- 21 Şubat 2017
- 3.816
- 7.460
- 88
- 33
- Konu Sahibi Mimoza12345
-
Aynen mantık bu zaten. Hamilelikten sonra da kiloları kolay vermek için bu şekilde beslenmek lazım.Umarim bebenizi saglikli bir sekilde kucaginiza alirsiniz. :)
Zaten seker yuksek ciktiginda sekerli yiyecekleri gebelere kestiriyorlar. Benim mantigim su. Teste ne gerek var. Gebe olup olmamak onemli degil her zaman sekerli yiyeceklerden uzak dur. Dondurma meyve bunlar hep seker. Sadece gebelerin degil gebe olmayanlarinda sekerini cikartir. Pirinc yeme ketojenik beslen.
Ben kendim canan karatayin kitaplarini okumus insanim. Uygulamak icin kardesimle beraber altini cize cize okuduk. Cok teknik seyler oldugu icin anlamasi zor. Ama benim ameliyatimi yapan beyin cerrahim ki kendisi amerikadan uzmanligini almis bir hoca bu tarz beslenmenin hastalarin tedavisinde oldukca basarili sonuclara yol actigini soyledi. Bende bi tuelu dusmeyen sekerimi, yukselmeyen kanimi ve trombositlerimi boyle yukselttim. Gebe kalimca degil kalmadan daha cocuk isteme asamasindayken sekerli karbonhidratli seylerden uzak durulmasi gerekiyor. Ben dikkat ediyorum.Aynen mantık bu zaten. Hamilelikten sonra da kiloları kolay vermek için bu şekilde beslenmek lazım.
Ben bilinçsiz gebe kalanlardanım. Uyaran doktor da olmayınca ilk zamanlar zaten saldım gitti :-( Karatay Beslenmesi kitabını aldım ben de umarım bundan sonra daha dikkatli olabilirim.Ben kendim canan karatayin kitaplarini okumus insanim. Uygulamak icin kardesimle beraber altini cize cize okuduk. Cok teknik seyler oldugu icin anlamasi zor. Ama benim ameliyatimi yapan beyin cerrahim ki kendisi amerikadan uzmanligini almis bir hoca bu tarz beslenmenin hastalarin tedavisinde oldukca basarili sonuclara yol actigini soyledi. Bende bi tuelu dusmeyen sekerimi, yukselmeyen kanimi ve trombositlerimi boyle yukselttim. Gebe kalimca degil kalmadan daha cocuk isteme asamasindayken sekerli karbonhidratli seylerden uzak durulmasi gerekiyor. Ben dikkat ediyorum.
Bebeginize ve size uzunnnnn saglikli omurler herkeseeeeee :)Ben bilinçsiz gebe kalanlardanım. Uyaran doktor da olmayınca ilk zamanlar zaten saldım gitti :-( Karatay Beslenmesi kitabını aldım ben de umarım bundan sonra daha dikkatli olabilirim.
Kesinlikle öyle düşünme eğer ailenden genetik olarak şeker riskin varsa, kiloluysan, daha önceden insülin direnci gibi tanılar aldıysan açken kendini kaybedip tatlı krizlerin her açlıkta kendini gösteriyosa... şekerin olma ihtimali var ve buna tanı koyamazsan bebeğine ciddi zarar verirsin bununla alakalı banu çiftçinin şeker yükleme testi videosu var onu izle detayları iyi açıklıyor. Ben diyetisyenim ve açıkçası şeker yükleme testinde verilen şeker yediğin bir dilim pastadan daha zararlı değil( bu sadece karatayın ortalığı karıştırması ve onca bebeğin hakkına girmesi) tv ye sakın güvenme doktor diyosa yaptırKIZLAR merhaba :) 22+4 haftalığım detaylı ultrason yapamadık çünkü dönmedi. Ve 2 gün sonra randevum var şeker yüklemesi yaptırma diyor herkes yaptırmayan var mı çok kararsızım ilk gebeliğim olduğu için yeterli bilgim de Yok(
Kesinlikle öyle düşünme eğer ailenden genetik olarak şeker riskin varsa, kiloluysan, daha önceden insülin direnci gibi tanılar aldıysan açken kendini kaybedip tatlı krizlerin her açlıkta kendini gösteriyosa... şekerin olma ihtimali var ve buna tanı koyamazsan bebeğine ciddi zarar verirsin bununla alakalı banu çiftçinin şeker yükleme testi videosu var onu izle detayları iyi açıklıyor. Ben diyetisyenim ve açıkçası şeker yükleme testinde verilen şeker yediğin bir dilim pastadan daha zararlı değil( bu sadece karatayın ortalığı karıştırması ve onca bebeğin hakkına girmesi) tv ye sakın güvenme doktor diyosa yaptır
