seker yuklemesi testi.kafam cok karışık

Bnm doktorumda bi dilim baklava da aynı şeker e sahip dedi. Zaten karatayi abartılı buluyorum. Ona bakarsak elma bile yemeyelim çok şekerliymiş öyle diyor

Ayrica gebelik diyabeti diye bir hastalık var bu sadece gebelikte ve belli bir haftadan sonra ortaya çıkıyor. Eger sizde vara o zaman sürekli şeker yuklemesi yaptırıyor gibi gezersiniz doguma kadar. Ki bu bi kerelik olan bir tahlile göre ne kadar büyük bir zarar siz tahmin edin..

Bende karatayı dinlemiştim,söyledikleri hakikaten vazgeçirtici ama insan acabamı diyor işte.Ben ilk hamileliğimde yaptırdım bildiğiniz şerbet yani tabiki güzel diil.Bu seferde kararsızım bilmiyorum,karatayı dinledikten sonra yaptırmam diyodum sonra başka bi doktorun yapılması gerektiğiyle ilgili açıklamasını okudum hiç bilmiyorum yani tetanoz aşısıda 2 doz yapılıyor

Bugün yaptirdim seker yuklemesi 50gr canan karatay biraz korkutmustu ama dr um gerekli deyince yaptirdim kesinlikle korktugum gbi olmadi ilk yarim saat midem bulandi o kadar suan cok iyiyim sonucumda iyi cok sukur

Bende haftaya yaptiricam inşallah ama bana aç tok farketmez dedi. Tok icersem o kadar midem bulanmaz diye düşünüyorum

ben şeker yüklemesi yaptırdım. Ama doktorum hafif tok gelmemi istedi. Bende yarım simit yedim sonrasında bır bardak kadar limonata gibi bi içecek verdi midem falan hiç bulanmadı. hatta tadı gayet güzeldi=)

ya kizlar bu seker yüklemesi cok gündemde ne zaman yapiliyor ben tam olarak bilmiyorum yeni gebeyim..ben duyduklarimdan sonra istemiyorum doktor soruyormu bende medicanaya gidiyorum ozele yani yani tam bilmiyorum neye gore yapiyolar merak ettim...

Karatay'ı dinledikten sonra ben de çekindim. Açlık tokluk şekeri bakılarak da fikir edinilebilir. Bir de ya 1 yıl ya da 1,5 yılda bir yaptırılabilir. Daha önceden yapıldıysa mutlaka doktorunuza söyleyiniz. Ben gebelik yokken yaptırmıştım saatlerce kafamı kaldıramadım. Gebelikte etkisi çok daha fazla oluyormuş.

Canım benim kzm dünyada 9 aylık .. Ozamanlar canan karatayın şeker mevzusu yoktu .. Geçenlerde atvde bende dinledim .. Ben yaptrmıştım 75 gram şekerdi .. 7 aylık hamileyken olmuştu.. Sonuçları da iyiydi .. O zaman yükleme olduktan sonra bi değişiklik vs. Hissetmedim .. Yaptırmakta kendin blrsin canım .. Aşıya gelince sanırım 20 haftadan sonra vuruluyosun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…