve faydasını gördüm, zararını görmedim..

Oldukça mantıklı anlatıyor şeker yüklemesinin zararlarını açıkçası ben de yaptırmayı düşünmüyorum.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz paylaşırsanız memnun olurum.

şeker taraması yapılacagı zaman benimde kafamı karıştırmadı değil.netten araştırdım dra gitmeden ve drumla görüştüm durumu oldugu gibi anlattım.alacagınız şeker 2 dilim pasta yada 4 5 dilim karpuza denk geliyor dedi.normalde tatlıyı hiç sevmem ve nerdyse tüketmem.hamile kaldıktan sonta pasta bulunca affetmem.sıcaklardan dolayıda yenecek soguk gıda karpuz.anlayacagın zaten tüketiyoruz bu şekeri emaneti ALLAHa dedim ve yaptırdım.

Bende yaptirdim seker cikmadi sukur... zarari olsa neden o kadar anne yaptirsin yada gerek gorulsun simdi benimde aklim karisti ...😊

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

şimdi konu ile ilgili karatay hocanın youtube.da videoları var.. ayrıntılıca anlatıyor. 1 kilo bile olmamış bebeğe anne vasıtası ile 1 bardaktan fazla şeker yedirmiş oluyorsunuz diyor. zaten kendisi şekerin komple düşmanı.
bir de test sonucunda bişe çıkmazsa tamam süper ama boşuna şeker almış oluosn vücuduna, bir şey çıkarsa da tedavi amaçlı ilaç da veremiyor doktorlar gebe olduğun için diyet ile idare etmeye çalışıyorsun. Zaten sen hamilelik boyunca şekerli ve karbonhidratlı gıdalar tüketmezsen böyle bir sorunun olmaz diyor.
açıkçası bizim annelerimiz zamanında yoktu böyle bir test. çok değil 5-6 senedir yapılan bir şey. ben de yaptırmicam gibi görünüyorum ama hala kararsızım.

İki hafta sonra benimde seker yuklemesi icin hastaneye gitmem lazim. Acikcasi karatayin dedigi seyleri insan dinleyince akli karisiyor ama bicok yabanci makale ve yayinda bu testin ne kadar onemli oldugunu soyluyor. Orn: Farkedilmeyen gebelik sekeri bebekte gorme problemlerine ileriki donemlerde veya dogum sonrasi diyabet rahatsizligina sebep oluyor. Ayrica fazla yuksek insülin uretimi anne bebek olumlerine kadar gidebiliyor. Ayrica bu farkedildiginde diyetle cozulemeyen durumlardada ilac tedavisi veriliyor. Allah korusun boyle bi durumunuz var ve bilinmiyor cocugumuza bisey olursa karataymi uzulucek yada sorumlulugunu alicak.
Ayrica eskiden yapilmiyodu mantigida yanlis bi mantik teknoloji ilerliyor hergun tipta yeni seyler bulunup deneniyor.

Son düzenleme:

bende kararsizdim canim ama yaptirmayi dusunuyorum cunku zararli olss doktor yaptir demezdi biz önemleri alalim takdir Allahin

Benim daha önce şeker yükle testi yapıldı normal çıkmıştı. Ama gebelik şekeri diye bir durum var.Allah korusun. Acaba açlık ve tokluk şekerine bakıldığında fikir vermez mi. Canan hoca gibi inan aynı şeyi bende düşündüm. Ayrıca şekerli şeyler hiç yiyemiyorum. Ben de dr ima sorucam haftaya gitcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…