Seker riski olan ailesinde seker hastaligi bulunan seker yuklemesi yapmadan doktorun verdigi diyeti uygulasin. Seker yuklemesi yapmasina gerek var mi? Diyeti uygulamak mi zor geliyor? Seker riskin olmasa bile bu diyetin uygulanmasi gerek. Seker zehirrr. Sadece canan hoca demiyor butun doktorlar diyor.Kesinlikle öyle düşünme eğer ailenden genetik olarak şeker riskin varsa, kiloluysan, daha önceden insülin direnci gibi tanılar aldıysan açken kendini kaybedip tatlı krizlerin her açlıkta kendini gösteriyosa... şekerin olma ihtimali var ve buna tanı koyamazsan bebeğine ciddi zarar verirsin bununla alakalı banu çiftçinin şeker yükleme testi videosu var onu izle detayları iyi açıklıyor. Ben diyetisyenim ve açıkçası şeker yükleme testinde verilen şeker yediğin bir dilim pastadan daha zararlı değil( bu sadece karatayın ortalığı karıştırması ve onca bebeğin hakkına girmesi) tv ye sakın güvenme doktor diyosa yaptır
Canan karatayla ilgili çok muhabbete girmek istemiyorum ama klinik beslenmesi yaptığım yıllarda insanların karatay diyeti sonrası kısıtlı proteinle ritim bozukluğu gibi şikayetlerle gelmesi o kadar klişe bişeydi ki benim için. evet yaptığı çok değerli araştırmalar var ama diyet bireye özeldir her tedavi ve beslenme şekli de... tvde kişilerin hastalıkları hastalıklara yatkınlıkları gibi bütün konular gözardı edilerek diyetler tedaviler veriliyor maalesef bir takım rantlar için... doktorlarda bu konuda bilinçli zaten gereksiz yere yüklemeye yönlendirmiyolar... mesela bende de yatkınlık ihtimali görmediği için doktorum yükleme yapmadı gerek yok diye o yüzden burda arkadaşın sağlık durumuna sonuna kadar hakim olan doktorunun talebi bence daha önemli üzerine biz ne desek boşIlk yazdığınıza katılıyorum ama sonrakilere katılmıyorum sonuçta canan karatay da profesör dimi yani neden koskoca prof bir kadın tvlerde bas bas bağırsın ki demekki içinde çocuğa zararlı birşey var ki yaptırmayın diyor..
Şurada haklısınız ailesinde şekeri olan falan varsa falan orda katılıyorum haklısın ama eğer ailesinde kendisinde şeker yoksa ve sırf hamilelik şekerini ölçtürmek için içilmesi bana çok saçma geliyor
Şeker ikiye ayrılır basit karbonhidratlar ve komplex karbonhidratlar olarak basit karbonhidratlar konusunda bende aynı fikirdeyim zaten insülin metabolizmasını bozan yapay besin maddeleri ama komplex karbonhidratlar mesela tam buğday ekmeği vücudun enerji dengesini korumanın yanında e vitamini kaynağı, lif kaynağı daha bi sürü şey dünya sağlık örgütü bin farklı araştırma yapmış ve günlük beslenmemizde enerjinin çoğunluğu karbonhisratlardan gelmeli. Karbonhidratın ekmeğin olmadığı bi beslenmede lif yeterli alınamaz beyin ihtiyaç duyduğu glikoz için yağları parçalarken keton cisimcikleri denen ve plasenta yoluyla bebeğin beynine giderek gelişim geriliğine sebep olan maddeler açığa çıkar eğer anne zaten basit karbonhidrat asla tüketmiyosa düzenli ve dengeli ara öğünlü bi beslenme programını yaşam tarzı haline getirmişse zaten gerek yok ama kaçamaksız gittiği günlerde o poğaçayı yada pastayı yemeyen yada meyvede porsiyon hesabını tutturup şekerli meyvelerden uzak duran dışarı kahve içmeye gittğinde kurabiyeyi yemeyen kaç kişi tanıyosunuz?Seker riski olan ailesinde seker hastaligi bulunan seker yuklemesi yapmadan doktorun verdigi diyeti uygulasin. Seker yuklemesi yapmasina gerek var mi? Diyeti uygulamak mi zor geliyor? Seker riskin olmasa bile bu diyetin uygulanmasi gerek. Seker zehirrr. Sadece canan hoca demiyor butun doktorlar diyor.
