- 20 Ocak 2013
- 209
- 14
- 118
- Konu Sahibi oyunbozan8
-
Kilolu degilim, gebelik onceside saglikli beslenen biriydim ve ailemizde seker problemide yok sanirim bende yaptirmiycam tabi kafayi yercesine arastirmaya doktora sormaya devam edicem herhalde ayrintili cevabınız icin cok tesekkurler Allah saglikla evlatlarinizi kucaginiza almayi nasip etsin insallah...Mrb , tetanoz aşısının bi hafta aralığı var yanlış hatırlamıyorsam 20.haftadan sonraydı ama ...ben 24. Haftamda tetanoz oldum. Şeker yüklemesine gelince benim hamileliğim Çoğul gebelik yani yüksek riskli gebelik olduğu için sesimi hiç çıkarmadan şeker yüklemesini yaptırdım hatta bana 50 gr şeker yüklemesi değil direk 100 gr yükleme yapıldı. Ama dediğim gibi riskli olduğu için yaptırdım. Bi tanıdığım var ikize hamileydi iyi bir doktora gittiğine eminim, ona sorduğumda ' bana şeker yüklemesi falan yapılmadı' dedi. Tatlım bence riskli bir hamileliğin yoksa doktora sor en azından' gerekli mi ?ben yaptırmak istemiyorum ' falan de. Eğer kilolu değilsen ne bileyim ailende yoksa falan yaptırma derim. Ben yaptırdığım gün şeker yüklemesi bittikten yarım saat bir saat sonra açlıktan soğuk soğuk terledim başım döndü üstelik o gün karbonhidratlı ( ekmek ,şekerli şeyler vs) hiçbirşey yemememi , böylelikle bebeklerin rahatlatılması gerektiğini söyledi hemşire. Ama için rahat etcekse çok kafaya takma. İnş bebişlere çok zararı yoktur.
Bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim...bende icilen sivinin tam icerigini merak ediyordum bu cok aciklayici oldu cok tesekkurler dogru yeri geliyor ki gun icinde cok daha fazla seker tuketebiliyoruz.ama yinede cok kafa karıştırıcı bir konu haline gelsi bu seker.hayirli ve saglikli dogumlar dilerimArkadaşlar merhaba,
Bugün aynı konuyu ben de dinledim, benim de haftaya şeker yüklemem yapılacak.Ben de Canan Hnmı dinledikten sonra gerildim ancak annem gıda mühendisidir ve pek çok gıda araştırması/makalesi olan birisidir.Dolayısıyla ona bu durumu danıştığımda '' Şeker yüklemesinde içilen şekerli su 2 bardak şerbete eş değerdir.Bir sakıncası yok.'' dedi.Ben şeker yüklemesi yaptırmayı düşünüyorum annemle konuştuktan sonra da içim rahatladı.Sonuç itibariyle şekerli gıda hiç tüketmiyoruz diye bir şey yok ve eğer gebelik şekerimiz varsa ve öğrenmiyorsak bu bizler ve bebeklerimiz için daha tehlikeli diye düşünüyorum.Ben sadece sizlerle paylaşmak istedim.Herkes içine nasıl siniyorsa öyle yapsın tabi ki.Herkese hayırlı doğumlar ve güzel hamilelik günleri dilerimmm..
Cok şükür Allah saglikla yavrunuza kavusmayi nasip etsin. Icilen sivi nasildi tadi falan seker yuklemesi sirasinda ? Birdr tetanoz zorunlu degil mi doktor beni direk saglik ocagina yonlendirdi ama henuz gidip tam zamanini yada 1sefer mi 1kac doz mu onu bile sormadim.Ben şeker yüklemesi yaptırdım üstünede gittim dondurma yedim aşırı kilolu deilim test sonçlarım iyi çıktı bebişimde şekeri yedikten sora içerde baya hareketlendi :))
Allaha şükür bi sorunumz yok.
Tetanos aşısı yaptırmicam ama durduk yere virüs almaya gerek yok.
