Hamilelikte Analara Şeker Yüklemesi Yapılması Çok Yanlış!
Şeker yüklemesi testinin bebeğe anaya zararından başka, hiç bir faydası yok!!
Yalnız bu kadar cümle bile yapılmaması gerektiğinin kanıtıdır! İsyan edenlere duyuralım lütfen. Korkmasınlar, korkmasınlar, korkmasınlar!
Gebeler, şekerden uzak dursunlar, tatlılardan, şekerli içeceklerden, baklava böreklerden, pilavlardan uzak dursunlar, ekmeklerden uzak dursunlar, kendileri de bebekleri de sağlıklı olacaktır!
Hekimler de zaten, şeker yüklemesinden sonra ancak bu önerilerde bulunuyorlar! O halde neden ana ve çocuk sağlığını riske sokuyorlar, sadece bu lafları etmek için mi?
---
Hekimler tarafından 'bebeğine ya bir şey olursa' diye korkutulan bu durumdaki Analar Korkmasınlar. Yüklemenin hiç bir faydası yok, bebeğe anaya zararından başka!
Hamile hanımlar hekimlerine sormalılar başıma ne gelebilir diye? Yükleme yapmaksızın ne yapabilirim diye analar hekimlerini sorgulamalılar?
Hekimlerine, tekrarla; yükleme yaptırmak istemiyorum, ya bebeğim zarar görürse, bazı annelerin bebeklerinin günlerce hareketsiz kaldığını duydum diyebilirler. Erken doğum ve de ölü doğum olduğunu okudum, diyebilirler ve de bize aşağıda gelen anne mesajlarını götürüp hekimleriyle paylaşabilirler. Karatay bu şikayetleri de bildiriyor diyebilirler...
Hekimlerine sormalılar başıma ne gelebilir diye?
Yükleme yapmaksızın ne yapabilirim diye hekimlerini sorgulamalılar?
---
Hamilelere şeker yüklemesi testi on yıllardır yapılan bir uygulamadır, bize veri lazım...vs. diyen doktorlara, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın cevabıdır:
"Siz hangi verilere dayanarak 10 yıldır gebeleri zehirliyorsunuz, karnındaki bebeği de üstelik, pek merak ediyorum.
Yapacağınız tek şey annenin Kan İnsülin düzeyine baktırmak...Annenin Kandaki D- vitaminine baktırmak olmalıdır!
Ana karnındaki 24-26 haftalık olan 1-1.5 kg, minik adaleleri bile oluşmakta olan, tüm organları gelişmekte olan, hatta yarım olarak gelişmiş olan bir bebeğe yetişkin dozu olan 50-75-100 gr şekeri veremezsiniz, biliyor musunuz?
Sonunda ne öğreniyorsunuz peki? Aman şeker yemeyin, karbonhidrat yemeyin diyorsunuz. Bunu söylemek için anayı bayıltıyorsunuz! Bunu söylemek için ana rahmindeki bebekler 2-3 gün zehirlendikleri için hareket edemiyorlar. Bunu söyleyebilmeniz için analar yükleme ile, kusuyorlar, acile gönderiyorlar, erken doğumlar, ölü doğumlar oluyor! Bu kadar lafı zaten baştan itibaren söylemeli gebelerin kilo almalarını önlemelisiniz. Siz hekim olarak Hipokratın yeminini yaptıysanız, hatırlamalısınız ki 'Primum Nil Nocere' diyorum sizlere...Önce zarar verme yani!
Son on senede yapılan uygulama tamamen yanlıştır! Ana ve çocuk sağlığına zararlıdır.
Bilesiniz ve de öğrenesiniz diye açıklamak istiyorum. Her gebe de progesteron hormonu ve de placentadan gebelik sırasında salgılanan hormonlar, analarda İnsülin yüksekliği yapar zaten, bu fizyolojik bir olay ve durumdur! Sizler şeker yüklemeyle insülin yüksekliğine daha da yükseltiyorsunuz bu bir. Ananın kan şekerini daha yükseltiyorsunuz bu iki...Yüksek kan şekeri bebeğe de aynen geçer bebekte de insülin aşırı düzeyde dalgalanır! Sizler yükleme yaparak bebeklerde insülin direncini, insülin yüksekliğini başlatıyorsunuz. Bebeğin tosuncuk olması ya da doğumdan sonra hipoglisemiye girmesi sizlerden kaynaklıyor, sizlerden....
Yapılan araştırmalar şeker yüklemesi bile yapılmadan dahi, aşırı karbonhidrat, şeker, tatlı, ekmek vs. İle beslenen anaların, bebeklerinde ana rahminde insülin direncinin geliştiğini bildirmişlerdir.
Şeker yüklemesi yaparak, sizler insülin direncini başlatıyorsunuz analarda da karnındaki bebelerde.
Bir bebeğe ilaç verirken bebeğin kilosuna göre ilaç dozu verilir bunu biliyoruz.
Peki siz 50-75-100 gr bir şekerin nasıl bebek dozunu hazırlıyorsunuz pek merak ediyorum.
Kan glikozu hemen bebeğe geçer ve de bebek için son derece toksiktir!
Yetişkin dozu her hangi bir ilacı hiç bir şekilde bebeklere veremezsiniz, vermemeniz gerekiyor!
Bütün kitaplarımda, binlerce bilimsel çalışma ve 20-30 kitap kaynak olarak bulunmaktadır!
Zahmet eder okursanız, ne demek istediğimi anlarsınız.
Kolay gelsin.
Prof. Dr. Canan Karatay
"
------
Canan Hanımın konuğu olduğu bir yayında, sunuculuğu yapan hanıma da 3 kez şeker yüklemesi yapılmış, hamileyken. İlkinde şekeri çok düşmüş, yani hipoglisemi gelişmiş, yapan kişi şaşırmış, bu kadar şeker içiyoruz gene de düşüyor diye! Yani bizzat kendisinin anneyi hipoglisemiye soktuğunun farlında bile değil zavallı! Hamile sunucu hanıma ikinci kez daha da yüksek doz şekerle yüklemeyi tekrarlamışlar, hanım daha da fenalaşmış ve de hipoglisemiye girmiş. Fenalık hissi, sersemlik hissi 1 hafta kadar devam etmiş. Hatta canlı yayın sırasında, konuğunu birden göremez olmuş, gözleri kararmış, bayılma tehlikesi geçirmiş. Bu hanım hamileliği süresince de 9 Kg almış zaten, fazla kilolu da değilmiş.... Şu anda hipogisemik nöbetleri devam ediyor!
NOT: Şeker yüklemesi insülin direncini artırır ve de şeker hastalığını başlatır! Şeker hastalığı yani Tip 2 diabet hastalığı genetik değildir. İnsülin yüksekliği, insülin direnci hastalığıdır!