Bunarada hamilelikte sahip olduğumuz artan o bütün hormonlar insülin metabolizmasında dengesizliklere sebep oluyo hamilelikte böyle bir uygulamanın olmasının sebebi bu genetik yatkınlıklar haricinde de insülin metabolizması bpzulabiliyo bu yüzden uzun açlıklardan veya hamileyim aşerdim adı altında aslında kan şeker düşüklüğüne bağlı yaşanan tatlı krizinde o pastayı yemeyi önlemek için yapılıyo bu test nacizane fikrim benim doktora güvenmek o test o bir dilim pastadan çok daha masum gerçektenIlk yazdığınıza katılıyorum ama sonrakilere katılmıyorum sonuçta canan karatay da profesör dimi yani neden koskoca prof bir kadın tvlerde bas bas bağırsın ki demekki içinde çocuğa zararlı birşey var ki yaptırmayın diyor..
Şurada haklısınız ailesinde şekeri olan falan varsa falan orda katılıyorum haklısın ama eğer ailesinde kendisinde şeker yoksa ve sırf hamilelik şekerini ölçtürmek için içilmesi bana çok saçma geliyor
Iyi karbonhidrat dedigimiz besinlere gunluk ihtiyacimiz sadece 40-50 gr. Bu bilimsel bir rakam kendi cerrahim tarafinda soylendi. Canan karatayda o tarz bise diyordu. Vee kahvenin yaninda kurabiye yemeyen insan benimŞeker ikiye ayrılır basit karbonhidratlar ve komplex karbonhidratlar olarak basit karbonhidratlar konusunda bende aynı fikirdeyim zaten insülin metabolizmasını bozan yapay besin maddeleri ama komplex karbonhidratlar mesela tam buğday ekmeği vücudun enerji dengesini korumanın yanında e vitamini kaynağı, lif kaynağı daha bi sürü şey dünya sağlık örgütü bin farklı araştırma yapmış ve günlük beslenmemizde enerjinin çoğunluğu karbonhisratlardan gelmeli. Karbonhidratın ekmeğin olmadığı bi beslenmede lif yeterli alınamaz beyin ihtiyaç duyduğu glikoz için yağları parçalarken keton cisimcikleri denen ve plasenta yoluyla bebeğin beynine giderek gelişim geriliğine sebep olan maddeler açığa çıkar eğer anne zaten basit karbonhidrat asla tüketmiyosa düzenli ve dengeli ara öğünlü bi beslenme programını yaşam tarzı haline getirmişse zaten gerek yok ama kaçamaksız gittiği günlerde o poğaçayı yada pastayı yemeyen yada meyvede porsiyon hesabını tutturup şekerli meyvelerden uzak duran dışarı kahve içmeye gittğinde kurabiyeyi yemeyen kaç kişi tanıyosunuz?
Bu konuda dünya sağlık örgütünün önerdiği energinin %50-60 ı karbonhidrattan gelmeli 1200 kaloriye ihtiyaç duyan bi insanda 600 kalori karbonhidrat ortalama 150gr karbonhidrat eder bu yediğimiz ekmek meyve süt gibi besinlerden gelmeli eğer karbonhidrat fakir diyetlere bakarsak fazla protein yüklemesi başta kolesterol yüksekliği olmak üzere uzun vadede kalp hastalıkları gut gibi hastalıklara sebep olabiliyor evet eski insanlar daha etobur ve yağ tüketerek besleniyodu ama o yağı yakıyodu tarlada çalışıp vs biz sedanter yaşayıp yine de bol yağ tüketelim kaygısında olursak bir takım sorunlar çıkabiliyor. doktorunuzun önerisi sizin bireysel ihtiyacınıza yönelik olabilir ne sizin bünyenizi ne de ihtiyacınızı buradan bilmek mümkün değil sadece bu konuda gebelikte şeker yüklemeyle alakalı tvlerin kafa karıştırdığını ve doktora karşı güvensizliği sağladığını ama aslında doktorun kişinin durumuna ve ihtiyaçlarına göre bunu istediğini anlatmak istedim eğer siz çok dengeli besleniyorsanız zaten doktorunuz size ona göre yaklaşır ama türk toplumundaki kadınların en büyük sorunu komşularla akrabalarla günlerde tüketilen karbonhidratın kontrolsüz olması... bu testin bebeğin zarar görebileceği bu beslenme çeşidine krşı koruma amaçlı yapıldığını ve toplumun yaşam tarzını göz önünde bulundurunca kafa karıştırıcı böyle yorumların genellenmemesi gerektiğini düşünüyorum bü yüzdende yıllardır aldığım eğitim ve çalışma hayatımdaki deneyimlere bakarak belki bi faydam dokunur diye yorum yazmak istedimIyi karbonhidrat dedigimiz besinlere gunluk ihtiyacimiz sadece 40-50 gr. Bu bilimsel bir rakam kendi cerrahim tarafinda soylendi. Canan karatayda o tarz bise diyordu. Vee kahvenin yaninda kurabiye yemeyen insan benimhamileligimde de yemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?