Rica ederim arkadasim.Bu arada tetanos asisinin 20. Haftadan sonra yapilmasi gerekiyor bilgin olsun, daha once yaptirma.Ben 21. Haftada yaptirdim hatta bir ay sonra bir doz daha yapacaklarmis berkese ayni mi bilmiyorum 2 doz yapilmasi.Bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim...bende icilen sivinin tam icerigini merak ediyordum bu cok aciklayici oldu cok tesekkurler dogru yeri geliyor ki gun icinde cok daha fazla seker tuketebiliyoruz.ama yinede cok kafa karıştırıcı bir konu haline gelsi bu seker.hayirli ve saglikli dogumlar dilerim
Yalniz ben 24-28. Haftalarda biliyorum seker yuklemesini sizin alttaki bebisinizle ilgili eklentide 33.haftadasiniz yaziyor yani yaptirmadiniz mi yuklemeyi anlayamadimB ende çok kararsızım seker yuklemesini gizli şeker var mı diye yapıyolarmış
Kaybiniz icin cok uzuldum Allah kimseyi evlat acısıyla sinamasin...sanirim suan hamilesiniz dilerim saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsinizSahsen yaptirmayi dusunmuyorum. Karatay seker yuklemesinin cocugun akciger ve kalp gelisimini etkiledigini soyledi ki benim dunyalar guzeli minik kizim akciger ve kalpten oturu 1 hafta kuvezde kaldi ve melek oldu. Bir daha aslaaa gerekmeyen hicbir testi ne yaparim ne yaptiririm hele ki seker aslaaa
Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkurler. Ozel bir hastanede bir doktora gidiyorum hamileligimin baslangicindan beri ve direk prosedür diyim bi nevi zaman yaklastigi icin direk seker yuklemesi yapicaz dedi.tabi ki zorunlu degil sonucta ama tek düze herkese yaptirilmasi herkesin konuyla ilgili farkli fikirleri oldukca kafa karistirici. Bu tarz seyler duydukca yaptirmaktan direk korkmaya basliyorum ve vazgeciyorum. Allah korusun ama bebegini hissedememek cok korkunc. Allah hepimize yavrularimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.ben CANAN KARATAY a fazlasıyla katılıyorum..nıyemı.. delıllerıyle konuşuyor.. bebek plesantası hamılelık suresı boyunca ınsulın salgılar halıhazırda kanda annenın ınsulını varken bırde bebegın salgıladığı ınsulın sebebiyle her hamılenın sekerı yüksek çıkar dıyor.. sadece bazı kısılerın daha detaylı takıp edılmesı gerektıgını soyluyor .. halihazırda seker hastası olan bır anne gıbı ...
gel gelelim daha yenı bır arkadaşım yaptırdı 3 saat sonra baygınlık gecırdım dedı.. CANAN KARATAY da bunu soyluyor hem anneye hem bebeğe ezıyet bu dıyor,bırde bebekte sağlık sorunlarına sebep olabılıyormus,yurt dışında kesınlıkle cok gereklı gorulmedıkce yapılmıyormus.. ve dedıgı herseyı etrafımda gözlemleyerek tasdık edebılıyorum.. bu arkadaşım uzun surede bebegını hıssedememıs ..
yaklaşık 1 ay once başka bır arkadaşım yaptırdı ozellıkle sıze yazdıklarımı onada soyledım ama sırf meraktan yaptırdı ve aynı seyı oda soyledı fenalaşmış ve bebegı hıssedememıs uzun sure..2.sını yaptırmadı bu yüzden..
benım 2. cocugum olucak ınsaALLAH.ılkınde ozel dr kontrolünde gecırdım 9 ayı yaptırmadım.. bunda devlet hast. ne gıdıyorum yıne yaptırmadım..
tahlıllerınızde gereklı gorulmuyorsa sırf prosedür ıslesın dıye kendınıze ve evladınıza ezıyet vermeyın nacızane
suan devlet hastanesine gıdıyorum..ordakı dr bıle bana ıstermısın dıye soruyor testlerı yaptırırken ..neden gereklı olduğunu soruyorum anlatıyor.. ben ıstemıyorsam yapıcaz falan dememeli..yurtdışında usg bıle cekılmıyor anne ve bebekte bır sıkıntı olmadığı taktırde..TR de hak getıre...Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkurler. Ozel bir hastanede bir doktora gidiyorum hamileligimin baslangicindan beri ve direk prosedür diyim bi nevi zaman yaklastigi icin direk seker yuklemesi yapicaz dedi.tabi ki zorunlu degil sonucta ama tek düze herkese yaptirilmasi herkesin konuyla ilgili farkli fikirleri oldukca kafa karistirici. Bu tarz seyler duydukca yaptirmaktan direk korkmaya basliyorum ve vazgeciyorum. Allah korusun ama bebegini hissedememek cok korkunc. Allah hepimize yavrularimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?